Ja kazem za sebe
Sto se toga tice totalna sam kraljica
Moderator: spacebound
Zar i ovo nije neka vrsta osvete? Eto u bilo kojoj relaciji..vise ce boleti ako tu osobu ignorises, zaboravis.
Da. Za osobu koja bude ignorisana/zaboravljena. Za mene ne. U principu nesvesna osvetaina wrote: 24 Oct 2022, 12:35 Imam nažalost "nesreću" .. (ili "sreću" hajd' pa tačno znaj) tendencije da sagledavam tematike u "opširnijim poljima". Nikako da se zadubim u samo zadatu.
Još u djetinjstvu osveta nam je diktirala svoje.
Kroz odraslo doba, na osnovi i svega doživljenog, kanališemo pohvalne postupke uglavnom za vlastiti "interes" i "samoljublje". Nepohvalne ostavljamo najradije drugima.
Dok su često zatrpane i u nama samim.
Zar i ovo nije neka vrsta osvete? Eto u bilo kojoj relaciji..vise ce boleti ako tu osobu ignorises, zaboravis.
Kolegama, "promašenim" prijateljstvima itd
Upravo....Jer opet razmisljas kako se ta druga osoba osjeca....Znaci i dalje nisi na nuli sa tom osobom i osjecajima prema istoj.....ina wrote: 24 Oct 2022, 12:35Zar i ovo nije neka vrsta osvete? Eto u bilo kojoj relaciji..vise ce boleti ako tu osobu ignorises, zaboravis.
Kolegama, "promašenim" prijateljstvima itd
Zašto ne bih razmišljala.
ina wrote: 24 Oct 2022, 13:02Zašto ne bih razmišljala.Dori wrote: 24 Oct 2022, 12:54
Upravo....Jer opet razmisljas kako se ta druga osoba osjeca....Znaci i dalje nisi na nuli sa tom osobom i osjecajima prema istoj.....
Kažem opet.. u bilo kakvoj relaciji.
I taj "nulti" osjećaj može imati humane težine.
To je bivsi muz bio kome ne bi imala sta da se svetim ili on meni. Niko nije pocinio toliku gresku da bi se „trebalo“ svetiti.Duh wrote: 24 Oct 2022, 12:51 A još bi slala slike oguljeni paprika, koje je on volio...da crkne?
Cudan ti je taj tvoj zaborav.
Ne ignorisi, nego pošalji mu slike.
Bjeze ti emocije moja kraljice.
I nulti osjećaj može imati humane težine.
Mozda je meni ponedjeljak
ina wrote: 24 Oct 2022, 11:01 Dalo bi se zaključiti da u većini forumaša uopšte ne postoje ni mrvice osvete.. u bilo kakvoj životnoj sferi.. Čitav hljeb netaknut. Zanimljivo.
Pa sta si uradio?HAVANA wrote: 24 Oct 2022, 13:42 Ima ona, sad se sjeti.Kad sam u jna otisao zabavljali se i jadan nesretan pobjegnem iz sombora i dodjem na jahorinu, gospoda dernece... Prevarila me.
I sta ja sad da radim, kako da joj naudim?