Ima da ga žena u crvenom pronađe i zatuče torbicom. Možda je baš zadnjih pola godine bila na dijetama a on nju nacrta dva broja veću.Krokodil Behko wrote: Jedan je ulični umjetnik na gradskom zidu nacrtao ovu scenu iz parka, ali je ženu u crvenom prikazao mnogo većom
Turska
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Žena u crvenoj haljini postala simbol turskih protesta V
Nije ovo za šale Katja...Katja wrote:Ima da ga žena u crvenom pronađe i zatuče torbicom. Možda je baš zadnjih pola godine bila na dijetama a on nju nacrta dva broja veću.Krokodil Behko wrote: Jedan je ulični umjetnik na gradskom zidu nacrtao ovu scenu iz parka, ali je ženu u crvenom prikazao mnogo većom
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. 

hajd, hajd, izvadi malo metlu iz guzice 

Treba imati nekog poštovanja, ljudi gube život, vid... 

humor i sale narod koristi u raznim prilikama i dok nema zlobe u sali to je najnormalnije
a svako s malo emocionalne inteligencije vidi da tu nema zlobe.
da je tebi do prosvednika onda bi na temi desavanja u turskoj konfrontirala forumase koji su stali na strani vlasti , ovako ispade malo licemerno moralizovanje
a svako s malo emocionalne inteligencije vidi da tu nema zlobe.

da je tebi do prosvednika onda bi na temi desavanja u turskoj konfrontirala forumase koji su stali na strani vlasti , ovako ispade malo licemerno moralizovanje
Nisam tu temu ni otvarala.
A samo ja znam je li mi do prosvjednika ili nije...jest mi svađanje po forumu neki dokaz u pm.
A samo ja znam je li mi do prosvjednika ili nije...jest mi svađanje po forumu neki dokaz u pm.

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3855 times
- Been thanked: 2900 times
- Status: Offline
Alexandar wrote:humor i sale narod koristi u raznim prilikama i dok nema zlobe u sali to je najnormalnije
a svako s malo emocionalne inteligencije vidi da tu nema zlobe.![]()
Mora da bude malo i humora.....
sto se tice tih protesta,mislim da se tako pravilno izgovara i pise....
...tada sam na strani aktuelnih vlasti...i u Turskoj i u Siriji.

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Dalia wrote:Nisam tu temu ni otvarala.
na toj temi si i pisala

Last edited by Alexandar on 05 Jun 2013, 18:10, edited 1 time in total.
za sad i ja.... barem prema informacijama kojima zasad raspolazemPasaga wrote:Alexandar wrote:humor i sale narod koristi u raznim prilikama i dok nema zlobe u sali to je najnormalnije
a svako s malo emocionalne inteligencije vidi da tu nema zlobe.![]()
al moram priznat da se nisam puno interesovo..
Pisala sam dok nisam imala pojma što protestuju , i spomenula sam samo nešto vezano za njihovu ekonomiju i više nisam ulazila na tu temu, provjeri dobro kad mi je bio zadnji post, uostalom sve i da sam vidjela, ne kontam kako preko foruma mogu dokazati svoje osjećaje? I Zašto bih ih ikome dokazivala? Skrenula sam pažnju na neslanu šalu, ko prihvati super, ko ne opet super, svakome njegovo.

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9158 times
- Been thanked: 10874 times
Ja tu ne vidim ništa duhovito. Ne znam ni šta je bio smisao 

A u čemu ste na strani vlasti u Turskoj što se tiče ovih protesta?Alexandar wrote:za sad i ja.... barem prema informacijama kojima zasad raspolazemPasaga wrote:
Čak je i zamjenik premijera Turske izjavio da je zaista korištena prekomjerna sila... znači ni vlast nije na strani vlasti.

Šalu na stranu, svuda gdje se vlast ponaša autokratski se ljudi pomalo bune i traže veću demokraciju i slobodu.
Autokracija jednostavno postaje prošlost i svaka vlast koja tako vlada se mora pomiriti s time...
Ma sve ok, pusti.Dalia wrote:Skrenula sam pažnju na neslanu šalu, ko prihvati super, ko ne opet super, svakome njegovo.

Naravno da komentiramo upise jedni drugih, zato se ovo i zove forum.

- Pasaga
- Hadžija
Katja...
Ako pogledamo kakvo je stanje ljudskih prava u zemljama koje su prosle ovakve nacine smjene vlasti
...u zadnjih par godina,sjever afrike....dio azije....
U tim zemljama je kud-ikamo gore i opasnije zivjet nego za vrjeme prijasnje vlasti.
Vodjen tom skalom napretka zato reagujem onako kako reagujem.
Moramo se slozit da danas prosjecan turcin zivi jako dobro....
Pogledaj Libiju,Tunis,Egipat....da nenabrajam dalje.....
Izgubili su svoje dostojanstvo,postali su bjeda.....
Ako pogledamo kakvo je stanje ljudskih prava u zemljama koje su prosle ovakve nacine smjene vlasti
...u zadnjih par godina,sjever afrike....dio azije....
U tim zemljama je kud-ikamo gore i opasnije zivjet nego za vrjeme prijasnje vlasti.
Vodjen tom skalom napretka zato reagujem onako kako reagujem.
Moramo se slozit da danas prosjecan turcin zivi jako dobro....
Pogledaj Libiju,Tunis,Egipat....da nenabrajam dalje.....
Izgubili su svoje dostojanstvo,postali su bjeda.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
Ne znam, valjda žele živjeti još bolje... barem što se osobnih sloboda tiče.Pasaga wrote: Moramo se slozit da danas prosjecan turcin zivi jako dobro....
Inače se ne bi jedan obični ekološki prosvjed pretvorio u ovo što se pretvorio da nema tog nezadovoljstva naroda.
prijatelji turci mi rekose da su uhvatili nekoliko tajnih agenata iz irana koji su navodno umjesani u te prosvjede. a ima tu sigurno ovih sa zapada. turska je prije neki dan se rijesila svih dugova. nema vise nikakvih obaveza prema mmf-u.
Erdogan i kompanija su za deset godina vidljivo podigli Tursku na noge.
- Pasaga
- Hadžija
Katja wrote:Ne znam, valjda žele živjeti još bolje... barem što se osobnih sloboda tiče.Pasaga wrote: Moramo se slozit da danas prosjecan turcin zivi jako dobro....
Inače se ne bi jedan obični ekološki prosvjed pretvorio u ovo što se pretvorio da nema tog nezadovoljstva naroda.
Nesto kontam......sta mislis da ti pokusas prije no sto odgovoris
procitas i malo analiziras sta je predhodni forumas napisao....a....
...to bi bilo vise ...nako....parlamentarno,a i nebi se blefirala....
...nije los predlog.....probaj...

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9158 times
- Been thanked: 10874 times
Bar jedan dio tih demonstranata zamjeri aktielnoj vlasti da su previše vjerski nastrojeni. Imajući to u vidu, ne vjerujem u istinitost te priče o iranskim agentima. Može biti da ju je u opticaj pustila vlast da preplaše gradjane. Ali i pored toga držim da su ovoliki protesti čista glupost. Za desetak godina, postali su najbrže rastuća ekonomija na svijetu i trebali bi nešto i progledati kroz prste vlastima. Šta bi tek mi trebali da kažemo? Koji su to naši pomaci u zadnjih deset godina a protesta naravno - nema!paparaci wrote:prijatelji turci mi rekose da su uhvatili nekoliko tajnih agenata iz irana koji su navodno umjesani u te prosvjede. a ima tu sigurno ovih sa zapada. turska je prije neki dan se rijesila svih dugova. nema vise nikakvih obaveza prema mmf-u.
Za slučaj javljanja eventualnog i pasioniranog zaljubljenika u gradjanska prava, odmah da mu skrenem pažnju na to pitanje. Koji su naši pomaci?
- Pasaga
- Hadžija
Krokodil Behko wrote:Bar jedan dio tih demonstranata zamjeri aktielnoj vlasti da su previše vjerski nastrojeni. Imajući to u vidu, ne vjerujem u istinitost te priče o iranskim agentima. Može biti da ju je u opticaj pustila vlast da preplaše gradjane. Ali i pored toga držim da su ovoliki protesti čista glupost. Za desetak godina, postali su najbrže rastuća ekonomija na svijetu i trbali bi nešto i progledati kroz prste vlastima. Šta bi tek mi trebali da kažemo? Koji su to naši pomaci u zadnjih deset godina a protesta naravno - nema!paparaci wrote:prijatelji turci mi rekose da su uhvatili nekoliko tajnih agenata iz irana koji su navodno umjesani u te prosvjede. a ima tu sigurno ovih sa zapada. turska je prije neki dan se rijesila svih dugova. nema vise nikakvih obaveza prema mmf-u.
Za slučaj javljanja eventualnog i pasioniranog zaljubljenika u gradjanska prava, odmah da mu skrenem pažnju na to pitanje. Koji su naši pomaci?

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
Što nisam pročitala?Pasaga wrote:Katja wrote:Ne znam, valjda žele živjeti još bolje... barem što se osobnih sloboda tiče.Pasaga wrote: Moramo se slozit da danas prosjecan turcin zivi jako dobro....
Nesto kontam......sta mislis da ti pokusas prije no sto odgovoris
procitas i malo analiziras sta je predhodni forumas napisao....a....
...to bi bilo vise ...nako....parlamentarno,a i nebi se blefirala....
...nije los predlog.....probaj...

Ti napišeš da žive jako dobro, ja da bi možda htjeli još bolje i dodam što se tiče osobnih sloboda - dok si ti mislio na ekonomsku sliku Turske.

Paparaci, narod je na nogama... svojevoljno.paparaci wrote:prijatelji turci mi rekose da su uhvatili nekoliko tajnih agenata iz irana koji su navodno umjesani u te prosvjede.
Koliko bi to trebalo tisuća agenata iz Irana da svakom građaninu utuvi u glavu da se bori za nešto za što se ovaj nije namjeravao boriti?
Narod je na nogama i valjda ne vjeruješ da su ustali bezveze. Na nogama su zato što im nešto smeta, nečim su nezadovoljni... i to nezadovoljni u tolikoj mjeri da se izlažu opasnosti kako bi nešto promijenili.
Može vlast koliko hoće podmetati priče o nekakvim tajnim agentima ali svijet ima oči.
Jednostavno se ne može sakriti nezadovoljstvo naroda.
Istina, ali su smanjili ljudska prava i uveli represiju.paparaci wrote: Erdogan i kompanija su za deset godina vidljivo podigli Tursku na noge.
Podigao je Turski BDP i mnogi su građani imali priliku u boljim uvjetima povećati svoje bogatstvo ali istovremno se povećao i jaz između bogatih i siromašnih. Da, ekonomija je u globalu jača, ali siromašnih ima jako puno.
U Istambulu se primjerice ruše parkovi i sirotinjska naselja u centru a prave naselja za bogate.
Siromašne se šalje van grada u ruralna područja.
Protesti koji traju danima dovoljan su pokazatelj realnog stanja.
Ljudi nisu bezveze na ulicama, zar ne?

Krokodil Behko wrote:Bar jedan dio tih demonstranata zamjeri aktielnoj vlasti da su previše vjerski nastrojeni. Imajući to u vidu, ne vjerujem u istinitost te priče o iranskim agentima. Može biti da ju je u opticaj pustila vlast da preplaše gradjane.
licno vjerujem da iza tog protesta stoji nesto vece. a ko je u to sve umjesan, o tome se sigurno da raspravljati.
slazem se.Ali i pored toga držim da su ovoliki protesti čista glupost.
pogotovo sto se internacionalno previse dize prasina oko toga i osudjuje turska vlast. istu sliku redovno gledamo po drzavama evrope, pa se ne pravi toli halabuka. npr. prosvjed gradjana stuttgart-a prije dvije godine gdje je policija istom, ako ne i vecom ostrinom postupila. ili prosvjedi prije nekoliko dana u franckuskoj protiv usvojenog zakona o ravnopravnosti razlicitih bracnih zajednica,....
ne mogu nista reci konkretno reci jer ne poznajem situaciju. meni su ovo do sad prvi poznati protesti i to u ovolikoj mjeri. tako da sam iznenadjen.Katja wrote: Paparaci, narod je na nogama... svojevoljno.
Koliko bi to trebalo tisuća agenata iz Irana da svakom građaninu utuvi u glavu da se bori za nešto za što se ovaj nije namjeravao boriti?
Narod je na nogama i valjda ne vjeruješ da su ustali bezveze. Na nogama su zato što im nešto smeta, nečim su nezadovoljni... i to nezadovoljni u tolikoj mjeri da se izlažu opasnosti kako bi nešto promijenili.
Može vlast koliko hoće podmetati priče o nekakvim tajnim agentima ali svijet ima oči.
Jednostavno se ne može sakriti nezadovoljstvo naroda.
turska nije mala zemlja niti imaju malo stanovnistva. decenijama su bili bijeda i tek zadnjih desetak godina je krenulo nabolje. velika su ulaganja na svim/raznim poljima. znaci. treba vremena da se sveukupno stanje prilicno izjednaci i normalizuje.Podigao je Turski BDP i mnogi su građani imali priliku u boljim uvjetima povećati svoje bogatstvo ali istovremno se povećao i jaz između bogatih i siromašnih. Da, ekonomija je u globalu jača, ali siromašnih ima jako puno.
to nije samo problem u Istambulu i u Turskoj. to je trenutno na djelu i u Njemackoj npr.U Istambulu se primjerice ruše parkovi i sirotinjska naselja u centru a prave naselja za bogate.
Siromašne se šalje van grada u ruralna područja.
valjda. pokazace se.Protesti koji traju danima dovoljan su pokazatelj realnog stanja.
Ljudi nisu bezveze na ulicama, zar ne?