Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Moderator: Krokodil Behko

Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Ne
46
42%
Da
24
22%
Jos razmisljam
6
5%
Vec sam se vakcinisao
34
31%

Total votes: 110

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14501 times
Been thanked: 10023 times
Status: Offline

Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Post by Julia-Klara »

Jos uvijek nije preporucena 4a doza za sve rizicne grupe, osim za one preko 60 godina. Ako kazu da preporucuju i ostalima, idem, naravno.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera »

ina wrote: 17 Oct 2022, 09:45
Venera wrote: 17 Oct 2022, 09:38

Virusi rijetko nestaju, a mutacija istih je uvijek nedovoljno poznata, narocito nedovoljno istrazenog virusa, poput ovog.
Sjećaš li se onomad da sam vas pitala za mogućnije rješenje..
Još nisam dobila odgovor :inasab

I de stani, da te prvo poljubim. Poslije se možemo i iskrviti ako hoćeš. Naoštrila sam kandže :nokti :p
:hihi :ljub

Nema zajednickog rjesenja, toga su svjesni i na globalnoj razini.Cijelu Afriku su mogli besplatno cjepiti, ali nije bilo isplativo rjesenje, jer, zaboli dupe farmaceutsku industriju za necijim zdravljem.

Svi se oslanjamo na osobna rjesenja, u skladu sa zdravljem i godinama.

Ja sam necjepljena, imala sam dvije viroze ove godine, a testovi na covid su bili negativni. Izlozena sam konstantno ljudima na sve strane, od posla do javnog prijevoza.

Trenutno je dominantan Omicron, zato nema potrebe cjepit kompletnu populaciju, osim starijih osoba i osoba sa zdrastvenim komplikacijama.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40954 times
Been thanked: 27510 times
Status: Online

Post by Rum »

Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14877 times

Post by Dori »

Rum wrote: 17 Oct 2022, 10:05
Uvijek se kontam zasto sav novac od istrazivanja ne preusmjere na to.....
Ludost koliko "glupih" ili besmislenih projekata se finasira iz raznih fondova, a sa druge strane ljudi (sto je najgore i djeca) svakodnevno umiru od ovog gada....
Super bi bilo kad bi ovo bilo istina :ok
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40954 times
Been thanked: 27510 times

Post by Rum »

Ovdje svaki drugi umire od raka sto mlado sto staro
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14877 times

Post by Dori »

Rum wrote: 17 Oct 2022, 10:59 Ovdje svaki drugi umire od raka sto mlado sto staro
Ja mislim da svako od nas zna nekog ko se borio s tim....Blizi ili dalji....
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5079 times
Been thanked: 7059 times

Post by ina »

Venera wrote: 17 Oct 2022, 09:59
ina wrote: 17 Oct 2022, 09:45

Sjećaš li se onomad da sam vas pitala za mogućnije rješenje..
Još nisam dobila odgovor :inasab

I de stani, da te prvo poljubim. Poslije se možemo i iskrviti ako hoćeš. Naoštrila sam kandže :nokti :p

Nema zajednickog rjesenja, toga su svjesni i na globalnoj razini.Cijelu Afriku su mogli besplatno cjepiti, ali nije bilo isplativo rjesenje, jer, zaboli dupe farmaceutsku industriju za necijim zdravljem.

Ja sam necjepljena, imala sam dvije viroze ove godine, a testovi na covid su bili negativni. Izlozena sam konstantno ljudima na sve strane, od posla do javnog prijevoza.

Trenutno je dominantan Omicron, zato nema potrebe cjepit kompletnu populaciju, osim starijih osoba i osoba sa zdrastvenim komplikacijama.
Slažem se da pogotovo neke industrije (oružja, prostitucije itd ) potenciraju na profit.
Ni farmaceutika nije (na svoj način) izuzetak. Otkad je svijeta i vijeka. Dosta toga je bazirano na nekoj vrsti zarade. Kako kolektivnoj tako individualca.
Odeš u supermarket i najskuplje namirnice su inače u vrhu. Gdje većina pogleda može stići. Jeftinije dolje (uopšte ne mora značiti manjeg kvaliteta) tamo gdje je nekim ljudima najčešće mrsko da se sagnu. Ili im ne naiđe automatski.

Na globalnoj razini (doktori i virolozi) su se odlučili suprostaviti kako već znano. Vakcinom. Ništa novo.

Kad nešto već generalno oslabljeno adekvatnim (koliko toliko) oružjem dopre do već pojačanog tijela.. i nema mu druge osim da s vremenom i samo crkne.

I ti si ti :ljub a ja sam ja. No tu nisu (bile) u pitanju samo naše guzice.

Moja jedna kolegica (blizu 50tih) baš loše bila. A dvije vakcine primila. Mogu zamisliti da uopšte nije ni jednu..
Svijest ima sidrište.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

A nista se ne brinite. Misle ljudi na sve
Image
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

ina wrote: 17 Oct 2022, 11:39
Venera wrote: 17 Oct 2022, 09:59

Slažem se da pogotovo neke industrije (oružja, prostitucije itd ) potenciraju na profit.
Ni farmaceutika nije (na svoj način) izuzetak. Otkad je svijeta i vijeka. Dosta toga je bazirano na nekoj vrsti zarade. Kako kolektivnoj tako individualca.
Odeš u supermarket i najskuplje namirnice su inače u vrhu. Gdje većina pogleda može stići. Jeftinije dolje (uopšte ne mora značiti manjeg kvaliteta) tamo gdje je nekim ljudima najčešće mrsko da se sagnu. Ili im ne naiđe automatski.

Na globalnoj razini (doktori i virolozi) su se odlučili suprostaviti kako već znano. Vakcinom. Ništa novo.

Kad nešto već generalno oslabljeno adekvatnim (koliko toliko) oružjem dopre do već pojačanog tijela.. i nema mu druge osim da s vremenom i samo crkne.

I ti si ti :ljub a ja sam ja. No tu nisu (bile) u pitanju samo naše guzice.

Moja jedna kolegica (blizu 50tih) baš loše bila. A dvije vakcine primila. Mogu zamisliti da uopšte nije ni jednu..
Globalna razina je djelomicno pogrijesila sa primjenom prisile i ucjene u modernim i savremenim drzavama, a istovremeno je ignorirala mnoge nedovoljno razvijene drzave, a upravo iz tih drzava je virus stigao na Zapad. Omicron je prvi zabiljezen u Africi, a ne u Evropi. Ima mnogo detalja koji su zbunjujuci.

Zato smo svi drugacije reagirali za svoje guščice. Netko nije poput mene, nisam radila, nisam putovala i dalje sam skepticna uvezi nove tehnologije cjepiva, jer nije dovoljno istrazena. Mnogi su morali, zato su cjepljeni. Razumljivo, strah smo svi drugacije racionalizirali.

Ja znam desetak osoba koje su dva, ili tri puta cjepljene, i opst su, dobile covid, i to dva puta, prije i poslije cjejenja. Realno, mladi u dvadesetim nisu ni trebalibiti cjepljeni.

Najvise su nastradale osobe koje su imale covid prvu godinu pandemije, jer i terapija lijecenja nije bila poznata.

Sad prisilno masovno cjepljenje sa Omicronom nema smisla, zato se ni ne forsira.

Virusi najcesce prezivljavaju mutiranjem, rijetkost je da crknu.

Ljubnem :ljub
ina
Mjesečarka
Mjesečarka

Post by ina »

Sve dok imaju povoljne goste.🤷

Tako na neki način i crknu.. Mutirajći oslabe 🤷 a zahvaljujući čim? Doktorima, Vakcinom ili magijom?

I ne bali me više. :auf Sad sam ljuta. 😁
Šalim se.
Svijest ima sidrište.
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

ina wrote: 17 Oct 2022, 14:08 Sve dok imaju povoljne goste.🤷

Tako na neki način i crknu.. Mutirajći oslabe 🤷 a zahvaljujući čim? Doktorima, Vakcinom ili magijom?

I ne bali me više. :auf Sad sam ljuta. 😁
Šalim se.
Mutiraju zbog razn8h faktora, a zahvaljuci necjepljenoj cemu u Africi se to desilo, kako, klima? :hm

Samo se ti ljuti :valja :D.

:ljub
ina
Mjesečarka
Mjesečarka

Post by ina »

Vakcina :srce

Ma danas neću. Za sutra već nisam sigurna.
A i to, ako mi se baš izvuče postepeno živac. :pusa
Svijest ima sidrište.
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

ina wrote: 17 Oct 2022, 14:35 Vakcina :srce

Ni naucnicima nije jasno, kako se Omicron razvio unecijepljenon Africi, a ocekivali su takvu promjenjupravo u cjepljenoj Evropi.

:ble

ina
Mjesečarka
Mjesečarka

Post by ina »

Venera wrote: 17 Oct 2022, 15:15
ina wrote: 17 Oct 2022, 14:35 Vakcina :srce

Ni naucnicima nije jasno, kako se Omicron razvio unecijepljenon Africi, a ocekivali su takvu promjenjupravo u cjepljenoj Evropi.

:lala

Vakcine i doktori :srce

Tvrdoglavčugo :ble
🤗
Svijest ima sidrište.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3910 times
Been thanked: 2946 times

Post by Pasaga »

Tokmak wrote: 16 Oct 2022, 13:55
Pasaga wrote: 16 Oct 2022, 09:18 poslusati do kraja,molim ...

O ovome nećeš pročitati ni na jednom hrvatskom portalu ili na nekoj od nacionalnih televizija,HTV,NOVA,RTL... ;)
Naravno da mu je svaka na mjestu.:ok
zao mi je ga
nece on dugo sjediti tu,obavljati tu duznost
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Ma hoce. U EU parlamentu nema kakvih nema. Odatle se ne ispada osim ako te na nosilima ne odnesu
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
lisko
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 17 times
Been thanked: 11 times

Post by lisko »

Vec jesam u prvoj rundi i to ne rado ali zbog putovanja i karantene jebene ali sumnjam da cu vise ikad
Image
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

ina wrote: 18 Oct 2022, 08:59
Venera wrote: 17 Oct 2022, 15:15

:lala

Vakcine i doktori :srce

Tvrdoglavčugo :ble
🤗
:valja

Sad više nema potrebe osim za posebne kategorije populacije. :pusa

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9728 times
Been thanked: 11465 times

Post by Krokodil Behko »

PROMOVIRALI GA KONZERVATIVNI LJEKARI: Sjećate li se ivermektina, lijeka protiv glista kod konja, koji su hvalili u borbi protiv Covida? Novo ispitivanje pokazalo da...

"Među ambulantnim pacijentima s blagim do umjerenim Covidom, liječenje ivermektinom, u usporedbi s placebom, nije značajno poboljšalo vrijeme oporavka", naveo je tim znanstvenika predvođen stručnjacima s Medicinskog fakulteta Sveučilišta Duke, zaključujući da nalazi ne podržavaju upotrebu ivermektina kod pacijenata s blagim do umjerenim covidom, izvijestio je CNBC.

Na početku pandemije, kada su mogućnosti liječenja bile veoma ograničene, ivermektin je postao popularan u SAD-u jer ga je nekoliko skupina konzervativnih liječnika - uključujući Front Line Covid-19 Critical Care Alliance i America's Frontline Doctors - počelo reklamirati na društvenim mrežama i drugdje kao lijek za Covid. Iza tih tvrdnji bilo je malo podataka, a istraživanje dr. Pierrea Koryja, predsjednika saveza intenzivista koji je tvrdio da se radi o učinkovitom lijeku, kasnije je povučeno zbog pogrešnih podataka.

Najnovije ispitivanje uključilo je 817 ljudi koji su tri dana uzimali tablete ivermektina i usporedilo ih sa 774 onih koji su primali placebo. Sudionici koji su uzimali ivermektin dobivali su dnevnu dozu na temelju tjelesne težine, a oporavak od Covida definiran je kao tri uzastopna dana bez simptoma. U skupini koja je primala ivermektin jedna je osoba umrla, a u skupini koja je primala placebo nije bilo smrtnih slučajeva. Broj hospitaliziranih bio je isti, po devet sudionika u svakoj skupini. Studija je provedena na 93 lokacije u SAD-u od juna 2021. do maja 2022., kada su dominantne bile varijante delta i omikron.

Američka Uprava za hranu i lijekove (FDA) opetovano je upozoravala ljude da ne uzimaju ivermektin za bilo što drugo osim za odobrenu svrhu i da se mogu predozirati njime. FDA je strogo upozorila da se ne uzimaju formulacije ivermektina namijenjene životinjama poput konja i krava.

'Prvo, lijekovi za životinje često su visoko koncentrirani jer se koriste za velike životinje poput konja i krava, koje teže puno više od nas - do tone ili više. Tako visoke doze mogu biti vrlo toksične za ljude', poručila je FDA. Interes javnosti za ivermektin porastao je u ranoj fazi pandemije, kada je laboratorijska studija pokazala da lijek usporava replikaciju virusa koji uzrokuje Covid u Petrijevoj zdjelici. Nekoliko dosadašnjih ispitivanja također su pokazala da ivermektin ne pruža nikakvu značajnu korist za oboljele od Covida. Studija objavljena u New England Journal of Medicine u svibnju otkrila je da ivermektin ne smanjuje rizik od hospitalizacije zbog Covida.

Ivermektin je odobren u SAD-u u obliku tekućine ili paste za liječenje parazita kod životinja. Postoji i verzija u tableti koju je FDA odobrila za liječenje parazitskih crva, ušiju i nekih kožnih bolesti kod ljudi.

(Tportal)
Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 23890 times
Been thanked: 10357 times

Post by Nice »

Je li to onaj skupi lijek?
Post Reply

Return to “Stare ankete”