Meni je liječnica koja operira sa MR prije pregleda rekla da će uređaj biti bučan pa da će mi zato stavit slušalice da smanji buku. Ali sve u svemu nije bio toliko bučan. U jednom trenutku mi je izgledalo kao da uređaj ispušta zvuk nešto poput "mamamamamamamama"Shadow wrote: 13 Oct 2022, 22:06 Ma jeste odvratan, neugodan i nelogodan osjecaj. Pomalo jeziv. Dobijes pumpicu koju pritisnes ako se uspanicis. Ja sam je refleksno stiskala, u onim trzajima kad cujes iznenadni zvuk. Sad sam te mozda prepala. U biti do zvukova je. Glasni su. Njihovog nasumicnog tempa..
Nakon tisine, iznenada pocne buka, i taman mislis proslo je, ide jos jedan val, pa jos i jos.
Pusti na yt mri sound, otprilike da vidis sta je to.I sretno.
Joooooj dobra, dobra.Rum wrote: 15 Oct 2022, 10:20 Brams furaj se kada budes lezala u tom cudu da su te oteli vanzemaljci i vrse neke pokuse na tebi ,kazu strah se strahom izbije
A što se tiče slušanja zvukova MR na YT... da sam se barem toga sjetio prije pregleda.
Kakvo ba stiskanje guzice. Nešto prije nego što će završiti pregled morao sam ispustit dugi tihi smrdljivi prdac. Nakon toga prošlo je još neko vrijeme i ja mislio stisnut panic button, al rekoh neću, kad sam dovde izdržao ovako skupi pregled izdržat ću još onoliko koliko moram.
I dok sam se još malo zabavljao mišlju o eventualnom pritisku panic bottom-a, ugasi se MR, dođe liječnica i veli da je pregled gotov.
Tko zna što sve medicinari dožive na MR i drugim kompliciranim pregledima. Možda se netko stvarno jako uspaniči, i treba mu injekcija za smirenje, možda mu pobjegne u gače, možda padne u nesvijest... sve im je to dio posla.
Uglavnom... moji su nalazi bili uredni, al meni svejedno loše radi moje kronične bolesti.
Ovaj post zaslužuje trostruku, a ne samo običnu pohvalu.Rum wrote: 16 Oct 2022, 00:38Razmotrimo za pocetak sta je um zarobljen u zacaranom krugu jedan od najociglednijih primjera je fenomen zabrinutosti,doktor ti kaze da moras u taj bubanj a kao rezultat toga svako automatski pocne da brine o tome
ali posto zabrinutost smanjuje apetit i san to nije dobro za tebe.ali ne mozes prestati da brines ,pa postajes dodatno zabrinut,zato sto se uopste brines.Onda posto je ovo prilicno apsurdno i ljut si na sebe sto to uopste radis,zabrinut si sto se brines ,jer se brines.To je zacarani krug.
Zato sada mozes li dopustiti svom umu da se umiri?Zar nije tesko?Jer um kao da se ponasa poput majmuna,skakuce gore-dolei brblja ...stalno.jednom kada prihvatis misao da ne mozes prestati,a ogroman broj ljudi posveti cjeli zivot drzeci um zaposlenim i osjecaju se uzasno nelagodno u tisini.
Kada si sam,niko nista ne .govori i nemas sta da radis.Postoji ta briga ,taj nedostatak odvracanja pozornosti ostavljen sam sa sobom i onda zelim da pobjegnem od sebe,uvijek zelim da pobjegnem od sebe,zato idem u kino , visim na bosasnkom forumu, zato citam pknjige,zato izlazim sa djevojkama ,bilo sta ili se napijem ili sta god vec.
Ne zelim biti sam sa sobom,osjecam se cudno ,kao da sam skrenuo.Zasto zelis da pobjegnes od sebe?? Sta je tako strasno?Zasto zelis da zaboravis to?Jer si zavisan od misli.
To je droga .Stvaras je razmisljanjem.Kompulsivno razmisljanje koje ide,i ide , i ide...To je navika.Postoji problem u zaustavljanju te aktivnosti.A stvarno je moras zaustaviti ako zelis zadrzati zdrav razum.Jer ako pricam cijelo vrijeme ,ne osjecam sta drugi imaju da kazu,dovescu se u situaciju da necu imati sta da razgovaram,osim vlastitog govora.
I zato na upravo indetican nacin ako razmisljam cijelo vrijeme ,necu imati nista za razmisljanje osim misli.Tako da ako zelis imati nesto za razmisljanje povremeno jednostavno moras prestati da razmisljas.Kako to izvesti???Prvo pravilo je da ni ne pokusavas .Jer ako pokusas ,bices kao neko ko pokusava izravnati uzburkanu vodu peglom.To ce je samo jos vise uzburkati.
Bas kao sto se blatnjavi uzburkani bazen smiri sam kada ga pustis na miru,moras nauciti kako pustiti um na miru.Umirice se sam.