Razvodi..Kako dalje...sta sa djecom ..?

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4114 times
Been thanked: 4222 times
Status: Offline

Re: Slučaj na Jadranu: Muškarac osuđen nakon što je bivšoj supruzi i djetetu prišao na plaži i dao 130 KM za sladoled

Post by srculence7 »

Ako je imao zabranu prilaska, to nije bez razloga.
Uostalom upitan je i njegov gest, jel stvarno namera bila dati novac za sladoled ili psihološki, kako često bude da nasilnik proganja žrtvu, neki vid zastrašivanja. Iz razgovora sa ženama koje su bile korisnice Sigurne kuće, praćenje, preteće poruke i tel. pozivi nisu retkost.
Kad bi bilo sreće da se preventivno, uvek kada postoji pretnja da će nauditi ženi i deci, izrekne ta mera i da se na prijave kojom se ona krši reaguje, verovatno bi se smanjio broj ubistava. Još uvek mi ne ide to insistiranje da otac nasilnik ima pravo da viđa dete...
Neki dan se pisalo o slučaju gde je nakon bezuspešne ucene, kako bi se osvetio bivšoj ženi, udavio ćerkicu u kofi vode. Još uvek mi onaj slučaj ne izlazi iz glave kad je otac ubio dete i ženu ispred Centra za soc.rad... Ima mnogo primera, nažalost...
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Re: Slučaj na Jadranu: Muškarac osuđen nakon što je bivšoj supruzi i djetetu prišao na plaži i dao 130 KM za sladoled

Post by Duh »

ko hoce ubiti, ubije...
ko hoce donjeti pare za sladoled, donese...
ko hoce donjeti pare za sladoled i poslije ubiti...uradi to.
bas cete vi iz sigurne kuce i policija sprijeciti.

postoji odnos zena-muz, majka-dijete, otac-dijete...
zasto bi se zbog jednog neuspjesnog odnosa, branili drugi odnsi?
kako vidimo, samo se pojacava nasilje.
da greske nema i u vama koji svoj rad radite bezprijekorno, uz samohvalu da vas nije...sta bi sve bilo?!

ako je neko psihicki bolesnik npr...tako ga ljecite?
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22287 times
Been thanked: 20360 times

Post by Masamune »

Ne radi se ovdje o tome da nema neke sudske odluke, pa da nagađamo da je možda nevin, da ga je neosnovano optužila i slično.

Ona postoji i istu je pekršio bila obična kupovina sladoleda ili nešto drugo. Tu je kraj priče.

Jednako tako muškarac mora biti nevin sve do trenutka kad Sud odluči da je kriv. Nažalost, ovo se danas vrlo često ne poštuje pogotovo na zapadu, pa i prije nego što se nešto dokaže na sudu ili ne po pitanju nasilja nad ženom i slično ti muškarci prođu kroz pakao u društvu i okolini. To se također mora zaustaviti. Ali, to u ovom slučaju nije ta situacija. Ovdje je sve kristalno jasno.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by srculence7 »

Duh wrote: 30 Oct 2022, 00:44 ko hoce ubiti, ubije...
ko hoce donjeti pare za sladoled, donese...
ko hoce donjeti pare za sladoled i poslije ubiti...uradi to.
bas cete vi iz sigurne kuce i policija sprijeciti.

postoji odnos zena-muz, majka-dijete, otac-dijete...
zasto bi se zbog jednog neuspjesnog odnosa, branili drugi odnsi?
kako vidimo, samo se pojacava nasilje.
da greske nema i u vama koji svoj rad radite bezprijekorno, uz samohvalu da vas nije...sta bi sve bilo?!

ako je neko psihicki bolesnik npr...tako ga ljecite?
Ma da, ti si izuzetan stručnjak za sve tematike, nema se šta diskutovali dalje...
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9928 times
Been thanked: 16732 times

Post by spacebound »

Ma pustite duha, nekad je bio ok lik ali postao je najveci trol na forumu, ima vec neko vrijeme, i ne vrijedi trositi prste ni tastaturu na replike njemu.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by srculence7 »

Svoja zapažanja o njemu ću zadržati za sebe, ali to naskakanje, napade, bez čitanja sa razumevanjem ne volim :oo
I dosad sam ignorisala a mislim da će tako i nadalje biti, imala sam slična iskustva i sa tri forumašice pre par godina, ne istovremeno ali je sigurno razlog slične prirode :)
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh »

ma jok. ja sam nasilnik, koji zna da zene, koje se boje, ne provociraju.
to je kao da neko ko se boji zmije, stalno je vuce za rep.
ali kao sto rekoh vec, zena je jedina u zivotinjskom svijetu, koja ce u odbranu vuci djecu.

ne moze se pomoci stvarno ugrozenim zenama, kad mnogi gurbeti bezveze kmece.

naravno, jedna od borbih protiv nasilja su i ove zabrane .
moraju se postivatai, jer koji bi onda smisao imao i sud i presude.

u stvari, tema je bezveze i htjedoh samo pomoci Zani da ovlada emocijama.
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh »

srculence7 wrote: 30 Oct 2022, 07:51 Svoja zapažanja o njemu ću zadržati za sebe, ali to naskakanje, napade, bez čitanja sa razumevanjem ne volim :oo
I dosad sam ignorisala a mislim da će tako i nadalje biti, imala sam slična iskustva i sa tri forumašice pre par godina, ne istovremeno ali je sigurno razlog slične prirode :)
znaci, iskustvo sa mnom je slicno iskustvu sa zenama.
i hvala sto ces svoje misljenje o meni zadrzati za sebe.
tako i ja vecinom radim.
ali pazi, ja sam imao vezu sa jednom zenom koja je bila zrtva nasilja i koju je muz znao i nogom u glavu udariti, pa je zavrsila u nesvjesti.
dobre noge je imala i jos puno kvaliteta.
slagao sam se sa njenom kcerkom prilicno i mislim da me mala skroz prihvatila.
spremimo se na moru jednom na veceru i mala kad me je vidjela kaze-vidi ga, ko cigan je. bilo mi je smijesno ali kratko.
udari zenska dijete samarom uz pitanje kako mi tako nesto moze reci. osjetio sam neku cudnu bol i mrznju.
vjeruj da sam zamisljao kako je udaram nogom u glavu.
zbog toga nam je bila zadnja vecera.
Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 30515 times
Been thanked: 28189 times
Status: Online

Post by Morgen »

Mala iz cista mira rekla da izgledas ko cigan???
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 165 times
Been thanked: 372 times

Post by harlekin »

Vid govna od coeka, znao sta ce bit,znao da to zasluzio,i znao da ce ispast fin "et ja samo dao novaca da imaju",jbm li mu tetku u pupak podmuklu trea to namlatit da vidi kak izgkeda nasilje :oklagija
srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by srculence7 »

Duh wrote: 30 Oct 2022, 08:04
Hoćemo li na osnovu ličnog primera generalizovati?
Nasilje nad ženama je ogroman društveni problem, kod nas je od početka godine ubijeno više od 20 žena, više od 350 njih u poslednih 12 godina.Ali su u cilju osvete bivšim ženama sve više i ubistva dece.
Par primera, parovi koji su bili sa i bez dece.

https://www.blic.rs/vesti/beograd/uzas- ... eo/en4j9dk

https://www.blic.rs/vesti/hronika/svire ... og/egmt48q

https://www.telegraf.rs/vesti/hronika/3 ... oruku-zeni

https://rtv.rs/sr_lat/vojvodina/backa/u ... 75044.html

https://www.alo.rs/hronika/crna-hronika ... i-muz/vest
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22287 times
Been thanked: 20360 times

Post by Masamune »

Srbija i BiH su najgore po tome u Evropi. Daleko najgore nažalost.

A sve "trebamo očuvati tradicionalne vrijednosti" i hrak pljuc po zapadu.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by srculence7 »

Često su radnici Centra i Sigurne kuće i sami meta nasilnika, na žalost teško je dobiti adekvatnu zaštitu.
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh »

Chan wrote: 30 Oct 2022, 08:33 Srbija i BiH su najgore po tome u Evropi. Daleko najgore nažalost.

jedna od tih tradicionalnih vrijednosti je i naci nasilnika.
ko ih ebe...nisam im ja trazio muzeve.
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 165 times
Been thanked: 372 times

Post by harlekin »

Duh wrote: 30 Oct 2022, 08:40
Chan wrote: 30 Oct 2022, 08:33 Srbija i BiH su najgore po tome u Evropi. Daleko najgore nažalost.

jedna od tih tradicionalnih vrijednosti je i naci nasilnika.
ko ih ebe...nisam im ja trazio muzeve.
Nije,nego nasilnik ima dva lica ko svako ostalo dvolicno govno voli pricat jedno a radit drugo pa ljudi padnu na pricu.
U svakom slucaju zrtva je zrtva nebitno je naivna glupa prestrasena ili sto,to ni mrvicu ne umanjuje krivicu pavijana odgovornog za nasilje i nea tu sta puno pametovat :kafa
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh »

zrtva je zrtva, zakon je zakon.
presuda je presuda.
i ponavljamo se i ponavljamo se.
rezultati su losi, jer se povrsno pristupa problemu.
srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by srculence7 »

Joj, kako me vuče za jezik...
Pa nije to uglavnom slučaj, nego upravo sprovođenje presude, odnosno poštovanje i preduzimanje mera za kršenje iste.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14097 times
Been thanked: 23384 times
Status: Online

Post by Fuddo »

Ovdje se iz napisanog vidi kako nasi socijalni radnici ne zele iznaci rjesenje za probleme u porodici, naprotiv.
Dozvolite da se obratimo
CobaltOsha
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 30 times
Been thanked: 93 times

Post by CobaltOsha »

Duh wrote: 30 Oct 2022, 08:04
srculence7 wrote: 30 Oct 2022, 07:51 Svoja zapažanja o njemu ću zadržati za sebe, ali to naskakanje, napade, bez čitanja sa razumevanjem ne volim :oo
znaci, iskustvo sa mnom je slicno iskustvu sa zenama.
i hvala sto ces svoje misljenje o meni zadrzati za sebe.
tako i ja vecinom radim.
ali pazi, ja sam imao vezu sa jednom zenom koja je bila zrtva nasilja i koju je muz znao i nogom u glavu udariti, pa je zavrsila u nesvjesti.
dobre noge je imala i jos puno kvaliteta.
slagao sam se sa njenom kcerkom prilicno i mislim da me mala skroz prihvatila.
spremimo se na moru jednom na veceru i mala kad me je vidjela kaze-vidi ga, ko cigan je. bilo mi je smijesno ali kratko.
udari zenska dijete samarom uz pitanje kako mi tako nesto moze reci. osjetio sam neku cudnu bol i mrznju.
vjeruj da sam zamisljao kako je udaram nogom u glavu.
zbog toga nam je bila zadnja vecera.
Kako ofirno opravda lika koji ju je mlatio nogom u glavu. Nedaj boze skontati da se radi o vrzinom kolu. Zrtve nasilja su uglavnom sjebane osobe i nerijetko i same krenu istim putem. Ali eto, ti si snazan karakter pa si je se rijesio na vrijeme. Ona mozda nije bila tako sretan da se svog bivseg rijesi na vrijeme. Ostavio na nju duboke tragove. Ti si bolje prosao i bez tragova.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Fuddo wrote: 30 Oct 2022, 14:46 Ovdje se iz napisanog vidi kako nasi socijalni radnici ne zele iznaci rjesenje za probleme u porodici, naprotiv.
O pa oni su realno veliki dio slagalice i problema. Masu puta upravo njihovo necinjenje ili pogresno cinjenje dovede do smrtnih ishoda
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Post Reply

Return to “Brak & Porodica”