E baš to. Nije ovaj radnik benzinske na nekom internet chatu već ga ismijava u realnosti, internet mu je samo alat da to može objaviti da mogu hiljade pogledati.
Crna hronika
Moderator: Krokodil Behko
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
- Status: Offline
Re: Mladić iz Laktaša se ubio nakon što je ismijan na društvenim mrežama
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4133 times
- Been thanked: 3098 times
I ode mladi zivot zbog starog debila, zavi se u crno porodica, a mati ce mu plakati dok je ziva. Ovog bi ja u zatvor kao da ga je on ubio, jer je direktno uzrokovao smrt svojim idiotskim postupkom. Za ostale - treba ustanoviti visoke financijske kazne za internet bullying - debili najlakse nauce kad ih opalis po dzepu (uz ono sto sam prije navela).Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2022, 13:12E baš to. Nije ovaj radnik benzinske na nekom internet chatu već ga ismijava u realnosti, internet mu je samo alat da to može objaviti da mogu hiljade pogledati.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Jesu predrasude ali ovako izgledaju i ponašaju se mnogi pumpaši starije generacije
Znam na Energopetrolu na Jelahu često popiti kahvu i tu radi stariji radnik sa 100% istim načinom humora kada primjeti da neko slabije konta ili ako je mirniji i još dvojica koji znaju ovako povremeno "spustiti".
I ja se volim našaliti, čak i na ovakav način, i svi smo nekada čuli, primili takav vic na naš račun ili se ovaki našalili ali ne ide
Ako si na radnom mjestu i radi se o prijavi na poslu.
Ako si primjetio da osoba slabo konta tvoje viceve, onda smijanje postane ismijavanje.
Da se snima i da se postavi na internet. Da mu nije snimio lice već samo glas, opet bi bilo.nedopustivo ali bi moglo nekako se progutati za razliku od ovakvog snimanja.
Šaliti se tako sa nekim koga znaš tek 5 minuta.
Znači šale i vicevi sami po nisu bezazlene i svi smo se zezali ovako međusobno u društvu ali je zbog gore navedenih tačaka ovo nedopustivo.
Znam na Energopetrolu na Jelahu često popiti kahvu i tu radi stariji radnik sa 100% istim načinom humora kada primjeti da neko slabije konta ili ako je mirniji i još dvojica koji znaju ovako povremeno "spustiti".
I ja se volim našaliti, čak i na ovakav način, i svi smo nekada čuli, primili takav vic na naš račun ili se ovaki našalili ali ne ide
Ako si na radnom mjestu i radi se o prijavi na poslu.
Ako si primjetio da osoba slabo konta tvoje viceve, onda smijanje postane ismijavanje.
Da se snima i da se postavi na internet. Da mu nije snimio lice već samo glas, opet bi bilo.nedopustivo ali bi moglo nekako se progutati za razliku od ovakvog snimanja.
Šaliti se tako sa nekim koga znaš tek 5 minuta.
Znači šale i vicevi sami po nisu bezazlene i svi smo se zezali ovako međusobno u društvu ali je zbog gore navedenih tačaka ovo nedopustivo.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14878 times
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Slažem se za internet bullying i nisam ni čitao te komentare upućene mladiću ali ovo nije bio internet bullying već je samo lik koristio internet da drugi vide kolika je seljačina.Lavlje_srce wrote: 30 Oct 2022, 13:18I ode mladi zivot zbog starog debila, zavi se u crno porodica, a mati ce mu plakati dok je ziva. Ovog bi ja u zatvor kao da ga je on ubio, jer je direktno uzrokovao smrt svojim idiotskim postupkom. Za ostale - treba ustanoviti visoke financijske kazne za internet bullying - debili najlakse nauce kad ih opalis po dzepu (uz ono sto sam prije navela).Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2022, 13:12
E baš to. Nije ovaj radnik benzinske na nekom internet chatu već ga ismijava u realnosti, internet mu je samo alat da to može objaviti da mogu hiljade pogledati.
Da je on drugačije pristupio prema momku i objavio, ne bi ni bilo takvih komentara i ne bi se momak ni ubio. Znači nije u ovom slučaju internet zlo već realnost.
Hajmo onda svi iskreno, za internetbullying je lahko uvesti kaznu i kontrolu ali koliko smo puta čuli u javnosti nešto slično i nismo reagovali? Ne mislim na prijetnje i nasilje nego kada neko koristi neki fazon a druga osoba ne konta?
Nismo jer to za nas nije uopšte strašno ali kada se nešto desi omda postavljamo hiljadu pitanja.
- Lavlje_srce
- Alienka

Citam temu, a u glavi mi non-stop ova: viewtopic.php?f=22&t=19628&start=200
Tu su otisla 3 zivota za godinu i po dana.
Zašto je umrla Alisa Mahmutović: Zbog ismijavanja, zlobnih komentara, zbog hinja koje tračaju iza leđa i druge gamadi!
Nakon što je objavljeno da je na bolji svijet preselila Alisa Mahmutović, majka tragično nastradalog dječaka Mahira Rakovca, javnost se počela uveliko opraštati od nesretne majke čija je sudbina potresla mnoge. Mnogi su se prisjetili i linča kroz koji je Alisa svojevremeno prošla braneći istinu u koju je vjerovala, a koja se ticala njenog sina. Poznata književnica Adriana Kuči možda je na najbolji način opisala nestanak ove porodice, direktno se obrušivši na razloge koji su doveli do trostruke smrti u kratkom periodu.
“Znala sam ko je Dubravko Lovrenović, onako, površno sam znala. Za njegovu ženu Alisu nikada prije strašne tragedije, samoubistva njihovog sina, u decembru 2015, nisam čula. I januaru su mediji objavili da je Dubravko umro. Od bolesti, premlad za umiranje. Kada sam jutros pročitala Najrin status da je umrla i Alisa, iako su moji osjećaji u svemu tome irelevantni, osjećala sam se kao da me je neko snažno udario u pleksus, a do daha, čini mi se, nisam došla ni sada, satima nakon saznanja. Umrla je, vjerujem, jer joj je bilo preteško živjeti, jer je prizvala bolest i prigrlila je. Umrla je s 40. Godine u kojima mnogi počnu zapravo živjeti, ostvaruju se, žene, rađaju djecu, planiraju i realizuju velike snove. Umrla je noseći najveću bol koju roditelj može osjetiti… Otišla je ta žena o kojoj ništa više nego bilo koji prosječni čitalac elektronskih medija ne znam, a ne mogu se oteti osjećaju da su svi, svo troje, otišli tragično zato što smo generalno gamad. Zato što ne marimo dovoljno jedni za druge. Zato sto je istinska, nepatvorena empatija postala incident, zato što nam je važnije baviti se zlobnim komentarima i ismijavanjima po društvenim mrežama nego ljudima koji nas okružuju. Zato što smo hinje koje tračaju iza leđa i smještaju podvale, a u lice se smješkaju jedni drugima… Žao mi je… Jako mi je žao, iako vjerujem da je željela otići iz života kao iz hladne, mračne i vlažne zatvorske ćelije… – kaže Adriana, opisujući naše društvo na brutalno iskren način. A mi uistinu i jesmo takvi."
Koliko jos slicnih slucajeva trebamo vidjeti prije nego sto se kao drustvo obracunamo sa zlostavljacima?
Tu su otisla 3 zivota za godinu i po dana.
Zašto je umrla Alisa Mahmutović: Zbog ismijavanja, zlobnih komentara, zbog hinja koje tračaju iza leđa i druge gamadi!
Nakon što je objavljeno da je na bolji svijet preselila Alisa Mahmutović, majka tragično nastradalog dječaka Mahira Rakovca, javnost se počela uveliko opraštati od nesretne majke čija je sudbina potresla mnoge. Mnogi su se prisjetili i linča kroz koji je Alisa svojevremeno prošla braneći istinu u koju je vjerovala, a koja se ticala njenog sina. Poznata književnica Adriana Kuči možda je na najbolji način opisala nestanak ove porodice, direktno se obrušivši na razloge koji su doveli do trostruke smrti u kratkom periodu.
“Znala sam ko je Dubravko Lovrenović, onako, površno sam znala. Za njegovu ženu Alisu nikada prije strašne tragedije, samoubistva njihovog sina, u decembru 2015, nisam čula. I januaru su mediji objavili da je Dubravko umro. Od bolesti, premlad za umiranje. Kada sam jutros pročitala Najrin status da je umrla i Alisa, iako su moji osjećaji u svemu tome irelevantni, osjećala sam se kao da me je neko snažno udario u pleksus, a do daha, čini mi se, nisam došla ni sada, satima nakon saznanja. Umrla je, vjerujem, jer joj je bilo preteško živjeti, jer je prizvala bolest i prigrlila je. Umrla je s 40. Godine u kojima mnogi počnu zapravo živjeti, ostvaruju se, žene, rađaju djecu, planiraju i realizuju velike snove. Umrla je noseći najveću bol koju roditelj može osjetiti… Otišla je ta žena o kojoj ništa više nego bilo koji prosječni čitalac elektronskih medija ne znam, a ne mogu se oteti osjećaju da su svi, svo troje, otišli tragično zato što smo generalno gamad. Zato što ne marimo dovoljno jedni za druge. Zato sto je istinska, nepatvorena empatija postala incident, zato što nam je važnije baviti se zlobnim komentarima i ismijavanjima po društvenim mrežama nego ljudima koji nas okružuju. Zato što smo hinje koje tračaju iza leđa i smještaju podvale, a u lice se smješkaju jedni drugima… Žao mi je… Jako mi je žao, iako vjerujem da je željela otići iz života kao iz hladne, mračne i vlažne zatvorske ćelije… – kaže Adriana, opisujući naše društvo na brutalno iskren način. A mi uistinu i jesmo takvi."
Koliko jos slicnih slucajeva trebamo vidjeti prije nego sto se kao drustvo obracunamo sa zlostavljacima?
Last edited by Lavlje_srce on 30 Oct 2022, 13:55, edited 1 time in total.
Memento Mori
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ljudi postaju opasni debili. Onaj film idiokraci ce biti nista đe sve ovo ide
Glaj ponasanja u Seulu sinoc
Glaj ponasanja u Seulu sinoc
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Lavlje_srce
- Alienka

Pa da nije bilo zlobnih komentara na taj snimak na internetu, decko se ne bi ni ubio. Da su debila iznapadali sto ga ismijava, skinuo bi klip i mirna Bosna. Ali. Debili slicni ovom koji je decka snimio, su nastavili ismijavanje i ponizavanje, to govori logika.Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2022, 13:48Slažem se za internet bullying i nisam ni čitao te komentare upućene mladiću ali ovo nije bio internet bullying već je samo lik koristio internet da drugi vide kolika je seljačina.
Da je on drugačije pristupio prema momku i objavio, ne bi ni bilo takvih komentara i ne bi se momak ni ubio. Znači nije u ovom slučaju internet zlo već realnost.
Hajmo onda svi iskreno, za internetbullying je lahko uvesti kaznu i kontrolu ali koliko smo puta čuli u javnosti nešto slično i nismo reagovali? Ne mislim na prijetnje i nasilje nego kada neko koristi neki fazon a druga osoba ne konta?
Nismo jer to za nas nije uopšte strašno ali kada se nešto desi omda postavljamo hiljadu pitanja.
Nisam nikad cula za to. Spadam u hipersenzibilne osobe i nikad mi nije bilo zabavno ismijavati osobe koje su na bilo koji nacin drugacije. Uzasavam se toga.
Memento Mori
-
CobaltOsha
- Sitna buranija

- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 93 times
Naravno da je internet bullying. Da je lik ostavio snimak samo za sebe to bi bilo nesto drugo. Ovako je stavio na internet s ciljem da ismijava mladica i da privuce i ostale da ga ismijavaju.Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2022, 13:48Slažem se za internet bullying i nisam ni čitao te komentare upućene mladiću ali ovo nije bio internet bullying već je samo lik koristio internet da drugi vide kolika je seljačina.Lavlje_srce wrote: 30 Oct 2022, 13:18
I ode mladi zivot zbog starog debila, zavi se u crno porodica, a mati ce mu plakati dok je ziva. Ovog bi ja u zatvor kao da ga je on ubio, jer je direktno uzrokovao smrt svojim idiotskim postupkom. Za ostale - treba ustanoviti visoke financijske kazne za internet bullying - debili najlakse nauce kad ih opalis po dzepu (uz ono sto sam prije navela).
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9760 times
- Been thanked: 9939 times
- Status: Online
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Zana
- Gospođetina

Dobio otkaz onaj radnik
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Kolika god je odgovornost radnika toliko je i svih drugih koji su pripomogli tome da taj snimak postane “viralan”.
Koji su isti podijelili, komentarisali... U mojim ocima su isti, saucesnici svega ovoga. Jezim se na to znajuci da ih je previse. I samo je pitanje trenutka kad cemo opet citati o nekom novom Mladenu, Mahiru..
Zasto nam je vrhunac humora nekoga ponizavati i ismijavati. Kako to nekome moze biti smijesno, zanimljivo?
Kako ne razmisljamo da rijeci koje drugima upucujemo mogu povrijediti, zaboljeti tu osobu i prouzrokovati nazalost cak i najkobnije stvari. Ovo je veliko ali makar to bila i “sitnica” nikad ne znate da bas vi mozete biti necija kap koja je prelila casu.
Pretuzno, ne izlazi mi iz glave cijeli dan. toliko misli i pitanja na koje zdrav razum ne moze odgovoriti i pojmiti da smo okruzeni… ne znam kako bih ih nazvala..
Koji su isti podijelili, komentarisali... U mojim ocima su isti, saucesnici svega ovoga. Jezim se na to znajuci da ih je previse. I samo je pitanje trenutka kad cemo opet citati o nekom novom Mladenu, Mahiru..
Zasto nam je vrhunac humora nekoga ponizavati i ismijavati. Kako to nekome moze biti smijesno, zanimljivo?
Kako ne razmisljamo da rijeci koje drugima upucujemo mogu povrijediti, zaboljeti tu osobu i prouzrokovati nazalost cak i najkobnije stvari. Ovo je veliko ali makar to bila i “sitnica” nikad ne znate da bas vi mozete biti necija kap koja je prelila casu.
Pretuzno, ne izlazi mi iz glave cijeli dan. toliko misli i pitanja na koje zdrav razum ne moze odgovoriti i pojmiti da smo okruzeni… ne znam kako bih ih nazvala..
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10080 times
- Been thanked: 17076 times
Ovo se vrlo cesto desava, samo je epilog ovaj put bio neocekivan. I mnogi sto sad zale i kunu vec sutra ce opet da ostavljaju komentare slicne onima koje su jadnog momka odvele preko ruba.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14428 times
- Been thanked: 24282 times
Ne postoji nacin da se ovom stane u kraj, sem da iskljucis svima internet. Ko se rodio u Bosni i odrastao, ovo podjebavanje mu je svakodnevnica, u skoli, na poslu, oko kuce…zivis sa tim, postane ti svejedno, bolitekurac sta ce ko rec. Sto su ova danasnja djeca ovoliko osjetljiva da su spremna na kraju podici ruku na sebe, meni je misterija.
Dozvolite da se obratimo
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1679 times
- Been thanked: 3206 times
Bude ovoga pogotovo ako si novi radnik
Mene jedan kolega poslao u pretprosloj firmi po špuruza ogradu, a špura postoji, samo nije to, i ja odem na odjel roletni i trazim špuru, jer kao hoces da se dokazes i pokazee odgovoran , otisoa gore, kaže idi reci Emiru nek se jebe
Drugi put pokušali , kažu idi donesi kuke za šatora iz magazina, ja gledam sad , rekoh idi ti, j... se.
Obicno meta budu povucene introvertirane osobe tih sprdnji, a posebno novi u firmi
Mene jedan kolega poslao u pretprosloj firmi po špuruza ogradu, a špura postoji, samo nije to, i ja odem na odjel roletni i trazim špuru, jer kao hoces da se dokazes i pokazee odgovoran , otisoa gore, kaže idi reci Emiru nek se jebe
Drugi put pokušali , kažu idi donesi kuke za šatora iz magazina, ja gledam sad , rekoh idi ti, j... se.
Obicno meta budu povucene introvertirane osobe tih sprdnji, a posebno novi u firmi
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Zato sto su pojavom interneta puno vise izlozeni tome nego sto su prethodne generacije bile.Fuddo wrote: 30 Oct 2022, 15:24 Ne postoji nacin da se ovom stane u kraj, sem da iskljucis svima internet. Ko se rodio u Bosni i odrastao, ovo podjebavanje mu je svakodnevnica, u skoli, na poslu, oko kuce…zivis sa tim, postane ti svejedno, bolitekurac sta ce ko rec. Sto su ova danasnja djeca ovoliko osjetljiva da su spremna na kraju podici ruku na sebe, meni je misterija.
Jedno je kad te podjebava neki malac iz komsiluka pa ces ti nekako s njim i izaci na kraj. A drugo kad se to okaci na net i ponavlja se stalno iznova i iznova s mnogobrojnom publikom i “posmatracima” ..
Mada je za oboje zajednicko to, ko je psihicki jak izborit ce se s tim, osjetljivije osobe vec malo teze..
-
medvjed23
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 1073 times
- Been thanked: 963 times
Radnik otpušten i uhapšen. Nadam se što težoj kazni.
too dark for finding my ground.. and trees.. shiver and sway..
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
To svi rade.Mutevelija wrote: 30 Oct 2022, 15:40 Bude ovoga pogotovo ako si novi radnik
Tako i mi posaljemo novog po nesto
Ima ona fora s rudarima kad su sjeli da jedu pa kazu novom idi nam ba vode naspi svjeze da rucamo. Pa đe. Kae ides jedno sto metara dole hodnikom i ima breza i ispod nje izvor
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14428 times
- Been thanked: 24282 times
Mi frajera poslali da skuplja primjerke vazduha za labaratoriju, da se provjeri kvalitet sta udisemo, cojek ga snimo telefonom kako kesom faCa vazduh okolo.insomnia wrote: 30 Oct 2022, 15:53To svi rade.Mutevelija wrote: 30 Oct 2022, 15:40 Bude ovoga pogotovo ako si novi radnik
Tako i mi posaljemo novog po nesto
Ima ona fora s rudarima kad su sjeli da jedu pa kazu novom idi nam ba vode naspi svjeze da rucamo. Pa đe. Kae ides jedno sto metara dole hodnikom i ima breza i ispod nje izvor
Dozvolite da se obratimo
- Zana
- Gospođetina

Poniżenje se teśko podnosi. Još ako si osjetljivo biće. Pa još ako već postoji neśto śto te muči...