Crna hronika

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14424 times
Been thanked: 24255 times
Status: Offline

Re: Mladić iz Laktaša se ubio nakon što je ismijan na društvenim mrežama

Post by Fuddo » 30 Oct 2022, 16:02

Mala_Mu wrote: 30 Oct 2022, 15:50
Fuddo wrote: 30 Oct 2022, 15:24 Ne postoji nacin da se ovom stane u kraj, sem da iskljucis svima internet. Ko se rodio u Bosni i odrastao, ovo podjebavanje mu je svakodnevnica, u skoli, na poslu, oko kuce…zivis sa tim, postane ti svejedno, bolitekurac sta ce ko rec. Sto su ova danasnja djeca ovoliko osjetljiva da su spremna na kraju podici ruku na sebe, meni je misterija.
Zato sto su pojavom interneta puno vise izlozeni tome nego sto su prethodne generacije bile.
Jedno je kad te podjebava neki malac iz komsiluka pa ces ti nekako s njim i izaci na kraj. A drugo kad se to okaci na net i ponavlja se stalno iznova i iznova s mnogobrojnom publikom i “posmatracima” ..
Mada je za oboje zajednicko to, ko je psihicki jak izborit ce se s tim, osjetljivije osobe vec malo teze..
Dobro, slazem se da zivimo u poprilicno bolesnom vaktu.
Mozda im trebaju u skoli uvesti neki predmet dje ce ih vjezbat kako da se nose sa svim budalastinama sa kojima ce se sretati u zivotu.
Dozvolite da se obratimo

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4133 times
Been thanked: 3098 times

Post by Lavlje_srce » 30 Oct 2022, 16:09

Mala_Mu wrote: 30 Oct 2022, 14:53Kolika god je odgovornost radnika toliko je i svih drugih koji su pripomogli tome da taj snimak postane “viralan”.
Koji su isti podijelili, komentarisali... U mojim ocima su isti, saucesnici svega ovoga. Jezim se na to znajuci da ih je previse. I samo je pitanje trenutka kad cemo opet citati o nekom novom Mladenu, Mahiru..
Zasto nam je vrhunac humora nekoga ponizavati i ismijavati. Kako to nekome moze biti smijesno, zanimljivo?
Kako ne razmisljamo da rijeci koje drugima upucujemo mogu povrijediti, zaboljeti tu osobu i prouzrokovati nazalost cak i najkobnije stvari. Ovo je veliko ali makar to bila i “sitnica” nikad ne znate da bas vi mozete biti necija kap koja je prelila casu.

Pretuzno, ne izlazi mi iz glave cijeli dan. toliko misli i pitanja na koje zdrav razum ne moze odgovoriti i pojmiti da smo okruzeni… ne znam kako bih ih nazvala..
Ma fuj. Primitivci najgore vrste, isfrustrirani kompleksasi i/ili psihopate. Nema tu lijeka, osim sake u nos i visokih novcanih kazni, vjeruj mi. A ovi sto kazu da ih boli neka stvar i kao 'nije to nista' jer 'Bosna', jer 'Balkan', ne shvataju da nisu svi debelokozci kao oni.

Izmedju Mahira i Mladena, ubila se i Kristina Djukic prije deset mjeseci https://www.kurir.rs/stars/3826103/ubil ... ina-djukic, a u aprilu se u Sarajevu objesila djevojcica za koju neki kazu da je imala 14, a neki 15 godina. U komentarima o njenoj smrti sam procitala da se troje maloljetnika ubilo od proslog oktobra i mogu staviti ruku u vatru da su svi bili zlostavljani.

Jos cu samo ovo dodati jer mi je muka:

'Jadan je onaj koji mora nekoga poniziti da bi sebe uzdigao (Ivo Andric), koji jedino svojim riječima može pokazati svoju veličinu, no kada se njegova djela uzmu u obzir on tada postaje jedno veliko nula. Jadan je onaj koji uživa u tuđoj nesreći više nego u svojoj sreći i čiji se govor o drugome u početku čini samo kao bezazlen, sve dok na kraju ne počne sipati otrov svojih riječi iz kojih se vidi samo velika zavist i ljubomora.

Jadan je onaj koji je samo zaljubljen u sebe, koji ne može ispružiti ruku drugome jer se boji da će nešto izgubiti, onaj u čijem se društvu osjećate sami i kojemu je svaka druga riječ na usnana samo „ja“. Jadan je onaj koji koji se nalazi pod nekom lijepom fasadom, bilo da se radi o nekoj šminki, umjetnom osmijehu ili izglačanom odijelu, a iznutra je samo manipulator koji vreba svoju žrtvu ispod prekrasne vanjštine.

Jadan je onaj koji uživa u tuđoj patnji, pretvarajući se da za nju brine, a zapravo je onaj koji je samo povećava, onaj koji sebe smatra nešto većim od drugih i koji nikada ne želi otkriti što misli, osjeća i namjerava. Jadan je onaj koji nikada nikome nije uzvratio na osjećaje, koji na nečije emocije gleda kao na neku suptilnu igračku kojom će se malo poigrati i iskoristiti, a onda se praviti kao da ništa nije bilo i poći svojim putem.

Jadan je onaj koji poput balona leti visoko, a izunutra je prazan, jer takav može samo za trenutak uživati u nekom lažnom sjaju, položaju ili slavi, ali brzo će sve doći na svoje. Ne treba biti ljut na takve ljude ako se nalaze u vašoj blizini i zagorčavaju vam svakodnevicu, ne treba im vraćati istom mjerom, jedino ih treba požaliti. Život sve savršeno izravna, život sve savršeno vrati, samo treba malo vremena, strpljivosti i povući se dok je najteže.'

Mario Žuvela
Last edited by Lavlje_srce on 30 Oct 2022, 16:12, edited 1 time in total.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

CobaltOsha
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 30 times
Been thanked: 93 times

Post by CobaltOsha » 30 Oct 2022, 16:11

Fuddo wrote: 30 Oct 2022, 15:55
insomnia wrote: 30 Oct 2022, 15:53

To svi rade. 😂
Tako i mi posaljemo novog po nesto 😂
Ima ona fora s rudarima kad su sjeli da jedu pa kazu novom idi nam ba vode naspi svjeze da rucamo. Pa đe. Kae ides jedno sto metara dole hodnikom i ima breza i ispod nje izvor
Mi frajera poslali da skuplja primjerke vazduha za labaratoriju, da se provjeri kvalitet sta udisemo, cojek ga snimo telefonom kako kesom faCa vazduh okolo. :lud
Eto. Jel to lijepo. Umjesto da mu date bocice da faCa vazduh.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 30 Oct 2022, 16:16

CobaltOsha wrote: 30 Oct 2022, 14:12 Naravno da je internet bullying. Da je lik ostavio snimak samo za sebe to bi bilo nesto drugo. Ovako je stavio na internet s ciljem da ismijava mladica i da privuce i ostale da ga ismijavaju.
Pa jest bio internet bullying ali ne bi komentatori imali municije za uvrede da je radnik profesionalno i ozbiljno sa njim postupio.To je kao društvo sto čeka da neki mrcina pokrene zajebavanje pa mu se kao paščad privuku i ismijavaju nekoga jer su tada u grupi, ali da taj nije pokrenuo zajebanciju ne bi ni oni ništa rekli.
Internet doesn't kill people, people kill people.
Evo mi smo na internetu pa što se ne vrijeđamo ili ne rugamo fotografijama koje forumaši postavljaju?

Ja se slažem potpuno da su pored ovog radnika i komentatori na društvenim mrežama razlog za samoubistvo ali je interesamtno kako se uglavnom govori o problemu na internetu a ignoriše se pokretač svega ovoga a to je bullying u realnosti i što znamo svi jednog ovakvog konja u okruženju.

Govori se o miševima koji se kukavički loguju na internet i pišu svašta a ovamo nam konj u videu direktno pred nosom :D.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14424 times
Been thanked: 24255 times

Post by Fuddo » 30 Oct 2022, 16:16

Najlakse je citirati neke plaho pametnije, i vikati jaooo pobijmo se, nema nam spasa, kaznit ce njih Bog.
Dozvolite da se obratimo

CobaltOsha
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by CobaltOsha » 30 Oct 2022, 16:30

Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2022, 16:16
CobaltOsha wrote: 30 Oct 2022, 14:12 Naravno da je internet bullying. Da je lik ostavio snimak samo za sebe to bi bilo nesto drugo. Ovako je stavio na internet s ciljem da ismijava mladica i da privuce i ostale da ga ismijavaju.
Pa jest bio internet bullying ali ne bi komentatori imali municije za uvrede da je radnik profesionalno i ozbiljno sa njim postupio.To je kao društvo sto čeka da neki mrcina pokrene zajebavanje pa mu se kao paščad privuku i ismijavaju nekoga jer su tada u grupi, ali da taj nije pokrenuo zajebanciju ne bi ni oni ništa rekli.
Evo mi smo na internetu pa što se ne vrijeđamo ili ne rugamo fotografijama koje forumaši postavljaju?

Ja se slažem potpuno da su pored ovog radnika i komentatori na društvenim mrežama razlog za samoubistvo ali je interesamtno kako se uglavnom govori o problemu na internetu a ignoriše se pokretač svega ovoga a to je bullying u realnosti i što znamo svi jednog ovakvog konja u okruženju.

Govori se o miševima koji se kukavički loguju na internet i pišu svašta a ovamo nam konj u videu direktno pred nosom :D.
Mladic je svojim imenom, prezimenom i video klipom podvrgnut ismijavanju na internetu gdje svaki sljam ima pristup da nadoda extra ismijavanja. I to moze trajati 24 sata svaki boziji dan. Nije svako super jak da moze izdrzati sve i svasta. Jedno je kad te neka super budala ismije nekih par minuta dok apliciras za posao, a sasvim je drugo kad to ode na internet pa te mali milion ljudi uhvati na trehu. U svakom slucaju, svi ga sada mogu imati na savjesti, ako imaju savjest.

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe » 30 Oct 2022, 16:47

CobaltOsha wrote: 30 Oct 2022, 16:30

Mladic je svojim imenom, prezimenom i video klipom podvrgnut ismijavanju na internetu gdje svaki sljam ima pristup da nadoda extra ismijavanja. I to moze trajati 24 sata svaki boziji dan. Nije svako super jak da moze izdrzati sve i svasta. Jedno je kad te neka super budala ismije nekih par minuta dok apliciras za posao, a sasvim je drugo kad to ode na internet pa te mali milion ljudi uhvati na trehu. U svakom slucaju, svi ga sada mogu imati na savjesti, ako imaju savjest.
:ok
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu » 30 Oct 2022, 16:48

Lavlje_srce wrote: 30 Oct 2022, 16:09
Mala_Mu wrote: 30 Oct 2022, 14:53Kolika god je odgovornost radnika toliko je i svih drugih koji su pripomogli tome da taj snimak postane “viralan”.
Koji su isti podijelili, komentarisali... U mojim ocima su isti, saucesnici svega ovoga. Jezim se na to znajuci da ih je previse. I samo je pitanje trenutka kad cemo opet citati o nekom novom Mladenu, Mahiru..
Zasto nam je vrhunac humora nekoga ponizavati i ismijavati. Kako to nekome moze biti smijesno, zanimljivo?
Kako ne razmisljamo da rijeci koje drugima upucujemo mogu povrijediti, zaboljeti tu osobu i prouzrokovati nazalost cak i najkobnije stvari. Ovo je veliko ali makar to bila i “sitnica” nikad ne znate da bas vi mozete biti necija kap koja je prelila casu.

Pretuzno, ne izlazi mi iz glave cijeli dan. toliko misli i pitanja na koje zdrav razum ne moze odgovoriti i pojmiti da smo okruzeni… ne znam kako bih ih nazvala..
Ma fuj. Primitivci najgore vrste, isfrustrirani kompleksasi i/ili psihopate. Nema tu lijeka, osim sake u nos i visokih novcanih kazni, vjeruj mi. A ovi sto kazu da ih boli neka stvar i kao 'nije to nista' jer 'Bosna', jer 'Balkan', ne shvataju da nisu svi debelokozci kao oni.

Izmedju Mahira i Mladena, ubila se i Kristina Djukic prije deset mjeseci https://www.kurir.rs/stars/3826103/ubil ... ina-djukic, a u aprilu se u Sarajevu objesila djevojcica za koju neki kazu da je imala 14, a neki 15 godina. U komentarima o njenoj smrti sam procitala da se troje maloljetnika ubilo od proslog oktobra i mogu staviti ruku u vatru da su svi bili zlostavljani.
A vrlo vjerovatno da jesu…
Mada mimo zlostavljanja ima tu jos potencijalnih razloga zbog kojih djeca sve cesce i cesce odlucuju dici ruku na sebe.. Svako vrijeme nosi svoje breme a u ovome ga ima na pretek..

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 30 Oct 2022, 16:58

Lavlje_srce wrote: 30 Oct 2022, 14:05
Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2022, 13:48Slažem se za internet bullying i nisam ni čitao te komentare upućene mladiću ali ovo nije bio internet bullying već je samo lik koristio internet da drugi vide kolika je seljačina.

Da je on drugačije pristupio prema momku i objavio, ne bi ni bilo takvih komentara i ne bi se momak ni ubio. Znači nije u ovom slučaju internet zlo već realnost.

Hajmo onda svi iskreno, za internetbullying je lahko uvesti kaznu i kontrolu ali koliko smo puta čuli u javnosti nešto slično i nismo reagovali? Ne mislim na prijetnje i nasilje nego kada neko koristi neki fazon a druga osoba ne konta?
Nismo jer to za nas nije uopšte strašno ali kada se nešto desi omda postavljamo hiljadu pitanja.
Pa da nije bilo zlobnih komentara na taj snimak na internetu, decko se ne bi ni ubio. Da su debila iznapadali sto ga ismijava, skinuo bi klip i mirna Bosna. Ali. Debili slicni ovom koji je decka snimio, su nastavili ismijavanje i ponizavanje, to govori logika.

Nisam nikad cula za to. Spadam u hipersenzibilne osobe i nikad mi nije bilo zabavno ismijavati osobe koje su na bilo koji nacin drugacije. Uzasavam se toga.
Pa ne govorim o ismijavanju da se deset osoba okupi oko jednog i smiju mu se u facu već mu onako "spusti" u diskusiji da vidi hoće li nasjesti.
Neki fazon iz filma ili serije gdje likovi poput Čombeta nasjednu pa se onda pokuša.

Napisao sam u pretprošlom postu 4 tačke zbog čega je nedopustivo jer niti ga je pitao hoće li ga snimati niti se znaju godinama da može ovako razgovarati sa njim ali vicevi kao vicevi nisu uopšte bili zlonamjerni
Nije mu rekao da skine gaće ili da je on navečer zajeban pa mu mladić mora svaki mjesec dati 100 maraka da ga ne dira, mislim, da li spava noću ili da mora jesti ćevape inače nema hrane :cudi

Očigledno je da je momak psihički labilan pa je se nakupilo a sigurno je i nervoza zvog posla pa je izgledalo da slabo konta.

Da se nije desila tragedija mnogi bi rekli da ovakve šale služe za "probijanje leda" među novim kolegama i da im je draži neki ovakav kolega nego neki ukočeni što samo šuti i moraš iz njega vaditi riječi da saznas kako se šta radi na poslu.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 30 Oct 2022, 17:15

Tu se slažem ali ti što to su pisali takve komentare nisu ništa drugo nego taj radnik, samo što oni imaju kompjuter ili pametne telefone u ruci.

Nije internet proizveo stoku već zbog imterneta stoka ima mogućnost da ih milioni čuju.
Jesi li ti pisao one komentare iako imaš iste mogućnosti kao stoka? Naravno da nisi..

Previše se daje krivica internetu a zanemaruje se realnost jer internet nije ništa drugo nego šupci iz realnosti što pišu poruke.

Evo npr. da nema interneta, 99% benzinskih ima danas kafić i dovoljno je da on da "pogrešan odgovor" na zajebancije i onda će ga par stalnih mušterija svaku noć uzimati a zub.
Naravno da nije isto kada te ismijava nekoliko ljudi u realnosti ili stotine za 24 sata na internetu ali ko je labilan on će puči, samo će kod prvog pući za par godina a kod drugog za par dana.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22810 times
Been thanked: 20899 times

Post by Masamune » 30 Oct 2022, 17:19

Tačno je bezveze kriviti internet. Krivi su ljudi, a ne njihovi produkti.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4133 times
Been thanked: 3098 times

Post by Lavlje_srce » 30 Oct 2022, 17:21

Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2022, 16:58Pa ne govorim o ismijavanju da se deset osoba okupi oko jednog i smiju mu se u facu već mu onako "spusti" u diskusiji da vidi hoće li nasjesti.
Neki fazon iz filma ili serije gdje likovi poput Čombeta nasjednu pa se onda pokuša.

Napisao sam u pretprošlom postu 4 tačke zbog čega je nedopustivo, jer niti ga je pitao hoće li ga snimati, niti se znaju godinama da može ovako razgovarati sa njim, ali vicevi kao vicevi nisu uopšte bili zlonamjerni
Nije mu rekao da skine gaće ili da je on navečer zajeban, pa mu mladić mora svaki mjesec dati 100 maraka da ga ne dira, mislim, da li spava noću ili da mora jesti ćevape inače nema hrane :cudi

Očigledno je da je momak psihički labilan pa je se nakupilo a sigurno je i nervoza zvog posla pa je izgledalo da slabo konta.

Da se nije desila tragedija, mnogi bi rekli da ovakve šale služe za "probijanje leda" među novim kolegama i da im je draži neki ovakav kolega nego neki ukočeni što samo šuti i moraš iz njega vaditi riječi da saznas kako se šta radi na poslu.
Prije svega, pises izuzetno duge recenice bez interpunkcije, pa je vrlo tesko pohvatati smisao napisanog (morala sam dodati zareze da shvatim napisano).

Sto se tice ostalog, na decku se vidi da je introvertiran, stidljiv i zacudjeno ga je pogledao nekoliko puta na njegove debilne 'sale'. To sto pises da je 'psihicki labilan' je samo tvoja odbrana toksicnog ponasanja. Vecina samoubica nikad nisu posjetili psihijatra niti su imali vidljivih psihickih problema, ovo je cinjenica. Ljudi su izuzetno kompleksna bica i moras biti krajnje povrsan da zakljucis da je 'psihicka labilnost' uzrok ovom aktu. Problemi su najvjerovatnije daleko kompleksnije prirode, ali to i dalje nije nikakvo opravdanje za ovog majmuna koji mu moze biti otac i slicne koji su nastavili ismijavanje na internetu.

Nismo
Svi
Isti.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

CobaltOsha
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by CobaltOsha » 30 Oct 2022, 17:24

Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2022, 17:15
Tu se slažem ali ti što to su pisali takve komentare nisu ništa drugo nego taj radnik, samo što oni imaju kompjuter ili pametne telefone u ruci.

Nije internet proizveo stoku već zbog imterneta stoka ima mogućnost da ih milioni čuju.
Jesi li ti pisao one komentare iako imaš iste mogućnosti kao stoka? Naravno da nisi..

Previše se daje krivica internetu a zanemaruje se realnost jer internet nije ništa drugo nego šupci iz realnosti što pišu poruke.

Evo npr. da nema interneta, 99% benzinskih ima danas kafić i dovoljno je da on da "pogrešan odgovor" na zajebancije i onda će ga par stalnih mušterija svaku noć uzimati a zub.
Naravno da nije isto kada te ismijava nekoliko ljudi u realnosti ili stotine za 24 sata na internetu ali ko je labilan on će puči, samo će kod prvog pući za par godina a kod drugog za par dana.
Mozemo se sada vrtiti u krug do smrti. Ja bih da pametnije utrosim vrijeme. Mozemo se sloziti da se ne slazemo oko internet bullying-a.

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 30 Oct 2022, 17:26

problematisno je stavljanje na internet.
izadje sutradan negdje u kafic, a tamo se samo zenske smiju za stolom...i gledaju u njega.
pitanje je, koliko mozes biti zao ,glup ili kreten da ne ocekujes ovo kad postavis na internet i moguce posljedice.

CobaltOsha
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by CobaltOsha » 30 Oct 2022, 17:30

Chan wrote: 30 Oct 2022, 17:19 Tačno je bezveze kriviti internet. Krivi su ljudi, a ne njihovi produkti.
Naravno da su krivi ljudi. Ljudi su krivi i kad odluce da ismijavanje nekoga iz realnog momenta prebace na internet s ciljem da pojacaju obim i intenzitet ismijavanja. Internet je izbor sredstva/tool za ismijavanje, a krivica uvijek ljudska. Pa to je valjda svima jasno.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22810 times
Been thanked: 20899 times

Post by Masamune » 30 Oct 2022, 17:31

CobaltOsha wrote: 30 Oct 2022, 17:30
Chan wrote: 30 Oct 2022, 17:19 Tačno je bezveze kriviti internet. Krivi su ljudi, a ne njihovi produkti.
Naravno da su krivi ljudi. Ljudi su krivi i kad odluce da ismijavanje nekoga iz realnog momenta prebace na internet s ciljem da pojacaju obim i intenzitet ismijavanja. Internet je izbor sredstva/tool za ismijavanje, a krivica uvijek ljudska. Pa to je valjda svima jasno.
Očigledno da nije čitajući razne komentare u vezi ovoga izvan foruma.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 168 times
Been thanked: 375 times

Post by harlekin » 30 Oct 2022, 18:09

Zizi wrote: 30 Oct 2022, 11:49
harlekin wrote: 30 Oct 2022, 11:43
A nije men bas nest bitno da budem finiji ili gori od nekog,nekak vise stvar zasluge govnu pokazi da mozes smrdit vise,ljudini da mozes bit veca ljudina i sve pet.
Kada izbaciš onu želju koju si mu poželio, onda možeš biti ljudina. Sa njom, ipak ne.
Gluho i coravo bilo zast bi ja bio ljudina prema njemu :cudi
On bio ljudina prema ovom sto se ubi?
Ovaj momak imao vjerovatno mamu tatu brata sestru i ovo govno ispalo ljudina prema njima?
Pusti to,ak ne mozes bit gora prema njemu nego on prema drugima odi komentarisi kolace od Maje ove smradove pusti meni :julia

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 30 Oct 2022, 19:13

Lavlje_srce wrote: 30 Oct 2022, 17:21
Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2022, 16:58Pa ne govorim o ismijavanju da se deset osoba okupi oko jednog i smiju mu se u facu već mu onako "spusti" u diskusiji da vidi hoće li nasjesti.

Napisao sam u pretprošlom postu 4 tačke zbog čega je nedopustivo, jer niti ga je pitao hoće li ga snimati, niti se znaju godinama da može ovako razgovarati sa njim, ali vicevi kao vicevi nisu uopšte bili zlonamjerni
Nije mu rekao da skine gaće ili da je on navečer zajeban, pa mu mladić mora svaki mjesec dati 100 maraka da ga ne dira, mislim, da li spava noću ili da mora jesti ćevape inače nema hrane :cudi

Da se nije desila tragedija, mnogi bi rekli da ovakve šale služe za "probijanje leda" među novim kolegama i da im je draži neki ovakav kolega nego neki ukočeni što samo šuti i moraš iz njega vaditi riječi da saznas kako se šta radi na poslu.
Prije svega, pises izuzetno duge recenice bez interpunkcije, pa je vrlo tesko pohvatati smisao napisanog (morala sam dodati zareze da shvatim napisano).

Sto se tice ostalog, na decku se vidi da je introvertiran, stidljiv i zacudjeno ga je pogledao nekoliko puta na njegove debilne 'sale'. To sto pises da je 'psihicki labilan' je samo tvoja odbrana toksicnog ponasanja. Vecina samoubica nikad nisu posjetili psihijatra niti su imali vidljivih psihickih problema, ovo je cinjenica. Ljudi su izuzetno kompleksna bica i moras biti krajnje povrsan da zakljucis da je 'psihicka labilnost' uzrok ovom aktu. Problemi su najvjerovatnije daleko kompleksnije prirode, ali to i dalje nije nikakvo opravdanje za ovog majmuna koji mu moze biti otac i slicne koji su nastavili ismijavanje na internetu.

Nismo
Svi
Isti.
Čudo da se uvijek gleda na gramatiku, pravopis, interpunkciju i ostalo kada se sa nekim neko ne slaže, nikada obratno :oo

Sto se tiče psihičke labilnosti, to sam više mislio na njegovu reakciju na komentare koji su doveli do samoubistva a ne njegov susret sa radnikom.
Čim je to dovelo do samoubistva to znači da je se u momku kupilo i da psihički nije mogao više izdržati, znači da je bio labilan.
Ja bih npr. i u njegovim godinama znao imati odgovor na takve komentare poput "Jel to vama krivo što sam zarađivao platu spavajući dok ste vi morali rano ustajati i rukati 8 sati?" ili "Ne jedem ćevape jer nisam fukara kao vi" :oo

Forumaši koji su u tvom potpisu, nije ništa šta su ti pisali šta su meni pisali na jednim drugom forumu. Zamisli 20 forumaša odjednom, uključujući i neke moderatore, sa najgorim ad hominem komentarima koje možeš zamisliti.
Šta sam uradio? Smijao im se u facu i odgovorio da će moja uvreda biti na dan izbora kada im budem izabrao SDA za naredne 4 godine da uživaju i dalje u njihovoj blagodati dok ja u Njemačkoj brojim eure i sad je milina čitati njihovo kmečanje.

Uvijek su mi se gadli ljudi koji se prave važni sa parama i koji žele nekome zlo i to nisam ja ali nekada moraš znati kako se nositi sa okrutnim društvom i imati spreman odgovor.
Nisam ni ja toliki stravstveni glasač SDA i ljubitelj Sebije i to više radim da forumašima koji me napadaju dižem pritisak jer moraš znati izgraditi odbrambeni sistem.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga » 30 Oct 2022, 19:15

zar su magacineri tako dobro placeni .... :plavi

moro sam ...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 30 Oct 2022, 19:20

Pasaga wrote: 30 Oct 2022, 19:15 zar su magacineri tako dobro placeni .... :plavi

moro sam ...
Ja sam samo rekao da brojim eure, moglo je to biti i 5x 5 eura, ja sam samo rekao da ih brojim :oo

Post Reply

Return to “Mediji”