Mala_Mu wrote: 30 Oct 2022, 14:53Kolika god je odgovornost radnika toliko je i svih drugih koji su pripomogli tome da taj snimak postane “viralan”.
Koji su isti podijelili, komentarisali... U mojim ocima su isti, saucesnici svega ovoga. Jezim se na to znajuci da ih je previse. I samo je pitanje trenutka kad cemo opet citati o nekom novom Mladenu, Mahiru..
Zasto nam je vrhunac humora nekoga ponizavati i ismijavati. Kako to nekome moze biti smijesno, zanimljivo?
Kako ne razmisljamo da rijeci koje drugima upucujemo mogu povrijediti, zaboljeti tu osobu i prouzrokovati nazalost cak i najkobnije stvari. Ovo je veliko ali makar to bila i “sitnica” nikad ne znate da bas vi mozete biti necija kap koja je prelila casu.
Pretuzno, ne izlazi mi iz glave cijeli dan. toliko misli i pitanja na koje zdrav razum ne moze odgovoriti i pojmiti da smo okruzeni… ne znam kako bih ih nazvala..
Ma fuj. Primitivci najgore vrste, isfrustrirani kompleksasi i/ili psihopate. Nema tu lijeka, osim sake u nos i visokih novcanih kazni, vjeruj mi. A ovi sto kazu da ih boli neka stvar i kao 'nije to nista' jer 'Bosna', jer 'Balkan', ne shvataju da nisu svi debelokozci kao oni.
Izmedju Mahira i Mladena, ubila se i Kristina Djukic prije deset mjeseci
https://www.kurir.rs/stars/3826103/ubil ... ina-djukic, a u aprilu se u Sarajevu objesila djevojcica za koju neki kazu da je imala 14, a neki 15 godina. U komentarima o njenoj smrti sam procitala da se troje maloljetnika ubilo od proslog oktobra i mogu staviti ruku u vatru da su svi bili zlostavljani.
Jos cu samo ovo dodati jer mi je muka:
'Jadan je onaj koji mora nekoga poniziti da bi sebe uzdigao (Ivo Andric), koji jedino svojim riječima može pokazati svoju veličinu, no kada se njegova djela uzmu u obzir on tada postaje jedno veliko nula. Jadan je onaj koji uživa u tuđoj nesreći više nego u svojoj sreći i čiji se govor o drugome u početku čini samo kao bezazlen, sve dok na kraju ne počne sipati otrov svojih riječi iz kojih se vidi samo velika zavist i ljubomora.
Jadan je onaj koji je samo zaljubljen u sebe, koji ne može ispružiti ruku drugome jer se boji da će nešto izgubiti, onaj u čijem se društvu osjećate sami i kojemu je svaka druga riječ na usnana samo „ja“. Jadan je onaj koji koji se nalazi pod nekom lijepom fasadom, bilo da se radi o nekoj šminki, umjetnom osmijehu ili izglačanom odijelu, a iznutra je samo manipulator koji vreba svoju žrtvu ispod prekrasne vanjštine.
Jadan je onaj koji uživa u tuđoj patnji, pretvarajući se da za nju brine, a zapravo je onaj koji je samo povećava, onaj koji sebe smatra nešto većim od drugih i koji nikada ne želi otkriti što misli, osjeća i namjerava. Jadan je onaj koji nikada nikome nije uzvratio na osjećaje, koji na nečije emocije gleda kao na neku suptilnu igračku kojom će se malo poigrati i iskoristiti, a onda se praviti kao da ništa nije bilo i poći svojim putem.
Jadan je onaj koji poput balona leti visoko, a izunutra je prazan, jer takav može samo za trenutak uživati u nekom lažnom sjaju, položaju ili slavi, ali brzo će sve doći na svoje. Ne treba biti ljut na takve ljude ako se nalaze u vašoj blizini i zagorčavaju vam svakodnevicu, ne treba im vraćati istom mjerom, jedino ih treba požaliti. Život sve savršeno izravna, život sve savršeno vrati, samo treba malo vremena, strpljivosti i povući se dok je najteže.'
Mario Žuvela