Jasta ce samo nas zatrpa sto rece Muha komsija na kraju Dzenaze, svi odomso Hajro jadan osta sam D. al realnostFuddo wrote: 30 Oct 2022, 16:16 Najlakse je citirati neke plaho pametnije, i vikati jaooo pobijmo se, nema nam spasa, kaznit ce njih Bog.
Crna hronika
Moderator: Krokodil Behko
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41213 times
- Been thanked: 27887 times
- Status: Offline
Re: Mladić iz Laktaša se ubio nakon što je ismijan na društvenim mrežama
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Zizi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 9716 times
- Been thanked: 8353 times
Vrati se i pročitaj šta si poželio ženskim članovima njegove porodice.harlekin wrote: 30 Oct 2022, 18:09Gluho i coravo bilo zast bi ja bio ljudina prema njemuZizi wrote: 30 Oct 2022, 11:49
Kada izbaciš onu želju koju si mu poželio, onda možeš biti ljudina. Sa njom, ipak ne.
On bio ljudina prema ovom sto se ubi?
Ovaj momak imao vjerovatno mamu tatu brata sestru i ovo govno ispalo ljudina prema njima?
Pusti to,ak ne mozes bit gora prema njemu nego on prema drugima odi komentarisi kolace od Maje ove smradove pusti meni![]()
Ljudina će se obračunati sa njim, bez da mu dira druge članove porodice, koji nisu učestvovali u tom gnusnom činu.
Ovo što ti želiš uraditi, stavlja te skoro u istu ravan sa njim.
-
CobaltOsha
- Sitna buranija

- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 93 times
Ti izgleda smatras da svi trebaju biti tvrdi kao kamen i ne dozvoliti sebi da te ista tangira. U protivnom ako si imalo senzitivan, to je licna greska i budes sam kriv ako te neko izlozi bullying-u a ti ne mozes izdrzati pritisak pa se ubijes. Ono kao sam si kriv, niko te drugi nije ubio, samoubio si se. Nije ta ideja ni losa. Od malih nogu izgleda treba trenirati flegmanstvo da bi opstao u zivotu. A mozda bi trebalo i zakone poostriti, pa zastititi i one koji nisu dovoljno "jaki" da sami sebe zastite.Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2022, 19:13Čudo da se uvijek gleda na gramatiku, pravopis, interpunkciju i ostalo kada se sa nekim neko ne slaže, nikada obratnoLavlje_srce wrote: 30 Oct 2022, 17:21
Prije svega, pises izuzetno duge recenice bez interpunkcije, pa je vrlo tesko pohvatati smisao napisanog (morala sam dodati zareze da shvatim napisano).
Sto se tice ostalog, na decku se vidi da je introvertiran, stidljiv i zacudjeno ga je pogledao nekoliko puta na njegove debilne 'sale'. To sto pises da je 'psihicki labilan' je samo tvoja odbrana toksicnog ponasanja. Vecina samoubica nikad nisu posjetili psihijatra niti su imali vidljivih psihickih problema, ovo je cinjenica. Ljudi su izuzetno kompleksna bica i moras biti krajnje povrsan da zakljucis da je 'psihicka labilnost' uzrok ovom aktu. Problemi su najvjerovatnije daleko kompleksnije prirode, ali to i dalje nije nikakvo opravdanje za ovog majmuna koji mu moze biti otac i slicne koji su nastavili ismijavanje na internetu.
Nismo
Svi
Isti.![]()
Sto se tiče psihičke labilnosti, to sam više mislio na njegovu reakciju na komentare koji su doveli do samoubistva a ne njegov susret sa radnikom.
Čim je to dovelo do samoubistva to znači da je se u momku kupilo i da psihički nije mogao više izdržati, znači da je bio labilan.
Ja bih npr. i u njegovim godinama znao imati odgovor na takve komentare poput "Jel to vama krivo što sam zarađivao platu spavajući dok ste vi morali rano ustajati i rukati 8 sati?" ili "Ne jedem ćevape jer nisam fukara kao vi"![]()
Forumaši koji su u tvom potpisu, nije ništa šta su ti pisali šta su meni pisali na jednim drugom forumu. Zamisli 20 forumaša odjednom, uključujući i neke moderatore, sa najgorim ad hominem komentarima koje možeš zamisliti.
Šta sam uradio? Smijao im se u facu i odgovorio da će moja uvreda biti na dan izbora kada im budem izabrao SDA za naredne 4 godine da uživaju i dalje u njihovoj blagodati dok ja u Njemačkoj brojim eure i sad je milina čitati njihovo kmečanje.
Uvijek su mi se gadli ljudi koji se prave važni sa parama i koji žele nekome zlo i to nisam ja ali nekada moraš znati kako se nositi sa okrutnim društvom i imati spreman odgovor.
Nisam ni ja toliki stravstveni glasač SDA i ljubitelj Sebije i to više radim da forumašima koji me napadaju dižem pritisak jer moraš znati izgraditi odbrambeni sistem.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3881 times
Samo sam čekao kada će se okrenuti tema na "smatraš žrtvu krivcem".CobaltOsha wrote: 30 Oct 2022, 20:15Ti izgleda smatras da svi trebaju biti tvrdi kao kamen i ne dozvoliti sebi da te ista tangira. U protivnom ako si imalo senzitivan, to je licna greska i budes sam kriv ako te neko izlozi bullying-u a ti ne mozes izdrzati pritisak pa se ubijes. Ono kao sam si kriv, niko te drugi nije ubio, samoubio si se. Nije ta ideja ni losa. Od malih nogu izgleda treba trenirati flegmanstvo da bi opstao u zivotu. A mozda bi trebalo i zakone poostriti, pa zastititi i one koji nisu dovoljno "jaki" da sami sebe zastite.Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2022, 19:13
Čudo da se uvijek gleda na gramatiku, pravopis, interpunkciju i ostalo kada se sa nekim neko ne slaže, nikada obratno![]()
Sto se tiče psihičke labilnosti, to sam više mislio na njegovu reakciju na komentare koji su doveli do samoubistva a ne njegov susret sa radnikom.
Čim je to dovelo do samoubistva to znači da je se u momku kupilo i da psihički nije mogao više izdržati, znači da je bio labilan.
Ja bih npr. i u njegovim godinama znao imati odgovor na takve komentare poput "Jel to vama krivo što sam zarađivao platu spavajući dok ste vi morali rano ustajati i rukati 8 sati?" ili "Ne jedem ćevape jer nisam fukara kao vi"![]()
Forumaši koji su u tvom potpisu, nije ništa šta su ti pisali šta su meni pisali na jednim drugom forumu. Zamisli 20 forumaša odjednom, uključujući i neke moderatore, sa najgorim ad hominem komentarima koje možeš zamisliti.
Šta sam uradio? Smijao im se u facu i odgovorio da će moja uvreda biti na dan izbora kada im budem izabrao SDA za naredne 4 godine da uživaju i dalje u njihovoj blagodati dok ja u Njemačkoj brojim eure i sad je milina čitati njihovo kmečanje.
Uvijek su mi se gadli ljudi koji se prave važni sa parama i koji žele nekome zlo i to nisam ja ali nekada moraš znati kako se nositi sa okrutnim društvom i imati spreman odgovor.
Nisam ni ja toliki stravstveni glasač SDA i ljubitelj Sebije i to više radim da forumašima koji me napadaju dižem pritisak jer moraš znati izgraditi odbrambeni sistem.
Da li bi se ti ubio da dobijaš hrpu takvih komemtara? Ako ne, da li to znači da nisi fin?
Naravno da treba trenirati flegmanstvo da bi opstao, u protivnom si psihički ubijen čim je teta na šalteru nekulturna prema tebi.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
-
CobaltOsha
- Sitna buranija

Odlicno ti ide spinovanje. Jos samo da tvoja prica popije vode. Ovaj se djecko ubio iz drugih razloga, nesto mi govori da bi nekulturnu salterusu ipak prezivio.Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2022, 20:19Samo sam čekao kada će se okrenuti tema na "smatraš žrtvu krivcem".CobaltOsha wrote: 30 Oct 2022, 20:15
Ti izgleda smatras da svi trebaju biti tvrdi kao kamen i ne dozvoliti sebi da te ista tangira. U protivnom ako si imalo senzitivan, to je licna greska i budes sam kriv ako te neko izlozi bullying-u a ti ne mozes izdrzati pritisak pa se ubijes. Ono kao sam si kriv, niko te drugi nije ubio, samoubio si se. Nije ta ideja ni losa. Od malih nogu izgleda treba trenirati flegmanstvo da bi opstao u zivotu. A mozda bi trebalo i zakone poostriti, pa zastititi i one koji nisu dovoljno "jaki" da sami sebe zastite.
Da li bi se ti ubio da dobijaš hrpu takvih komemtara? Ako ne, da li to znači da nisi fin?
Naravno da treba trenirati flegmanstvo da bi opstao, u protivnom si psihički ubijen čim je teta na šalteru nekulturna prema tebi.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa jedini koji spinuje si ti jer je se šalteruša odnosilo na treniranja flegmanstva od malih nogu.CobaltOsha wrote: 30 Oct 2022, 20:27Odlicno ti ide spinovanje. Jos samo da tvoja prica popije vode. Ovaj se djecko ubio iz drugih razloga, nesto mi govori da bi nekulturnu salterusu ipak prezivio.Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2022, 20:19
Samo sam čekao kada će se okrenuti tema na "smatraš žrtvu krivcem".
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
-
CobaltOsha
- Sitna buranija

Pa sta je konkretno ovaj djecko po tebi trebao trenirati pa da prezivi internet bullying koji je dozivio?Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2022, 20:29Pa jedini koji spinuje si ti jer je se šalteruša odnosilo na treniranja flegmanstva od malih nogu.CobaltOsha wrote: 30 Oct 2022, 20:27
Odlicno ti ide spinovanje. Jos samo da tvoja prica popije vode. Ovaj se djecko ubio iz drugih razloga, nesto mi govori da bi nekulturnu salterusu ipak prezivio.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa okrenuti na šalu ili uzvratiti sličnim komentarima, napisao sam većCobaltOsha wrote: 30 Oct 2022, 20:33Pa sta je konkretno ovaj djecko po tebi trebao trenirati pa da prezivi internet bullying koji je dozivio?Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2022, 20:29
Pa jedini koji spinuje si ti jer je se šalteruša odnosilo na treniranja flegmanstva od malih nogu.
"Jel vam krivo što zarađujem spavajući?" ili "Ne jedem kao vi sirotinjsku hranu"
-
CobaltOsha
- Sitna buranija

Ne upitah te kako je trebao reagovati na internet bullying. Procitaj ponovo sta te upitah.Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2022, 20:42Pa okrenuti na šalu ili uzvratiti sličnim komentarima, napisao sam većCobaltOsha wrote: 30 Oct 2022, 20:33
Pa sta je konkretno ovaj djecko po tebi trebao trenirati pa da prezivi internet bullying koji je dozivio?
"Jel vam krivo što zarađujem spavajući?" ili "Ne jedem kao vi sirotinjsku hranu"
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9716 times
- Been thanked: 8353 times
Nije očito znao, a bio je i jako mlad i sve je to zloupotrijebljeno od strane starijih.Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2022, 20:42Pa okrenuti na šalu ili uzvratiti sličnim komentarima, napisao sam većCobaltOsha wrote: 30 Oct 2022, 20:33
Pa sta je konkretno ovaj djecko po tebi trebao trenirati pa da prezivi internet bullying koji je dozivio?
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Nije mogao trenirati internet bullying jer je prije 3 dana (ili kada je već pitao za posao) bio još anoniman pa nije nikada doživio to pa nema iskustva ali je mogao izgraditi obrambeni sistem.CobaltOsha wrote: 30 Oct 2022, 20:52Ne upitah te kako je trebao reagovati na internet bullying. Procitaj ponovo sta te upitah.Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2022, 20:42
Pa okrenuti na šalu ili uzvratiti sličnim komentarima, napisao sam već
Naravo nismo svi isti i neko je psihički labilniji i misli da su ti šupci na internetu vrijedniji od njega i da ga te riječi mogu dotaći.
Onog momenta kada doživiš šok i shvatiš da si preko noći postao "popularan" u negativnom smislu onda samo pomaže da igraš po njihovim pravilima onda se javljaš na društvene mreže i sam okrećeš na šalu, malo samoironije, malo dobrovoljno uveličas situaciju i ako dokažeš da si imun pa onda oni nemaju šta više protiv tebe i postaje im dosadno.
- Shadow
- Svemirka

- Has thanked: 24867 times
- Been thanked: 27594 times
A sta reci, tuga.
Nadam se da ce se ovaj nakon svega proslaviti.
Jer ko se zadnji smije...
Nadam se da ce se ovaj nakon svega proslaviti.
Jer ko se zadnji smije...
Acta non Verba
-
CobaltOsha
- Sitna buranija

Znaci ovo iskustvo je trebalo biti kao neka platforma na kojoj je on tek trebao da pocne trenirati odbrambeni sistem. Ne mislim da fokus treba uopste biti na njegovoj nesposobnosti da se "odbrani". Fokus treba da bude na onima koji su pocinili ismijavanje i internet bullying.Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2022, 21:00Nije mogao trenirati internet bullying jer je prije 3 dana (ili kada je već pitao za posao) bio još anoniman pa nije nikada doživio to pa nema iskustva ali je mogao izgraditi obrambeni sistem.CobaltOsha wrote: 30 Oct 2022, 20:52
Ne upitah te kako je trebao reagovati na internet bullying. Procitaj ponovo sta te upitah.
Naravo nismo svi isti i neko je psihički labilniji i misli da su ti šupci na internetu vrijedniji od njega i da ga te riječi mogu dotaći.
Onog momenta kada doživiš šok i shvatiš da si preko noći postao "popularan" u negativnom smislu onda samo pomaže da igraš po njihovim pravilima onda se javljaš na društvene mreže i sam okrećeš na šalu, malo samoironije, malo dobrovoljno uveličas situaciju i ako dokažeš da si imun pa onda oni nemaju šta više protiv tebe i postaje im dosadno.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Naravno ali to će doživljavati sve češće nova generacija koja je zaštićema od ostatka svijeta jer umjesto da ih roditelji pripreme da je čitav svijet pun monstruma oni radije canceluju pa im stvaraju utisak da su samo fine osobe na svijetu.Zizi wrote: 30 Oct 2022, 21:00Nije očito znao, a bio je i jako mlad i sve je to zloupotrijebljeno od strane starijih.Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2022, 20:42
Pa okrenuti na šalu ili uzvratiti sličnim komentarima, napisao sam već
Ja sam sa ženom davno razgovarao sa djecom i objasnio im da ih niko neće voljeti bez obzira kakvi su kao što radimo nas dvoje i već su u prvom razredu osnovne bili spremni na to.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa tvoji voljeni ti trebaju dati savjete kako preživjeti čim napustiš kućni prag.CobaltOsha wrote: 30 Oct 2022, 21:10Znaci ovo iskustvo je trebalo biti kao neka platforma na kojoj je on tek trebao da pocne trenirati odbrambeni sistem. Ne mislim da fokus treba uopste biti na njegovoj nesposobnosti da se "odbrani". Fokus treba da bude na onima koji su pocinili ismijavanje i internet bullying.Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2022, 21:00
Nije mogao trenirati internet bullying jer je prije 3 dana (ili kada je već pitao za posao) bio još anoniman pa nije nikada doživio to pa nema iskustva ali je mogao izgraditi obrambeni sistem.
Intermet se može regulisati raznim zakonima ali šta ćemo sa realnošću?
Evo sad pročitah, piše da je svjetska populacija 8 milijardi, možes li uticati na npr. 1 milion da ne budi šupci?
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1664 times
- Been thanked: 3157 times
Gledaj sad ovo
Haber.ba
BIHBanjalučanin Nikola Kužet: Poslije snimka, htjeli smo da zaposlimo Mladena
PišeS. H.102.3K Objavljeno prije 4 sata
Kaže, vidi se da je pošten momak, a mi trebamo skladištara, napisao je Nikola
MLADEN-DULIĆ - МЛАДЕН ДУЛИЋ/FACEBOOK/SCREENSHOT
KOMENTARI
Nakon tragične smrti Mladena Dulića iz Laktaša koji je, kako se sumnja, digao ruku na sebe pošto je na društvenim mrežama objavljen snimak njegovog razgovora za posao na kojem je ismijan, ispostavilo se da su neki ljudi željeli da mu ponude posao, ali bilo je prekasno.
ADVERTISING
Ekonomista iz Banje Luke Nikola Kužet objavio je na Twitteru da mu je brat poslao snimak sa Mladenom Dulićem i predložio da ga zaposle u njihovoj firmi.
– Kaže, vidi se da je pošten momak, a mi trebamo skladištara – napisao je Nikola.
Nikola u objavi navodi da je njegov brat Mladenu poslao poruku, na koju mladić nije odgovorio.
– Sad ja razmišljam, da ga je makar nazvao – napisao je Kužet.
Dvadesetdvogodišnji mladić iz Laktaša Mladen Dulić izvršio je u petak samoubistvo, nakon što je, kako sumnja, bio potresen što je na društvenim mrežama osvanuo snimak na kojem je ismijavan tokom prijavljivanja za posao na benzinskoj pumpi.
Policija uhapsila radnika benzinske pumpe koji je snimao mladića iz Laktaša i još jednog muškarca
Haber.ba
BIHBanjalučanin Nikola Kužet: Poslije snimka, htjeli smo da zaposlimo Mladena
PišeS. H.102.3K Objavljeno prije 4 sata
Kaže, vidi se da je pošten momak, a mi trebamo skladištara, napisao je Nikola
MLADEN-DULIĆ - МЛАДЕН ДУЛИЋ/FACEBOOK/SCREENSHOT
KOMENTARI
Nakon tragične smrti Mladena Dulića iz Laktaša koji je, kako se sumnja, digao ruku na sebe pošto je na društvenim mrežama objavljen snimak njegovog razgovora za posao na kojem je ismijan, ispostavilo se da su neki ljudi željeli da mu ponude posao, ali bilo je prekasno.
ADVERTISING
Ekonomista iz Banje Luke Nikola Kužet objavio je na Twitteru da mu je brat poslao snimak sa Mladenom Dulićem i predložio da ga zaposle u njihovoj firmi.
– Kaže, vidi se da je pošten momak, a mi trebamo skladištara – napisao je Nikola.
Nikola u objavi navodi da je njegov brat Mladenu poslao poruku, na koju mladić nije odgovorio.
– Sad ja razmišljam, da ga je makar nazvao – napisao je Kužet.
Dvadesetdvogodišnji mladić iz Laktaša Mladen Dulić izvršio je u petak samoubistvo, nakon što je, kako sumnja, bio potresen što je na društvenim mrežama osvanuo snimak na kojem je ismijavan tokom prijavljivanja za posao na benzinskoj pumpi.
Policija uhapsila radnika benzinske pumpe koji je snimao mladića iz Laktaša i još jednog muškarca
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22494 times
- Been thanked: 20617 times
Možeš ti djecu pripremiti na sve, ali nikad 100% niti možeš znati u svakom trenutku kako se neki postupci odražavaju na njihovu psihu. Nekad je vrlo teško ustanoviti da sa djetetom nešto nije u redu, a još veći je problem kad su roditelji vrlo često odsutni zbog posla i slično. Depresija, anksioznost, osjećaj bespomoćnosti i beznačaja... puno je i razloga i okidača, a koji ne moraju biti odmah vidljivi.
To sutra može biti svačije dijete. Nema tu nekih pravila.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
-
CobaltOsha
- Sitna buranija

Pa realnost je da bi ovaj momak prezivio ismijavanje radnika na pumpi. Realnost je takodjer da nije prezivio kad je vidio sebe na internetu i dozivio bullying.Naseef Mushroom wrote: 30 Oct 2022, 21:19Pa tvoji voljeni ti trebaju dati savjete kako preživjeti čim napustiš kućni prag.CobaltOsha wrote: 30 Oct 2022, 21:10
Znaci ovo iskustvo je trebalo biti kao neka platforma na kojoj je on tek trebao da pocne trenirati odbrambeni sistem. Ne mislim da fokus treba uopste biti na njegovoj nesposobnosti da se "odbrani". Fokus treba da bude na onima koji su pocinili ismijavanje i internet bullying.
Intermet se može regulisati raznim zakonima ali šta ćemo sa realnošću?
Evo sad pročitah, piše da je svjetska populacija 8 milijardi, možes li uticati na npr. 1 milion da ne budi šupci?
-
CobaltOsha
- Sitna buranija

Nadam se da ne mislis da sa ovim momkom nesto nije bilo u redu, npr nesto sto roditelji nisu uocili i dijete na vrijeme pripremili kako opstati i prezivjeti ismijavanje internet velicine.Chan wrote: 30 Oct 2022, 21:25 Možeš ti djecu pripremiti na sve, ali nikad 100% niti možeš znati u svakom trenutku kako se neki postupci odražavaju na njihovu psihu. Nekad je vrlo teško ustanoviti da sa djetetom nešto nije u redu, a još veći je problem kad su roditelji vrlo često odsutni zbog posla i slično. Depresija, anksioznost, osjećaj bespomoćnosti i beznačaja... puno je i razloga i okidača, a koji ne moraju biti odmah vidljivi.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22494 times
- Been thanked: 20617 times
Govorim generalno. Okidači mogu biti razni.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.