Pa nije bas bruka al je gazde ne vole. Kamara bolovanja onako dzaba
Kod nas sef odrzavanja sa 25 godina iskustva u istoj firmi bio jedno po godine na bolovanju. Doso, sporjecko se s gazdom. Hop, otkaz. Napad na ovlasteno lice
Moderator: Krokodil Behko
Pa nije bas bruka al je gazde ne vole. Kamara bolovanja onako dzaba
Pa ne ibrete no su to stvari koje se mogu isfoliratiZana wrote: 01 Nov 2022, 21:04 Ne znam zaśto se ljudi ibrete ako se u mozgu jave problemi? Organ kao i svaki drugi. Śto to jetra smije biti bolesna a mozak ne?![]()
Teśko
A bome lako. Leđa, depresija. Bolovanje se hladno dobija za to
Zasto bi neko uzimo lazno bolovanje? Stvarno me pitas to?
To je opet vrzino kolo, kod nas je jedna rekao u firmi da ima doktor na kapiji, niko ne bi prosao kao normalan.
Lazirao ne lazirao radnik ne smije biti bolestan, pa meni je jedna rekla kao sefica ne trebaju nam bolesni radnici, a ja nešto hodao u majici kratkih rukava, pa je direktor Senadu iz Binga napominjao prosle godine se hvalio da niko nije uzimao bolovanja
Ne znam kako je u Njemackoj ali ja kad odem u Fr kod doktora ima onaj papir koji on ispuni sa dijagnozom. Jedan ide meni, drugi u firmu i treci u osiguranje
Meni u Hrvatskoj govorila sefica sta glumis na radilištu prebijenog zeca, stavi malo rakije, a meni se zivac uklijestiloinsomnia wrote: 01 Nov 2022, 21:18 Meni kolega na poslu, svi vidjeli, dolazili i vatrogasci, onaj paramedic pustio nekai glupost od 300 kila na stopalo. Noga ko hljeb nadosla, rezali mi cipelu brusilicom da mi skinu
Sef mi nakon sedam dana salje poruku kao eto, kad bi ti mogo doci![]()
E pa vani se ne osjeti. Ima dio koji uzima poslodavac a dio koji uzima drzava. Plus stonse cesto na tu depresiju nakalemi u burnout a to se tretira ko povreda na radu tako da ide na poslodavca
E to je drugo..insomnia wrote: 01 Nov 2022, 21:22E pa vani se ne osjeti. Ima dio koji uzima poslodavac a dio koji uzima drzava. Plus stonse cesto na tu depresiju nakalemi u burnout a to se tretira ko povreda na radu tako da ide na poslodavcaZana wrote: 01 Nov 2022, 21:20
Stvarno te pitam. Ovdje se fino osjeti na plati kad si na bolovanju. Ima poslova koji te čekaju, gomilaju se.
Al ko sto rekoh velika je razlika jesi li na budzetu ili kod privatnika
Ama vani ne odbiju.