OHR - Christian Shmidt

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times
Status: Offline

Re: OHR - Christian Shmidt

Post by insomnia » 11 Nov 2022, 20:43

😂
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 11 Nov 2022, 21:19

insomnia wrote: 11 Nov 2022, 19:22
Pasaga wrote: 11 Nov 2022, 19:14

eeee,toje taj problem
prelivode
Image
Izdajnik ne zaslužuje ništa osim vješala.
Svi mi se morete obratit

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3910 times
Been thanked: 2946 times

Post by Pasaga » 13 Nov 2022, 09:14

ovo se ocekivalo

NIMALO DEMOKRATSKO PONAŠANJE:
Escobar i OHR vrše pritisak na Ustavni sud
!

Pojedini zastupnici iz još uvijek aktuelnog saziva državnog parlamenta također spremaju apelaciju Ustavnom sudu, ali samo s ciljem da "zatrpaju" Ustavni sud sa apelacijama u istom predmetu, kako bi se odlučivanje po apelaciji Željka Komšića prolongiralo.

Kako javnost postaje svjesnija težine apelacije člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, a koje je upućena povodom nametanja izmjena Izbornog zakona BiH i Ustava FBiH, tako rastu i pritisci na Ustavni sud BiH da se ova apelacija odbaci, piše NAP.

Još prije mjesec dana isti portal je pisao da stranci vrše pritisak na Ustavni sud Bosne i Hercegovine, a došli smo i do saznanja da OHR, ali i drugi faktori međunarodne zajednice u BiH vrše neviđen pritisak na Ustavni sud kako bi onemogućili prihvatanje i odlučivanje o Komšićevoj apelaciji.

Tom prilikom iz Ustavnog suda na upit poručeno je sljedeće:

"Ustavni sud Bosne i Hercegovine će u predmetu apelacije člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića postupati u skladu sa procedurama propisanim Pravilima Ustavnog suda BiH, kao što to čini i u svakom drugom predmetu koji se nalazi pred Ustavnim sudom, rečeno je iz Ustavnog suda BiH za NAP.

Međutim, kako saznaje sarajevski portal, pritisci na Ustavni sud Bosne i Hercegovine, kada je riječ o Komšićevoj apelaciji ne jenjavaju. Čak nasuprot tome, oni su intenzivirani.

Tako se iz krugova OHR-a, ohrabreni porukom Gabriela Escobara, koji je kazao kako ne vidi zašto bi odluku Ustavni sud proglasio nevalidnom ili neustavnom, nastavljaju pritisci na Ustavni sud Bosne i Hercegovine, s ciljem da se apelacija ili odbaci ili pronađe rješenje koje bi umanjilo efekte odluke
.

Osim toga, kako saznaje NAP, pojedini zastupnici iz još uvijek aktuelnog saziva državnog parlamenta također spremaju apelaciju Ustavnom sudu, ali samo s ciljem da "zatrpaju" Ustavni sud sa apelacijama u istom predmetu, kako bi se odlučivanje po apelaciji Željka Komšića prolongiralo.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla » 14 Nov 2022, 11:34

Chan wrote: 11 Nov 2022, 15:56
Calla wrote: 11 Nov 2022, 15:17

A sad ozbiljno da li ti je ovakav odabir rjeci potreban u diskusiji o Schmidtu??

Nije ti to muž bona niti je švabo evolucijski ispred bosanca pa da ga dižeš u nebesa. Odvadi malo... njemačko govno ne smrdi manje od bosanskog. Tu nema nikakve razlike.
Pa to je u pozadini tvog pisanja. Ostavljaš takav dojam. Čisto i sirovo bez pakovanja ti govorim onako kako vidim tvoje pisanje. Ni manje ni više i vrlo je iritantno i podcjenjivacki.
Ne mogu ja to tebi objasniti sta znaci 38 godina iskustva sa njemcima I njihovom demokratijom, naravno da je to iritantno, dapace za mnoge je iritantno shvatiti smisao demokratije, I za nase instant politicare a kamoli za tebe :tjesi :storm2 :bih
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22204 times
Been thanked: 20300 times

Post by Masamune » 14 Nov 2022, 11:45

Calla wrote: 14 Nov 2022, 11:34
Pa to je u pozadini tvog pisanja. Ostavljaš takav dojam. Čisto i sirovo bez pakovanja ti govorim onako kako vidim tvoje pisanje. Ni manje ni više i vrlo je iritantno i podcjenjivacki.
Ne mogu ja to tebi objasniti sta znaci 38 godina iskustva sa njemcima I njihovom demokratijom, naravno da je to iritantno, dapace za mnoge je iritantno shvatiti smisao demokratije, I za nase instant politicare a kamoli za tebe :tjesi :storm2 :bih
Živio i radio sam u Njemačkoj jedno vrijeme. Znam kako je.
Odvadi.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla » 14 Nov 2022, 12:15

:oo A eto vidis koliko se razlikujemo,
ja dole kod vas ne mogu ni 4 dana izdrzati svi mi idete na zivce. :oo

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 14 Nov 2022, 12:18

U stvari...u dubini duse smo ljubomorni, jer ne odlucujemo o sudbini drugih.
Mi smo u stvari bolji, ali nas nesto sa strane.
Ako blokiramo sa strane, onda nas nag#ze.
A ili U...

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla » 14 Nov 2022, 12:20

:storm2 Neka ste bolji,
eto I cestitam vam na tome. :pivo

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 14 Nov 2022, 12:28

Calla wrote: 14 Nov 2022, 12:15 :oo A eto vidis koliko se razlikujemo,
ja dole kod vas ne mogu ni 4 dana izdrzati svi mi idete na zivce. :oo
Pa to je posljedica tvoje nazor germanizacije i da je sve njemačko bolje od bosanskog... pa i govno :oo
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla » 14 Nov 2022, 12:38

:mrgud Pokusaj da prihvatis da je kod mene tako,
sta se bunis :oo

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 14 Nov 2022, 13:09

Ne bunim se. Iznosim činjenice :oo

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla » 14 Nov 2022, 13:45

Eto rijesili smo sve, hocemo li sad dalje,
malo o Christianu :zubi

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2723 times
Been thanked: 8515 times

Post by Duminjo » 14 Nov 2022, 14:15

Demokratija u medjunarodnim odnosima ne postoji. Uvijek bilo i bice pravo jaceg.
Ovo sto Smidth radi u Bosni, nema veze sa demokratijom. Nema cak ni veze sa zvanicnom njemackom politikom prema Balkanu pa i Bosni.
Smio bih se u platu okladiti da pojma nemas sta znace ove njegova izmjene izbornog zakona vec ga ovdje nesto dizes i hvalis samo iz razloga sto je švabo.

Obzirom da pojma nemas o materiji vec raspravljas srcem (Bas kao sto Merkelicu hvalis/braniš kada se Njemacka dovodi u vezu sa Ukrajinom i Rusijom) nema smisla ni iznositi neke argumente na temu. Ti ces švabu i dalje hvaliti pa makar nas sve zive zakop'o uz poruke "nemate vi pojma, vi ste glupi, evo ja cu vam reci, to je demokratija".

Kako moze biti nesto demokratija ako je preko 50% stanovnistva jedne drzave protiv necega? Jest demokratija zato sto ista ne postoji vec vazi ono pravilo iz druge recenice pa mora biti demokratija.

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 79 times
Been thanked: 216 times

Post by Superhik » 14 Nov 2022, 14:40

insomnia wrote: 11 Nov 2022, 19:36 Mozemo mi naravno uvijek reci Amerima i EU odjebite samo sto to ne vodi nicemu. Mi uvijek zaboravljamo jednu stvar, jesmo se odbranili ali nismo pobjedili. Sukob je jednostavno samo zamrznut i jedina razlika je sto ne puca
Upravo tako. Meni smrdi pomalo i na namjerne provokacije bosnjacke strane da konacno sami odjebu OHR. Decenijama Srbi i Hrvati negoduju zbog OHR i postavljaju pitanje postojanja toga i Visokog.

Sad kad i Bosnjaci to krenu,... kao sto vec i jesu,.. ko da gledam da ce biti krivci sto ce se te institucije ili ukinuti ili prestati da rade usljed bojkota i nemogucnosti djelovanja. Schmidt pvlaci poteze bas ko da maksuz hoce da nam ogadi instituciju.

Podjela zemlje na neku labavu konfederaciju samostalnih drzavica je danas realnije nego prije. Narod je preseljen i podijeljen, nove generacije stasale u ovome, skolstvo, institucije, privreda, infrastruktura,.. jos vise podijeljeni,...

Schmidtova uloga je samo ta da Bosnjake privoli na podjelu i da odjebu sve zajednicko sto ih previse kosta. Ameri i EU i pored najbolje volje ne mogu spasavati drzavu gdje se pitaju igraci kakvi jesu. Jeftinije je razjebati drzavu nego je na silu odrzavati. Dakle sve je samo na nama. Vjerujem da mozemo ostvariti vece jedinstvo probosanskih snaga, vecu istrajnost u ocuvanju drzave, bolje lobiranje i cvrse principe prema OHR. Mada me sam pogled na trojku, osmorku, SDA,.. obeshrabri kada vidim kako se glodju samo oko fotelja i resursa u sarajevskoj dolini.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla » 14 Nov 2022, 14:53

Duminjo wrote: 14 Nov 2022, 14:15

Demokratija u medjunarodnim odnosima ne postoji. Uvijek bilo i bice pravo jaceg.
Ovo sto Smidth radi u Bosni, nema veze sa demokratijom. Nema cak ni veze sa zvanicnom njemackom politikom prema Balkanu pa i Bosni.
Smio bih se u platu okladiti da pojma nemas sta znace ove njegova izmjene izbornog zakona vec ga ovdje nesto dizes i hvalis samo iz razloga sto je švabo.

Obzirom da pojma nemas o materiji vec raspravljas srcem (Bas kao sto Merkelicu hvalis/braniš kada se Njemacka dovodi u vezu sa Ukrajinom i Rusijom) nema smisla ni iznositi neke argumente na temu. Ti ces švabu i dalje hvaliti pa makar nas sve zive zakop'o uz poruke "nemate vi pojma, vi ste glupi, evo ja cu vam reci, to je demokratija".

Kako moze biti nesto demokratija ako je preko 50% stanovnistva jedne drzave protiv necega? Jest demokratija zato sto ista ne postoji vec vazi ono pravilo iz druge recenice pa mora biti demokratija.
Upravo tako na papiru mrtvo slovo I od Schmidta I od Bosanaca I kao da Bosna ima nekog izbora da odlucuje sama kud ce posle odmrzavanja dejtonskog sporazuma barem je sad tako, sta ce I kako ce biti za godinu dvije pred nama je pisat cemo. A dok sam jos tu I u ovoj mojoj ljubavi prema njemcima da kazem I ovo da imam kakvu moc radije bih prepustila svabi da vam sredi drzavu nego bilo kome drugom od svih ovih okolnih lesinara koji su se nakomili na zapadni Balkan da zauzmu teritoriju. :zv :love

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 14 Nov 2022, 15:01

Image

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 14 Nov 2022, 15:02

Calla wrote: 14 Nov 2022, 14:53
Duminjo wrote: 14 Nov 2022, 14:15

Upravo tako na papiru mrtvo slovo I od Schmidta I od Bosanaca I kao da Bosna ima nekog izbora da odlucuje sama kud ce posle odmrzavanja dejtonskog sporazuma barem je sad tako, sta ce I kako ce biti za godinu dvije pred nama je pisat cemo. A dok sam jos tu I u ovoj mojoj ljubavi prema njemcima da kazem I ovo da imam kakvu moc radije bih prepustila svabi da vam sredi drzavu nego bilo kome drugom od svih ovih okolnih lesinara koji su se nakomile na zapadni Balkan da zauzmu teritoriju. :zv :love
Al se ovaj tvoj švabo dogovorio u zagrebu sta ce i kako ce srediti. Doso u Sarajevo i nametnuo ono sto se dogovorio u Zagrebu. Moze mu se jer je jaci a sto se demokratije tice, više je ima u Tunguziji. Nije Problem kad se kaze "jaci smo, moze nam se i zabili smo vam ga". Problem je kad nam ga zabije i još nas pravi glupima ili budala kao to je za naše dobro. Nemoj bogati da mi tako bude dobro.

Malo je Bosanaca koji ne bi volili da im švabo uredi drzavu makar i u pola kao sto je Njemacka. Problem je sto ovaj to radi sve kontra onoga kako je u Njemackoj ili kako je u svakoj normalnoj demokratskoj zapadnoj drzavi.

Izrod. Usro je i ne moze ga stotinu voda oprati a kamo li njemacki pasoš.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 14 Nov 2022, 15:25

Ali ti ne razumiješ taj rezon. Moraš sagledati širu sliku njegovih poteza :mmm

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla » 14 Nov 2022, 15:27

Pa ni sam Schmidt nije zadovoljan sa razvojom dogadaja zbog odluke 02.10. 22,
njemu je bilo draze da su to politicari Bosne I Hercegovine sami odradili kako bi B I H pokrenuli naprijed za dobrobit svih gradana.

A ima li kakvih jako losih promjena u drzavi koje se strasno odrazuju na stanovnistvo od kako je nametnuo to sto je nametnuo??

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 14 Nov 2022, 15:46

Calla wrote: 14 Nov 2022, 15:27 Pa ni sam Schmidt nije zadovoljan sa razvojom dogadaja zbog odluke 02.10. 22,
njemu je bilo draze da su to politicari Bosne I Hercegovine sami odradili kako bi B I H pokrenuli naprijed za dobrobit svih gradana.

A ima li kakvih jako losih promjena u drzavi koje se strasno odrazuju na stanovnistvo od kako je nametnuo to sto je nametnuo??
Ima

Ovo sto je on nametnuo, pomoglo je HDZu da bez obzira na broj osvojenih glasova, ima vlast u drzavi.

A kada su se bh politicari sami pokusavali dogovoriti, bez ovog švabe, nisu se Mogli dogovoriti jer je upravo taj HDZ glasao protiv svih tih dogovora.

Hajd sada saberi 2+2

I preskocila si dati komentar na ono maloprije napisano kako je švabo nametnutu odluku bosancima dogovorio u Zagrebu. Vjerujem slucajno

Post Reply

Return to “Politika u BiH”