Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Ih, kad bi znale
Svasta nesto pa onda daj jos ovo, daj jos ono
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
srculence7 wrote: 13 Nov 2022, 01:55
Eto ove tematike među volonterima u drugoj prostoriji.
Preneću utiske onog što sam čula
Ali čini mi se da muškarci mnogo više komentarišu ovo nego što ostavljaju prostora ženama da se izjasne po tom pitanju.
Pa mi pričamo baš zato što od vas rijetko šta dođe konkretno i kad vam se da prostor ili je to nešto onako misteriozno i na kašiku, pa kontaš šta hoće da kaže
Razumijem ja i zašto je to tako. Ovo naše podneblje je brutalno prema ženama. Eno Venere otvoreno priča o svemu, pa je redovno na tapeti.
Aha, vodite monologe uglavnom, jer za dijalog treba čuti drugu stranu ( pokušati razumeti šta kaže druga strana ili pitati za objašnjenje bez stigmatizacije), najčešće odgovarate umesto nas i konstatujete saglasnost sa sobom
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
Lavlje_srce wrote: 09 Nov 2022, 13:05
Moze se biti sretan i nasmijan pijuci vodu i jeduci koricu kruha, i duboko nesretan u zamku s bazenom i Porscheom ispred.
Ko ne vjeruje, pogledati pod rich&famous i njihove "ljubavi".
Bogatstvo i ljubav ne idu zajedno. Ako se netko siromašan uda/oženi za bogatu/bogatog; najbolje što bogati partner može dobiti od siromašnog je veliko strahopoštovanje, možda i obožavanje ali iskrenu duboku pravu nepatvorenu ljubav ne. Jer tu nema ravnopravnosti naprosto jer jedno od njih dvoje ima puno više novaca nego ona(j) drugi/druga.
Ljudi koji se vezuju za novac i smatraju da im novac pridodaje na vrijednosti, svakako su siromasni. Sve sto vrijedi nije na prodaju i ne moze se kupiti.
Ja sam cvrsta u vjeri i ne bih se udala ni za koga ko se hvali/kupa u novcu. Ne treba mi to niti me zanima. Cim mi se udvara neki i hvali mi se materijalnim, eliminisem ga.
Last edited by Lavlje_srce on 14 Nov 2022, 17:11, edited 1 time in total.
Aman,
Izasla si na kafu i dok sva bitna sebi gledas televizor u lokalnom kaficu, prilazi ti Dzeko i kaze, jel slobodno?
I ti se kao drzis nekog principa i kazes mu, nije, ralzligu.
Pa znam da lazes
Instantno bi se spisala, al haj
Dzeko mi uopce nije privlacan, plus je otac 3-4 djece. S lakocom bi mu rekla da produzi. Odbila bih i Zlatana Ibrahimovica koji mi jeste privlacan. Teskom mukom doduse, ali bih ga odbila. Ko su oni, sta su? Fudbalercine. Tacka.
Bogatstvo i ljubav ne idu zajedno. Ako se netko siromašan uda/oženi za bogatu/bogatog; najbolje što bogati partner može dobiti od siromašnog je veliko strahopoštovanje, možda i obožavanje ali iskrenu duboku pravu nepatvorenu ljubav ne. Jer tu nema ravnopravnosti naprosto jer jedno od njih dvoje ima puno više novaca nego ona(j) drugi/druga.
Ljudi koji se vezuju za novac i smatraju da im novac pridodaje na vrijednosti, svakako su siromasni. Sve sto vrijedi nije na prodaju i ne moze se kupiti.
Novac ne pridodaje na vrijednosti, ali osigurava slobodu.