JMBG protesti

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times
Status: Offline

Re: Tromjesečna beba ne može na operaciju jer nema JMB

Post by carobnjak N » 11 Jun 2013, 07:19

Dust wrote:A sta je radila doticna?
Rekla da su protetsi protiv Srba i da se trenasparenti na kojima piše "fašisti" odnose na njih .
Evo šta je o tome dobro reko D.Nikšić :D

PSIHOLOGIJA GLUPOSTI

Ponekad pomislim da su psiha i glupost jedna ista stvar. Psihologija se ne bavi razumom, logikom, racionalnim. Psihologija se bavi emocijama, iracionalnim, podsvjesnim, svim onim drugim: mutnim, zamućenim.

Možda je to polje kojim se psihologija bavi u stvari samo nepregledna ljudska glupost.

Evo da na jednom banalnom primjeru pojasnim ovo moje stanovište u vezi psihologije, tj. ljudske psihe i toga koliko je ona blizu obične ljudske gluposti:

Izađete na ulicu i viknete glasno "kurvo" ili "glupačo" i sačekate da vidite ko će se okrenuti. U masi će se barem jedna osoba osjetiti prozvanom. Ali psiha (ili glupost) se ne zaustavlja na tome, ona ide dalje. Moguće je da ta osoba gnjevno reaguje, da vas napadne ili čak tuži za ličnu uvredu na javnom mjestu, da to sve shvati kao atak na njenu ličnost. Dakle takva osoba ili je iznimno glupa da se to graniči sa psihijatrijskom dijagnozom, ili je zapravo toliko psihotična da je izgubila osjećaj za realnost i skliznula van svake pameti.

Izjava RTRS-u Aleksandre Pandurević, zastupnice SDS-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koja glasi: "U ovom momentu, kroz prozor gledam jedan natpis - Rame uz rame protiv fašizma. Znači, time je sve rečeno - da su ovi protesti prvenstveno pritisak na nas poslanike iz Republike Srpske".

Zar ova izjava ne pokazuje koliko je tanka linija između psihotičnog ponašanja i obične gluposti, a koliko se zapravo i jedno i drugo graniče sa izvanrednim smislom za humor i samokritiku? Jedino što određuje razliku jeste tanka linija svijesti. Bez svijesti stvari su nesvjesne, ili podsvjesne, zaglavljene u mulju gluposti. Kada smo svjesni, osvješteni smo, nismo glupi, a postajemo samokritični i duhoviti.

Predlažem da se na narednim protestima ponesu nova dva transparenta, jedan sa natpisom: "GLUPAČO", a drugi sa natpisom "GLUPANE", da onda vidimo ko će od parlamentaraca podnijeti privatnu tužbu za uvredu.

Često je ovolika glupost ili psihoza poražavajuća za sve građane zdrave pameti koji se trude objasniti im koliko su zastranili, koji se trude uspostaviti bilo kakav dijalog, dogovor, ostvariti bilo kakav konsenzus. Na kraju balade nosićemo transparente sa: VI NAJBOLJE ZNATE ŠTA!
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7876 times
Been thanked: 18625 times

Post by Maja » 11 Jun 2013, 17:07

Jao Damir zaslužuje temu na ovom forumu :srce
:hihi

Koliko se danas skupilo ljudi? Čula sam na radiju da ih je bilo par hiljada. Malo me nervira kad god nabrajaju iz kojig su gradova stigli autobusi uvijek prvo kažu Banja Luka kao da daju do znanja da ima i Srba koji podržavaju prosvjednike. Evo taman prilog na Novoj.

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 11 Jun 2013, 17:11

Evo i taksisti su im se pridružili, a vi uvijek na taksiste :hihi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9691 times
Been thanked: 11431 times

Post by Krokodil Behko » 11 Jun 2013, 17:19

Kažu da ih je oko 5000. Navodno je postavljena bomba u Alta centru a to je otprilike preko puta zgrade Vlade ili je malo iza. Imaju dva tržna centra sličnih naziva pa ih miješam. Čitalac sa Depoa piše komentar i kaže kako se nalazi u blizini i vidi policiju ispred centra kako obavještavaju raju da je možda podmetnuta bomba a u bašti iza, sjedi desetak pšolicajaca i kahveniše :D

Dalia
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dalia » 11 Jun 2013, 17:25

Jebemu ispite kad ne mogu ni na proteste otići, inače danas je bilo baš puno ljudi.
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. :zubi

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 11 Jun 2013, 17:51

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Zadnja slika :plavi

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 11 Jun 2013, 17:55

Pa jel ima koga od forumaša na prosvjedu? :D

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 11 Jun 2013, 17:57

Nema. Sarajlijice podbacile :(

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 11 Jun 2013, 17:58

A posebno mi se sviđa što je po mojoj procjeni 80 posto omladine.

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 11 Jun 2013, 18:04

Maja wrote:A posebno mi se sviđa što je po mojoj procjeni 80 posto omladine.
Naravno da je više omladine. Mentalitet 'Šuti i trpi' i dolazi od starijih ljudi a na mladima je da to promijene.
Tako je i kod nas na velikim prosvjedima 2011. po svim našim većim gradovima uglavnom najviše bilo omladine.

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 11 Jun 2013, 18:05

gdje su tigris, behko... ko ima jos iz sa i okoline... i po njemackoj se organizuju demonstracije. ako bude gdje blizu mene, idem
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 11 Jun 2013, 18:13

Luna. wrote:gdje su tigris, behko... ko ima jos iz sa i okoline... i po njemackoj se organizuju demonstracije. ako bude gdje blizu mene, idem
Behko je morao hitno u caffe slastičarnu da svom kolegi da stručni savjet šta i kako do penzije jer je jadan zaradio neki poremećaj ličnosti i mora na psihijatriju. nakon toga, naravno.......nešto je oko košenja travnjaka. Popravljao sam produžni kabal na oba kraja :D
Misija uspješno obavljena i već je izvršeno testno košenje. Nije bilo varničenja i gubitaka u ljudstvu i MTS-u :p

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 11 Jun 2013, 18:33

Srpskim i hrvatskim 'predstavnicima': Ne lažite da ste ugroženi u Sarajevu!

| Franjo Šarčević |
Od početka sudjelujem u protestima pred zgradom Zajedničkih institucija Bosne i Hercegovine, koji su pokrenuti zbog nedonošenja zakona o izdavanju jedinstvenog matičnog broja, zbog čega je bio ugrožen život jedne bebe (nemogućnost izdavanja pasoša i odlaska u Njemačku na liječenje). Sudjelovao sam i u blokadi zgrade u kojoj su parlamentarci, državni uposlenici, strani bankari, guverneri, međunarodne delegacije i drugi žderači narodne muke bili "zatočeni" oko 18 sati. Skupa s Đorđem, Jasnom, Belmom, Vukom, Lukom, Krešom i mnogim drugim prijateljima, među tisućama okupljenih, branio sam da zgradu Zajedničkih institucija napuste oni koji svojom neodgovornošću - usprkos enormno visokim plaćama koje primaju, a koje višestruko premašuju prosječna primanja u BiH - direktno ugrožavaju živote naših najmlađih.

Nažalost, pod pritiskom "specijalaca" i drugih organa reda, morali smo popustiti u ranim jutarnjim satima, pa su parlamentarci i ostali napustili zgradu oko 4 sata ujutro.

Ovi protesti, po mojoj želji, ne bi samo trebali imati cilj da se što prije donese zakon o izdavanju JMBG-a, jer problemi u kojima se nalazi naša zemlja su toliko veliki da se mora na ovaj način vršiti pritisak na 'vladare' i zakonodavce. Problemi u kojima se nalazimo su zajednički većini građana BiH i oni nisu nacionalno podijeljeni. Za stanje u kojem jesmo možemo "zahvaliti" jednako i hrvatskim i bošnjačkim i srpskim političarima, te podjednako svim političkim partijama. Ovi protesti jesu protiv njih, bez razlike. I protestiramo svi koji smo nezadovoljni i to nezadovoljstvo želimo da izrazimo, što bi se reklo bez razlike vere.

U tome kontekstu, potpuno se besmislenim, šizofrenim, huškačkim i jeftino-manipulatornim čine svi pokušaji nekih političkih "predstavnika" srpskoga i hrvatskoga naroda (sds-ovaca, snsd-ovaca, hdz-ovaca i slično) da ova događanja okarakteriziraju, eksplicitno ili implicitno, kao napad na srpske i hrvatske predstavnike ili, štoviše, na srpski i hrvatski narod.

Navest ću samo jedan primjer. Portparol HDZ1990 Veso Vegar izjavio je za Novinsku agenciju Republike Srpske da "nakon demonstracija i blokade zgrade zajedničkih institucija, Srbi i Hrvati se više ne mogu osjećati bezbjedno u Sarajevu, što je nekome i bio cilj". Ovu njegovu izjavu prenijeli su mnogi tiskani i elektronski mediji u BiH. (Istom prilikom, Vegar je licemjerno izjavio kako smo svi mi, koji smo blokirali izlaz iz zgrade, počinili zapravo krivično djelo, jer smo zatočili ljude i zabranili slobodu kretanja.)

Ovom prilikom želim kazati da su izjave poput Vegarove gnusne laži i manipulacije koje imaju isključivo mrzilačku namjenu i žele još više pojačati ionako jak antibosanski, antibošnjački, antimuslimanski i antisarajevski diskurs koji je prisutan među Hrvatima i Srbima u BiH, i paralelno s time prikriti (su)odgovornost srpske i hrvatske politike za aktualnu situaciju. One nemaju nikakve veze sa stvarnosti ovih protesta niti sa stvarnosti uopće.

Jedna lijepa slika

Image

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela » 11 Jun 2013, 19:15

Ja, nazalost, danas nisam mogla ici jer sam imala goste. Ali svaka cast na ovom danasnjem haosu :cool
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3909 times
Been thanked: 2945 times

Post by Pasaga » 11 Jun 2013, 19:25

Image
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3909 times
Been thanked: 2945 times

Post by Pasaga » 11 Jun 2013, 19:30

Image
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Dalia
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dalia » 11 Jun 2013, 19:54

Ja sam u sred ispita, a bila sam u petak na protestima.
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. :zubi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 11 Jun 2013, 23:20

"Dvadesetorica" opjevali JMBG proteste

[ytube][/ytube]

Napokon sunčan je dan
Sarajlije izašle van
raja trube iz auta
gledam u trebe, sve imaju bebe

Al' kapa je premrka
smeši se Svitava
mogu zaboraviti Brač
u Neum se spremam, jer beba mi pasoša nema,
ne ne, ne ne!

Poslaniče moj
baš super je fol
što djeca nemaju matični broj

Napokon sunčan je dan
Sarajlije izašle van
raja trube iz auta
gledam u trebe, sve imaju bebe

Al' kapa je premrka
smeši se Svitava
mogu zaboraviti Brač
u Neum se spremam, jer beba mi pasoša nema,
ne ne, ne ne!

Poslaniče moj
baš super je fol
što djeca nemaju matični broj

Idemo na Škoj, idemo na Škoj

Super je, o kako dobro je
preko Svitave, ići na more

Idemo na Škoj, idemo na Škoj

Blackhawk

Post by Blackhawk » 12 Jun 2013, 00:03

Gledam u trebe
sve imaju bebe
Pa se pitam,
u toj grupi,
da li ima koja
da nema maticnog broja :)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 12 Jun 2013, 08:57

Bit će ovaj zakon. Podrška je stigla iz mnogih mjesta izvan BiH a ambasadori "glavnih" zemalja su svi rekli da narod ima pravo da protestvuje. Usput su naglasili i to da se zakonom mora utvrditi površina ispred parlamenta na kojoj se mogu održavati protesti, kao što je to slučaj sa Njemačkom. Ništa od "talačke krize"

Post Reply

Return to “BiH”