OHR - Christian Shmidt
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 3027 times
- Been thanked: 2601 times
- Status: Offline
Re: OHR - Christian Shmidt
Pa vidis ja cu iskoristiti samo jednu recenicu od Schmidta.
Da bi se sloboda omogucila covjecanstvu, mora im se omoguciti da pricaju jedni s drugima a ne samo I uvjek jedni protiv drugih.
I sasvim mi je svejedno o kojem se narodu radi I odakle se zapocinje sa serijom pravilne komunikacije.
Meni se bas svida ovako.
Da bi se sloboda omogucila covjecanstvu, mora im se omoguciti da pricaju jedni s drugima a ne samo I uvjek jedni protiv drugih.
I sasvim mi je svejedno o kojem se narodu radi I odakle se zapocinje sa serijom pravilne komunikacije.
Meni se bas svida ovako.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
-
Superhik
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 79 times
- Been thanked: 216 times
Meni to zvuci kao govor pobjednice na izboru za Miss. Tacno jest, ali je realnost posve druga. Znam da svaka strana tvrdi da je ona uvijek bila za pravilnu komunikaciju al istini za volju,.. znamo jako dobro ko je kod nas bio i ostao u nepravilnoj komunikaciji. Imamo posla sa igracima koji su nametnuli pravila igre gdje jednom svane a drugom smrkne,.. pa ti vidi kome ce radije svanuti.Calla wrote: 14 Nov 2022, 15:53 Pa vidis ja cu iskoristiti samo jednu recenicu od Schmidta.
Meni se bas svida ovako.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3958 times
- Been thanked: 2981 times
jel to ono sto je radila onomad ANDJA....Calla wrote: 14 Nov 2022, 15:27 Pa ni sam Schmidt nije zadovoljan sa razvojom dogadaja zbog odluke 02.10. 22,
njemu je bilo draze da su to politicari Bosne I Hercegovine sami odradili kako bi B I H pokrenuli naprijed za dobrobit svih gradana.
A ima li kakvih jako losih promjena u drzavi koje se strasno odrazuju na stanovnistvo od kako je nametnuo to sto je nametnuo??
nasim govorila fine price,uspavanke,susedima i komsijama,bas ono da nam ga do jaja?
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
-
Nippy
- Sitna buranija

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 23 times
Upravo tako.Calla wrote: 14 Nov 2022, 15:53 Pa vidis ja cu iskoristiti samo jednu recenicu od Schmidta.
Meni se bas svida ovako.
Meni se pogotovo sviđa ona Schmidtova da " i Bošnjaci imaju pravo da žive u BiH "
Još bolje rečenice su se mogle čuti na jednoj diskusiji na kojoj je učestvovao naš prijatelj Schmidt gdje je bila priča o muslimanskom ostrvu u BiH...
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Odlican Nikolaidis. Doduse o desavanjima u CG ali ko da pise o nasim dritanima i njihovim mentorima po ambasadama
https://avaz.ba/region/crna-gora/786506 ... eF1g3wJbRgCrnoj Gori se osporava pravo da postoji zato što su njene vlade bile, tvrdi se, korumpirane. Kao što je na Cetinju rekao Zdravko: bio bih i ja za Crnu Goru, ali znao sam šta će DPS uraditi… Ozbiljno? Kada neko, recimo ja, pomene da je RS utemeljena na genocidima (i Prijedor i Istočna Bosna bili su genocidi), etničkom čišćenju, nasilnom preseljenju stanovništva, elitocidu i sistematskim silovanjima, oči bi mi iskopali. Genocid im ne smeta, nije prepreka državnosti. Ali su sumnjive privatizacije razlog da se bude protiv crnogorske državnosti.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4634 times
- Been thanked: 3673 times
De ti njega pitaj kolko je para dobio od UZP-a ispod tezge. A lijepo pričati zna svako.Calla wrote: 14 Nov 2022, 15:53 Pa vidis ja cu iskoristiti samo jednu recenicu od Schmidta.
Meni se bas svida ovako.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2904 times
- Been thanked: 9136 times
Napisah u prvom postu "da nas zatrpa, ti bi mu opet tapšala".Calla wrote: 14 Nov 2022, 15:53 Pa vidis ja cu iskoristiti samo jednu recenicu od Schmidta.
Meni se bas svida ovako.
Übermensch
- Vrag
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times
Onda se vrati u BiH, preduslovi su ispunjeniCalla wrote: 14 Nov 2022, 15:53 Pa vidis ja cu iskoristiti samo jednu recenicu od Schmidta.
Meni se bas svida ovako.
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 797 times
- Been thanked: 285 times
To isto kad je Ratko Mladić u Srebrenici Srebreničanima govorio..Možete opstati ili nestati.Nippy wrote: 14 Nov 2022, 17:32Upravo tako.Calla wrote: 14 Nov 2022, 15:53 Pa vidis ja cu iskoristiti samo jednu recenicu od Schmidta.
Meni se bas svida ovako.
Meni se pogotovo sviđa ona Schmidtova da " i Bošnjaci imaju pravo da žive u BiH "
Još bolje rečenice su se mogle čuti na jednoj diskusiji na kojoj je učestvovao naš prijatelj Schmidt gdje je bila priča o muslimanskom ostrvu u BiH...
{code}
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš

- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš

Bajrović: Velika mogućnost da Ustavni sud odbaci izmjene izbornog zakona BiH
Mogućnost da Ustavni sud odbaci izmjene izbornog zakona u Bosni i Hercegovini je velika, kazao je bivši ministar u Vladi Federacije BiH Reuf Bajrović. On je za Gradsku RTV istakao da će od odluke suda zavisiti i podrška Gabrijela Eskobara Kristijanu Šmitu. Nedavno je Eskobar potvrdio podršku Vašingtona odluci visokog predstavnika Kristijana Šmita u izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.
Izjava visokog zvaničnika Sjedinjenih Američkih Država Gabrijela Eskobara da će svoju podršku Kristijanu Šmitu procijeniti ponovo nakon odluke Ustavnog suda, prema mišljenju Bajrovića, je očigledno stavljanje do znanja Ustavnom sudu da bi volio da Šmitova odluka ostane na snazi.
“Ustavni sud nema po meni izbora osim da obori tu odluku zato što je ona direktno kršenje Ustava i zakona BiH i kršenje odluka Ustavnog suda posebno u slučaju Komšić, kada je Ustavni sud rekao da je izbor predsjednika i podpredsjednika federacije ali i RS neustavan. Prema tome, ova odluka će biti jako, jako teško održiva i mislim da su šanse da je Ustavni sud obori preko 90 odsto”, kazao je Bajrović.
Nerelano je očekivati da će SAD nastaviti podržavati izmjene izbornog zakona Bosne i Hervegovine nakon što ih Ustavni sud poništi, jer je, kako ističe Bajrović, očigledno da je Eskobar sklopio dogovor sa Zagrebom i pružio podršku Šmitu.
“Vjerovatno je to bilo vezano za članstvo Finske i Švedske u NATO paktu i obećanje da Hrvatska neće blokorati na način na koji je to uradila Turska i Mađarska. Mislim da se nalazimo u situaciji gdje se taj dil sada vjerovatno poništava odlukom Ustavnog suda BiH i nakon toga vrlo vjerovatno ne važi jer je Sabor Hrvatske već dobio odluku o članstvu Finske i Švedske u NATO pakt i ta Hrvatska blokada dakle više ne postoji”, kazao je.
Dodaje da ukoliko Ustavni sud ne prihvati izmjene izbornog zakona, to će značiti da HDZ neće biti u poziciji da blokira sistem u državi.
“Sve stranke treba da budu podložne volji građana a ne može biti da je jedna stranka uvijek u vlasti s obzirom na to da joj izborni zakon daje de facto permanentno učešće u vlasti. I to će se desiti ako Ustavni sud poništi odluku Šmitovu , a ja ponavljam da su šanse da se to desi, po meni, jako velike”, zaključio je Bajrović.
Podsjetimo, Kristijan Šmit je, u izbornoj noći iskoristio bonsko ovlašćenje i nametnuo odluke o izmjeni Izbornog zakona Bosne i Hercegovine
{code}
- Calla
- Legenda foruma

Ne radi se o tome,Duminjo wrote: 14 Nov 2022, 22:49Napisah u prvom postu "da nas zatrpa, ti bi mu opet tapšala".Calla wrote: 14 Nov 2022, 15:53 Pa vidis ja cu iskoristiti samo jednu recenicu od Schmidta.
Meni se bas svida ovako.
Übermensch![]()
nego daj da vidimo pocetak schmidtovog djelovanja I sta su trebali bosanski politicari odraditi prije njegovog dolaska u Bosnu I Hercegovinu posle sastanka Merkel I Biden koji su krenuli u reformiranje dejtonskog sadrzaja.
-
Nippy
- Sitna buranija

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 23 times
Jezivo je da je nakon nametanja izbornog zakona Schmidt dobio podršku od određenih medijskih i političkih krugova u Sarajevu.Tierra Caliente wrote: 15 Nov 2022, 02:45To isto kad je Ratko Mladić u Srebrenici Srebreničanima govorio..Možete opstati ili nestati.Nippy wrote: 14 Nov 2022, 17:32
Upravo tako.
I to im nije bilo dosta, pa su onda popljuvali izlaganje Svena Alkalaja u UN.
Petokolonaši i korisne budale kojih bi se postidio i Fikret Abdić...
- Calla
- Legenda foruma

Mislis, da je ovo prvo ispod tezge, ili je misljenje koje se siri ko hobotnica sve sto ima suglasnost sa Hrvatskom to je neprijateljsko??Melek wrote: 14 Nov 2022, 19:37De ti njega pitaj kolko je para dobio od UZP-a ispod tezge. A lijepo pričati zna svako.Calla wrote: 14 Nov 2022, 15:53 Pa vidis ja cu iskoristiti samo jednu recenicu od Schmidta.
Meni se bas svida ovako.![]()
- Calla
- Legenda foruma

Paso, ne moras ti prihvatit gorku istinu da je Merkel ta koja je krojila budućnost zapadnog Balkana I pozvala njihove politicare jos 2014 na pregovore da ne rade vise jedni protiv drugih nego da se skoncentrisu na saradnju. Obecana je evropska Perspektiva I trazilo se od tih zemalja da krenu sa ispunjavanjem uslova da se sprovedu Strukturne forme, transparente strukture I pravna drzava. Sto se brze to sprovede to ce zemlje prije postati clanice EU. Sad kada je Schmidt stigao I poceo kontrrolirati dokle su politicarari stigli I uocio masu nepravilnosti koje zeli popravit e sad cemo I po njemu pljuvati jer on je protiv bosnjackog naroda.Pasaga wrote: 14 Nov 2022, 17:12jel to ono sto je radila onomad ANDJA....Calla wrote: 14 Nov 2022, 15:27 Pa ni sam Schmidt nije zadovoljan sa razvojom dogadaja zbog odluke 02.10. 22,
njemu je bilo draze da su to politicari Bosne I Hercegovine sami odradili kako bi B I H pokrenuli naprijed za dobrobit svih gradana.
A ima li kakvih jako losih promjena u drzavi koje se strasno odrazuju na stanovnistvo od kako je nametnuo to sto je nametnuo??
nasim govorila fine price,uspavanke,susedima i komsijama,bas ono da nam ga do jaja?
Pardon tvoja najveca boljka izricito je Schmidt protiv muslimana.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23685 times
- Been thanked: 21658 times
Pa nije još uvijek full protiv bošnjačkog naroda, ali bi mogao uskoro postati ukoliko se ne bude počeo baviti malo drugima, kao i onim što bi trebalo biti prioritet svih prioriteta i to je RS.
I nije to ni protiv bošnjačkog naroda, već patriota generalno.
I nije to ni protiv bošnjačkog naroda, već patriota generalno.
- Duminjo
- Urednik foruma

Trebali su uraditi sve ono sto je HDZ kocio.Calla wrote: 15 Nov 2022, 09:29Ne radi se o tome,Duminjo wrote: 14 Nov 2022, 22:49
Napisah u prvom postu "da nas zatrpa, ti bi mu opet tapšala".
Übermensch![]()
nego daj da vidimo pocetak schmidtovog djelovanja I sta su trebali bosanski politicari odraditi prije njegovog dolaska u Bosnu I Hercegovinu posle sastanka Merkel I Biden koji su krenuli u reformiranje dejtonskog sadrzaja.
Onda je doso Šmidt i poguro HDZ da jos više moze zakocit.
Jbg razumijem da voliš nekoga. Imas pravo. Al ne razumijem ovaj vid komunikacije kad ti se na tanjiru iznese crno na bijelo i ti nama "vi nemate pojma, dobar je Šmidt". Tebi jeste, nama nije. Ne mozes govoriti u nase ime.
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 10057 times
- Been thanked: 10314 times
Duminjo wrote: 15 Nov 2022, 12:49Trebali su uraditi sve ono sto je HDZ kocio.Calla wrote: 15 Nov 2022, 09:29
Ne radi se o tome,
Jbg razumijem da voliš nekoga. Imas pravo. Al ne razumijem ovaj vid komunikacije kad ti se na tanjiru iznese crno na bijelo i ti nama "vi nemate pojma, dobar je Šmidt". Tebi jeste, nama nije. Ne mozes govoriti u nase ime.
Traži te neka cura na samo da kažem
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Duminjo
- Urednik foruma

Nek napravi terminZana wrote: 15 Nov 2022, 13:04Duminjo wrote: 15 Nov 2022, 12:49
Trebali su uraditi sve ono sto je HDZ kocio.
Traži te neka cura na samo da kažem
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4634 times
- Been thanked: 3673 times
Jel ti stvarno misliš da je duboko uplitanje jedne susjedne zemlje u suverenitet i zakonodavstvo druge jedan prijateljski akt? Nego, dobro to, počni od sebe same? Kakve ti imaš veze sa BiH? Jesi li uopšte porijeklom iz BiH?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.