OHR - Christian Shmidt

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22794 times
Been thanked: 20878 times
Status: Offline

Re: OHR - Christian Shmidt

15 Nov 2022, 14:28

Calla wrote: 15 Nov 2022, 09:29
Duminjo wrote: 14 Nov 2022, 22:49

Napisah u prvom postu "da nas zatrpa, ti bi mu opet tapšala".

Übermensch :aplauzz
Ne radi se o tome,
nego daj da vidimo pocetak schmidtovog djelovanja I sta su trebali bosanski politicari odraditi prije njegovog dolaska u Bosnu I Hercegovinu posle sastanka Merkel I Biden koji su krenuli u reformiranje dejtonskog sadrzaja.
Šta su trebali uraditi? S kim su trebali nešto dogovoriti i šta konkretno? De reci šta konkretno za promjenu.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

15 Nov 2022, 14:50

Melek wrote: 15 Nov 2022, 13:47
Calla wrote: 15 Nov 2022, 10:08

Mislis, da je ovo prvo ispod tezge, ili je misljenje koje se siri ko hobotnica sve sto ima suglasnost sa Hrvatskom to je neprijateljsko??
Jel ti stvarno misliš da je duboko uplitanje jedne susjedne zemlje u suverenitet i zakonodavstvo druge jedan prijateljski akt? Nego, dobro to, počni od sebe same? Kakve ti imaš veze sa BiH? Jesi li uopšte porijeklom iz BiH?
Bosna I Hercegovina cim je potpisala ugovor za ulazak u EU automatski je dobila I uplitanje u svemu I svacem I od susjedniih zemalja. Trazi se Kompromis geostrateskog novog poretka u industriji tehnici I komunikacionoj mrezi. Nece ti se samo Hrvatska uplitat u sve I svasta bit ce tu jos 100 drugih komisija koje zele Bosnu I Hercegovinu sto prije da pripreme I vide u suradnji jaceg geopolitickog internacionalnog strateskog cilja,
Njemacka je dobila davnih dana zadatak da ne dopusti Rusiji da se tu ne rasiri ja kako vidim pomaci su tu.

A ovo drugo sto pitaš za porijeklo, Otkud si dosao na ideju da ja nisam iz Bosne??
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

15 Nov 2022, 15:38

😂
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

15 Nov 2022, 15:39

Analiticar skoro pa ko Dumi. Da to nije sta do vode il hrane u Njemackoj

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4456 times
Been thanked: 3418 times

15 Nov 2022, 15:44

Tica Hrvatica :D.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

15 Nov 2022, 15:51

Chan wrote: 15 Nov 2022, 14:28
Calla wrote: 15 Nov 2022, 09:29
Ne radi se o tome,
nego daj da vidimo pocetak schmidtovog djelovanja I sta su trebali bosanski politicari odraditi prije njegovog dolaska u Bosnu I Hercegovinu posle sastanka Merkel I Biden koji su krenuli u reformiranje dejtonskog sadrzaja.
Šta su trebali uraditi? S kim su trebali nešto dogovoriti i šta konkretno? De reci šta konkretno za promjenu.
4 Prioriteta je Merkel vijecu ministara Bosne I Hercegovine jos 2014 stavila na sto integracija u Nato, ekonomski razvoj Bi H, pitanje jacanja pravne drzave I sigurnosti I jacanje regionalne saradnje. Od tuda I Berlinski proces, ministri otišli svojim kucama I ništa ne uradise konkretno na tom planu. Valjda je nisu ozbiljno shvatili kao sto su I Schmidta doveli na rub zivaca da je poceo I lupati kod nekih bosanskih politicara od sto. Prikrivajuci svoju odgovornost, lakse je napadat Schmidta da je antibosnjacki rasista umjesto da se prisaberu I s obzirom na okolnosti I vrjeme koje zivimo okrenu aktivnoj odgovornoj vanjskoj politici BiH na regionalnom evropskom I medunarodnom nivou odlucivanja. Potrebni su nam Novi politicari koji su sposobniji od ovih koji su do sada bili, neuki, na Internacionalnom diplomatskom podrucju.
Last edited by Calla on 15 Nov 2022, 16:26, edited 1 time in total.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

15 Nov 2022, 16:20

insomnia wrote: 15 Nov 2022, 15:39 Analiticar skoro pa ko Dumi. Da to nije sta do vode il hrane u Njemackoj
Frankfurter Allgemeine.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

15 Nov 2022, 16:25

Melek wrote: 15 Nov 2022, 15:44 Tica Hrvatica :D.
Ako smo vec kod krvnih zrnaca onda napisi radije njemica, bolje mi pristaje, tu sam najjaca.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

15 Nov 2022, 16:42

A žene :rol sa ovim novim izbornim zakonom, ne mogu te primiti u eu, čak i da hoće.
Svi mi se morete obratit

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

15 Nov 2022, 16:54

:zubi Ne brini za ta slova na papiru
Sve ce to vama Chris pokazat kako se to u praksi radi :zubi

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

15 Nov 2022, 17:36

Pritisci na ustavni sud
Sudija izvjetilac Ustavnog suda BiH pripremio je nacrt odluke koja se odnosi na izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona BiH koje je 2. oktobra nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt, saznaje Istraga.ba. Ovaj nacrt bi trebao biti razmatran na plenarnoj sjednici Ustavnog suda BiH, zakazanoj za 1. i 2. decembar. No, dio međunarodnih zvaničnika, svjesnih da bi Ustavni sud BiH mogao odlučiti da su Schmidtove nametnute odredbe suprotne Evropskoj konvenciji o zaštiti ljudskih prava, sada pokušava isposlovati “odgodu odlučivanja”.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

15 Nov 2022, 17:38

insomnia wrote: 15 Nov 2022, 17:36 Pritisci na ustavni sud
Sudija izvjetilac Ustavnog suda BiH pripremio je nacrt odluke koja se odnosi na izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona BiH koje je 2. oktobra nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt, saznaje Istraga.ba. Ovaj nacrt bi trebao biti razmatran na plenarnoj sjednici Ustavnog suda BiH, zakazanoj za 1. i 2. decembar. No, dio međunarodnih zvaničnika, svjesnih da bi Ustavni sud BiH mogao odlučiti da su Schmidtove nametnute odredbe suprotne Evropskoj konvenciji o zaštiti ljudskih prava, sada pokušava isposlovati “odgodu odlučivanja”.
ako se to desi,normala bi bila sveopsta hajka na sviju...OHR,SAD .... :cudi

PA RADI CEGA JE ONA HULJA,UHLJUP,KRIMOS ESKOBAR DOSAO....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4456 times
Been thanked: 3418 times

15 Nov 2022, 18:17

Calla wrote: 15 Nov 2022, 14:50
Melek wrote: 15 Nov 2022, 13:47

Jel ti stvarno misliš da je duboko uplitanje jedne susjedne zemlje u suverenitet i zakonodavstvo druge jedan prijateljski akt? Nego, dobro to, počni od sebe same? Kakve ti imaš veze sa BiH? Jesi li uopšte porijeklom iz BiH?
Bosna I Hercegovina cim je potpisala ugovor za ulazak u EU automatski je dobila I uplitanje u svemu I svacem I od susjedniih zemalja. Trazi se Kompromis geostrateskog novog poretka u industriji tehnici I komunikacionoj mrezi. Nece ti se samo Hrvatska uplitat u sve I svasta bit ce tu jos 100 drugih komisija koje zele Bosnu I Hercegovinu sto prije da pripreme I vide u suradnji jaceg geopolitickog internacionalnog strateskog cilja,
Njemacka je dobila davnih dana zadatak da ne dopusti Rusiji da se tu ne rasiri ja kako vidim pomaci su tu.

A ovo drugo sto pitaš za porijeklo, Otkud si dosao na ideju da ja nisam iz Bosne??
Ta tvoja Njemačka je ojačala rusiju svojevremeno do te mjere da su ovi mislili da mogu da pokupe EU preko noći. A ako ti je taj tvoj ćelo koga boguješ na konto njegovih medunarodno pravnih kriminalnih radnji koje provodi po zadatku raznoraznih krćanskih konzervativaca faca, onda mi nemamo šta da pričamo.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

15 Nov 2022, 18:24

Njeno pisanje,u najmanju ruku je za ibrecenje.
Otkud najednom tolka inspiracija?
Svi mi ovde,uglavnom,imamo neko iskustvo
Nisam od nje ocekivao neke referate,analize,pa i tvrdnje,umotane u par celofana.
Poznam je kao karakternu osobu,prema takvim imam respekt.
MSM...ofirno je
Kao osobu,forumasa,cjenim je i postujem.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22794 times
Been thanked: 20878 times

15 Nov 2022, 18:39

Calla wrote: 15 Nov 2022, 15:51
Chan wrote: 15 Nov 2022, 14:28
4 Prioriteta je Merkel vijecu ministara Bosne I Hercegovine jos 2014 stavila na sto integracija u Nato, ekonomski razvoj Bi H, pitanje jacanja pravne drzave I sigurnosti I jacanje regionalne saradnje. Od tuda I Berlinski proces, ministri otišli svojim kucama I ništa ne uradise konkretno na tom planu. Valjda je nisu ozbiljno shvatili kao sto su I Schmidta doveli na rub zivaca da je poceo I lupati kod nekih bosanskih politicara od sto. Prikrivajuci svoju odgovornost, lakse je napadat Schmidta da je antibosnjacki rasista umjesto da se prisaberu I s obzirom na okolnosti I vrjeme koje zivimo okrenu aktivnoj odgovornoj vanjskoj politici BiH na regionalnom evropskom I medunarodnom nivou odlucivanja. Potrebni su nam Novi politicari koji su sposobniji od ovih koji su do sada bili, neuki, na Internacionalnom diplomatskom podrucju.
Pa ti govoriš kao da ovdje imaš samo probosanski faktor, a nemaš one koji otvoreno teže ka secesiji koji znatno komplikuju situaciju. NATO integracija za Bošnjake i ostale manjine nikad nije ni bila problem i tome se uvijek težilo. Šta znači jačanje regionalne saradnje? Kako kad se Zagreb i Beograd stalno guraju u unutrašnja pitanja BiH bez ikakvog pitanja nepoštujući institucije? Gdje je tu saradnja? Pa valjda bi trebala biti obostrana, a ne da dolaze kao kauboji u BiH nepoštujući nijednu instituciju, a švabo očekuje neku saradnju?

Što se tiče ekonomskog razvoja i pravne države tu kaskamo svi u kompletu i to stoji, a na čemu bi i probosanski korpus trebao mnogo više raditi.

Kao što ranije rekoh neka počne djelovati u vezi RS jer oni najviše krše i Ustav i sve ostalo. Ne samo da krše, već i ne priznaju. U međuvremenu pripremaju sve za secesiju od svog vlastitog ustavnog suda na nivou RS do svega ostalog. Schmidta ne bi niko prozivao za ove poteze da je pravio poteze i u vezi zaustavljanja divljanja u RS. Pa tamo i dan danas imaš situaciju da kod djece povratnika piše bošnjački jezik umjesto bosanski. I dan danas negiraju genocid bez obzira na Inzkovu odluku. Šta s tim?

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14423 times
Been thanked: 24252 times

15 Nov 2022, 18:42

Chan wrote: 15 Nov 2022, 18:39

Pa ti govoriš kao da ovdje imaš samo probosanski faktor, a nemaš one koji otvoreno teže ka secesiji koji znatno komplikuju situaciju. NATO integracija za Bošnjake i ostale manjine nikad nije ni bila problem i tome se uvijek težilo. Šta znači jačanje regionalne saradnje? Kako kad se Zagreb i Beograd stalno guraju u unutrašnja pitanja BiH bez ikakvog pitanja nepoštujući institucije? Gdje je tu saradnja? Pa valjda bi trebala biti obostrana, a ne da dolaze kao kauboji u BiH nepoštujući nijednu instituciju, a švabo očekuje neku saradnju?

Što se tiče ekonomskog razvoja i pravne države tu kaskamo svi u kompletu i to stoji, a na čemu bi i bošnjački korpus trebao mnogo više raditi.

Kao što ranije rekoh neka počne djelovati u vezi RS jer oni najviše krše i Ustav i sve ostalo. Ne samo da krše, već i ne priznaju. U međuvremenu pripremaju sve za secesiju od svog vlastitog ustavnog suda na nivou RS do svega ostalog. Schmidta ne bi niko prozivao za ove poteze da je pravio poteze i u vezi zaustavljanja divljanja u RS. Pa tamo i dan danas imaš situaciju da kod djece povratnika piše bošnjački jezik umjesto bosanski. I dan danas negiraju genocid bez obzira na Inzkovu odluku. Šta s tim?
Jasno je to i njoj, ali je iz nekog razloga odabrala da bude totalni ignorant.
Dozvolite da se obratimo

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1275 times
Been thanked: 4078 times

15 Nov 2022, 20:38

Calla wrote: 15 Nov 2022, 16:54 Sve ce to vama Chris pokazat kako se to u praksi radi :zubi
Tvoje dosadašnje postove na ovoj temi sam tumačio kao stvar neznanja.

Ovaj je post već zloban.

Zato :fuckoff
Klanjam džematile po parkovima.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

16 Nov 2022, 08:48

Pasaga wrote: 15 Nov 2022, 18:24 Njeno pisanje,u najmanju ruku je za ibrecenje.
Otkud najednom tolka inspiracija?
Svi mi ovde,uglavnom,imamo neko iskustvo
Nisam od nje ocekivao neke referate,analize,pa i tvrdnje,umotane u par celofana.
Poznam je kao karakternu osobu,prema takvim imam respekt.
MSM...ofirno je
Kao osobu,forumasa,cjenim je i postujem.
Dragi moj Pasoooo, hvala na ovako lijepim rjecima,
Pa ti znas da te najviše volim, jel tako. :tjesi
Odlicno si primjetio svi mi imamo ovdje nekog iskustva tebi sam se izgleda zamjerila samo na jednoj strani a to je sto ne volim kada muslimane u Bosni non stop trpas pod plast. jadni I da ih niko ne voli. Po mojoj procjeni mi u Bosni imamo najdraze muslimane u cjelom svjetu jer gdje god da dodu ljudi ih zavole, zato te non stop zelim da natjeram da to prihvatis da se ne radi samo o muslimanima u Bosni nego se radi o osobama koje žive na tom tlu koje moraju prazno brbljanje pretvoriti u solidan rad. :cvijece :ljub
Last edited by Calla on 16 Nov 2022, 08:51, edited 1 time in total.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

16 Nov 2022, 08:51

Laser wrote: 15 Nov 2022, 20:38
Calla wrote: 15 Nov 2022, 16:54 Sve ce to vama Chris pokazat kako se to u praksi radi :zubi
Tvoje dosadašnje postove na ovoj temi sam tumačio kao stvar neznanja.

Ovaj je post već zloban.

Zato :fuckoff
Ti si mi falio ovdje :zao

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

16 Nov 2022, 08:59

Chan wrote: 15 Nov 2022, 18:39

Što se tiče ekonomskog razvoja i pravne države tu kaskamo svi u kompletu i to stoji, a na čemu bi i probosanski korpus trebao mnogo više raditi.

Trebalo bi postavit I sve njegove domace zadace tacke koje su Schmidtu zacrtali prije nego je stigao u Bosnu I Hercegovinu po kojem redoslijedu je radio.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”