Šta su trebali uraditi? S kim su trebali nešto dogovoriti i šta konkretno? De reci šta konkretno za promjenu.Calla wrote: 15 Nov 2022, 09:29Ne radi se o tome,Duminjo wrote: 14 Nov 2022, 22:49
Napisah u prvom postu "da nas zatrpa, ti bi mu opet tapšala".
Übermensch![]()
nego daj da vidimo pocetak schmidtovog djelovanja I sta su trebali bosanski politicari odraditi prije njegovog dolaska u Bosnu I Hercegovinu posle sastanka Merkel I Biden koji su krenuli u reformiranje dejtonskog sadrzaja.
OHR - Christian Shmidt
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22794 times
- Been thanked: 20878 times
- Status: Offline
Re: OHR - Christian Shmidt
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
Bosna I Hercegovina cim je potpisala ugovor za ulazak u EU automatski je dobila I uplitanje u svemu I svacem I od susjedniih zemalja. Trazi se Kompromis geostrateskog novog poretka u industriji tehnici I komunikacionoj mrezi. Nece ti se samo Hrvatska uplitat u sve I svasta bit ce tu jos 100 drugih komisija koje zele Bosnu I Hercegovinu sto prije da pripreme I vide u suradnji jaceg geopolitickog internacionalnog strateskog cilja,Melek wrote: 15 Nov 2022, 13:47Jel ti stvarno misliš da je duboko uplitanje jedne susjedne zemlje u suverenitet i zakonodavstvo druge jedan prijateljski akt? Nego, dobro to, počni od sebe same? Kakve ti imaš veze sa BiH? Jesi li uopšte porijeklom iz BiH?Calla wrote: 15 Nov 2022, 10:08
Mislis, da je ovo prvo ispod tezge, ili je misljenje koje se siri ko hobotnica sve sto ima suglasnost sa Hrvatskom to je neprijateljsko??
Njemacka je dobila davnih dana zadatak da ne dopusti Rusiji da se tu ne rasiri ja kako vidim pomaci su tu.
A ovo drugo sto pitaš za porijeklo, Otkud si dosao na ideju da ja nisam iz Bosne??
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- insomnia
- Rđav kurac

Analiticar skoro pa ko Dumi. Da to nije sta do vode il hrane u Njemackoj
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4456 times
- Been thanked: 3418 times
Tica Hrvatica 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Calla
- Legenda foruma

4 Prioriteta je Merkel vijecu ministara Bosne I Hercegovine jos 2014 stavila na sto integracija u Nato, ekonomski razvoj Bi H, pitanje jacanja pravne drzave I sigurnosti I jacanje regionalne saradnje. Od tuda I Berlinski proces, ministri otišli svojim kucama I ništa ne uradise konkretno na tom planu. Valjda je nisu ozbiljno shvatili kao sto su I Schmidta doveli na rub zivaca da je poceo I lupati kod nekih bosanskih politicara od sto. Prikrivajuci svoju odgovornost, lakse je napadat Schmidta da je antibosnjacki rasista umjesto da se prisaberu I s obzirom na okolnosti I vrjeme koje zivimo okrenu aktivnoj odgovornoj vanjskoj politici BiH na regionalnom evropskom I medunarodnom nivou odlucivanja. Potrebni su nam Novi politicari koji su sposobniji od ovih koji su do sada bili, neuki, na Internacionalnom diplomatskom podrucju.Chan wrote: 15 Nov 2022, 14:28Šta su trebali uraditi? S kim su trebali nešto dogovoriti i šta konkretno? De reci šta konkretno za promjenu.Calla wrote: 15 Nov 2022, 09:29
Ne radi se o tome,
nego daj da vidimo pocetak schmidtovog djelovanja I sta su trebali bosanski politicari odraditi prije njegovog dolaska u Bosnu I Hercegovinu posle sastanka Merkel I Biden koji su krenuli u reformiranje dejtonskog sadrzaja.
Last edited by Calla on 15 Nov 2022, 16:26, edited 1 time in total.
- Calla
- Legenda foruma

Frankfurter Allgemeine.insomnia wrote: 15 Nov 2022, 15:39 Analiticar skoro pa ko Dumi. Da to nije sta do vode il hrane u Njemackoj
- Calla
- Legenda foruma

Ako smo vec kod krvnih zrnaca onda napisi radije njemica, bolje mi pristaje, tu sam najjaca.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
A žene
sa ovim novim izbornim zakonom, ne mogu te primiti u eu, čak i da hoće.
Svi mi se morete obratit
- Calla
- Legenda foruma

Sve ce to vama Chris pokazat kako se to u praksi radi
- insomnia
- Rđav kurac

Pritisci na ustavni sud
Sudija izvjetilac Ustavnog suda BiH pripremio je nacrt odluke koja se odnosi na izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona BiH koje je 2. oktobra nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt, saznaje Istraga.ba. Ovaj nacrt bi trebao biti razmatran na plenarnoj sjednici Ustavnog suda BiH, zakazanoj za 1. i 2. decembar. No, dio međunarodnih zvaničnika, svjesnih da bi Ustavni sud BiH mogao odlučiti da su Schmidtove nametnute odredbe suprotne Evropskoj konvenciji o zaštiti ljudskih prava, sada pokušava isposlovati “odgodu odlučivanja”.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
ako se to desi,normala bi bila sveopsta hajka na sviju...OHR,SAD ....insomnia wrote: 15 Nov 2022, 17:36 Pritisci na ustavni sudSudija izvjetilac Ustavnog suda BiH pripremio je nacrt odluke koja se odnosi na izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona BiH koje je 2. oktobra nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt, saznaje Istraga.ba. Ovaj nacrt bi trebao biti razmatran na plenarnoj sjednici Ustavnog suda BiH, zakazanoj za 1. i 2. decembar. No, dio međunarodnih zvaničnika, svjesnih da bi Ustavni sud BiH mogao odlučiti da su Schmidtove nametnute odredbe suprotne Evropskoj konvenciji o zaštiti ljudskih prava, sada pokušava isposlovati “odgodu odlučivanja”.
PA RADI CEGA JE ONA HULJA,UHLJUP,KRIMOS ESKOBAR DOSAO....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4456 times
- Been thanked: 3418 times
Ta tvoja Njemačka je ojačala rusiju svojevremeno do te mjere da su ovi mislili da mogu da pokupe EU preko noći. A ako ti je taj tvoj ćelo koga boguješ na konto njegovih medunarodno pravnih kriminalnih radnji koje provodi po zadatku raznoraznih krćanskih konzervativaca faca, onda mi nemamo šta da pričamo.Calla wrote: 15 Nov 2022, 14:50Bosna I Hercegovina cim je potpisala ugovor za ulazak u EU automatski je dobila I uplitanje u svemu I svacem I od susjedniih zemalja. Trazi se Kompromis geostrateskog novog poretka u industriji tehnici I komunikacionoj mrezi. Nece ti se samo Hrvatska uplitat u sve I svasta bit ce tu jos 100 drugih komisija koje zele Bosnu I Hercegovinu sto prije da pripreme I vide u suradnji jaceg geopolitickog internacionalnog strateskog cilja,Melek wrote: 15 Nov 2022, 13:47
Jel ti stvarno misliš da je duboko uplitanje jedne susjedne zemlje u suverenitet i zakonodavstvo druge jedan prijateljski akt? Nego, dobro to, počni od sebe same? Kakve ti imaš veze sa BiH? Jesi li uopšte porijeklom iz BiH?
Njemacka je dobila davnih dana zadatak da ne dopusti Rusiji da se tu ne rasiri ja kako vidim pomaci su tu.
A ovo drugo sto pitaš za porijeklo, Otkud si dosao na ideju da ja nisam iz Bosne??
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
Njeno pisanje,u najmanju ruku je za ibrecenje.
Otkud najednom tolka inspiracija?
Svi mi ovde,uglavnom,imamo neko iskustvo
Nisam od nje ocekivao neke referate,analize,pa i tvrdnje,umotane u par celofana.
Poznam je kao karakternu osobu,prema takvim imam respekt.
MSM...ofirno je
Kao osobu,forumasa,cjenim je i postujem.
Nisam od nje ocekivao neke referate,analize,pa i tvrdnje,umotane u par celofana.
MSM...ofirno je
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22794 times
- Been thanked: 20878 times
Pa ti govoriš kao da ovdje imaš samo probosanski faktor, a nemaš one koji otvoreno teže ka secesiji koji znatno komplikuju situaciju. NATO integracija za Bošnjake i ostale manjine nikad nije ni bila problem i tome se uvijek težilo. Šta znači jačanje regionalne saradnje? Kako kad se Zagreb i Beograd stalno guraju u unutrašnja pitanja BiH bez ikakvog pitanja nepoštujući institucije? Gdje je tu saradnja? Pa valjda bi trebala biti obostrana, a ne da dolaze kao kauboji u BiH nepoštujući nijednu instituciju, a švabo očekuje neku saradnju?Calla wrote: 15 Nov 2022, 15:514 Prioriteta je Merkel vijecu ministara Bosne I Hercegovine jos 2014 stavila na sto integracija u Nato, ekonomski razvoj Bi H, pitanje jacanja pravne drzave I sigurnosti I jacanje regionalne saradnje. Od tuda I Berlinski proces, ministri otišli svojim kucama I ništa ne uradise konkretno na tom planu. Valjda je nisu ozbiljno shvatili kao sto su I Schmidta doveli na rub zivaca da je poceo I lupati kod nekih bosanskih politicara od sto. Prikrivajuci svoju odgovornost, lakse je napadat Schmidta da je antibosnjacki rasista umjesto da se prisaberu I s obzirom na okolnosti I vrjeme koje zivimo okrenu aktivnoj odgovornoj vanjskoj politici BiH na regionalnom evropskom I medunarodnom nivou odlucivanja. Potrebni su nam Novi politicari koji su sposobniji od ovih koji su do sada bili, neuki, na Internacionalnom diplomatskom podrucju.Chan wrote: 15 Nov 2022, 14:28
Šta su trebali uraditi? S kim su trebali nešto dogovoriti i šta konkretno? De reci šta konkretno za promjenu.
Što se tiče ekonomskog razvoja i pravne države tu kaskamo svi u kompletu i to stoji, a na čemu bi i probosanski korpus trebao mnogo više raditi.
Kao što ranije rekoh neka počne djelovati u vezi RS jer oni najviše krše i Ustav i sve ostalo. Ne samo da krše, već i ne priznaju. U međuvremenu pripremaju sve za secesiju od svog vlastitog ustavnog suda na nivou RS do svega ostalog. Schmidta ne bi niko prozivao za ove poteze da je pravio poteze i u vezi zaustavljanja divljanja u RS. Pa tamo i dan danas imaš situaciju da kod djece povratnika piše bošnjački jezik umjesto bosanski. I dan danas negiraju genocid bez obzira na Inzkovu odluku. Šta s tim?
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14423 times
- Been thanked: 24252 times
Jasno je to i njoj, ali je iz nekog razloga odabrala da bude totalni ignorant.Chan wrote: 15 Nov 2022, 18:39Pa ti govoriš kao da ovdje imaš samo probosanski faktor, a nemaš one koji otvoreno teže ka secesiji koji znatno komplikuju situaciju. NATO integracija za Bošnjake i ostale manjine nikad nije ni bila problem i tome se uvijek težilo. Šta znači jačanje regionalne saradnje? Kako kad se Zagreb i Beograd stalno guraju u unutrašnja pitanja BiH bez ikakvog pitanja nepoštujući institucije? Gdje je tu saradnja? Pa valjda bi trebala biti obostrana, a ne da dolaze kao kauboji u BiH nepoštujući nijednu instituciju, a švabo očekuje neku saradnju?Calla wrote: 15 Nov 2022, 15:51
4 Prioriteta je Merkel vijecu ministara Bosne I Hercegovine jos 2014 stavila na sto integracija u Nato, ekonomski razvoj Bi H, pitanje jacanja pravne drzave I sigurnosti I jacanje regionalne saradnje. Od tuda I Berlinski proces, ministri otišli svojim kucama I ništa ne uradise konkretno na tom planu. Valjda je nisu ozbiljno shvatili kao sto su I Schmidta doveli na rub zivaca da je poceo I lupati kod nekih bosanskih politicara od sto. Prikrivajuci svoju odgovornost, lakse je napadat Schmidta da je antibosnjacki rasista umjesto da se prisaberu I s obzirom na okolnosti I vrjeme koje zivimo okrenu aktivnoj odgovornoj vanjskoj politici BiH na regionalnom evropskom I medunarodnom nivou odlucivanja. Potrebni su nam Novi politicari koji su sposobniji od ovih koji su do sada bili, neuki, na Internacionalnom diplomatskom podrucju.
Što se tiče ekonomskog razvoja i pravne države tu kaskamo svi u kompletu i to stoji, a na čemu bi i bošnjački korpus trebao mnogo više raditi.
Kao što ranije rekoh neka počne djelovati u vezi RS jer oni najviše krše i Ustav i sve ostalo. Ne samo da krše, već i ne priznaju. U međuvremenu pripremaju sve za secesiju od svog vlastitog ustavnog suda na nivou RS do svega ostalog. Schmidta ne bi niko prozivao za ove poteze da je pravio poteze i u vezi zaustavljanja divljanja u RS. Pa tamo i dan danas imaš situaciju da kod djece povratnika piše bošnjački jezik umjesto bosanski. I dan danas negiraju genocid bez obzira na Inzkovu odluku. Šta s tim?
Dozvolite da se obratimo
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1275 times
- Been thanked: 4078 times
Tvoje dosadašnje postove na ovoj temi sam tumačio kao stvar neznanja.
Ovaj je post već zloban.
Zato
Klanjam džematile po parkovima.
- Calla
- Legenda foruma

Dragi moj Pasoooo, hvala na ovako lijepim rjecima,Pasaga wrote: 15 Nov 2022, 18:24 Njeno pisanje,u najmanju ruku je za ibrecenje.
MSM...ofirno je
Pa ti znas da te najviše volim, jel tako.
Odlicno si primjetio svi mi imamo ovdje nekog iskustva tebi sam se izgleda zamjerila samo na jednoj strani a to je sto ne volim kada muslimane u Bosni non stop trpas pod plast. jadni I da ih niko ne voli. Po mojoj procjeni mi u Bosni imamo najdraze muslimane u cjelom svjetu jer gdje god da dodu ljudi ih zavole, zato te non stop zelim da natjeram da to prihvatis da se ne radi samo o muslimanima u Bosni nego se radi o osobama koje žive na tom tlu koje moraju prazno brbljanje pretvoriti u solidan rad.
Last edited by Calla on 16 Nov 2022, 08:51, edited 1 time in total.
- Calla
- Legenda foruma

Ti si mi falio ovdje
- Calla
- Legenda foruma

Trebalo bi postavit I sve njegove domace zadace tacke koje su Schmidtu zacrtali prije nego je stigao u Bosnu I Hercegovinu po kojem redoslijedu je radio.Chan wrote: 15 Nov 2022, 18:39Pa ti govoriš kao da ovdje imaš samo probosanski faktor, a nemaš one koji otvoreno teže ka secesiji koji znatno komplikuju situaciju. NATO integracija za Bošnjake i ostale manjine nikad nije ni bila problem i tome se uvijek težilo. Šta znači jačanje regionalne saradnje? Kako kad se Zagreb i Beograd stalno guraju u unutrašnja pitanja BiH bez ikakvog pitanja nepoštujući institucije? Gdje je tu saradnja? Pa valjda bi trebala biti obostrana, a ne da dolaze kao kauboji u BiH nepoštujući nijednu instituciju, a švabo očekuje neku saradnju?Calla wrote: 15 Nov 2022, 15:51
4 Prioriteta je Merkel vijecu ministara Bosne I Hercegovine jos 2014 stavila na sto integracija u Nato, ekonomski razvoj Bi H, pitanje jacanja pravne drzave I sigurnosti I jacanje regionalne saradnje. Od tuda I Berlinski proces, ministri otišli svojim kucama I ništa ne uradise konkretno na tom planu. Valjda je nisu ozbiljno shvatili kao sto su I Schmidta doveli na rub zivaca da je poceo I lupati kod nekih bosanskih politicara od sto. Prikrivajuci svoju odgovornost, lakse je napadat Schmidta da je antibosnjacki rasista umjesto da se prisaberu I s obzirom na okolnosti I vrjeme koje zivimo okrenu aktivnoj odgovornoj vanjskoj politici BiH na regionalnom evropskom I medunarodnom nivou odlucivanja. Potrebni su nam Novi politicari koji su sposobniji od ovih koji su do sada bili, neuki, na Internacionalnom diplomatskom podrucju.
Što se tiče ekonomskog razvoja i pravne države tu kaskamo svi u kompletu i to stoji, a na čemu bi i probosanski korpus trebao mnogo više raditi.