AVIRA update
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9868 times
- Been thanked: 11663 times
- Status: Online
AVIRA update
Moze li iko zivi reci, kako da mi se apdejtuje ova Avira i da to cini sama.
Sve moram da se sjetim da to ucinim.
Inace, prije 3 dana, dobio sam obavijest da skinem neke update.
Samo sto sam kliknuo, ispostavilo se, da idem na download cijelog
sistema antivirusa. dakle, nakon skidanja fajla, morao sam na "instal".
Zna li neko, da li sam ja to, instalirao neku novu verziju Avire ili?
Ali opet se ne apdejtuje sama.
Sve moram da se sjetim da to ucinim.
Inace, prije 3 dana, dobio sam obavijest da skinem neke update.
Samo sto sam kliknuo, ispostavilo se, da idem na download cijelog
sistema antivirusa. dakle, nakon skidanja fajla, morao sam na "instal".
Zna li neko, da li sam ja to, instalirao neku novu verziju Avire ili?
Ali opet se ne apdejtuje sama.
-
Blackhawk
- Status: Offline
Re: AVIRA update
Pa s vremena na vrijeme svaki antivirus izbaci novu verziju programa, doradjenu, pa se mora instalirati kad je to ponudjeno..
A za auto update, pa pokusaj otvoriti aviru, nadji postavke i mora ti negdje biti tu za ukljucivanje auto update..
Nisam nikad koristio taj antivirusni pa i ne znam kakve su mu postavke..
Edit..
evo pokusaj ovo uraditi.. valjda je tu negdje problem.. koliko sam brzo mogao izguglati
http://www.hacktabs.com/fix-avira-antiv ... date-fail/
A za auto update, pa pokusaj otvoriti aviru, nadji postavke i mora ti negdje biti tu za ukljucivanje auto update..
Edit..
evo pokusaj ovo uraditi.. valjda je tu negdje problem.. koliko sam brzo mogao izguglati
-
bubica
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
Pozz
Kod besplatne verzije Avire dobijes cesto reklamni prozor koji ti nudi kupovinu originalne verzije , eh ako na njemu instaliren kliknes onda ti instalira to. U slucaju ponovnog prikaza tog prozora klikni na X. Odklikaj taj prozor.
Inace Avira updata svakodnevno ;-)
Kod besplatne verzije Avire dobijes cesto reklamni prozor koji ti nudi kupovinu originalne verzije , eh ako na njemu instaliren kliknes onda ti instalira to. U slucaju ponovnog prikaza tog prozora klikni na X. Odklikaj taj prozor.
Inace Avira updata svakodnevno ;-)
siromah nema sta a bogatas nema kad
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Danas sam popodne, dobio update za 2013 godinu. reinstalacija je trajala podugo.BlackHawk wrote:Pa s vremena na vrijeme svaki antivirus izbaci novu verziju programa, doradjenu, pa se mora instalirati kad je to ponudjeno..
Edit..
evo pokusaj ovo uraditi.. valjda je tu negdje problem.. koliko sam brzo mogao izguglati![]()
Haman pa je sve promijenjeno? I na krajupriče, skenira on meni comp, naravno
bez da me je i pitao. Medjutim, to potraja samo 5 minuta. Navikao sam da detaljno
skeniranje traje bar 40 minuta. I kakvo je ovo skeniranje bilo?
-
Blackhawk
pa vjerovatno neki brzi flash scan.. onako cisto radi reda...
Ako hoces full otvori aviru pa nadji full scan i skeniraj
Ako hoces full otvori aviru pa nadji full scan i skeniraj
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Dodjoh iz grada, startah računar i zaključih da je Avira crkla 
Kišobran je sklopljen i imam upozorenje od windowsa u vidu onog crvenog štita sa X na njemu.
Otvorio sam Aviru ali ništa ne mogu. Kursor se pretvori u pješčani sat na površini cijelog prozora antivirusa. Neće čak ni da se zatvori. Redovno je apdejtovan i slično. Hoće li reinstalacija šta pomoći?
Kišobran je sklopljen i imam upozorenje od windowsa u vidu onog crvenog štita sa X na njemu.
Otvorio sam Aviru ali ništa ne mogu. Kursor se pretvori u pješčani sat na površini cijelog prozora antivirusa. Neće čak ni da se zatvori. Redovno je apdejtovan i slično. Hoće li reinstalacija šta pomoći?
Skini ovaj njen removal alat i snjim je deinstalisi Aviru. http://www.avira.com/en/support-downloa ... moval-toolKrokodil Behko wrote:Dodjoh iz grada, startah računar i zaključih da je Avira crkla
Ti odluci hoces je ponovo instalisati.
Moja preporuka sto se tice antivirusa je ova nova zastita sto je Advanced system care dao u ponudu: http://www.iobit.com/advanced-systemcare-antivirus.php
Poslat cu ti na pp link sa serijalom ako hoces.

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Eee hvala Reha. Već sam izbacio Aviru jer je to inače dosadan antivirus. Pokušao sam ponovo sa ESET-om ali ponovo nisam mogao na internet sa njim kao aktivnim antivirusom. Ama baš nikako 
Potom sam izbacio i njega i instalirao AVG pa ću da vidim da li će biti naporan. Ukoliko da, onda ću upotrijebiti ovo što si mi preporučio i hvala. Inače, potrebno mi je samo privremeno rješenje jer za mjesec dana više neću koristiti ovaj računar.
Potom sam izbacio i njega i instalirao AVG pa ću da vidim da li će biti naporan. Ukoliko da, onda ću upotrijebiti ovo što si mi preporučio i hvala. Inače, potrebno mi je samo privremeno rješenje jer za mjesec dana više neću koristiti ovaj računar.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Reha, evo skinuo sam i instalirao taj AV koji si mi preporučio.
A de mi objasni šta mu je sad ova statistika koju mi izbacuje na monitoru?
Liči na podatke iz BIOS?

A de mi objasni šta mu je sad ova statistika koju mi izbacuje na monitoru?
Liči na podatke iz BIOS?

CPU - opterecenost procesora,
Disk - tvrdog diska,
RAM - radne memorije
Network - mrezni saobracaj
svi podaci govore o trenutnom, stvarnom stanju.
Disk - tvrdog diska,
RAM - radne memorije
Network - mrezni saobracaj
svi podaci govore o trenutnom, stvarnom stanju.
Da, sve je rekao "paparaci" i ti podaci su o trenutnom stanju tvog procesora koliko je on opterecen u postocima,takodze i stanje hard diska i radne memorije.To nije obavezno da imas gore na desktopu ali ja to drzim jer je sve to po defaultu.
Klikni na iconu u tom prozoru sto pise "PC Healt" i tu ti govori o tvom stanju racunara i trenutno vidim da ga moras skenirati i ocistiti kes,kolacice,cockie i ostale pretrage u browserima.Jer on moze cistiti sve isto kao i CCleaner a ujedno i ima antivirus koji stiti tvoj racunar cak i web stranice koje treba da otvoris jer stranice koje treba da otvoris i ako su ok imas na njima zelenu kvakicu.
Ma prostoreceno program je odlican a ne opterecuje racunar i sam vidis koliko je radna memorija i procesor vec zauzet i opterecen.
Imas ovdje moj tutorijal sa malo starijom verzijom tog programa:
[ytube][/ytube]
Klikni na iconu u tom prozoru sto pise "PC Healt" i tu ti govori o tvom stanju racunara i trenutno vidim da ga moras skenirati i ocistiti kes,kolacice,cockie i ostale pretrage u browserima.Jer on moze cistiti sve isto kao i CCleaner a ujedno i ima antivirus koji stiti tvoj racunar cak i web stranice koje treba da otvoris jer stranice koje treba da otvoris i ako su ok imas na njima zelenu kvakicu.
Ma prostoreceno program je odlican a ne opterecuje racunar i sam vidis koliko je radna memorija i procesor vec zauzet i opterecen.
Imas ovdje moj tutorijal sa malo starijom verzijom tog programa:
[ytube][/ytube]

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Ne vidim te zelene kvačice. Da li se one redaju na googleu ili tek kad otvorim neku stranicu?
Na chrome nema ta extenzija ali u Mozilli ima samo je trebas u opcijama programa aktivirati.Krokodil Behko wrote:Ne vidim te zelene kvačice. Da li se one redaju na googleu ili tek kad otvorim neku stranicu?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Aha, evo napravio sam. Trebalo je aktivirati tu ekstenziju i restartati browser.
Mislim da je ovaj AV stvarno kompletan. Hvala Reha
Mislim da je ovaj AV stvarno kompletan. Hvala Reha