Bosna Šapatom Pade
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8241 times
- Been thanked: 19392 times
- Status: Offline
-
Superhik
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 79 times
- Been thanked: 216 times
Re: Bosna Šapatom Pade
Još samo dodaj da nećemo sa nacionalistima, hip hip hura,..Bolan ovo nije sukob politika u Bosnjaka već sukob dva mentalna sklopa. Jedan slavi Tursku a drugi Jugu, jedni su hadzije što klanjaju a drugi što ne klanjaju. Dolazi 5 minuta za,one koji misle da je SDA jedini problem ili najveći. Ja istroši živce i volju sa jaranima i familijom koji stvarno misle da su zeleni gori od četnika. Nadaju se mini Jugi al ono ozbiljno.HAVANA wrote: 01 Dec 2022, 00:44 Ja ga j.... ko za njima zazali. A ovo i ne pratim ali sta su oni uradili sto vec bakir nije uradio prije? Koalicije, cetvrti itditd... Da pasjaluke i talove ne spominjemo.
Bakir je sranje veliko ali ovo što se radi sad je mnogo veće sranje. Ipak je i sa Bakirom postojala neka granica u nečemu. Sad gledaj kako se i to prelazi. To ti kažem ja dijete mijesanog braka koji nikada nije bio mio zelenima niti će biti. Zeleni su ipak manje sranje od osmice
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2921 times
- Been thanked: 24212 times
Sve ti ja to nabijem na qrac. I tursku i jugu i slavljenje... Gdje vidim pomak nabolje u nekim stvarima taj mi je i dobar. U stvarima koje ja pratim. Vjera, nacija, politika itd me apsolutno ne zanima nit se udubljujem. Olaksaj mi da zivim i radim i to je to. Vise posla, vise para, pismenije i uredjenije drustvo i infrastruktura ce poboljsati i druge stvari i odnose medju ljudima... Ne nadam se ja nikakvoj jugi nit mi treba a zelene mrzim to ti opisat ne mogu. Znam ih dobro i koliko su stete napravili. A moglo je drugacije.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10012 times
- Been thanked: 11897 times
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Bolje da propadne selo nego crnolistaska tradicija
Last edited by insomnia on 01 Dec 2022, 22:23, edited 1 time in total.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- insomnia
- Rđav kurac

Sad kad smo pobjedili naciNonalizam i korupciju moremo se okrenuti napretkuEscobar je ponovo iznio teoriju kako je zapravo korupcija najveći problem za region a ne nacionalizam i etničke podjele. Dodao je su te pojave samo "maska" za koruptivno djelovanje, kao i da su nacionalne stranke najgore po tom pitaju.
Pozitivnim i "dobrim alatom" za obračun sa korupcijom je okarakterisao i američke sankcije pojedinim bh. političarima. No kada promatramo one koji su na crnoj listi, u prvom redu Milorada Dodika, ali i primjer Marinka Čavara koji je danas imenovan za zamjenika predsjedavajućeg Parlamenta BiH, teško je povjerovati u takvu ocjenu.
Kada je riječ o inicijativi "Otvoreni Balkan", Escobar je rekao kako će SAD podržati svaki projekat koji će omogućiti zbližavanje i ekonomsku saradnju pa tako i ovaj. No, dok je govorio o projektu, ciljano ili ne, zanemario je međunarodno pravo te kazao kako srbijanske vlasti "moraju poštovati međunarodne granice između Republike Srpske i Srbije, i također sjevera Kosova i Srbije".
Poznato je da prema Dejtonskom sporazumu i Ustavu BiH, samo država BiH ima međunarodnu granicu, te da entiteti ne mogu imati nadležnost u tom polju. Nakon ovakvih izjava mnogi se ponovo pitaju koliko je zapravo američki diplomata upućen u političke prilike u Bosni i Hercegovini ali i u ostatku regiona.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Potom su izglasali novo rukovodstvo Doma, a kojem su se ranije usprotivili zastupnici SDA jer u rukovodstvo nije bio predložen niti jedan Bošnjak.
Za predsjedavajuću Zastupničkog doma FBiH, a na prijedlog Naše stranke, izabrana je Mirjana Marinković-Lepić
Nova Boška u najavi.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Na šta sam spao, moram navijati za trola Zahiragića.
Jedina prava ljevica je DF, al im je predsjednik taraba, a ni oni bez njega ne vrijede mnogo.
Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i član Predsjedništva Stranke demokratske akcije Haris Zahiragić je na svojoj Facebook stranici osvrnuo se na današnji vrlo buran politički dan u Bosni i Hercegovini.
Njegov Facebook status prenosimo u cijelosti:
- Prema Schmidtovim izmjenama Izbornog zakona, u entitetu FBiH iz reda istog naroda ne mogu biti birani premijer, predsjedavajući Zastupničkog doma i predsjedavajući Doma naroda. Također, premijer i predsjednik Federacije, ne mogu biti iz reda istog naroda. Poenta je da Bošnjaci mogu imati samo jednu od četiri ključne pozicije u FBiH.
To je posebna tema i poseban problem ovog katastrofalnog nametanja. Dakle, u rukovodstvu Zastupničkog doma, Bošnjak može biti makar dopredsjedavajući. Uprkos tome, danas su "Osmorka" i HDZ, imenovali rukovodstvo Zastupničkog doma bez Bošnjaka u istom! Prvi put u historiji tog doma.
Osim toga, nakon što su shvatili da će SDA ipak imati većinu u Klubu Bošnjaka Doma naroda Parlamenta Federacije, iako su govorili da oni to imaju, odjednom to kao nije bitno i da SDA ne smije blokirati njihove dogovore... Dakle, HDZ je sa većinom u Klubu Hrvata u Domu naroda i sa svega 15 zastupnika u građanskom - Zastupničkom domu, nezaobilazan faktor?
S druge strane, ako SDA ima većinu u Klubu Bošnjaka u Domu naroda i 26 mandata u Zastupničkom domu - kao ubjedljivi pobjednici izbora, može nas se i mora zaobići? Razmislite malo, dragi moji Bošnjaci, čemu danas svjedočite.
U entitetu RS, pravili su se nevješti i dali su Dodiku četvrtog delegata u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine.
Tamo Schmidt nije ništa mijenjao, tamo je Predsjedavajući NSRS, jedinog doma kojeg imaju, Srbin! Predsjednik entiteta je, također, Srbin! Premijer, pogađate? Srbin! Tamo se nema potrebe ništa mijenjati. Valjda je dovoljno promijenjeno genocidom.
Ovo više nije napad na SDA, ovo je napad na većinski narod, na njegovu političku volju i njegovo pravo da ima koliko toliko normalnu evropsku državu.
Samo, neće to tako ići kao što su zamislili. Da ne bude da je sve tako crno, ipak smo danas dobili neke promjene u rukovodstvu Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Naime, nakon mandata Denisa Zvizdića na mjestu predsjedavajućeg, imenovan je... Denis Zvizdić. Njegovi dopredsjedavajući su, također nove progresivne snage, Nebojša Radmanović iz SNSD-a i Marinko Čavara iz HDZ-a koji je četiri godine blokirao imenovanje nove Vlade FBiH i sudija Ustavnog suda...
U međuvremenu, Sarajevo se guši u smogu, ali to već odavno više nije važno jer šestorka/trojka - poručio je Zahiragić.
Jedina prava ljevica je DF, al im je predsjednik taraba, a ni oni bez njega ne vrijede mnogo.
HARIS ZAHIRAGIĆ DIREKTNO: "Ovo više nije napad na SDA, ovo je napad na većinski narod"
Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i član Predsjedništva Stranke demokratske akcije Haris Zahiragić je na svojoj Facebook stranici osvrnuo se na današnji vrlo buran politički dan u Bosni i Hercegovini.
Njegov Facebook status prenosimo u cijelosti:
- Prema Schmidtovim izmjenama Izbornog zakona, u entitetu FBiH iz reda istog naroda ne mogu biti birani premijer, predsjedavajući Zastupničkog doma i predsjedavajući Doma naroda. Također, premijer i predsjednik Federacije, ne mogu biti iz reda istog naroda. Poenta je da Bošnjaci mogu imati samo jednu od četiri ključne pozicije u FBiH.
To je posebna tema i poseban problem ovog katastrofalnog nametanja. Dakle, u rukovodstvu Zastupničkog doma, Bošnjak može biti makar dopredsjedavajući. Uprkos tome, danas su "Osmorka" i HDZ, imenovali rukovodstvo Zastupničkog doma bez Bošnjaka u istom! Prvi put u historiji tog doma.
Osim toga, nakon što su shvatili da će SDA ipak imati većinu u Klubu Bošnjaka Doma naroda Parlamenta Federacije, iako su govorili da oni to imaju, odjednom to kao nije bitno i da SDA ne smije blokirati njihove dogovore... Dakle, HDZ je sa većinom u Klubu Hrvata u Domu naroda i sa svega 15 zastupnika u građanskom - Zastupničkom domu, nezaobilazan faktor?
S druge strane, ako SDA ima većinu u Klubu Bošnjaka u Domu naroda i 26 mandata u Zastupničkom domu - kao ubjedljivi pobjednici izbora, može nas se i mora zaobići? Razmislite malo, dragi moji Bošnjaci, čemu danas svjedočite.
U entitetu RS, pravili su se nevješti i dali su Dodiku četvrtog delegata u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine.
Tamo Schmidt nije ništa mijenjao, tamo je Predsjedavajući NSRS, jedinog doma kojeg imaju, Srbin! Predsjednik entiteta je, također, Srbin! Premijer, pogađate? Srbin! Tamo se nema potrebe ništa mijenjati. Valjda je dovoljno promijenjeno genocidom.
Ovo više nije napad na SDA, ovo je napad na većinski narod, na njegovu političku volju i njegovo pravo da ima koliko toliko normalnu evropsku državu.
Samo, neće to tako ići kao što su zamislili. Da ne bude da je sve tako crno, ipak smo danas dobili neke promjene u rukovodstvu Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Naime, nakon mandata Denisa Zvizdića na mjestu predsjedavajućeg, imenovan je... Denis Zvizdić. Njegovi dopredsjedavajući su, također nove progresivne snage, Nebojša Radmanović iz SNSD-a i Marinko Čavara iz HDZ-a koji je četiri godine blokirao imenovanje nove Vlade FBiH i sudija Ustavnog suda...
U međuvremenu, Sarajevo se guši u smogu, ali to već odavno više nije važno jer šestorka/trojka - poručio je Zahiragić.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

DENIS ZVIZDIĆ NAKON SJEDNICE: "Vrijeme je za novi zamah na euroatlantskom putu"
Jel ima iko, da vjeruje u ovo?
- insomnia
- Rđav kurac

Istini za volju Sabina jedina nije podrzala ovog crnolistasa
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3949 times
- Been thanked: 2972 times
ovo nemoze izdobrit,izic na dobro
najblaze receno
previse je arogancije,da bi cojk bio imalo optimist
najblaze receno
previse je arogancije,da bi cojk bio imalo optimist
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3949 times
- Been thanked: 2972 times
ova mucka za onog cetvrtog delegata u sumskoj,msm ...prevrsilo je svaku mjeru
a ni to nije sve ....
a ni to nije sve ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 929 times
Ja vas ne kontam, majke mi. Kakav Dritan, kakvi bakrači.
Pa pušite fazone iz sda kuhinje koje serviraju narodu 30 godina : nećete za sda- eto četnika da vas kolju!
Pa pušite fazone iz sda kuhinje koje serviraju narodu 30 godina : nećete za sda- eto četnika da vas kolju!
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

carobnjak N wrote: 02 Dec 2022, 07:27 Ja vas ne kontam, majke mi. Kakav Dritan, kakvi bakrači.
Pa mi nismo za SDA, bar ne ja, ali sam protiv uništavanja države, jasno iz kojih razloga.
Dodik na "crnoj listi", Čović suđen: Zašto i kako korupcija živi samo tamo gdje su Bošnjaci i SDA
Kada su stranci prije 22 godine dovodili na vlast Alijansu za promjene predvođenu SDP-om BiH na čijem je čelu tada bio Zlatko Lagumdžija, 24 sata dnevno govorilo se o kriminalu i korupciji, što je postalo simbol borbe za "promjene i bolji život".
Glavni saveznici "nenacionalnih i građanskih stranaka", baš kao i danas, bili su visoki zvaničnici međunarodne zajednice.
Slogani Misije OSCE-a u BiH bili su "Promjenama do boljeg života", i "Nadglasajmo korupciju". Ovi propagandni slogani koji su svakodnevno emitirani na TV-u, radiju, novinama pojačani su stalnim tvrdnjama da je postojeća vlast u Bosni i Hercegovini korumpirana.
U to vrijeme, najviši zvaničnici međunarodne zajednice upozoravali su da država BiH neće dobijati nikakvu ekonomsku pomoć, ako i dalje na vlasti ostanu nacionalne stranke. Bivši visoki predstavnik Wolfgang Petritsch, pred same izbore, građanima je poručivao da treba da glasaju protiv nacionalnih stranaka, kako bi uslijedile promjene.
Petritsch se pojavio i na jednoj od sesija Kruga 99 te kazao:
- Mogućnost da u BiH pobijede nacionalisti dovela bi BiH u ekonomsku i političku izolaciju.
Glavna meta je bila SDA. Njeni kadrovi na čelu sa predsjednikom Alijom Izetbegovićem bili su optuživani za kriminal, korupciju i nepotizam. Pored Izetbegovića najviše je napadan tadašnji federalni premijer Edhem Bičakčić kojem su montirali razne afere. SDP na čijem je čelu tada bio Lagumdžija obećavao je glasačima da će suzbiti korupciju i uspješno rješavati privredne i socijalne probleme.
Lagumdžija je u to vrijeme bio najomiljenij političar OHR-a i OSCE-a. Bila je javna tajna da je bio na stalnoj otvorenoj mobilnoj liniji sa visokim predstavnikom Wolfgangom Petritschem, šefom Misije OSCE-a u BiH Robertom Berryjem i tadašnjim amaričkim ambasadorom Thomasom Millerom.
Kakvu situaciju imamo danas?
Korupcija, za koju naravno svi znamo da je itekako ima u cijeloj državi i na svim nivoima vlasti, u svakom segmentu društva, prema onome što se vidi i čuje u javnosti "živi" samo tamo gdje su Bošnjaci većina, i tamo gdje je SDA vlast.
Niko ne spori da i u SDA, jednoj od najvećih bh. stranaka, ima ljudi koji su ruke do lakata uvalili u koruptivne i kriminalne radnje. Niko ne spori da među Bošnjacima ima onih koji su odavno trebali biti iza rešetaka.
Ali zašto je samo i isključivo SDA kriva za korupciju, kriminal, nazadak BiH na EU i NATO putu, a recimo SNSD i HDZBiH čiji se lideri Milorad Dodik i Dragan Čović utrkuju ko će nanijeti više štete državi i rasturiti je, ispadoše pošteni, spremni da grade državu, da vuku reformske procese naprijed?
Kako to da se razni uredi za borbu protiv korupcije osnivaju samo tamo gdje su Bošnjaci većina, primjera radi u Kantonu Sarajevo, ZDK, TK, a korupcije nema ni na mapi u Banjoj Luci, u Širokom Brijegu, Livnu, Foči, Bijeljini, Grudama, Posušju... Tamo ne trebaju nikakvi uredi, korupcije nema.
U čemu je tajna stranaca, ovih koji su ubacili u petu brzinu, kako bi na silu napravili vlast po svojoj mjeri, da za sve što ne valja okrivljuju SDA, a recimo ne smeta im to što u "Osmorki" većina ljudi dolazi upravo iz SDA?
Kakve su to poruke? Budeš u SDA 20 ili 30 godina, napustiš je, obučeš dres drugog stranačkog kluba i ti si odmah prepošten, prehrabar, prečasan... i sve ostalo "pre"? Puj-pike ne važi ništa što si prije radio, gdje si bio. Bitno je da nisi u SDA.
I dok se etiketa korupcije lijepi isključivo Bošnjacima, i to uglavnom onima koji su u SDA, zaboravlja se da je SAD uveo Dodiku dodatne sankcije, upravo zbog korupcije.
- Destabilizirajuće koruptivne aktivnosti Milorada Dodika i pokušaji urušavanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, motivirani vlastitim interesom, ugrožavaju stabilnost Bosne i Hercegovine i cijele regije. Sjedinjene Države neće oklijevati djelovati protiv onih koji teže korupciji, destabilizaciji i podjelama na račun vlastitog naroda, kao i protiv onih koji omogućuju i olakšavaju takvo ponašanje - saopćio je početkom ove godine podsekretar američkog ministra trezora za terorizam i finansijske obavještajne službe Brian E. Nelson.
Prije 17 godina, tadašnji visoki predstavnik Paddy Ashdown smijenio je sa funkcije člana Predsjedništva BiH lidera HDZ-a Dragana Čovića, koji je bio optužen za kriminal i korupciju.
U novembru 2006. godine Sud BiH nepravosnažno je osudio Dragana Čovića na pet godina zatvora jer je kao ministar finansija FBiH zloupotrijebio svoj položaj i omogućio firmama porodice Lijanović iz Širokog Brijega da izbjegnu plaćanje više od 1,8 miliona KM carinske takse.
Sud BiH se, nakon provedenog žalbenog postupka, u junu 2008. proglasio nenadležnim. Predmet je ustupljen Tužilaštvu Kantona Sarajevo, a suđenje nikada nije nastavljeno.
Indikativno je da su u ovom slučaju, kako su tada mediji objavljivali, nestali originalni dokumenti iz tužilačkog spisa, u začaranom krugu Sud BiH - Tužilaštvo BiH - Tužilaštvo KS.
Faktor
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- ironman
- sirius

- Has thanked: 26189 times
- Been thanked: 26816 times
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Ma džaba drama oko toga. Stranci su ti koji BiH drže svojim pritiskom u jednoj cjelini, kakvoj takvoj. Nije SDA.
Istina je da se više vrši pritisak na Bošnjake da popuste ali postoji racionalan razlog za to, a on nije "zato što mrze muslimane".
Nije to tako jednostavno. S jedne strane imaš pola ako ne i dvije trećine BiH koje se žele priključiti susjednim "matičnim" državama, a s druge
strane imaš Bošnjake koje je Sda uvjerila svojim narativom, kako nama svijet nešto duguje i kako mi imamo beskonačan moralni kapital, kojim
možemo dobiti neko dokidanje rs ili nametanje opcije jedan čovjek jedan glas.
Ne možemo jbt, zbog toga je bio rat. I sad nakon rata oni tj Sda nama prodaju šuplju kako eto možemo i to kao oni rade 30 godina.
Ono što je istina, jeste da Sda kao vladajućoj strukturi i kastinskom društvenom poretku ( državne jasle = glasači), ODGOVARA konstantna pat
pozicija. Oni vlast, dobro im i oni kao brane Bošnjake da ih četnici ne pokolju. U međuvremenu se bogate, rade fine
poslove, kod kuće, a ti eno hoš u Bingo na kasu, hoš u Sloveniju na bauštelu.
Naravno, oni to sami pred sobom moralno opravdavaju navodnim idealima Bosne itd.
Ono što oni, osim ove ekonomske situacije rade još gore, a na štetu države, jeste to što forsiranjem tvrdih, zaguljenih stavova, produbljuju kultorološki
jaz između bosanskih naroda. Što duže to traje, to je ponor dublji i onda kad ne bude postojalo baš ništa više zajedničko, doći će do prirodnog raspada.
Pa na rtrs-u pola voditelja govori ekavicom, beogradskim naglaskom. To je projekat.
Kojem ovakva politika samo daje vodu na mlin.
Istina je i da zapad želi da Bošnjaci budu na neki način vezani uz Hrvatsku. Prvo, zato što su nam istorije zadnjih 200 godina isprepletene, i nemamo
niti jednog sukoba, osim ovog u zadnjem ratu. Imamo iste vanjsko političke ciljeve.
I MORAMO pokazati da je BiH, kao multietničko društvo, moguće makar u Federaciji. To bi izbilo adut iz ruke Dodika i ostalih srpskkih secesionista.
I nastavilo bi održavati pritisak izvana, da se nastavi sa funkcionisanjem BiH.
Osim toga, mi moramo pokazati da smo ZAISTA opredjeljeni da budemo evropski muslimani, a ne turski, koji će biti korišteni od Turske kad joj
i kako treba. Može Erdogan slati poruke kako on podržava evropski i nato put ALI ono što se vidi, jeste da drži pod punom kontrolom i IZ (kruna je izgradnja rijaseta od strane Turske) i naravno Sda sa Bakirom.
To vidi i zapad i odgovor je jednostavan : ili ste naši ili ste turski i bliskoistočni.
Ipak je nas 2 miliona. To je smiješan broj. I od ta 2 milona, 90 % ljudi su polupismena, niskokvalifikovana radna snaga.
Istina je da se više vrši pritisak na Bošnjake da popuste ali postoji racionalan razlog za to, a on nije "zato što mrze muslimane".
Nije to tako jednostavno. S jedne strane imaš pola ako ne i dvije trećine BiH koje se žele priključiti susjednim "matičnim" državama, a s druge
strane imaš Bošnjake koje je Sda uvjerila svojim narativom, kako nama svijet nešto duguje i kako mi imamo beskonačan moralni kapital, kojim
možemo dobiti neko dokidanje rs ili nametanje opcije jedan čovjek jedan glas.
Ne možemo jbt, zbog toga je bio rat. I sad nakon rata oni tj Sda nama prodaju šuplju kako eto možemo i to kao oni rade 30 godina.
Ono što je istina, jeste da Sda kao vladajućoj strukturi i kastinskom društvenom poretku ( državne jasle = glasači), ODGOVARA konstantna pat
pozicija. Oni vlast, dobro im i oni kao brane Bošnjake da ih četnici ne pokolju. U međuvremenu se bogate, rade fine
poslove, kod kuće, a ti eno hoš u Bingo na kasu, hoš u Sloveniju na bauštelu.
Naravno, oni to sami pred sobom moralno opravdavaju navodnim idealima Bosne itd.
Ono što oni, osim ove ekonomske situacije rade još gore, a na štetu države, jeste to što forsiranjem tvrdih, zaguljenih stavova, produbljuju kultorološki
jaz između bosanskih naroda. Što duže to traje, to je ponor dublji i onda kad ne bude postojalo baš ništa više zajedničko, doći će do prirodnog raspada.
Pa na rtrs-u pola voditelja govori ekavicom, beogradskim naglaskom. To je projekat.
Kojem ovakva politika samo daje vodu na mlin.
Istina je i da zapad želi da Bošnjaci budu na neki način vezani uz Hrvatsku. Prvo, zato što su nam istorije zadnjih 200 godina isprepletene, i nemamo
niti jednog sukoba, osim ovog u zadnjem ratu. Imamo iste vanjsko političke ciljeve.
I MORAMO pokazati da je BiH, kao multietničko društvo, moguće makar u Federaciji. To bi izbilo adut iz ruke Dodika i ostalih srpskkih secesionista.
I nastavilo bi održavati pritisak izvana, da se nastavi sa funkcionisanjem BiH.
Osim toga, mi moramo pokazati da smo ZAISTA opredjeljeni da budemo evropski muslimani, a ne turski, koji će biti korišteni od Turske kad joj
i kako treba. Može Erdogan slati poruke kako on podržava evropski i nato put ALI ono što se vidi, jeste da drži pod punom kontrolom i IZ (kruna je izgradnja rijaseta od strane Turske) i naravno Sda sa Bakirom.
To vidi i zapad i odgovor je jednostavan : ili ste naši ili ste turski i bliskoistočni.
Ipak je nas 2 miliona. To je smiješan broj. I od ta 2 milona, 90 % ljudi su polupismena, niskokvalifikovana radna snaga.
- ironman
- sirius

Na djelu je legalizacija aparthejda.
Nebitno ko ce dici ruku za to u borbi za fotelju da li ova skupina kretena ili sda.
Sve drugo sto se prica je bacanje prasine u oci .
Nebitno ko ce dici ruku za to u borbi za fotelju da li ova skupina kretena ili sda.
dream of spring...
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Legalizacija aparthejda je bio Dejton. Mi to živimo de facto, već 30 godina.ironman wrote: 02 Dec 2022, 09:42 Na djelu je legalizacija aparthejda.
Ali evo pitanje za one koji hoće "jedan čovjek jedan glas- građansku BiH". Kad je to tako bilo? Kad je BiH bila građanska?
Jel bila u tom zlatnom periodu bratstva i jedinstva, na koje nas podsjeća Komšić?
Pa nije bila. I tad je bilo rotirajuće TROČLANO predsjedništvo : Musliman, Srbin, Hrvat.
I sad kao mi imamo ideju da će nama zapad natjerati Srbe i Hrvate, da se slože da bude jedan ćovjek-jedan glas, i to NAKON RATA.
Koliko je to apsurdan cilj i koliko je naivno pušiti taj narativ?
I evo sad nam taj isti zapad kaže u oči da se probudimo i da od toga nema ništa. I mi se ponašamo kao uvrijeđeni nešto, pozivamo se na neki moral,
isto da je međunarodna politika neki moralni imperativ.
I kao mi smo neki plaho moralan narod itd
- ironman
- sirius

Kazem ti. Aparthejd.
A razlog je jasan. Svakome ko ima tri ciste.
Muslimani u srcu Europe.
To da nismo kulturni ili obrazovani ne prihvatam.
Prava rijec je podijeljeni.
Mozda najblize plasticno opisati.
Fatah i Hamas plus brdo frakcija.
Tako da mozda kratkovidni bolje pristaje.
A razlog je jasan. Svakome ko ima tri ciste.
Muslimani u srcu Europe.
To da nismo kulturni ili obrazovani ne prihvatam.
Prava rijec je podijeljeni.
Mozda najblize plasticno opisati.
Fatah i Hamas plus brdo frakcija.
Tako da mozda kratkovidni bolje pristaje.
dream of spring...