Disney

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times
Status: Offline

Re: Roditelji se bune jer se u bh. kinima prikazuje dječiji film u kojem je glavni junak gay

Post by insomnia » 06 Dec 2022, 07:56

I ovaj je propo takođe
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4485 times
Been thanked: 3472 times

Re: Roditelji se bune jer se u bh. kinima prikazuje dječiji film u kojem je glavni junak gay

Post by Melek » 06 Dec 2022, 08:01

‘ranite trola i na ovoj temi.
Bolje krmke ‘raniti :oo
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23020 times
Been thanked: 21060 times
Status: Online

Post by Masamune » 06 Dec 2022, 08:01

Pa ja nisam rekao da u njima nema mržnje ili da su po defaultu sve dobrice, ali je ima dosta manje među onom drugom rajom, a to je apsolutno tačno.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 06 Dec 2022, 08:03

Al saće nešto iskopati sa twittera neku budalaštinu, pa reći ev vidi jel ovako :D.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3883 times

Post by Naseef Mushroom » 06 Dec 2022, 08:12

Chan wrote: 06 Dec 2022, 08:01 Pa ja nisam rekao da u njima nema mržnje ili da su po defaultu sve dobrice, ali je ima dosta manje među onom drugom rajom, a to je apsolutno tačno.
Pa čekaj, to je kontradiktorno šta se piše u zadnjim postovima, sa jedne strane borimo se da ne kriju od straha da su pederi a sa druge strane su tu neke statistike kako oni čine manje zla, pa kako će i biti u većini što se tiče mržnje kada nisu svi priznali da su pederi?

To je isto kao kada bih ja rekao da mi pederi nikada nisu učinili zlo ali zato moj komšija Hamo jeste, u državi i društvu gdje Hamo još ne smije priznati da je peder.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 06 Dec 2022, 08:17

No srecom naletise na pogresnog pa sad kad bi mogli dobiti po picki mjenjaju pravac. Vise im woke sranja i nisu toliko bitna

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 06 Dec 2022, 08:23

Naseef Mushroom wrote: 06 Dec 2022, 08:12
Chan wrote: 06 Dec 2022, 08:01 Pa ja nisam rekao da u njima nema mržnje ili da su po defaultu sve dobrice, ali je ima dosta manje među onom drugom rajom, a to je apsolutno tačno.
Pa čekaj, to je kontradiktorno šta se piše u zadnjim postovima, sa jedne strane borimo se da ne kriju od straha da su pederi a sa druge strane su tu neke statistike kako oni čine manje zla, pa kako će i biti u većini što se tiče mržnje kada nisu svi priznali da su pederi?

To je isto kao kada bih ja rekao da mi pederi nikada nisu učinili zlo ali zato moj komšija Hamo jeste, u državi i društvu gdje Hamo još ne smije priznati da je peder.
Razlika u ideologijama.

Ja ne znam fakat kako vam se da diskutovati o tako jasnim stvarima. Još će ispasti da najveća ljudska govna nisu među tim skupinama koje sam naveo.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 06 Dec 2022, 08:32

Nes vjerovati gejOva ima i među ekstremnom desnicom
Ponosni clanovi FN-a
Image
Pa jedan od potpredsjednika Marininog FN-a je vec godinama otvoreno gay. Danas ima svoju ekstremno desnu stranku.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3883 times

Post by Naseef Mushroom » 06 Dec 2022, 08:37

Chan wrote: 06 Dec 2022, 08:23
Naseef Mushroom wrote: 06 Dec 2022, 08:12

Razlika u ideologijama.

Ja ne znam fakat kako vam se da diskutovati o tako jasnim stvarima. Još će ispasti da najveća ljudska govna nisu među tim skupinama koje sam naveo.
Ma to uopšte nema logike šta pišeš jer seksualna orijentacija nije jedini identitet koji čini osobu pa zato i ne može biti presudna koliko je ko pun mržnje (osim naravno ako je vezano za borbu protiv homofobije).

Hetero Srbin isto mrzi Albance kao gay Srbin, odvratna lezbejka šalteruša može biti odbojna kao i hetero šalteruša, peder isto može biti nacista, rasista i islamofob.

Ta imaginarna statistika da pederi manje mrze zato jer su pederi je još jedna propaganda.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 06 Dec 2022, 08:39

Pa to je ona koja se prva primila jer su sa njom prvo poceli. Sad idu ostale.

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2342 times
Been thanked: 5843 times

Post by Beni » 06 Dec 2022, 09:47

Dori wrote: 06 Dec 2022, 07:54 Nešto kontam, ovaj film skoro bio u kinima, niko ni riječ nije rekao, niti šta sam šta čitala u našim medijima…
Šta je sad problem u “Čudesnom svijetu”. Možda sto su u njemu dva muškarca, a ovdje su dvije žene :hm
Homofobija je čudna rabota :D.

Image
Prico sam o ovom filmu i o Superpets isto

Jebo ih pedeluk vise svugdje ga guraju jebo ih otac nakardni

alooo ba idem s djeteom u kino da gledam crtani a ne da mi se potura pederluk :lud
Fuck you a friendly note to start the day

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2342 times
Been thanked: 5843 times

Post by Beni » 06 Dec 2022, 09:48

Naseef Mushroom wrote: 06 Dec 2022, 08:37
Chan wrote: 06 Dec 2022, 08:23
Razlika u ideologijama.

Ma to uopšte nema logike šta pišeš jer seksualna orijentacija nije jedini identitet koji čini osobu pa zato i ne može biti presudna koliko je ko pun mržnje (osim naravno ako je vezano za borbu protiv homofobije).

Hetero Srbin isto mrzi Albance kao gay Srbin, odvratna lezbejka šalteruša može biti odbojna kao i hetero šalteruša, peder isto može biti nacista, rasista i islamofob.

Ta imaginarna statistika da pederi manje mrze zato jer su pederi je još jedna propaganda.
Pederski srbin ce ga torbicom ovaj "normalni" ce noz pod vrat :valja
Fuck you a friendly note to start the day

ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5290 times
Been thanked: 7506 times

Post by ina » 06 Dec 2022, 09:57

Kai wrote: 05 Dec 2022, 16:37
Po cemu mislis da jeste?
Zato što su u pitanju Erastes ed Eromenos.
Duga priča.

Lavlje_srce wrote: 05 Dec 2022, 19:42

Mislila sam na djecu vrtickog uzrasta, ne one koji u skolama pocnu regurgitirati roditeljski primitivizam.
Razumijem na koju vrstu dječije čistote misliš.
Samo što se ista, na žalost, jako brzo kontaminira.
Svako od nas ima nekih predrasuda. Čovjek je grešno biće. Strašnije je ako se ništa ne poduzima kako bi se prevazišle.

Odraz wrote: 05 Dec 2022, 20:46
ina wrote: 05 Dec 2022, 15:57

Pravi muškarci uvijek ostaju pravi. Kakve veze imaju gejevi s tim? Ugrozice ih? 😱
Ne nego se smanjuje broj nas pravih muskaraca. Ubija nas pomodarstvo. Prvo nas udarise sa metroseksualcima, pa u modi torbice haljinice, trebas pustit bradu i biti gej osjecajan da bi bio zenama zanimljiv, moras kuhat za zenu da bi bio seksi sa pregacom i sad nemam sa kim na pivu i pecanje. :123

Kako je Cicko? Ili ono bješe Čičko... :hm
Jesi li ga naučio da pruži šapu, ili tako nešto slično..
Svijest ima sidrište.

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14878 times

Post by Dori » 06 Dec 2022, 10:09

Beni wrote: 06 Dec 2022, 09:47
Prico sam o ovom filmu i o Superpets isto

Jebo ih pedeluk vise svugdje ga guraju jebo ih otac nakardni

alooo ba idem s djeteom u kino da gledam crtani a ne da mi se potura pederluk :lud
Sta je bilo u Superpets? To nisam upratila?
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 268 times

Post by Odraz » 06 Dec 2022, 10:18

ina wrote: 06 Dec 2022, 09:57
Odraz wrote: 05 Dec 2022, 20:46 Ne nego se smanjuje broj nas pravih muskaraca. Ubija nas pomodarstvo. Prvo nas udarise sa metroseksualcima, pa u modi torbice haljinice, trebas pustit bradu i biti gej osjecajan da bi bio zenama zanimljiv, moras kuhat za zenu da bi bio seksi sa pregacom i sad nemam sa kim na pivu i pecanje. :123
Kako je Cicko? Ili ono bješe Čičko... :hm
Jesi li ga naučio da pruži šapu, ili tako nešto slično..
Naucio sam ga da prati prvenstvo. :cool

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 06 Dec 2022, 10:20

Krokodil Behko wrote: 05 Dec 2022, 17:25 “Čudesni svijet” sa gay tinejdžerom nastavit će se prikazivati u bh. kinima

U kina je stigao novi animirani film "Čudesni svijet" iz produkcije mega filmske kuće Walt Disney Animation koji je izazvao lavinu reakcija u regiji zbog toga što je protagonista gay.

Samim time, crtani film “Čudesni svijet” izazvao je osude roditelje zbog sadržaja i onoga što sami likovi ove priče predstavljaju.

Yahoo Entertainment opisuje ovaj animirani film kao naučno-fantastičnu avanturu, inspiriranu pričama Julesa Vernea, francuskog pisca naučne fantastike iz 19. stoljeća.

U fokusu je avantura porodice istraživača Clade, koji zajedno plove “neistraženom i opasnom zemljom.” To je i prvi Disneyev animirani film u kojem je protagonista gay. Najmlađi član porodice Clade, 16-godišnji Ethan, zaljubljuje se u momka. Porodica prihvata i ohrabruje njegov izbor.

Zbog ovog detalja oko “Čudesnog svijeta” podigla se bura u susjednoj Srbiji gdje su za vrijeme prikazivanja filma roditelji s djecom demonstrativno napustili kino dvoranu. Važno je istaći da ipak prikazivanje ovog crtanog filma nije zabranjeno na području cijele Srbije već na jugozapadu ove zemlje – u Novom Pazaru, ali zbog bojkota roditelja kina u ovoj susjednoj državi nisu popunjena na ovoj projekciji.

Polemika se zatim prenijela i na društvene mreže na kojima su zabilježeni brojni komentari, među kojima ne nedostaje ni govora mržnje.

Imajući u vidu nedavne, negativne reakcije roditelja u vezi s ovim animiranim filmom, koji se u Bosni i Hercegovini emitira u kinima Cineplexx (Sarajevo, Mostar, Banjaluka), N1 ih je kontaktirao.

Na pitanje da li će pomenuti crtani film biti povučen sa reportara u bh. kinima, iz Cineplexxa smo dobili sljedeći odgovor:

“Navedeni film neće biti povučen sa repertoara, jer imamo interesovanje posjetitelja. Nismo do sada imali nikakave žalbe ni kritike. Stanovnici Sarajeva su građani otvorenog uma i svjesni su da se u crtanu promoviraju ljubav, zajedništvo i porodica”.

Dodaju da potražnja za filmom nije oslabila, te da se organiziraju školske projekcije, proslave rođendana kao i organizirani dolasci posjetitelja.
Jbm li im majku pokvarenu. Sve bi dali za pišljivu marku.
Svi mi se morete obratit

Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 9585 times
Been thanked: 10428 times

Post by Koraci_u_noci » 06 Dec 2022, 10:22

Treba ba zabranit roditeljima da s djecom u kino idu, pokvarise im svu zabavu. Mozes ga dopratit do sjedista i mrs
Pobjeci sad od svega zelim

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 268 times

Post by Odraz » 06 Dec 2022, 10:25

Chan wrote: 06 Dec 2022, 07:08 Bolje dijeliti prostor sa gay osobama nego sa religioznim zilotima, fasistima i slicnim smecem.
A jesi li imao takvo dijeljenje prostora? :hm

Ja jesam sa gejovima i religioznim kako vec rece, i sa fasistima :bua ...

... i mogu reci bjez' i od jednih i od drugih. :123

Opet najlakse sa religioznim - otvoris pivu i sami negdje nestanu ... :plavi

... a gejovi ti uvijek iza ledja rade o guzici. :123

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 06 Dec 2022, 10:56

Dizni daje posticaje uposlenicima cije dijete odluci da promjeni spol. Da ti to isto dijete dobije kaku bolescuru popisali bi se na tebe

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14878 times

Post by Dori » 06 Dec 2022, 11:07

Koraci_u_noci wrote: 06 Dec 2022, 10:22 Treba ba zabranit roditeljima da s djecom u kino idu, pokvarise im svu zabavu. Mozes ga dopratit do sjedista i mrs
Ja jednom u Sarajevu odem sa jaranicom, njenom djecom i djecom od sestre u kino....Neki djeciji film trebao biti. Zaboravile da je Halloween taj dan....Prva scena ajkula napade frajera, pliva cuna preko ekrana :D.
Djeca ono :sok
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

Post Reply

Return to “Antene, kablovska, resiveri, TV oprema”