HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3910 times
- Been thanked: 2946 times
- Status: Offline
Re: Odbili poziv Turković: Hrvati neće na sastanak sa iranskim šefom diplomatije
De mi recite,skim ovaj nas sjeldzija SVABO,vunu prede.
Jel i sa nasim najvecim dusmanima,no to su konstruktivni razgovori,plaho korisni.
Trenutno Ameri ne mirisu Iran,mrse im racune.
Pase im Orban i njemu slicni,tu msm na komsije i susede.
Kakva je razlika?
KATOLICI ko nece,neko im rekao.
Sta god,nama ce po glavi,jer se ide na to.
Jel i sa nasim najvecim dusmanima,no to su konstruktivni razgovori,plaho korisni.
Trenutno Ameri ne mirisu Iran,mrse im racune.
Pase im Orban i njemu slicni,tu msm na komsije i susede.
Kakva je razlika?
KATOLICI ko nece,neko im rekao.
Sta god,nama ce po glavi,jer se ide na to.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Re: Odbili poziv Turković: Hrvati neće na sastanak sa iranskim šefom diplomatije
Švabo je tam đe su pare. Bezbroj firmi normalno radi sa iranom.
zabijem im mami. Ista ta njemačka je savjetovala vučića da kae rusima da nam zabije onaj veto za srebrenicu.
Oni moralne vertikale? Obični munafici.
Evo ih na djelu. Svi se okupili.

zabijem im mami. Ista ta njemačka je savjetovala vučića da kae rusima da nam zabije onaj veto za srebrenicu.
Oni moralne vertikale? Obični munafici.
Evo ih na djelu. Svi se okupili.

Svi mi se morete obratit
- Pasaga
- Hadžija

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
-
KatoBosanski
- Sitna buranija

- Has thanked: 402 times
- Been thanked: 94 times
Taare wrote: 06 Dec 2022, 16:38Klasična spika 90% bosanskih frlja koji bi, da se ne zamjere komšijama i susjedima, najrađe predili i imena.Melek wrote: 06 Dec 2022, 13:06 Postoji fazon diplomatije preko posrednika. Da je Bisera ponukana od strane drugog stranog faktora da ovo inicira pa prenese kojekakve poruke i tam i vam. A inače je suludo…
najveći im san da se vlahu u guzove uvuku.
Daj što dublje u zapadne guzove u nadi da će mu dat neš.
Neće. Sigurno neće. Kad počneš cijenit sebe i svoje, očekuj da će te poštovati oni drugi.
2:10, taj mentalitet.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14026 times
- Been thanked: 23274 times
Sad ce se ameri naljutit i dat cetnicima entitet u Bosni, tj drzavu u drzavi, a covicu izborni aparhejd zakon po njegovoj zelji.
Oh, wait
Oh, wait
Dozvolite da se obratimo
- ironman
- sirius

- Has thanked: 25733 times
- Been thanked: 26270 times
Ma supljiranje zesce. Patologija ovdje seze nekih 600 godina unazad. A podrugljivo ismijavanje onoga sto se zove rahatluk i smiren pogled na zivot tretirao bih izrazom jednim ali pokusavam da to prestanem.
Nikome se mi ne trebamo dokazivati .A niti nesto mijenjati. Kome sam dobar ovakav kakav jesam,msm na nas Bosnjake i sve BH patriote onda ok ovima koji ne vole BiH nista pomoci nece da je zavole ili Bosnjake gledaju drugacije jer ona patologija gore koju sam spomenuo.
Nikome se mi ne trebamo dokazivati .A niti nesto mijenjati. Kome sam dobar ovakav kakav jesam,msm na nas Bosnjake i sve BH patriote onda ok ovima koji ne vole BiH nista pomoci nece da je zavole ili Bosnjake gledaju drugacije jer ona patologija gore koju sam spomenuo.
dream of spring...
-
KatoBosanski
- Sitna buranija

- Has thanked: 402 times
- Been thanked: 94 times
Bosnjaci se podhitno trebaju mijenjati. i to radikalno. Ali ne da bi se svidjeli Zapadu, a jos manje istoku. Prvenstveno zbog sebe i poboljsanja svojeg stanja. I individualnog, a posebice kolektivnog.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9729 times
- Been thanked: 11469 times
Fuddo wrote: 06 Dec 2022, 19:24 Sad ce se ameri naljutit i dat cetnicima entitet u Bosni, tj drzavu u drzavi, a covicu izborni aparhejd zakon po njegovoj zelji.
Oh, wait
Pa ionako će im dati.
Ovo i jeste učinjeno, da bi se poslala poruka kako mi više nemamo gdje.
I šta smo uradili u minulim godinama, mimo volje Amerike i Evrope?
I šta smo dobili?
Novi UZP i genocid.
Pa prema tome, ko mi jebe mater i njima i četnicima.
Nadam se da su ugovoreni kontigenti s oružjem.
Kad smo već ovdje, sjeća li se iko, jel Ertdogan uopšte pomenuo BiH od 2. oktobra?
zadnje čega se sjećam, veličanstveni doček u Zagrebu, za sultana Redžepa Kanunija.
- Skin
- Inventar foruma

- Has thanked: 2937 times
- Been thanked: 3314 times
onakvo krsenje ljudskih prava a ove nase politicke ljige tako nesto podrzavaju i ohrabruju. fakat me stid gdje zivim
- Pasaga
- Hadžija

dobar vakat,za pogana insanaSkin wrote: 06 Dec 2022, 20:10 onakvo krsenje ljudskih prava a ove nase politicke ljige tako nesto podrzavaju i ohrabruju. fakat me stid gdje zivim
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Skin
- Inventar foruma

ma i pogresna tema... jos ce ispasti da covic i ovi snsd likovi postuju ljudska prava pa zbog toga bojkotuju sastanak.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Skin wrote: 06 Dec 2022, 20:10 onakvo krsenje ljudskih prava a ove nase politicke ljige tako nesto podrzavaju i ohrabruju. fakat me stid gdje zivim
Pa i 92. nam je bio dobar Blaž Kraljević.
Sad nemamo vremena da razmatramo sitnice u Iranu.,
Trenutno se borimo za opstanak
- ironman
- sirius

Ma moji stavovi o nazadnjicima su valjda jasni. I nikako mi nije jasan cilj ove price..otkud posjeta ,mada kad vidis da su bili juce jel u srbiji onda kao usput. A ne podrzavaju to nasi ,nebitno jesul Konakovicevi ili Bakirovi. Mi smo davno podrzali EU stajaliste i imamo i NATO put.Fakat da se na presici postavilo direktno pitanje o desavanjima u Iranu govori dosta..jer da se ovdje doista podrzavaju takvi uzasi onda bi ga pitali o uspjesima njihovog nuklearnog programa pod sankcijama i kraj.Skin wrote: 06 Dec 2022, 20:10 onakvo krsenje ljudskih prava a ove nase politicke ljige tako nesto podrzavaju i ohrabruju. fakat me stid gdje zivim
U svakom slucaju sta je jadno?
Jadno je to da se ove dvije struje kod Bosnjaka medjusobno optuzuju za npr. tako nesto kao sto je podrzavanje Irana ili onog idiota khadirova..a ne znaju da nas svijet vidi kao jedno nebitno jesmol glasali za nip ili sda..to je ono sto je najzalosnije i meni izgleda kao rezanje grane na kojoj sjedimo svi zajedno..
dream of spring...
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14026 times
- Been thanked: 23274 times
I kad se najvise gombaju i mrze, te iranske i americke obavjestajne sluzbe odrzavaju kontakte. Mislim da im je Bosna idealno mjesto za to, tako da ova posjeta i nema neke veze sa nama.
Dozvolite da se obratimo
- Pasaga
- Hadžija

drug
malo je dvije struje medju bosnjama
treba bar nekolike ....
da se prije zavrsi
ta,vidis koliko je tih stranaka
malo je dvije struje medju bosnjama
treba bar nekolike ....
da se prije zavrsi
ta,vidis koliko je tih stranaka
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- ironman
- sirius

Melek je pisao o tome a i ja sam htio..Fuddo wrote: 06 Dec 2022, 20:19 I kad se najvise gombaju i mrze, te iranske i americke obavjestajne sluzbe odrzavaju kontakte. Mislim da im je Bosna idealno mjesto za to, tako da ova posjeta i nema neke veze sa nama.
Zapravo bi to bilo najbolje.
dream of spring...
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Takvih je možda i najviše.
čudna zemlja i čudan narod. Nema krajnosti u koju nismo išli.
Kad su bili turci, dakle okupator, među nama je bilo onih koji su bili veći turci od cara murata.
Kasnije je bilo većih austrijanaca od cara franje. Još kasnije smo imali većih komunjare od samog staljina ili mao-a.
Još kasnije nekakvi radikali koji su išli po siriji da kolju narod.
Sad imaš neke liberale i sličnu halašu koja bi najranije da ne izlazimo iz zapadnjačkih guzica.
Nemoj slučajno da miki u svojoj raji kaže da se zove mirsad.
Radi sve moguće kako bi se uklopio u tu zapadnu ekipu. Kae, nemoj odudarat.
Od svih tih grupacija na koje smo se podijelili, najmrži su mi munafici.
To je najgori otpad koji hoda ovim dunjalukom.
Ako treba da se kritikuje iran, ima ko će kritikovati.
Meni se povraća od tih munafika koji će zatvoriti oči na svaki belaj, a propeti se na zadnje noge i pljuvati po svemu kako bi se ulizali zapadu.
Suprotno je islamu i islamskom učenju da nekoga tjeraš na nešto. U to nema sumnje.
Ali, odakle pravo zapadu da kritikuje?
To je civilizacija nastala na krvi i cijelo bivstvo provode u krvi do koljena.
što se tiče odlaska iz jedne krajnosti u drugu, definitivno su gori od nas.
kroz svoju dugu krvavu historiju, pobili su milione.
Kaže, promijenili se.
Jesu al u guzici. Nisam ja išao po iraku i bombardovao osiromašenim uranom.
Ne naoružavam ja arape da prave genocid u jemenu.
Ne pokrivam ja one koji fataju novinare i rastakaju ih u kiselinama, niti imam suradnju sa takvim režimima.
A lažu na hvatove. Ne spominju to što je mosad prostro dekicu pa ne izlazi iz iračkog kurdistana.
Isto radi i u azerbejdžanu.
Naoružavaju svako govno koje će pucati po iranu. Eno snimaka na kojima ti tobožnji mirni demonstranti pale kuće i kolju policiju po ulicama.
Doduše, iran je kriv za to što rade čifuti. Ipak je iran taj koji sa ogromnim parama i oružjem podržava one koji bacaju rakete po izraelu.
Dakle, istini za volju, izrael na isti način odgovara iranu.
Iranski jedini baksuzluk jeste to što nemaju pit bula koji će ih paziti. Izrael ima, a to je amerika.
I onda, zbog vlastitih interesa, većina zapadnih demokratija slijedi amere.
Ljudska prava? Vic godine. Nema te generacije u kojoj neko nije gazio nekog drugog.
Što se tiče ljudskih prava, mnogi su se samo počešali po guzici.
Ruanda? Hutu i tutsi? Biži bolan. Kad bi na zapadu spomenuo hutu i tutsije, većina bi mislila da se radi o nekom egzotičnom jelu.
Što se tiče ovoga, jedina je istina da iran i izrael vode proxy rat u kojem na razne načine učestvuju njihovi saveznici. Sad se i od nas traži da stanemo na stranu izraela tj. da osudimo iran.
ja to smatram munafiklukom.
Svi mi se morete obratit
- Skin
- Inventar foruma

opet neka veza irana i bosnjackog identiteta. sta to dobro ne vidimo?Krokodil Behko wrote: 06 Dec 2022, 20:15Skin wrote: 06 Dec 2022, 20:10 onakvo krsenje ljudskih prava a ove nase politicke ljige tako nesto podrzavaju i ohrabruju. fakat me stid gdje zivim
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Kolut naprijed-kolut nazad šuti, dok odrasli vode politiku
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Skin wrote: 06 Dec 2022, 20:25opet neka veza irana i bosnjackog identiteta. sta to dobro ne vidimo?Krokodil Behko wrote: 06 Dec 2022, 20:15
Kakav identitet?
Govorim o politici.
Kad može Erdogan sastančiti s putinom, a dilati dronove Ukrajini, što ne bi i mi?
I kako to da nije problem Dodikov sastanak s Putinom?