HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times
Status: Offline

Re: Odbili poziv Turković: Hrvati neće na sastanak sa iranskim šefom diplomatije

Post by Taare »

KatoBosanski wrote: 06 Dec 2022, 19:40 Bosnjaci se podhitno trebaju mijenjati. i to radikalno. Ali ne da bi se svidjeli Zapadu, a jos manje istoku. Prvenstveno zbog sebe i poboljsanja svojeg stanja. I individualnog, a posebice kolektivnog.
Dovoljno je da počnemo cijeniti sebe. Moramo sami sebi biti na prvom mjestu.
Moramo prestati s tim uvlačenjem.
Ko god šta reko, ipak smo mi ti koji tim truhlonjama na istoku i zapadu možemo davati moralne lekcije.
za njih smo moralne vertikale.
Mi nismo genocidaši, a oni jesu. Nebitno da l one arapčine il zapadni pederasti.
Svi mi se morete obratit
Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2937 times
Been thanked: 3314 times

Re: Odbili poziv Turković: Hrvati neće na sastanak sa iranskim šefom diplomatije

Post by Skin »

kako mislis nije problem, ne znam kome normalnom to nije problem.
a kazes "borimo se za opstanak, pa nas ne smetaju sitnice u iranu".
kad neko kaze da se ovdje bori za opstanak, to znsci da je ugrozen identitet. a ja ne shvatam kakve veze ima iran sa nasim identitetom i zasto bi u toj nasoj borbi za opstanak iran uopste bio faktor.

govoris o prljavoj politici, tacnije. zasto ne bi i mi sta? potpirivali fundamentaliste i podrzavali diskriminaciju i nasilje nad zenama?

kakve veze ima sva visoka politika svijeta sa cinjenicom da je zena ubijena i da hikjade protestanata trpi osvetu rezima? to drzavnik zemlje u 21. st. treba da osudi.
kakva suzdrzanost jbt.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3900 times
Been thanked: 2933 times

Post by Pasaga »

Taare wrote: 06 Dec 2022, 20:33
KatoBosanski wrote: 06 Dec 2022, 19:40 Bosnjaci se podhitno trebaju mijenjati. i to radikalno. Ali ne da bi se svidjeli Zapadu, a jos manje istoku. Prvenstveno zbog sebe i poboljsanja svojeg stanja. I individualnog, a posebice kolektivnog.
Dovoljno je da počnemo cijeniti sebe. Moramo sami sebi biti na prvom mjestu.
Moramo prestati s tim uvlačenjem.

Ko god šta reko, ipak smo mi ti koji tim truhlonjama na istoku i zapadu možemo davati moralne lekcije.
za njih smo moralne vertikale.
Mi nismo genocidaši, a oni jesu. Nebitno da l one arapčine il zapadni pederasti.
De reci ..kako
Vidis ovo danas ...KATOLICI NECE NA TAJ SASTANAK,neko im reko
a nece niko ni iz te smorke,nisu bosnjaci...odnosno pljuju po sebi i drzavi
..to je ozbiljan diplomatski incident
Sta libo racku zapadnjaka,skim cemo odrzavat neke odnose,dobre ili lose ...
I naravno,sad ce samaranja,sankcije,jer je Bake bio sa njim ...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Skin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Skin »

ironman wrote: 06 Dec 2022, 20:16
Skin wrote: 06 Dec 2022, 20:10 onakvo krsenje ljudskih prava a ove nase politicke ljige tako nesto podrzavaju i ohrabruju. fakat me stid gdje zivim
Ma moji stavovi o nazadnjicima su valjda jasni. I nikako mi nije jasan cilj ove price..otkud posjeta ,mada kad vidis da su bili juce jel u srbiji onda kao usput. A ne podrzavaju to nasi ,nebitno jesul Konakovicevi ili Bakirovi. Mi smo davno podrzali EU stajaliste i imamo i NATO put.Fakat da se na presici postavilo direktno pitanje o desavanjima u Iranu govori dosta..jer da se ovdje doista podrzavaju takvi uzasi onda bi ga pitali o uspjesima njihovog nuklearnog programa pod sankcijama i kraj.
U svakom slucaju sta je jadno?
Jadno je to da se ove dvije struje kod Bosnjaka medjusobno optuzuju za npr. tako nesto kao sto je podrzavanje Irana ili onog idiota khadirova..a ne znaju da nas svijet vidi kao jedno nebitno jesmol glasali za nip ili sda..to je ono sto je najzalosnije i meni izgleda kao rezanje grane na kojoj sjedimo svi zajedno..
ovdje se radi o univerzalnim vrijednostima, ne znsm ko se "kod bosnjaka" medjusobno optuzuje oko irana?! ali nisam pratila vijesti, ocito je ds nesto ne kontam
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3900 times
Been thanked: 2933 times

Post by Pasaga »

Skin
mi mozemo osuditi,i ne osuditi ta desavanja tamo
no,zasto bi tebi neko naredjivao s kim ces da budes dobra...imas kontakte
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25408 times
Been thanked: 25898 times

Post by ironman »

Skin wrote: 06 Dec 2022, 20:40
ironman wrote: 06 Dec 2022, 20:16

Ma moji stavovi o nazadnjicima su valjda jasni. I nikako mi nije jasan cilj ove price..otkud posjeta ,mada kad vidis da su bili juce jel u srbiji onda kao usput. A ne podrzavaju to nasi ,nebitno jesul Konakovicevi ili Bakirovi. Mi smo davno podrzali EU stajaliste i imamo i NATO put.Fakat da se na presici postavilo direktno pitanje o desavanjima u Iranu govori dosta..jer da se ovdje doista podrzavaju takvi uzasi onda bi ga pitali o uspjesima njihovog nuklearnog programa pod sankcijama i kraj.
U svakom slucaju sta je jadno?
Jadno je to da se ove dvije struje kod Bosnjaka medjusobno optuzuju za npr. tako nesto kao sto je podrzavanje Irana ili onog idiota khadirova..a ne znaju da nas svijet vidi kao jedno nebitno jesmol glasali za nip ili sda..to je ono sto je najzalosnije i meni izgleda kao rezanje grane na kojoj sjedimo svi zajedno..
ovdje se radi o univerzalnim vrijednostima, ne znsm ko se "kod bosnjaka" medjusobno optuzuje oko irana?! ali nisam pratila vijesti, ocito je ds nesto ne kontam
Kontam,skroz.
Nazalost dnevopoliticki i sitnoracundzijski se radi ovo sto sam rekao.
Bez razmisljanja o pogubnosti takve price.
Kroz intervjue se da to iscitati ..
I upravo to sto kazes. Univerzalne vrijednosti.Neka tekovine civilizacije su ono sto bi trebali svi identicno da bastine bez obzira na stranacki dres.
Zapravo,nadam se da je pozadina ove danasnje price nesto sto spomenuse fudo i melek..jer nije tako davno ovdje boravio i drugi covjek CIA-a i to dvaput.
dream of spring...
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9630 times
Been thanked: 11377 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

Skin wrote: 06 Dec 2022, 20:35
kad neko kaze da se ovdje bori za opstanak, to znsci da je ugrozen identitet. a ja ne shvatam kakve veze ima iran sa nasim identitetom i zasto bi u toj nasoj borbi za opstanak iran uopste bio faktor.

Nije nam ugrožen identitet, jer znamo ko smo i šta smo, a ni to ne bismo znali, da nam nisu nesebično pomogli razni Mladići i Bobani, prije tridesetak godina.

Problem je u tome što Mladići i Bobani ride again.
Pa prema tome, ako već nema Blaža Kraljevića i štajaznam, dobar je i Iran.
Ne mogu nam tankerima slati oružje, ali sad imamo aerodrome pod kontrolom.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Pasaga wrote: 06 Dec 2022, 20:39 De reci ..kako
Vidis ovo danas ...KATOLICI NECE NA TAJ SASTANAK,neko im reko
a nece niko ni iz te smorke,nisu bosnjaci...odnosno pljuju po sebi i drzavi
..to je ozbiljan diplomatski incident
Sta libo racku zapadnjaka,skim cemo odrzavat neke odnose,dobre ili lose ...
I naravno,sad ce samaranja,sankcije,jer je Bake bio sa njim ...
A šta nas briga za njima?! To su neprijatelji države. Poštedite me crkvene romantike po kojoj je politika ta koja je zavadila narod. Narod diktira politiku.
Što bi reko insomnija, lahko je odvadit.
Kad budemo dovoljno jaki, protivnici će se istopiti ko snijeg.
Svi mi se morete obratit
Skin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Skin »

a dobro. ja ne razumijem da u ovim okolnostima zena ministar vanjskih poslova moze prigrliti i docekati lika koji predstavlja i podrzava rezim u iranu.

ali ja ne razumijem ni kad se ljudi upisu u sda zbog karijere, ni kad na druge nacine prodas dusu djavolu zarad nekih razloga i benefita.

mogu donekle shvatiti sta govorite..diplomatske veze su bitne, iran ima neku moc, iran je pomagao odbranu bih.

jao i ono kad se pokrila na pressu, pokusavajuci da kaze nesto smisleno - ma dajte molim vas.
biti suzdrzan u vijecu un-a po pitanju rezima u iranu, kakva sramota!
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13933 times
Been thanked: 22972 times

Post by Fuddo »

Skin wrote: 06 Dec 2022, 20:55 a dobro. ja ne razumijem da u ovim okolnostima zena ministar vanjskih poslova moze prigrliti i docekati lika koji predstavlja i podrzava rezim u iranu.

ali ja ne razumijem ni kad se ljudi upisu u sda zbog karijere, ni kad na druge nacine prodas dusu djavolu zarad nekih razloga i benefita.

mogu donekle shvatiti sta govorite..diplomatske veze su bitne, iran ima neku moc, iran je pomagao odbranu bih.

jao i ono kad se pokrila na pressu, pokusavajuci da kaze nesto smisleno - ma dajte molim vas.
Zasto je sramota biti suzdrzan?
Valjda ti je jasno da su te univerzalne vrijednosti o kojima pricas samo neka sarena laza kojima se tjese oni koji se kao nadaju necem dobrom u ovom ljigavom svijetu.
Svi guraju prvo svoj interes, zacas se te vrijednosti pogaze i frlje pod tepih kad je u pitanju licna korist.
Pa tako danas Svedska isporuci Erdoganu nekog turskog disidenta jer hoce u Nato, sto je razumljivo, radi joj putin o glavi.
Gledaj sebe, gledaj kako ces sebi navuc dronova, pa i iranskih, sto, imas u komsiluku ludacki velikodrzavni projekat koji se nece libit da napravi jos jedan genocid, ako dobije priliku.
Dozvolite da se obratimo
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21989 times
Been thanked: 20047 times

Post by Masamune »

Mnogima je to nebitno ako će za ovaj njen nastup danas dobiti naoružanje. Pogotovo muškarcima nije nešto posebno bitno to za Iran i to je također činjenica.

Da smo normalna evropska država i da nismo ovakvi kakvi smo vrištali bismo i mi vjerovatno protiv Irana, a možda bi bili i protesti podrške sestrama tamo.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4335 times
Been thanked: 3265 times

Post by Melek »

Skin wrote: 06 Dec 2022, 20:55 a dobro. ja ne razumijem da u ovim okolnostima zena ministar vanjskih poslova moze prigrliti i docekati lika koji predstavlja i podrzava rezim u iranu.

Znači, kad čovjek ode u SDA, automatski je prodo dušu djavolu :hm

Znači, režimu koji nam je itekako pomogao da opstanemo treba reći fuck off samo tako :hm

Ne mogu donekle shvatiti šta govoriš…
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 402 times
Been thanked: 94 times

Post by KatoBosanski »

Nije nikakva sramota biti suzdrzan, posebice kad jos uvijek nije jasno sto se tocno zbiva. Nosenje hidzaba u Iranu je toliko liberalno da ga je dovoljno imati na pola glave, mimo svih islamskih propisa. Ne podrzavam ubijanje zena zbog toga, ali propisana kazna, kao i uporaba adekvatne sile policije (bila ona moralna ili regularna) na odbijanje poslusnosti je ocekivana. Oni pojedici u sluzbi rezima koji su prekoracili svoje ovlasti trebaju biti odgovarajuce kaznjeni.

I da budem krajnje jasan, iranska vlast ima ogromnih problema, a dekadencija je svakako jedna od njih. Dobar dio njihove djece zivi kao na Zapadu i arogantno trosi sulude kolicine novaca na luksuzne superautomobile (koje na sve nacine uspijevaju prosvercati mimo svih sankcija) dok im civilni avioni padaju zbog dotrajalih dijelova (iz istog razloga). Takvo ponasanje je ogavno cak i u liberalnim demokracijama, a necemu sto pretendira da bude kvazi-islamska republika je ne samo neprihvatljivo, nego i krajnje licemjerno.
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh »

te rusi hoce da igraju utakmicu sa bih...te dolaze diplomati iz irana.
meni se nekad cini da dodju oni, koji i nemaju bas gdje ici.
donese nesto za svadju i tako...
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9630 times
Been thanked: 11377 times

Post by Krokodil Behko »

Bisera je dokazala da ima muda do zemlje.
Sad ćemo da vidimo takozvanog Koluta, da li će on imati muda za bilo šta.
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23658 times
Been thanked: 6218 times

Post by Veca »

...ne treba pomoc nikad zaboraviti, a posebno kad ti se radilo o egzistenciji, zato su postupili kako su postupili! ...samo da nam se ne obije, dooobro o glavu!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Ovo je taj sukob o kojem pričam i koji se zavukao u sve pore društva.
Dakle, nije to više puko prepucavanje dokonih političara koji sakupljaju jeftine poene.
I sad mi moramo učestvovati u tome.
Kae osudi iran.

Svi mi se morete obratit
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Msm, došo si na stadion da gledaš dobar fudbal i bodriš svoj tim. Čemu politika?!
Svi mi se morete obratit
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Što se tiče marame u javnosti, evo videa koliko rigorozno kontrolišu.
Ako lažu oni sa kliksa, lažem i ja.

Svi mi se morete obratit
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Doduše, ovo su djeca bogataša. Možda za njih ne važe pravila.
Svi mi se morete obratit
Post Reply

Return to “Politika u BiH”