a nista strasno. to sam ja tako podesio da bi mi uvijek bila online (iako samo prividno).Katja wrote:Mislim da sam ovo već pitala... da li se još nekome ponekad problem odlogirati sa ovog foruma?
Već mi se često puta dogodilo da se odlogiram i kad pogledam nakon nekog vremena vidim da mi piše da sam online.
I izbrišem sve cookies od foruma, ali ništa.
Pitanja vezana za informatiku
Re: Pitanja vezana za informatiku
Paparaci pomozi živ bio, nema Ruma. 
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. 
Nije problem u programu , nego u wordu, konvertovano je, ali ovaj ne može otvorit. Ima li neki u kojem bi mogla ovo da otvorim pa da kopiram u word šta mi treba iz njega, jer ne treba mi sve.
mislim da je tvoj problem sto je ta knjiga u formatu slike tj. skenirana je. zbog toga ti se javlja greska/problem.
da li je to tako, vrlo ces lako ustanoviti. kad je otvoris sa recimo acrobat readerom izaberi opciju kopiranja teksta (ikona sa velikim slovom T), zatim pokusaj dio teksta oznaciti i kopirati. tako mozes i bez ikakvog konvertiranja odredjene dijelove teksta kopirati u word. ukoliko to ne bude islo, onda je ta knjiga skenirana i treba ti abby finereader.
da li je to tako, vrlo ces lako ustanoviti. kad je otvoris sa recimo acrobat readerom izaberi opciju kopiranja teksta (ikona sa velikim slovom T), zatim pokusaj dio teksta oznaciti i kopirati. tako mozes i bez ikakvog konvertiranja odredjene dijelove teksta kopirati u word. ukoliko to ne bude islo, onda je ta knjiga skenirana i treba ti abby finereader.
Joj evo može
a neki dan ono što sam konvertovala, nije se moglo sa copy nikako kopirati, pa sam opet uspjela konvertovati
ne znam. moze biti i do programa. taj sto sad koristis je vise amaterski. onaj drugi je bas za profesionalan rad. mozes recimo samo pojedine stranice konvertirati, a ne citav dokumenat. velika prednost je i ta sto zaista preuzme format dokumenta 1:1. posto se izgleda cesto sluzis, toplo ti preporucujem.
Ma instalirala sam bila abby međutim nisam nikako mogla naći kod, i onda mi je Rum postavio link neki dan i to se skidalo jedno 2 sata i taman pred kraj sam slučajno izašla iz Chroma tj. sam mi se ugasio, i onda sam instalirala ovaj tvoj amaterski.
da. ali sam ti postavio i taj drugi profesionalni program. ne mislim na abby, nego na pdf grabber pro. 
Joj izvini, ja totalno zaboravila da si mi i to rekao, halali ovih dana sam u velikoj frci... 
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41213 times
- Been thanked: 27885 times
- Status: Online
http://thepiratebay.sx/torrent/6459868/ ... ortable%29Dalia wrote:Ma instalirala sam bila abby međutim nisam nikako mogla naći kod, i onda mi je Rum postavio link neki dan i to se skidalo jedno 2 sata i taman pred kraj sam slučajno izašla iz Chroma tj. sam mi se ugasio, i onda sam instalirala ovaj tvoj amaterski.
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Moj sat na laptopu je lud
Pokazuje mi uvijek 10 sati, a zapravo je 11...i odem u postavke promijenim na 11 sati i ono stvarno bude 11 i onda ide normalno pokazuje normalno vrijeme...sljedeći dan upalim laptop kad on opet po starom...kako da ga namjestim, a da se ne vraća na staro?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9868 times
- Been thanked: 11663 times
- Status: Online
Evo mislim da ti mogu pomoći. Kupi novi laptop. Trebalo bi da fercera. Ukoliko ne bude, možeš opet ovdje da pitaš
Šalu na stranu. Valjda ima negdje neka opcija da se postavljeno vrijeme, proglasi trajnim.
Čekamo Ruma ili paparacija. 
-
Blackhawk
- Status: Offline
Pokusaj tamo u opcijama sata, gdje ti ima ono internet vrijeme, imas tamo koja stranica ti je za azuriranje vremena, i to se svako malo azurira prema toj stranici. Mozda ti je neka stranica sa drugom vremenskom zonom, pa ti mjenja sat po tome..
I provjeri koja je vremenska zona tebi na laptopu..
Kod mene je stranica time.windows.com ... vremenska zona +1 Sarajevo..
I provjeri koja je vremenska zona tebi na laptopu..
Kod mene je stranica time.windows.com ... vremenska zona +1 Sarajevo..
Nije mi bila označena kvačica za Daylight saving time, evo sad će biti oke ja mislim.
Hvala Black. 
Ako neuspije ovo sto kaze Blackhawk oko podesenja oko vremenske zone morat ces ici u bios da stimas vrijeme sata jer tvoj bios poslije restarta zadaje vrijeme koje je u njemu zadano.A ni to nije tesko samo trebas uci u bios i odma ti ukazuje vrijeme,a vecina racunara i laptopa ulazi u bios sa tipkom F2 kad se pali racunar.

OK mi je bila vrem. zona i web stranica, nego mi bilo označeno zimsko vrijeme.
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

- Status: Offline
Nadam se da ćete imati strpljenja....
Moj stari računar je zakazao. Navodno pao sistem. U servisu kažu da se problem ne može riješiti i ponudili novi HD. Pošto smo svjesni da je ovaj komp muzejski primjerak i da ne treba ulagati u njega, muž je uzeo najslabiji HD.
Što se tiče problema zbog kojeg se sve to desilo: Pokušala sam upaliti komp, ali mi se pojavi poruka i nudi mi nekoliko opcija: upaliti komp u safe modu, zatim safe modu sa netom, pa onda upaliti komp po posljednjim valjanim postavkama i na kraju upaliti komp u normalnom modu. I koju god opciju odabereš opet te vrati na tu istu poruku. AKo ništa ne odabereš, ono samo pokuša upaliti komp u normalnom modu (odbrojava pola minute, pa onda)... Situacija je dodatno pogoršana činjenicom da su nam sve slike koje imamo (doslovno sve) na tom HD-u.. Putovanja, svadbe, trudnoća... I jako nam je bitno da to spasimo.. U servisu kažu - nemoguća mislija...
Zamijenili smo HD. Sad je tu taj neki jadni, 4x slabiji od prethodnog, koji je dodatno opterećen Windows sedmicom i rekla bih jedva gura. Međutim, problem nije nestao. Svako malo pojavi se ona poruka s početka posta, ali kad odaberem normalan mod, prihvati i upali komp. A komp se vrlo često sam restartuje...
Imam dva pitanja..
1. Je li tačno da je nemoguće vratiti slike sa starog HD-a?
2. Šta bi mogao biti problem, s obzirom da se pokazalo da nije HD?
Momak koji će se pozabaviti ovim, doći će mi tek nakon petka, a u međuvremenu možda me utješite i kažete mi da mojim slikama nije doša o kraj...
Hvalaaaa
Moj stari računar je zakazao. Navodno pao sistem. U servisu kažu da se problem ne može riješiti i ponudili novi HD. Pošto smo svjesni da je ovaj komp muzejski primjerak i da ne treba ulagati u njega, muž je uzeo najslabiji HD.
Što se tiče problema zbog kojeg se sve to desilo: Pokušala sam upaliti komp, ali mi se pojavi poruka i nudi mi nekoliko opcija: upaliti komp u safe modu, zatim safe modu sa netom, pa onda upaliti komp po posljednjim valjanim postavkama i na kraju upaliti komp u normalnom modu. I koju god opciju odabereš opet te vrati na tu istu poruku. AKo ništa ne odabereš, ono samo pokuša upaliti komp u normalnom modu (odbrojava pola minute, pa onda)... Situacija je dodatno pogoršana činjenicom da su nam sve slike koje imamo (doslovno sve) na tom HD-u.. Putovanja, svadbe, trudnoća... I jako nam je bitno da to spasimo.. U servisu kažu - nemoguća mislija...
Zamijenili smo HD. Sad je tu taj neki jadni, 4x slabiji od prethodnog, koji je dodatno opterećen Windows sedmicom i rekla bih jedva gura. Međutim, problem nije nestao. Svako malo pojavi se ona poruka s početka posta, ali kad odaberem normalan mod, prihvati i upali komp. A komp se vrlo često sam restartuje...
Imam dva pitanja..
1. Je li tačno da je nemoguće vratiti slike sa starog HD-a?
2. Šta bi mogao biti problem, s obzirom da se pokazalo da nije HD?
Momak koji će se pozabaviti ovim, doći će mi tek nakon petka, a u međuvremenu možda me utješite i kažete mi da mojim slikama nije doša o kraj...
Hvalaaaa