Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 23726 times
- Been thanked: 10267 times
- Status: Offline
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2780 times
- Been thanked: 22994 times
- Status: Online
Re: Korona virus
Ma nema nje, kakvi, nista je to... Al u curq. Cerka zove, uvukla se korona na brod, svi hafifni. Njih 14.Radi poso od 5 ljudi jer je ona dobra, malo nesta kasljala... 4 pravo lose, 1 u bolnici u kataru...Sve mlado i u snazi.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12939 times
- Been thanked: 13921 times
Mene je dobro slomila
jos nisam ona stara umor, glavobolje, ponesto mirisem jos uvijek sve 
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
I sve vakcinisano pretpostavljam. Kako majku mu zar nije struka rekla…HAVANA wrote: 15 Dec 2022, 12:00 Ma nema nje, kakvi, nista je to... Al u curq. Cerka zove, uvukla se korona na brod, svi hafifni. Njih 14.Radi poso od 5 ljudi jer je ona dobra, malo nesta kasljala... 4 pravo lose, 1 u bolnici u kataru...Sve mlado i u snazi.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40687 times
- Been thanked: 27055 times
Jesi vakcinisanaimmuno wrote: 15 Dec 2022, 12:18 Mene je dobro slomilajos nisam ona stara umor, glavobolje, ponesto mirisem jos uvijek sve
![]()
Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12939 times
- Been thanked: 13921 times
Nedaj boze da nisam ko zna bil me bilo, prva je primila na poslu.... Riziko grupa a jos reagujem na viruse ko atomska bomba.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Nice
- Forum [Bot]
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kina ... /230407066. Kina je objavila rezultate analize uzoraka koronavirusa, koji su prije tri godine uzeti na pijaci morske hrane i divljih životinja Huanan u gradu Wuhan.
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 30058 times
- Been thanked: 27769 times
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 30058 times
- Been thanked: 27769 times
Kako mene boli kad vidim da se neko zeza i omalovazava sve oko korone, kad sam na tri sahrane morala da odem…
I onda skontam, pa dobro, oni nisu morali i dobro je.
I onda skontam, pa dobro, oni nisu morali i dobro je.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14403 times
- Been thanked: 9960 times
Tetka u Becu jutros ostavljena u bolnici, korona.
Tetak imao koronu prije sedmicu dvije, ali bio je ok, ona eto slaba, jaka infekcija.
Valjda bude dobro...
Tetak imao koronu prije sedmicu dvije, ali bio je ok, ona eto slaba, jaka infekcija.
Valjda bude dobro...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Nice
- Forum [Bot]
Biće.
Moj komšija, stariji čovjek, je nedavno dobio upalu pluća i kad mu nije bilo bolje nakon par dana, testiraju ga, kad korona. Hitno u Mostar, bio je i na respiratoru, ali oporavio se i to jako brzo
Moj komšija, stariji čovjek, je nedavno dobio upalu pluća i kad mu nije bilo bolje nakon par dana, testiraju ga, kad korona. Hitno u Mostar, bio je i na respiratoru, ali oporavio se i to jako brzo
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9668 times
- Been thanked: 8342 times
Koji preokret nakon kratkog vremena od završetka pandemije...
https://radiosarajevo.ba/vijesti/svijet ... -19/586264Američka administracija Donalda Trumpa objavila posebnu stranicu: 'Ovo je prava istina o Covidu-19‘
Stranica, koja podsjeća na filmski plakat, sadrži veliki naslov "Lab Leak" (curenje iz laboratorija). Između dvije riječi je lik američkog predsjednika Donalda Trumpa. Ispod naslova pak stoji: "Pravo porijeklo Covida-19".
Na stranici se optužuju mediji, političari, zdravstvene vlasti i američki imunolog Anthony Fauci za širenje teorije da je virus nastao prirodno.Također, stranica tvrdi da postoji mnogo dokaza da virus potječe iz laboratorija u kineskoj metropoli Wuhanu.
Više od pet godina nakon izbijanja pandemije koronavirusa, još uvijek nije jasno je li virus prešao sa životinja na ljude ili je nastao u kineskom laboratoriju.
Internetska stranica također kritizira neka od glavnih pravila iz razdoblja pandemije, poput socijalnog distanciranja, nošenja maski i potpunih zatvaranja, koje naziva pogrešnima.
Jedan od prvih poteza novog ravnatelja američke Središnje obavještajne agencije (CIA) John Ratcliffe bio je da u siječnju promijeni mišljenje svoje agencije o porijeklu koronavirusa u to da se vjerovatno radilo o laboratorijskoj nesreći.
CIA procjenjuje da je vjerojatnije da je izbijanje pandemije covida-19 povezano s istraživanjem, a ne da je ono prirodnog porijekla.
Početkom decembra, pododbor američkog Zastupničkog doma je već predstavio izvješće koje podupire teoriju o laboratoriju.
Lothar Wieler, bivši predsjednik njemačkog instituta Robert Koch (RKI), također teoriju o laboratorijskom porijeklu virusa smatra vjerojatnijom, rekao je nedavno za nedjeljno izdanje njemačkog lista Frankfurter Allgemeine Zeitung.
RKI nadzire bolesti i javno zdravstvo u Njemačkoj.
- Nice
- Forum [Bot]
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 50094 times
- Been thanked: 8899 times
Zato i jest nolka panika bila i trka ko ce napravit vakcinu. Zamisli da je svrha virusa bila da coeka pretvori u geja tobejarabi, mislim da nema potrebe za ameriku, tamo je svaki treci covjek pederNice wrote: 20 Apr 2025, 10:22 A znam, čitala sam prije par dana, virus je ipak "pobjegao" iz laboratorije

A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4057 times
- Been thanked: 3080 times
Jah.
Biće toga još. The show (and business) must go on.

Biće toga još. The show (and business) must go on.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Koronavirus se vratio: Povećan broj oboljelih u ovom bh. gradu
Testiranje na kovid 19 se ne sprovodi često, osim u izuzetnim slučajevima, dodala je Todorović
Direktor banjalučkog Doma zdravlja Nevena Todorović izjavila je da je u septembru registrovan veći broj akutnih respiratornih infekcija nego u avgustu, te da je povećan i broj oboljelih od virusa korona.
Todorović je rekla da je povećanje broja oboljelih vidljivo i po prilivu pacijenata u ambulante koje pripadaju ovom domu, pišu Nezavisne novine.
Ona je rekla novinarima u Banjoj Luci da se pacijenti obično žale na povišenu tjelesnu temperaturu, grlobolju i malaksalost, kao i da su zahvaćeni uglavnom pacijenti srednje i starije životne dobi, manje i rjeđe djeca.
- Testiranje na kovid 19 se ne sprovodi često, osim u izuzetnim slučajevima, tako da sa sigurnošću ne možemo tvrditi da li se radi o pacijentima koji su oboljeli od kovida, ali imamo i veći broj potvrđenih slučajeva - dodala je Todorović, prenosi Srna.
Ona je navela da se pacijentima uglavnom savjetuje da ostanu kod kuće, miruju, uzimaju više tečnosti, vitaminsku terapiju, a u slučaju ozbiljnijih zdravstvenih tegoba da se jave svom porodičnom ljekaru, ili pedijatru ukoliko se radi o djeci.
Testiranje na kovid 19 se ne sprovodi često, osim u izuzetnim slučajevima, dodala je Todorović
Direktor banjalučkog Doma zdravlja Nevena Todorović izjavila je da je u septembru registrovan veći broj akutnih respiratornih infekcija nego u avgustu, te da je povećan i broj oboljelih od virusa korona.
Todorović je rekla da je povećanje broja oboljelih vidljivo i po prilivu pacijenata u ambulante koje pripadaju ovom domu, pišu Nezavisne novine.
Ona je rekla novinarima u Banjoj Luci da se pacijenti obično žale na povišenu tjelesnu temperaturu, grlobolju i malaksalost, kao i da su zahvaćeni uglavnom pacijenti srednje i starije životne dobi, manje i rjeđe djeca.
- Testiranje na kovid 19 se ne sprovodi često, osim u izuzetnim slučajevima, tako da sa sigurnošću ne možemo tvrditi da li se radi o pacijentima koji su oboljeli od kovida, ali imamo i veći broj potvrđenih slučajeva - dodala je Todorović, prenosi Srna.
Ona je navela da se pacijentima uglavnom savjetuje da ostanu kod kuće, miruju, uzimaju više tečnosti, vitaminsku terapiju, a u slučaju ozbiljnijih zdravstvenih tegoba da se jave svom porodičnom ljekaru, ili pedijatru ukoliko se radi o djeci.