Bosna Šapatom Pade
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
- Status: Offline
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11699 times
Re: Bosna Šapatom Pade
Calla wrote: 15 Dec 2022, 16:42 Screenshot_20221215_162635.jpg
Behkoni, pa I ti si do sada valjda shvatio da je zapad zacrtao ekonomski paket sa svima,
ovdje zrtve, cije su, I koliko ih je, I iz kojeg naroda sasvim nebitne.
njih emocionalna proslost Bosne I Hercegovine ne dira toliko, koliko dira vas,, koji ste iskrvarili upravo za ovo sto su ratni profiteri znali jos krajem osamdesetih kako razbiti ex yu I uvuc je u veliki projekat globalne reforme.
Sve pet, al problem je u tome što su licemjerni i prave se da ne vide, kako su ratne politike itekako žive na ovim prostorima., Lukavo su ih iz Zagreba i Beograda izmjestili u BiH, prozivode krize i podjele potpale vatru, a potom nude svoju pomoć u gašenju iste.
Da ne bi bilo kako je ovo neka SDA propaganda, evo, vjerovatno nova predvodnica Druge Srbije (nakon što je Latinka preminula) Dubravka Stojanović ti tumači šta se dešava
Nikad on nije bio baš predaleko. Od kraja rata ponavljam da je rat samo pomeren na „malu ringlu“, da se tu na blagoj vatri krčka i čeka. Ta mala ringla bila je upravo istorija, jer je vođena borba za narativ o ratovima 90-ih, za tumačenje onoga što se desilo da bi se „radna“ temperatura održala. Na mnogo nivoa se to održavalo, preko praznika, ceremonija i rituala, proglašavanja heroja, filmova, TV serija, udžbenika istorije, imena ulica… Generacije su odrasle na vrlo agresivnim udžbenicima i u Srbiji i u Hrvatskoj, što se sve odrazilo i na podeljenu nastavu istorije u BiH. Tako smo došli u situaciju da imamo godišnji ritam kriza, koje su proizvođene oko određenih datuma, pa svake godine očekujemo sa napetošću šta će se desiti na obeležavanju Srebrenice, Oluje, Vukovara, bombardovanja Srbije… U Hrvatskoj se vrlo brzo učvrstio poželjni narativ o Domovinskom ratu, ušao je i u Ustav. U Bosni se nameću podeljeni narativi, a Srbija tek sa Vučićem učvršćuje tu dogmu u kojoj sebe vidi kao najveću žrtvu ratova 90-ih.
Narativi koji su osamdesetih godina upotrebljeni da bi se rat napravio nikada nisu dovedeni u pitanje i odbačeni. Naprotiv, oni su netaknuti bili svuda oko nas. Zato ih je ovako lako ponovo staviti u prvi plan kao što to radi Dodik. Različite analize pokazuju da je stanje svuda bitno pogoršano u odnosu na rane dvehiljadite. I to je dosta jasno: nacionalne države nisu umele da reše krize koje su se ređale u ekonomskoj i društvenoj sferi, pa su nudile sve više nacionalizma, kao lilihip. A i društvima je to prijalo… Lakše im je i lepše bilo da veruju u ponuđene bajke nego da zasuču rukave i krenu u ozbiljnu promenu. I tu je pronađen zajednički interes, zato društva i dalje glasaju za elite koje ih ruiniraju. Potrebno bi bilo mnogo snage da se iz tog vrzinog kola izađe. Nisam sigurna da te snage u našim društvima ima?
http://www.prometej.ba/clanak/intervju/ ... acije-5153
– Kao što je neko pametan svojevremeno rekao – a šta drugo da ponude narodu nego nacionalizam? Vučić, Dodik i svi slični imaju jasne prioritete.To je njihova apsolutna vlast i neograničena pljačka. Vrlo jednostavno. Zato je jasno da nikakve evropske integracije ne mogu biti njihov politički cilj, to je čista suprotnost njihovim interesima. Zbog toga oni svoja društva moraju izolovati i onemogućiti im bilo kakav razvoj, a u tome će već naći spoljnopolitičku podršku sličnih režima u svetu. Stalnim “ljuljanjem” Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova, obećanjima o srpskom svetu, oni proizvode stalnu napetost koja sprečava razmišljanje, onemogućuje svaku ideju o slobodi i uteruje građane u homogeni nacionalni tor.
Za mene je rušenje Jugoslavije uvek bilo samo to – sprečiti modernizaciju, razvoj, izolovati, zaglupiti društva i neograničeno vladati. I evo njih veselih, toliko decenija na vlasti u svim ovim državicama, a mi, kao, lomimo glave da dođemo do dubinske analize. Nikad nisam razumela kako je moguće da šibicari postoje tolike vekove i da uvek ima ljudi koji nasedaju na tu staru igru. E, baš to rade i naša društva.
https://balkans.aljazeera.net/teme/2021 ... om-zlocinu
I za kraj, pošto vidim da bespogovorno vjeruješ Evropi i Njemačkoj, Viktor Ivančić kaže da je današnja EU zapravo muzej napuštenih evropskih vrijednosti.
A Nikolaidis kaže, posljednji koji su vjerovali u moć rimskog carstva i njegove civilizacije, bili su upravo barbari koji su ga i srušili.
Historija se ponavlja.
U Ugled i moć, kao i u vrijednosti EU, vjerujemo još samo mi i niko više.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22564 times
- Been thanked: 20707 times
Ma smrdi ba ovo sve uveliko. Čim se Karadžić i ostali oglašavaju i hvale nastupe znaš da nešto nije u redu.
Al treba smireno... svakom žustrom reakcijom će sve više jačati etiketa islamista koji se pripisuju protivnicima osmorke, a to posmatra i svijet.
Al treba smireno... svakom žustrom reakcijom će sve više jačati etiketa islamista koji se pripisuju protivnicima osmorke, a to posmatra i svijet.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Sarajevska Ćaršija mislila nametati zulum pod fesom crvenim u nekoj Bosni islamskoj ali malo morgen reko bi Slobo.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
-
KatoBosanski
- Sitna buranija

- Has thanked: 402 times
- Been thanked: 94 times
Mozes itekako. Najveci lopovi su oni koji to rade pod okriljem vjere. Od krscana pa do muslimana. Od fukare do duhovnog vodje. Nema tu vise ni Omara ni Salahudinu, druze.Taare wrote: 15 Dec 2022, 17:02 Ma šta su talibanisali?
Ne možeš ba istovremeno bit vjernik i lopov.
To je isto ko kad bi reko da je neko jelo istovremeno ledeno i vrelo.
il da si istovremeno bolestan i zdrav
Ili da budemo kvaziduhoviti: Nema vecih lopova, od hodza i popova.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3927 times
- Been thanked: 2953 times
koliko puta moram ponavljat...
Dejtonski,sporazum....je sklepan,ono ko nogom ...
ali samo za budale,koje ga se i danas drze ko pjan tarabe .....
Dejtonski,sporazum....je sklepan,ono ko nogom ...
ali samo za budale,koje ga se i danas drze ko pjan tarabe .....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
-
KatoBosanski
- Sitna buranija

Dejtonski sporazum je, uz sve svoje mane, ostavio mogucnost neetnickog izbora predsjednika. I u FBIH (gradjani FBIH biraju clanove predsjednistva Hrvata i Bosnjaka) i u RS (gradjani RS biraju clana predsjednistva Srbina). Problem je nepostivanje Dejtona i izmjene zakona koje vecinom idu na stetu najbrojnijeg naroda, naroda nad kojim je pocinjen genocid. Sve intervencije visokih predstavnika su, bez obzira na misljenje javnog mijenja, isle ili na ruku separatista, ili u svrhu postivanja DMS. To sto se ovo zadnje izjednacuje s iskljucivo bosnjackim interesima nam govori ono sto svi znamo - tko je za drzavu BiH, a tko je protiv iste.
- General War
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 105 times
- Been thanked: 139 times
Koliko ja vidim ti sebi napravio odm'a dupli nalog...nesto mi iza vrata dismr na istog lika
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”
- General War
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 105 times
- Been thanked: 139 times
KatoBosanski wrote: 15 Dec 2022, 18:00 Dejtonski sporazum je, uz sve svoje mane, ostavio mogucnost neetnickog izbora predsjednika. I u FBIH (gradjani FBIH biraju clanove predsjednistva Hrvata i Bosnjaka) i u RS (gradjani RS biraju clana predsjednistva Srbina). Problem je nepostivanje Dejtona i izmjene zakona koje vecinom idu na stetu najbrojnijeg naroda, naroda nad kojim je pocinjen genocid. Sve intervencije visokih predstavnika su, bez obzira na misljenje javnog mijenja, isle ili na ruku separatista, ili u svrhu postivanja DMS. To sto se ovo zadnje izjednacuje s iskljucivo bosnjackim interesima nam govori ono sto svi znamo - tko je za drzavu BiH, a tko je protiv iste.
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41242 times
- Been thanked: 27953 times
U sali Parlamenta BiH istaknuta je zastava Herceg-Bosne. Tu bi trebao biti sastanak lidera Osmorke sa liderima HDZ-a i SNSD-a

Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14308 times
- Been thanked: 23837 times
-
KatoBosanski
- Sitna buranija

Dugogodisnje laprdanje forumima ti mozda nije unaprijedilo ni gramatiku ni citanje sa razumijevanjem, ali paranoju svakako jeste. Ili je samo u pitanju PTSP od rata, jer si morao ostati sa mudjosima jer nisi stigao pobjeci na brdu svojima, znas ti kojima?General War wrote: 15 Dec 2022, 18:07Koliko ja vidim ti sebi napravio odm'a dupli nalog...nesto mi iza vrata dismr na istog lika![]()
-
KatoBosanski
- Sitna buranija

Rudolph wrote: 15 Dec 2022, 18:18 U sali Parlamenta BiH istaknuta je zastava Herceg-Bosne. Tu bi trebao biti sastanak lidera Osmorke sa liderima HDZ-a i SNSD-a
![]()
Nema vise demografskog oportunizma bosanskih muslimana i nema vise biranja Komsica.
EU integracije i Zapadni prijatelji
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3927 times
- Been thanked: 2953 times
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... ka_eu.html
vise ni mukajet iz Brisela ili nekih drugih evropskih tjela ....
sve su ih demokratski usutkali
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- insomnia
- Rđav kurac

Ma nije ovo ba istina za zastavu
-
KatoBosanski
- Sitna buranija

- insomnia
- Rđav kurac

E svastaKatoBosanski wrote: 15 Dec 2022, 20:20Jeste.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-u ... /221215165
![]()
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
jao strašno !
jel zvao Baketa i onog ...Ramića?
jel zvao Baketa i onog ...Ramića?
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- insomnia
- Rđav kurac

Među diplomatama, bio je šef delegacije EU u BiH Johann Sattler, ruski ambasador Igor Kalabuhov i drugi.
.
- insomnia
- Rđav kurac

Cigani su ponosniji, pametniji i drzavotvorniji narod.