Bosna Šapatom Pade
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3921 times
- Been thanked: 2952 times
- Status: Online
Re: Bosna Šapatom Pade
nevalja prijatelje zaboravljat ...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
-
KatoBosanski
- Sitna buranija

- Has thanked: 402 times
- Been thanked: 94 times
- Status: Offline
Njih sacica radi pizdarije u svakom drustvu u kojem se nadju, a zauzvrat dobiju besplatne kuce, struju i primanja. Bosnji se pisaju u usta usred Sarajeva i usred drzave u kojoj ih ima vise od polovine.

- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Donio im uzp zastavu i ruskog ambasadora u Sarajevo e al imaju novu prugu 

Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- General War
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 105 times
- Been thanked: 139 times
Vid' ti glooveKatoBosanski wrote: 15 Dec 2022, 18:29Dugogodisnje laprdanje forumima ti mozda nije unaprijedilo ni gramatiku ni citanje sa razumijevanjem, ali paranoju svakako jeste. Ili je samo u pitanju PTSP od rata, jer si morao ostati sa mudjosima jer nisi stigao pobjeci na brdu svojima, znas ti kojima?General War wrote: 15 Dec 2022, 18:07
Koliko ja vidim ti sebi napravio odm'a dupli nalog...nesto mi iza vrata dismr na istog lika![]()
![]()
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”
- General War
- Aktivni forumaš

SDA preko budjetskih korisnika sprema kontra ofanzivu, sace i boracka populacija na cestu ko da gledam.
-
KatoBosanski
- Sitna buranija

Da je bogdom to napravila jos prije dva mjeseca kad je gargamel nametnuo zakon. Ali nije da je SDOO ikad bilo do drzave, nego iskljucivo do budzeta.General War wrote: 15 Dec 2022, 22:15 SDA preko budjetskih korisnika sprema kontra ofanzivu, sace i boracka populacija na cestu ko da gledam.
- General War
- Aktivni forumaš

Apsolutno, izgleda da ce 2014 brzo se ponovitiKatoBosanski wrote: 15 Dec 2022, 22:18Da je bogdom to napravila jos prije dva mjeseca kad je gargamel nametnuo zakon. Ali nije da je SDOO ikad bilo do drzave, nego iskljucivo do budzeta.General War wrote: 15 Dec 2022, 22:15 SDA preko budjetskih korisnika sprema kontra ofanzivu, sace i boracka populacija na cestu ko da gledam.
- sehohari
- Sitna buranija

- Mood:
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 113 times
GoreGeneral War wrote: 15 Dec 2022, 22:27Apsolutno, izgleda da ce 2014 brzo se ponovitiKatoBosanski wrote: 15 Dec 2022, 22:18
Da je bogdom to napravila jos prije dva mjeseca kad je gargamel nametnuo zakon. Ali nije da je SDOO ikad bilo do drzave, nego iskljucivo do budzeta.
2014. su i bili negdje na vlasti, ovaj put im se bas trese tlo pod nogama.
È solo una questione di tempo...
Di molto tempo...
Di molto tempo...
-
KatoBosanski
- Sitna buranija

Pa vec su poceli. SDA je daleko od jedne drzavotvorne stranke (naprotiv), ali ne treba ih potcjenjivati, oni su ozbiljna kleptokratska organizacija. To je uostalom razlog sto oni vrlo cesto sute, osluskuju javno mnijenje i onda pod krinikom legitimnih kritika ruse vladu konkurencije iz svojih uskogrudnih interesa (i uz mobilizaciju svojeg uhljebljenog i vjernog glasackog tijela).
Trojka, bez obzira na dosta dobrih poteza u KS, ima i nekoliko ozbiljnih gafova, a ovo sastavljanje vlasti na federalnom i drzavnom nivou je pocelo apsolutno katastrofalno. Sutra kad im se obije o glavu i kad zeleni termiti opet preuzmu volan i stave iskusnog vozaca Bakira da drzavu odvede u propast, biti ce kmecanja.
Trojka, bez obzira na dosta dobrih poteza u KS, ima i nekoliko ozbiljnih gafova, a ovo sastavljanje vlasti na federalnom i drzavnom nivou je pocelo apsolutno katastrofalno. Sutra kad im se obije o glavu i kad zeleni termiti opet preuzmu volan i stave iskusnog vozaca Bakira da drzavu odvede u propast, biti ce kmecanja.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3921 times
- Been thanked: 2952 times
ae...nek nepucainsomnia wrote: 15 Dec 2022, 20:37 Donio im uzp zastavu i ruskog ambasadora u Sarajevo e al imaju novu prugu![]()
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9868 times
- Been thanked: 11663 times
Nisam mnogo čekao, da vidim šta će se desiti
Da citiram uvodni post i povod za otvaranje ove teme uopšte.
E jedino što sam pogriješio, nije ni uzepeovac ni abdićevac, nego je četnik
SNSD će pored toga dobiti i Ministarstvo finansija, sigurnosti i vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.
Dino Kolut ministar vanjskih poslova?
Zna li on uopšte neki strani jezik?
Da citiram uvodni post i povod za otvaranje ove teme uopšte.
Krokodil Behko wrote: 29 Nov 2022, 16:36
Upamtićemo ovo i vidjeti ko će preuzeti kontrolu. A preuzeće je osvjedočeni SIS-ovci.
Živi bili pa vidili, eventualno neki novi Abdići.
Nema ničeg bitnog i iole značajnog, u potpisanom dokumentu. Sve same fraze i ovo što sam istakao je jedino bitno. Ne valja Osmica, nema dobru diplomu? E saćete da vidite.
E jedino što sam pogriješio, nije ni uzepeovac ni abdićevac, nego je četnik
SNSD će pored toga dobiti i Ministarstvo finansija, sigurnosti i vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.
Konaković je također tvrdio da su Izetbegović i Komšić "napravili najslabiji sastav u historiji Vijeća ministara", te da su izabrali "nebitna ministarstva".
Dino Kolut ministar vanjskih poslova?
Zna li on uopšte neki strani jezik?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- insomnia
- Rđav kurac

Auh. Srbima sigurnost. Sad kad krenu hapsenja boraca
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Već su krenula. Jučer su u SA uhapsili nekog pripadnika ARBiH zbog "nezakonitog zatvaranja Srba u neku neuvjetnu prostoriju". Vjerovatno im nije naložio vatru i provjetrio prostoriju.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Šteta što sam trajno banovao Mrki 62, sad bi on nama pisao kako je on oduvijek bio u pravu, tvrdeći da su Alija i SDA krivi za SVE, uključujući tu terorističke napade iz 2001, svjetsku krizu, poplave iz 2014. itd.
Još ćemo se načitati ovih komentara. Sve što je ikada iko loše uradio, svaliće na SDA.
Ispašće da je SDA rušila prijedloge zakona o javnim nabavkama, sukobu interesa, pravosuđu, borbi protiv korupcije, itd. itd..
Moram reći da je puno drugačije raditi sa Osmorkom nego sa SDA. Razumnost i kompromis je atmosfera koja je obilježila naš rad i to je pristup kojo donosi rezultat. To je pristup koji dosad nismo imali priliku da vidimo od SDA koja je nametala konflikt i političku tuču kao osnovu političkih odnosa", poručio je Tegeltija.
Još ćemo se načitati ovih komentara. Sve što je ikada iko loše uradio, svaliće na SDA.
Ispašće da je SDA rušila prijedloge zakona o javnim nabavkama, sukobu interesa, pravosuđu, borbi protiv korupcije, itd. itd..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- insomnia
- Rđav kurac

A tek kad stanu vrsljati kojekakvi putunovi vukovi, wagnerovci, kozacka umjetnicka drustva…Krokodil Behko wrote: 16 Dec 2022, 10:12
Već su krenula. Jučer su u SA uhapsili nekog pripadnika ARBiH zbog "nezakonitog zatvaranja Srba u neku neuvjetnu prostoriju". Vjerovatno im nije naložio vatru i provjetrio prostoriju.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Jaka stvar taj ministar sigurnosti. Kad je bila Sda, bio je to Mektić iz Sds-a, pa poslije i Radončić.
Ono što njih žulja, jeste to što neće moći iz budžeta plaćati dnevnice Osmicinim čpijunima
Ono što njih žulja, jeste to što neće moći iz budžeta plaćati dnevnice Osmicinim čpijunima
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Odličan komentar.KatoBosanski wrote: 15 Dec 2022, 23:15 Pa vec su poceli. SDA je daleko od jedne drzavotvorne stranke (naprotiv), ali ne treba ih potcjenjivati, oni su ozbiljna kleptokratska organizacija. To je uostalom razlog sto oni vrlo cesto sute, osluskuju javno mnijenje i onda pod krinikom legitimnih kritika ruse vladu konkurencije iz svojih uskogrudnih interesa (i uz mobilizaciju svojeg uhljebljenog i vjernog glasackog tijela).
Svi mi se morete obratit
-
bosanski migrant
- Sitna buranija

- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 69 times
Prezivjeli smo Turke, komunjare, četnike i rat ali bojim se da izostanak SDA sa vlasti nećemo.