pa ja mislim da nikom nije do toga da ubija bosnu u tebi....bar takvo je moje iskustvo a vani sam preko četrdeset godina.....a da moraš medju ljudima živit moraš...drugačije si kurjak...a to i nije neki život..nigdje pa ni u bosni......Ruana wrote:Kako ne mijenjam moram sve i da necu. Kad sam ovdje dosla, zivot mi se iz temelja promjenio, pa tako i navike kao i jezik. Lako su me dotjerali ovamo ali nece tako laHkn u meni Bosnu ubiti.hojla wrote:pa niko i ne mijenja......al ne dam da mi neko kaže hoću li reć vak"o il" nak"o....samo toliko
a pjesma je cmok.....kad god sam u hrvatskoj slušam narHni i antonju.....dobra voditeljica....
Samo da kažem.......
Moderator: VIP
Re: Samo da kažem.......
Our solution mind revolution
-
Ruana
- Status: Offline
Pa kad su me iz Bosne gonili mislilí su da ce lahko i Bosnu u meni ubiti.hojla wrote:pa ja mislim da nikom nije do toga da ubija bosnu u tebi....bar takvo je moje iskustvo a vani sam preko četrdeset godina.....a da moraš medju ljudima živit moraš...drugačije si kurjak...a to i nije neki život..nigdje pa ni u bosni......Ruana wrote:Kako ne mijenjam moram sve i da necu. Kad sam ovdje dosla, zivot mi se iz temelja promjenio, pa tako i navike kao i jezik. Lako su me dotjerali ovamo ali nece tako laHkn u meni Bosnu ubiti.hojla wrote:pa niko i ne mijenja......al ne dam da mi neko kaže hoću li reć vak"o il" nak"o....samo toliko
a pjesma je cmok.....kad god sam u hrvatskoj slušam narHni i antonju.....dobra voditeljica....
- Luna.
- Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
da hrvati nisu prodali posavinu, kao sto jesu, puno bi manje ljudi bilo na zapadu.. a ti si ba posavljak samo zavidan i nista visePOSAVLJAK wrote:camargue wrote:kako ce da se vrati taj narod kad su je nasa istocno-zapadna komsijska bratija porusili,oteli,popalili i OPLJACKALI sve sto se moglo!?!..kakko jadan ne bio?!...I opet! Iako tako opljackana srusena i popaljena stoji bolje od majke ti Srbijice a i Hrvatska skoro nista nije bolja(nesto kontam da si polutan,neam nista protiv,zaista,samo kontam da se zna kud sta i kako hoda...znam vazda hrvatica i hrvata,srba i srpkinja koji se i dan-danas pokusavaju na bilo koji nacin vezat ovamo u inostranstvu a samo da se ne bi dole vracali...i da ti ne govorim o Rumuniji,Bugarskoj,Madjarskoj,Slovackoj itd od kojih je Bosna i vaka ratom unistena jos uvijek ispred njih...Hahhaahaha pa da je ta država toliko lijepa i ugodna kao što veliš, onda bi se taj rasuti milon vratio u tu našu : jadnu,bijednu i usranu državu. Koja bi još budala proklela svoje dijete i rekla: Da Bog da čitav život živio u Bosni i da radiš sa aršovom i motikom za 20 Maraka na dan po deset sati. A kad smo kod sprdanja jezika, od kada je to neko govorio Kahva i lahka noć? Neki majmun izmislio te gluposti pa svi za njim, de popi jednu kafu ili kavu kao normalan čovjek.
i kad smo kod kaffee da ti kazem,kod mene se uvijek govorilo kahva,tek ponekad kafa...imas ti ovih sto su preuzeli tu rijec kaFa skroz,masovno gore po Sarajevu preuzeli "kaFu"!!..AMA,pobratimili se bili s "kaFom"!! i opet su valjda prosli najgore u proteklom istocno-zapadnom komsijskom pohodu na Bosnu(po ko zna koji puta)...ko ti ga zna..
cinjenica je,kod mene ce se zvati kaHva dok i jedan ziv hoda u Tuzli i na T-kantonu...kad prestanes inzistirat na onom "H",popit cemo kahvfu,onda ces bit pravi demokrata kao sto smo to i mi ostali,vidis ajrane,nama ne smeta rijec "kaFa,kaVa" itd...ali vama smeta svaki q!..
E tu sam ja tebe čekao, sad ćemo zajebat i kahvu i kafu i kavu. Ti koji su otišli i kojima je sve popaljeno, žive tri puta mnogo bolje od tebe i mene. Ja ne j.... živu silu, ali oni gradovi koji nisu popaljeni a koji su otišli ne braneći svoju domovinu su tzv.dezerteri. Pogledaj ih sada, voze se u autu, slušaju Šabana, donesu evre i proseraju se u mojoj jebenoj Bosni mamu im j..... Njihove tate nisu interesirali ljudi koji su ginuli za obranu domovinu a sad se dođu i proseravaju kao da mi nsimo zaboravili, i onda ti meni kažeš popaljeno, razvaljeno i nemaju se gdje vratit, pa da i imaju nebi se vratili u ovu našu jadnu i bijednu državu, koga to boli srce za Bosnom?? Nikoga, boli njega k.... što ja ovdje crnčim deset sati, jer on te pare zaradi za jedan jebeni sat. Popaljeno mu sve, razrušeno, a njemu danas super, napravio kuću tri puta bolju nego što je bila. Pa halo bratko, sad bi mu sasuo cisternu benzina i zapalio kući,ženu,djecu,auto i njega. Moj i tvoj "NEKO" je bio tu kad je bilo najteže, e toga više nema, a on se meni šepuri sa stranim tablama.AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA kako si me sad naživcirao, morao sam ovo reći, ali iskreno da znaš, ne smetaju meni te bulazne riječi baš toliko kao što mi ovo smeta. Ali ako su ti ljudi "svaki k...." kao što ti veliš, e smeta mi, jako mi smeta, i nazovi me vandalom, ali rado bi mu izvadio srce i pekao ga na žari, jer ih ne volim, ne volim pa neka sam najgori na svijetu.
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
ruana.....
e to se slažem sa tobom .... al nemereš ti to tako lahko ubit...nije bosna kuja na putu pa da je šuta svako...zna i ugrist ...... ja sam mislio da govoriš o ovima sada gdje živiš.....
e to se slažem sa tobom .... al nemereš ti to tako lahko ubit...nije bosna kuja na putu pa da je šuta svako...zna i ugrist ...... ja sam mislio da govoriš o ovima sada gdje živiš.....
Our solution mind revolution
-
Ruana
Ma jok meni ovi super jos zahtjevaju da ti djete zna maternji jezik.hojla wrote:ruana.....
Zna se u Danskoj danski u Bosni bosanski, u Srbiji srpski a u Hrvatskoj hrvatski.
Ko voli nek izvoli..
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
kupoholicarko ,moze,,!!!!bubica wrote:Jesam poranila maaashalaaa.. cijelu noc sam kao na raznju bila, vruce mi je bilo, ustala sam u 5 nakon 1,5 sat spavanja isla pipi i opet se vrnulapa do prije sat vremena sam
Calla dodji sa bureckim kod mene u Shoping pa da ovdje popijemo kafucino
ali de ga ti nagovori da idemo sa njim u Wertheim Village
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
ruana..a u americi američki..ima logike..ha,ha,
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
-
Ruana
Naravno ogromna je razlika, ako ne vjerujes pitaj amerikanca prica li engleskí.laganini wrote:ruana..a u americi američki..ima logike..ha,ha,
- Heidi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 7 times
jedva se sjetih koji mi je password hahaha 20 minuta sam krpila neke rijeci sa brojevima
stari se u 100 vragova..
zdraHvo

stari se u 100 vragova..
zdraHvo
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
ruana u kanadi kanadski...u švici švicarski...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
Zdrahvo,,Heidi wrote:jedva se sjetih koji mi je password hahaha 20 minuta sam krpila neke rijeci sa brojevima![]()
![]()
![]()
stari se u 100 vragova..
zdraHvo![]()
samo ako si od srca mislila,,,
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Heidi
- Forum [Bot]
calla
drugacije misliti ne znam 
HeidiHeidi wrote:jedva se sjetih koji mi je password hahaha 20 minuta sam krpila neke rijeci sa brojevima![]()
![]()
![]()
stari se u 100 vragova..
zdraHvo![]()
gdje je opravdanje
- Heidi
- Forum [Bot]
mailed, ljepoto moja
sve je opravdano...
vjeruj mi na rijec. zbrka, trka, obaveze, odgovornost....fakin lajf 
al neka....sad sam ja na redu...

al neka....sad sam ja na redu...
- Heidi
- Forum [Bot]
to peggy!!!
TO bi hteo da joj radim licnoooo
TO bi hteo da joj radim licnoooo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9974 times
- Been thanked: 11844 times
- Status: Online
Djesi Hojdi... Ja sam od tebe svašta naučioHeidi wrote:jedva se sjetih koji mi je password hahaha 20 minuta sam krpila neke rijeci sa brojevima![]()
![]()
![]()
stari se u 100 vragova..
zdraHvo![]()
- STrendzer
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
druze,ljudi su morali bjezat,bila takva situacija,spasili zivu glavu(necemo o razlozima,to smo hiljadu puta prezvakali),dosli u raznorazne nedodjije i ostali,mnogi su se snasli,nasi ljudi su jako prilagodjivi a nisu bas ni nepismeni otisli...,znam bolan da je dole bijede koliko hoces,ima gladnih sila jedna ali nisu nisu ni oni u nasem okruzenju mnogo odmakli od nas,neki su cak i gori...,A STA je satralo Bosnu i pretralo dobro je i da postoji!...prezivjelo se ono najgore,moze samo bolje biti...,neko je morao i ostat dole da brani drzavu,neko je to cinio iz patriotizma a neko iz koristoljublja(koristenje rata da se nakon njega uzme fotelja itd.)...i ne mozemo svi biti isti,da je tako ne bi bilo rata ili ratovi ne bi ni prestajali...,nego,ne sikiraj se previse,popij pivu i opusti se..POSAVLJAK wrote:camargue wrote:Hahhaahaha pa da je ta država toliko lijepa i ugodna kao što veliš, onda bi se taj rasuti milon vratio u tu našu
E tu sam ja tebe čekao, sad ćemo zajebat i kahvu i kafu i kavu. Ti koji su otišli i kojima je sve popaljeno, žive tri puta mnogo bolje od tebe i mene. Ja ne j.... živu silu, ali oni gradovi koji nisu popaljeni a koji su otišli ne braneći svoju domovinu su tzv.dezerteri. Pogledaj ih sada, voze se u autu, slušaju Šabana, donesu evre i proseraju se u mojoj jebenoj Bosni mamu im j..... Njihove tate nisu interesirali ljudi koji su ginuli za obranu domovinu a sad se dođu i proseravaju kao da mi nsimo zaboravili, i onda ti meni kažeš popaljeno, razvaljeno i nemaju se gdje vratit, pa da i imaju nebi se vratili u ovu našu jadnu i bijednu državu, koga to boli srce za Bosnom?? Nikoga, boli njega k.... što ja ovdje crnčim deset sati, jer on te pare zaradi za jedan jebeni sat. Popaljeno mu sve, razrušeno, a njemu danas super, napravio kuću tri puta bolju nego što je bila. Pa halo bratko, sad bi mu sasuo cisternu benzina i zapalio kući,ženu,djecu,auto i njega. Moj i tvoj "NEKO" je bio tu kad je bilo najteže, e toga više nema, a on se meni šepuri sa stranim tablama.AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA kako si me sad naživcirao, morao sam ovo reći, ali iskreno da znaš, ne smetaju meni te bulazne riječi baš toliko kao što mi ovo smeta. Ali ako su ti ljudi "svaki k...." kao što ti veliš, e smeta mi, jako mi smeta, i nazovi me vandalom, ali rado bi mu izvadio srce i pekao ga na žari, jer ih ne volim, ne volim pa neka sam najgori na svijetu.
- Heidi
- Forum [Bot]
behkooooo.....naucio si da volis bre