Hoće li SDA preživjeti pad sa vlasti ?

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Hoće li SDA preživjeti pad sa vlasti ?

a) Hoće, jer takvi uvijek plutaju na površini
15
83%
b) Neće
3
17%

Total votes: 18

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21337 times
Been thanked: 19292 times
Status: Offline

Re: Hoće li SDA preživjeti pad sa vlasti ?

Post by Masamune » 19 Dec 2022, 18:03

Rudolph wrote: 19 Dec 2022, 15:59 Zamislite da ovakva pojava postoji u SDA. Nas bi bilo stid. Progooglajte, teško je izbrojati presude i dokazano siledžijstvo Zukana Heleza. Zukanu smetaju izjave o punim džamijama, ali zato uživa u kafanskim tučama. On je njima u vrhu, u Predsjedništvu SDP-a, on je Dinoidima bolji od Nasera Orića. Hvala Bogu dž. š. da smo na suprotnim stranama.

Image
Al baš Naser od svih drugih ljudi.

Golemo :D.

sehohari
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 13 times
Been thanked: 113 times

Post by sehohari » 19 Dec 2022, 18:05

carobnjak N wrote: 19 Dec 2022, 18:01
Pasaga wrote: 19 Dec 2022, 17:30 ja ih ne mrzim
skutore,prezirem...

centralna bosna,su sasvim drugi ljudi ....
aha ti mrziš svoje iz Hercegovine, a Fudo te iz srednje Bosne.
Pa vidi, ti znaš gdje ja živim. I da je tu bio međumuslimanski sukob. Više mrtvih nego protiv četnika.
Danas se ljudi ovdje ne mrze. Ne voliš zločince, ostali svijet se nakon nekog vremena zbližio, naročito mlađi ljudi.
Ja sam i u Mostaru bio x puta, vozio Arape u hotele na hrvatskoj strani, i nije me niko nikad krivo pogledao.
Jarane, pa neće ti ni u Lukavici krivo gledati.
Znaju da si samo prolaznik.
Zato će uredno opet razvući trobojku na 100m dužine, odnosno nalijepiti još koju šahovnicu po mostarskoj Aveniji.
È solo una questione di tempo...

Di molto tempo...

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4266 times
Been thanked: 3185 times

Post by Melek » 19 Dec 2022, 18:23

Drpio sam danas 150 eura, smrt fašizmu.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 19 Dec 2022, 18:30

Mjesto u zatvor, upravnik sam istog, padaj silo i nepravdo.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Nippy
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 8 times
Been thanked: 23 times

Post by Nippy » 19 Dec 2022, 18:35

skutore,prezirem...

Pa vidi, ti znaš gdje ja živim. I da je tu bio međumuslimanski sukob. Više mrtvih nego protiv četnika.
Danas se ljudi ovdje ne mrze. Ne voliš zločince, ostali svijet se nakon nekog vremena zbližio, naročito mlađi ljudi.
Ja sam i u Mostaru bio x puta, vozio Arape u hotele na hrvatskoj strani, i nije me niko nikad krivo pogledao.
Znači, čarobnjak iz Krajine koju su prvo uzduž i poprijeko zapišali Lipovača(SDP) pa onda otpad iz SDA na čelu sa Hozanom i ekipom(A-SDA, NES) sada kritikuje SDA :oo
Pa jbt :D.
I nije u Krajini bio medjumuslimanski sukob...autonomoši nisu muslimani

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 19 Dec 2022, 18:44

sehohari wrote: 19 Dec 2022, 18:05

Zato će uredno opet razvući trobojku na 100m dužine, odnosno nalijepiti još koju šahovnicu po mostarskoj Aveniji.
Pa normalno.Riječ je o Srbima i o Hrvatima, a oni imaju svoje simbole, kao i naši što ljiljane stavljaju na stadionima.
I to kad igraju Srbi i Hrvati za reprezentaciju.
Znam, mi smo u pravu, a oni nisu...genocidaši, uzepe...bla bla

Valjda za ovih skoro 30 godina smo mogli zaključiti da postoje neke vrlo jasne stvari oko kojih se ne slažemo.
I onda se pitam, kakva je svrha ponavljati ih ponovo i ponovo?
Nemam nikakvih problema ni u Lukavici, evo ovaj laptop s kojeg pišem, sam kupio tamo. :pusi
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 19 Dec 2022, 18:45

Nippy wrote: 19 Dec 2022, 18:35

Znači, čarobnjak iz Krajine koju su prvo uzduž i poprijeko zapišali Lipovača(SDP) pa onda otpad iz SDA na čelu sa Hozanom i ekipom(A-SDA, NES) sada kritikuje SDA :oo
Pa jbt :D.
I nije u Krajini bio medjumuslimanski sukob...autonomoši nisu muslimani
Moram priznati da nisam razumio misaoni proces koji si izbacio u ovom postu.

sehohari
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by sehohari » 19 Dec 2022, 19:13

carobnjak N wrote: 19 Dec 2022, 18:44
sehohari wrote: 19 Dec 2022, 18:05

Pa normalno.Riječ je o Srbima i o Hrvatima, a oni imaju svoje simbole, kao i naši što ljiljane stavljaju na stadionima.

Valjda za ovih skoro 30 godina smo mogli zaključiti da postoje neke vrlo jasne stvari oko kojih se ne slažemo.
Nemam nikakvih problema ni u Lukavici, evo ovaj laptop s kojeg pišem, sam kupio tamo. :pusi
Ne. Ti to ne shvataš.

Čak i da tamo ostaneš par dana ne bi bilo problema. Zašto? Pa zato što predstavljaš običnu ikebanu tamo.
Sumnjam da si ušao u prodavnicu i pitao zašto se ulica u kojoj je radnja zove Ravnogorska ili Đeneralova. Znao bi onda gdje si došao.

Isto tako je i sa ovim ljudima što kupuje stanove po Istočnom Sarajevu.
Neće ih niko dirati, naravno da neće. Ubacuju pare u budžet, idu u prodavnice, a u biti su niko i ništa. Dokle god ih je 1-5% koji imaju pravo glasa i ne traže da se možda trg ispred zgrade ne zove Trg Srbija ili da se skloni trobojka na kružnom toku, niko ih ne ferma ni malo.
Dok prođu taj threshold, onda završiš kao povratnici po Istočnoj Bosni. Malo ti zapale štalu, malo ti unište radnju, malo te prebiju sred bijela dana u sopstvenom restoranu.

Pitaj povratnike po Stocu ili Čapljini kako im je, pa onda pucaj te jeftine priče. Pitaj povratnike po Janji ili Konjević polju šta ima kod njih.

Za vas kojima država završava na Stupu svijet okolo je još uvijek u 1989. godini. I ne samo vama, već bilo kome ko nije u direktnom dodiru sa drugom stranom.
Ne znam kako ti razmišljaš, ali meni je mišljenje nekog Mostarca, Stočanina ili Podrinjca 1000x mjerodavnije nego ono što priča neko kome je najveći domet međuetničkih odnosa kupovina robe široke potrošnje u Lukavici.

Di molto tempo...

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3864 times
Been thanked: 2907 times

Post by Pasaga » 19 Dec 2022, 19:19

bio u prolazu,jedna zapadno her. carsija..
trebalo mi da dopunim tel. karticu
odem na postu
sve normala
kazem dobar dan,ona meni ...bog ....
velim,da dopunim karticu...062 .....
e,vec su pocele komplikacije
trebalo je oko 15-tak min. dok to dobih
sto je najgore,tu se zadesilo bar 20-tak ljudi plus osoblje,njih 4-5
svi su skontali da sam zombi...
koji je to osjecaj ...trpit onakve poglede
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

BritkiMozak
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Mood:
Has thanked: 140 times
Been thanked: 298 times

Post by BritkiMozak » 19 Dec 2022, 19:20

Hoće li SDA ikada zaista pasti s vlasti?

Oni mogu izgubiti izbore, ali zahvaljujući pokradenim novcima mogu izdržati do idućih, ukoliko bi se nova garnitura pokazala nesposobnom voditi državu.

Kad se dogodi smjena vlasti u našim banana državama u vijek vrfijedi pravilo među strankama, - mi nećemo proganjati vaše kriminalce, nemojte ni vi naše.
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.

sehohari
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by sehohari » 19 Dec 2022, 19:23

UgradbeniMozak wrote: 19 Dec 2022, 19:20 Hoće li SDA ikada zaista pasti s vlasti?

Oni mogu izgubiti izbore, ali zahvaljujući pokradenim novcima mogu izdržati do idućih, ukoliko bi se nova garnitura pokazala nesposobnom voditi državu.

Kad se dogodi smjena vlasti u našim banana državama u vijek vrfijedi pravilo među strankama, - mi nećemo proganjati vaše kriminalce, nemojte ni vi naše.
Upravo u tome je problem.
Našu opštinu je preuzeo drugi čovjek NiP-a, i sve prijašnje kriminalne radnje se jednostavno guraju pod tepih, a ono što je već "dogovoreno" se isto tako uredno dovodi do kraja.

Di molto tempo...

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 19 Dec 2022, 19:34

sehohari wrote: 19 Dec 2022, 19:13
carobnjak N wrote: 19 Dec 2022, 18:44

Ne. Ti to ne shvataš.

Čak i da tamo ostaneš par dana ne bi bilo problema. Zašto? Pa zato što predstavljaš običnu ikebanu tamo.
Sumnjam da si ušao u prodavnicu i pitao zašto se ulica u kojoj je radnja zove Ravnogorska ili Đeneralova. Znao bi onda gdje si došao.

Neće ih niko dirati, naravno da neće. Ubacuju pare u budžet, idu u prodavnice, a u biti su niko i ništa. Dokle god ih je 1-5% koji imaju pravo glasa i ne traže da se možda trg ispred zgrade ne zove Trg Srbija ili da se skloni trobojka na kružnom toku, niko ih ne ferma ni malo.
Dok prođu taj threshold, onda završiš kao povratnici po Istočnoj Bosni. Malo ti zapale štalu, malo ti unište radnju, malo te prebiju sred bijela dana u sopstvenom restoranu.

Pitaj povratnike po Stocu ili Čapljini kako im je, pa onda pucaj te jeftine priče. Pitaj povratnike po Janji ili Konjević polju šta ima kod njih.

Za vas kojima država završava na Stupu svijet okolo je još uvijek u 1989. godini. I ne samo vama, već bilo kome ko nije u direktnom dodiru sa drugom stranom.
Ne znam kako ti razmišljaš, ali meni je mišljenje nekog Mostarca, Stočanina ili Podrinjca 1000x mjerodavnije nego ono što priča neko kome je najveći domet međuetničkih odnosa kupovina robe široke potrošnje u Lukavici.
Zašto bih, pobugu, ulazio u prodvanicu i pitao zašto vam se ulica zove tako?!
Jesi li ti na primjer nekad pitao Jevreje u Sarajevu, smeta li njima što se škola naziva po Busuladžiću, koji je napisao, citiram :
Danas nema više Jevreja u Sarajevu ali je ostao njihov prevarantski duh.

Ja i jesam govorio o sredinama tipa Mostar i srednja Bosna, dakle konkretno o odnosu sa Hrvatima.
Recimo, bio sam u Čapljini, i izađem iz voza u stanicu, koja je očigledno hrvatska. Pitam neku konobaricu (dobra jbt) ima li taxija?
Kaže, ima evo sad će ti Meho, dok se vrati.
Meho dođe, i vozi me u kinesku firmu što gradi ovaj auto-put, a sjedište im je u tom bivšem Hvo logoru.
I to meni kaže Meho, veli ja bio u logoru.
Pa reko kako sad ti odnosi, djeluje mi normalno ? Ma kaže, prošlo, svak svoj po'so, niko nikog ne dira, a svako zna svoje.
Bio sam ti ja puno puta i u Kravicama i u Neumu, a jednom sam pun kombi Arapa iskrcao na benzinskoj u Livnu.
Naravno da ljudi imaju problema sa povratkom ali evo npr Ćamil Duraković misli da će lakše sa Dodikom do dogovora, nego sa Sda.
Ah, da , Ćamil je izdajnik...

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13663 times
Been thanked: 22506 times
Status: Online

Post by Fuddo » 19 Dec 2022, 19:46

skutore,prezirem...

Ja ne mrzim nikog, pogotovo ne mrzim Hrvate iz Srednje Bosne.
Lazem, mrzim karakterna govna.
Govnaru.
Dozvolite da se obratimo

sehohari
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by sehohari » 19 Dec 2022, 19:52

carobnjak N wrote: 19 Dec 2022, 19:34
sehohari wrote: 19 Dec 2022, 19:13

Ne. Ti to ne shvataš.

Zašto bih, pobugu, ulazio u prodvanicu i pitao zašto vam se ulica zove tako?!
Jesi li ti na primjer nekad pitao Jevreje u Sarajevu, smeta li njima što se škola naziva po Busuladžiću, koji je napisao, citiram :
Danas nema više Jevreja u Sarajevu ali je ostao njihov prevarantski duh.

Ja i jesam govorio o sredinama tipa Mostar i srednja Bosna, dakle konkretno o odnosu sa Hrvatima.
Recimo, bio sam u Čapljini, i izađem iz voza u stanicu, koja je očigledno hrvatska. Pitam neku konobaricu (dobra jbt) ima li taxija?
Kaže, ima evo sad će ti Meho, dok se vrati.
Meho dođe, i vozi me u kinesku firmu što gradi ovaj auto-put, a sjedište im je u tom bivšem Hvo logoru.
I to meni kaže Meho, veli ja bio u logoru.
Pa reko kako sad ti odnosi, djeluje mi normalno ? Ma kaže, prošlo, svak svoj po'so, niko nikog ne dira, a svako zna svoje.
Bio sam ti ja puno puta i u Kravicama i u Neumu, a jednom sam pun kombi Arapa iskrcao na benzinskoj u Livnu.
Naravno da ljudi imaju problema sa povratkom ali evo npr Ćamil Duraković misli da će lakše sa Dodikom do dogovora, nego sa Sda.
Ah, da , Ćamil je izdajnik...
Ovo je upravo školski primjer "ne talasaj" - odgovora :valja

Pa čovjek ti fino objasnio situaciju. Niko nikoga ne dira, dokle god on prihvata da je tu stranac i da njegova država počinje negdje oko Blagaja.

I da, naravno da imaš pravo pitati.
Isto kao što se simpatizer ljevice želiš pitati oko održavanja manifestacije "zločin ateizma" u Vogošći", tako bi se trebao pitati oko naziva neke ulice.
Ali ne pitaš se, niti sebi postavljaš to pitanje. Zato što znaš da te tamo u biti niko ne ferma 2%.

Isto važi i za kompletnu ljevicu. Sve te njihove priče, te građanska, te liberalna BiH, sve to za njih završava kod one table na Dobrinji. Multietničnost je tu za ARBiH teritorije, ono iza je srpsko, iza Kobiljače počinje hrvatsko.
Hrvatski mediji ove NS, SDP-ovce i tkd. nazivaju "lijevim krilom" SDA. Iako misle na nešto drugo, taj naziv odlično paše. Svi, dali Bakir, Forto ili Nikšić, imaju isti mentalni sklop, a to je da su Bosna samo Tuzla, Zenica, Sarajevo i Mostar do bulevara, a ostalo je nečije drugo.
Čak još i gore. SDA kao etnička stranka ima makar i liste u RS-u, čak ni to kod opozicije nije slučaj.

Di molto tempo...

KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 402 times
Been thanked: 94 times

Post by KatoBosanski » 19 Dec 2022, 20:30

Image

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 19 Dec 2022, 20:32

Još jedan masni Sda bot, sa pričom, Sda je makar...

KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 402 times
Been thanked: 94 times

Post by KatoBosanski » 19 Dec 2022, 20:33

:plavi

sehohari
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by sehohari » 19 Dec 2022, 20:41

carobnjak N wrote: 19 Dec 2022, 20:32 Još jedan masni Sda bot, sa pričom, Sda je makar...
Joj, kad cujem SDA bot.

Samo sam rekao kako je.
Odi u CIK, pitaj ih mozes li dobiti neki biracki list za neku izbornu jedinicu u RS-u.
Vidjet ces koliko je stranaka ljevice na njima. Ni jedna.

Di molto tempo...

bosanski migrant
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 12 times
Been thanked: 69 times

Post by bosanski migrant » 19 Dec 2022, 20:47

Kompletna SDA politika je običan promašaj, u svakom pogledu. Ti ništa nisu uradili kako treba, ni za što nisu. Da barem za njih možeš reći eto nisu krali ili nisu ništa zajebali ali ne možeš. čega god se dotaknu zajebu. Debili nesposobni. Ni slagat ne znaju ni ukrast već ih spašava narod koji ih trpi jer SDA makar...

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 19 Dec 2022, 20:49

Sav se u bota pretvorio proganjajući SDA botove :D.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”