Pozitivna dešavanja u BiH
Moderator: Krokodil Behko
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2832 times
- Been thanked: 23355 times
- Status: Offline
Re: Pozitivna dešavanja u BiH
Samo da ih ne odvedu.Guraj,dizi,stimulacije,radi nesta,zadrzi ih...Ima te djece sto znaju i mogu.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Forumaš godine

Nek naprave i robota sto kopa oko ko god pridje blize od 2 metra iz stranackih krugova.
- HAVANA
- Forumaš godine

Al realno mali smo mi,odvesce to neko ili vrbovati iz vana.Prati se to sve.Sjetim se sebe i sure i brige uz pokoju pivu,ko kako ce djeca,ove generacije cudne,fol mi pametni...Njegov medju najboljim studentima,dok smo mi u holu stajali sa cvijecem,diplome itd pridje mu nekakav iz americke firme i pozva ga da dodje da radi.Mali u cudu,kao necu ja,moram master blabla...Samo ti radi,moze i master i sve...Bi to ima i 3 godine.I dan danas za njih radi,sad ga munta nakav englez da za njega poslije posla to nesta radi,pa ce ga muntat za stalno...Sreca nece nigdje.Drugi sin slicna prica,nije najbolji student al kliker i komunikativan u pm.Vise zaradjuju od roditelja.Sreca nece ni on nigdje da ide.Meni moju uzese,ode.Prilika bezbroj u skladu sa njenim karakterom i interesovanjima,pare prosto nemjerljive sa ovim uslovima ovde...I ode...Isisace nam djecu.Sve ce to otici ako ne bude pameti,a nema je...Dok mi drvimo o konakovicu i sebiji jebenoj,sta je dodik reko,sta dragan,ciji je tavan i sta ko ima na njemu...Odose djeca.Nekom drugom stvarat novu vrijednost i drzavljane...Jebo nam ja mater glupu.I jesmo za viceva.
- Skin
- Inventar foruma

- Has thanked: 2937 times
- Been thanked: 3314 times
90% mojih studenata ide vani. vise ih kopa da ide zbog zaposlenja nego zbog nastavka obrazovanja, jer je situacija teska i nema ih ko podrzati da se dalje obrazuju.
nije lako dobiti punu stipendiju od koje se moze zivjeti jer je tamo zivot jako skup, a ne mogu racunati na podrsku roditelja u ovakvim vremenima...
ali i obrazovni sistem kao takav postaje sve besmisleniji, na cudan nacin nepotreban, jer sve mozes nauciti online. brze se zivi, sve moze remote, a ljudi uglavnom zele da se bave sa vise stvari istovremeno, tako da je i to neki uzrok odlaska, mnogo opcija i izbora.
jedini ljudi koji zele ovdje zivjeti su izgleda oni koji su otisli pa se vratili.
realno, zlocin je zadrzavati mlade ovdje...nije u pitanju samo neki njihov biznis i ideja koja moze super uspjeti i da rijese egzistenciju, nego mladima ipak treba malo zdravije drustvo i okruzenje za razvoj. ovdje ih mi ucimo da osudjuju, mrze, gledaju kako ce prevariti i sistem i kolegu, sto brze do nekog fiktivnog uspjeha bez truda i napora...nisu to zdrave jedinke nekog drustva. nemamo mi drzavu, nije fer zadrzavati ih. nazalost.
nije lako dobiti punu stipendiju od koje se moze zivjeti jer je tamo zivot jako skup, a ne mogu racunati na podrsku roditelja u ovakvim vremenima...
ali i obrazovni sistem kao takav postaje sve besmisleniji, na cudan nacin nepotreban, jer sve mozes nauciti online. brze se zivi, sve moze remote, a ljudi uglavnom zele da se bave sa vise stvari istovremeno, tako da je i to neki uzrok odlaska, mnogo opcija i izbora.
jedini ljudi koji zele ovdje zivjeti su izgleda oni koji su otisli pa se vratili.
realno, zlocin je zadrzavati mlade ovdje...nije u pitanju samo neki njihov biznis i ideja koja moze super uspjeti i da rijese egzistenciju, nego mladima ipak treba malo zdravije drustvo i okruzenje za razvoj. ovdje ih mi ucimo da osudjuju, mrze, gledaju kako ce prevariti i sistem i kolegu, sto brze do nekog fiktivnog uspjeha bez truda i napora...nisu to zdrave jedinke nekog drustva. nemamo mi drzavu, nije fer zadrzavati ih. nazalost.
- HAVANA
- Forumaš godine

Tuzno ali tako je.Bezbroj mogucnosti imaju tamo negdje i jedva ih docekaju.Skoro pa gotov proizvod,oblikuju ga jos malo i to je to.Nije vise ni taj skuplji zivot i stanarine problem kad imaju bezbroj mogucnosti da rade i kao studenti...Sto moja kaze,bukvalno mogu birati sta i gdje da radim a posebno sto za ovih godinu i kusur nisam cula u tom krugu u kojem se krecem i radim te teme i price koje su kod nas primarne i svakodnevne.Mozak mi je odmoran,dusa sretna a dzep pun...I sta da kazem,nista.Idi dijete,sretno ti bilo...A ona je jos u hrvatskoj, koja ima problema,nikakva njemacka,amerika,svedska itd I onda kontam gdje smo mi u 3pm.E sad je i iz hrvatske odvedose,jos dalje...Zalosno.Gledacemo se preko telefona...I da se vratim na tvoje.Nije mnogim problem finansije,zaradice oni i ovde...Te druge stvari su teret,ogroman za mladog covjeka kojeg to ne interesuje a prisiljen je to gledati i slusati.Isisa im energiju i mladost.I na kraju dodjes na to da je najbolje putujte,idite,ucite,radite,bicete bogatiji.Ne samo u finansijskom smislu...Skin wrote: 23 Dec 2022, 08:29 90% mojih studenata ide vani. vise ih kopa da ide zbog zaposlenja nego zbog nastavka obrazovanja, jer je situacija teska i nema ih ko podrzati da se dalje obrazuju.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9735 times
- Been thanked: 11471 times
HAVANA wrote: 23 Dec 2022, 08:11 Al realno mali smo mi,odvesce to neko ili vrbovati iz vana.Prati se to sve.Sjetim se sebe i sure i brige uz pokoju pivu,ko kako ce djeca,ove generacije cudne,fol mi pametni...Njegov medju najboljim studentima,dok smo mi u holu stajali sa cvijecem,diplome itd pridje mu nekakav iz americke firme i pozva ga da dodje da radi.Mali u cudu,kao necu ja,moram master blabla...Samo ti radi,moze i master i sve...Bi to ima i 3 godine.I dan danas za njih radi,sad ga munta nakav englez da za njega poslije posla to nesta radi,pa ce ga muntat za stalno...Sreca nece nigdje.Drugi sin slicna prica,nije najbolji student al kliker i komunikativan u pm.Vise zaradjuju od roditelja.Sreca nece ni on nigdje da ide.Meni moju uzese,ode.Prilika bezbroj u skladu sa njenim karakterom i interesovanjima,pare prosto nemjerljive sa ovim uslovima ovde...I ode...Isisace nam djecu.Sve ce to otici ako ne bude pameti,a nema je...Dok mi drvimo o konakovicu i sebiji jebenoj,sta je dodik reko,sta dragan,ciji je tavan i sta ko ima na njemu...Odose djeca.Nekom drugom stvarat novu vrijednost i drzavljane...Jebo nam ja mater glupu.I jesmo za viceva.
Pa vidi.. Ostavimo se sad stranaka. Ovaj Tešanj hara. Nadam se da će im opštinari pružiti neku pomoć.
Ako treba, iz budžeta finansirati proširenje i otvaranje radnih mjesta. Dvadesetak da ih otvore, bilo bi dovoljno za dalji rast i ostali bi u BiH.
E jedino, ima li u Tešnju dovoljno ovakvih sposobnih i da li bi došli iz drugih gradova
- HAVANA
- Forumaš godine

Ne znam ali ja sto sam kroz posao upoznao ljudi iz tesnja, gracanice... Svi dobro rade i stoje. Nekako su poduzetni i hoce u privatne poslove... Moj neki utisak...Sretno im bilo.Krokodil Behko wrote: 23 Dec 2022, 09:54HAVANA wrote: 23 Dec 2022, 08:11 Al realno mali smo mi,odvesce to neko ili vrbovati iz vana.Prati se to sve.Sjetim se sebe i sure i brige uz pokoju pivu,ko kako ce djeca,ove generacije cudne,fol mi pametni...Njegov medju najboljim studentima,dok smo mi u holu stajali sa cvijecem,diplome itd pridje mu nekakav iz americke firme i pozva ga da dodje da radi.Mali u cudu,kao necu ja,moram master blabla...Samo ti radi,moze i master i sve...Bi to ima i 3 godine.I dan danas za njih radi,sad ga munta nakav englez da za njega poslije posla to nesta radi,pa ce ga muntat za stalno...Sreca nece nigdje.Drugi sin slicna prica,nije najbolji student al kliker i komunikativan u pm.Vise zaradjuju od roditelja.Sreca nece ni on nigdje da ide.Meni moju uzese,ode.Prilika bezbroj u skladu sa njenim karakterom i interesovanjima,pare prosto nemjerljive sa ovim uslovima ovde...I ode...Isisace nam djecu.Sve ce to otici ako ne bude pameti,a nema je...Dok mi drvimo o konakovicu i sebiji jebenoj,sta je dodik reko,sta dragan,ciji je tavan i sta ko ima na njemu...Odose djeca.Nekom drugom stvarat novu vrijednost i drzavljane...Jebo nam ja mater glupu.I jesmo za viceva.
Pa vidi.. Ostavimo se sad stranaka. Ovaj Tešanj hara. Nadam se da će im opštinari pružiti neku pomoć.
Ako treba, iz budžeta finansirati proširenje i otvaranje radnih mjesta. Dvadesetak da ih otvore, bilo bi dovoljno za dalji rast i ostali bi u BiH.
E jedino, ima li u Tešnju dovoljno ovakvih sposobnih i da li bi došli iz drugih gradova![]()
- Skin
- Inventar foruma

- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Koliko pozitive na jednoj stranici 
Behko, briši ovu kuknjavu, il prebaci na neku drugu temu.
Behko, briši ovu kuknjavu, il prebaci na neku drugu temu.
Svi mi se morete obratit
- Skin
- Inventar foruma

- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3910 times
- Been thanked: 2946 times
sve je to ok ...
samo kad neko,ko je mali,proizvede nista manje nego li masinu....
eeee,to boli zapad ...
uvjek govorim da imamo vrhunske strucnjake,niko mi nevjeruje
sram da vas bidne
imamo jedne od najvise perspektivnih inovatora
drzava nece ni marku da ulozi .....
samo kad neko,ko je mali,proizvede nista manje nego li masinu....
eeee,to boli zapad ...
uvjek govorim da imamo vrhunske strucnjake,niko mi nevjeruje
sram da vas bidne
imamo jedne od najvise perspektivnih inovatora
drzava nece ni marku da ulozi .....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Duh
- Inventar foruma

- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
Pa ne vidim razlog zasto bi otišli.
Nije sve ni u parama.
Neko ima vizije.
Ovakvi bi bili davno u inostranstvu da su htjeli.
Nije sve ni u parama.
Neko ima vizije.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3910 times
- Been thanked: 2946 times
Duh wrote: 23 Dec 2022, 10:54 Pa ne vidim razlog zasto bi otišli.
Nije sve ni u parama.
Neko ima vizije.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40977 times
- Been thanked: 27536 times
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- HAVANA
- Forumaš godine

- Skin
- Inventar foruma

krokodil behko
spacebound
molim da se ovo sankcionise odmah, ali ne bezveznim brisanjem posta kao sto vi shvatate moderiranje nego banom od min 2 mjeseca!Beskorisna maso krajnje limitiranih kapaciteta, kad već nisi u stanju iščitati naslov teme, red je da ti pojasnim.
prestanite vise ovakve stvari priredjivati ljudima.
trpjeti ovolika izivljavanja egoisticnog manijaka je previse. da li vi uopste znate sta je njegov problem? jbt zivot.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Skin wrote: 23 Dec 2022, 11:17krokodil behkospaceboundmolim da se ovo sankcionise odmah, ali ne bezveznim brisanjem posta kao sto vi shvatate moderiranje nego banom od min 2 mjeseca!Beskorisna maso krajnje limitiranih kapaciteta, kad već nisi u stanju iščitati naslov teme, red je da ti pojasnim.
prestanite vise ovakve stvari priredjivati ljudima.
trpjeti ovolika izivljavanja egoisticnog manijaka je previse. da li vi uopste znate sta je njegov problem? jbt zivot.
Pa brisao sam post.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

A ti bi Tare, stvarno trebao povesti računa o tome, kako se obraćaš ženskima.
Hajd da si nekom od nas..
Hajd da si nekom od nas..
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40977 times
- Been thanked: 27536 times
A to tare ja kontam ko je
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Duh
- Inventar foruma

- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
Mudro je ne traziti nista od države.
Jer uvijek će ti poslati pred izbore sa kim da se slikaš.
Profi lako nadje sponzore istih interesa.
Jer uvijek će ti poslati pred izbore sa kim da se slikaš.
Profi lako nadje sponzore istih interesa.