Ukratko, nisam za to.Bosnia_Nord wrote: 25 Dec 2022, 21:19Po Kur'anu i sunnetu. Dakle kazne za blud, strogo zabranjen alkohol, spolno razdvojene škole, zabranjen homoseksualizam i sl.
Dozvoljeno obrazovanje žena na svim nivoima itd.
Iz Naše stranke traže zabranu održavanja tribine "Zločin ateizma" u Vogošći
Moderator: Krokodil Behko
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1182 times
- Been thanked: 3679 times
- Status: Offline
Re: Iz Naše stranke traže zabranu održavanja tribine "Zločin ateizma" u Vogošći
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Aaa, ti bi ćafire masažu tabana?HAVANA wrote: 25 Dec 2022, 21:22Pa sto nam onda dosta vas to govori? Zli, zlocinci, ludi, nemoralni, goricu nedje, vezace me i skakiljat po tabanima, palit vatrama...Sad sam zbunjen.Bosnia_Nord wrote: 25 Dec 2022, 21:15
Tako da u osnovi se smije suditi ljudima na osnovu onog što pokazuju u javnosti, ali se ne smije reći šta mu je u srcu ili gdje će ići poslije smrti.
E neš razbojniče, u džehenem sa tobom.

- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 219 times
Njegov je finalni sud.Fuddo wrote: 25 Dec 2022, 21:23Sve to gubi smisao ako se drzis toga da konacni sud moze donijeti samo, Olmajti.Bosnia_Nord wrote: 25 Dec 2022, 21:21
Naravno da je bitno šta je u srcu. Ali si ti rekao da mi ne smijemo suditi, a ja sam ti objasnio zašto smijemo suditi.
Ne kontam povezanost toga i prethodnog.
Ja sam ti samo objasnio da jeste dozvoljeno reći da neko nije musliman jer je uradio kufr. Je li ti to negiraš postojanje kufra?
Mislim, ako vec vjerujes u to.
Ali ako neko izađe i javno kaže "ja kao musliman tvrdim da Muhammed a.s. nije zadnji poslanik" onda se za njega može reći da je na osnovu ove rečenicu izašao iz okvira islama. U osnovi sve dok se ne pokaje on ne može raditi nešto što je samo za muslimane u islamu npr. predvoditi namaz i sl.
- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma
Znači ti vjeruješ u Allaha dž.š. koji je sposoban napraviti čitav univerzum i ljudsku rasu, međutim nije sposoban napraviti dobar državnički zakon, to je pogriješio jal?Laser wrote: 25 Dec 2022, 21:25Ukratko, nisam za to.Bosnia_Nord wrote: 25 Dec 2022, 21:19
Po Kur'anu i sunnetu. Dakle kazne za blud, strogo zabranjen alkohol, spolno razdvojene škole, zabranjen homoseksualizam i sl.
Dozvoljeno obrazovanje žena na svim nivoima itd.
Ispade bolje stari Grci znaju napraviti sistem vladavine nego Bog koji je stvorio sve.
Baš ti je jako vjerovanje

- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21216 times
- Been thanked: 19202 times
Jah isto kao da neko provodi šerijat doslovno igdje na svijetu. Sve vrste šerijata koje postoje primjene su selektivne prirode i opet onako kako je čovjek odlučio.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13618 times
- Been thanked: 22425 times
Sad vec ubacivas besmislene primjere da nesto dokazes.Bosnia_Nord wrote: 25 Dec 2022, 21:27Njegov je finalni sud.Fuddo wrote: 25 Dec 2022, 21:23
Sve to gubi smisao ako se drzis toga da konacni sud moze donijeti samo, Olmajti.
Mislim, ako vec vjerujes u to.
Ali ako neko izađe i javno kaže "ja kao musliman tvrdim da Muhammed a.s. nije zadnji poslanik" onda se za njega može reći da je na osnovu ove rečenicu izašao iz okvira islama. U osnovi sve dok se ne pokaje on ne može raditi nešto što je samo za muslimane u islamu npr. predvoditi namaz i sl.
Dozvolite da se obratimo
- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma
Moram ti objasniti šta je kufr. Ako ti je već mrsko na Google 1 minutu.Fuddo wrote: 25 Dec 2022, 21:34Sad vec ubacivas besmislene primjere da nesto dokazes.Bosnia_Nord wrote: 25 Dec 2022, 21:27
Njegov je finalni sud.
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2643 times
- Been thanked: 22155 times
- Status: Online
Eh eto ti mu objasni kako ce i sta ce...I obavezno kao po obicaju izvrcite receno..Bosnia_Nord wrote: 25 Dec 2022, 21:30Znači ti vjeruješ u Allaha dž.š. koji je sposoban napraviti čitav univerzum i ljudsku rasu, međutim nije sposoban napraviti dobar državnički zakon, to je pogriješio jal?
Ispade bolje stari Grci znaju napraviti sistem vladavine nego Bog koji je stvorio sve.
Baš ti je jako vjerovanje![]()
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma
I ja kažem da danas ne postoji prava šerijatska država. Zato i jest haos u onim državama u kojim ja pokušaj. Ali ću ja uvijek staviti šerijatski zakon ispred demokratije i smatraću ga boljim.Chan wrote: 25 Dec 2022, 21:33 Jah isto kao da neko provodi šerijat doslovno igdje na svijetu. Sve vrste šerijata koje postoje primjene su selektivne prirode i opet onako kako je čovjek odlučio.
- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma
HAVANA wrote: 25 Dec 2022, 21:35Eh eto ti mu objasni kako ce i sta ce...I obavezno kao po obicaju izvrcite receno..Bosnia_Nord wrote: 25 Dec 2022, 21:30
Znači ti vjeruješ u Allaha dž.š. koji je sposoban napraviti čitav univerzum i ljudsku rasu, međutim nije sposoban napraviti dobar državnički zakon, to je pogriješio jal?
Nisam ništa izvrnuo, pitao sam ga, u čemu je problem?
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1590 times
- Been thanked: 2968 times
Liberalizam je dvoličan i ko odredjujes sta je govor mržnje.Chan wrote: 25 Dec 2022, 21:14Nije. Glupost.Mutevelija wrote: 25 Dec 2022, 21:04
Da li je gay parada produkt ateizma?
Da li je liberalizam produkt ateizma, politička korektnost.
Kad su ateisti većina kakve korake moraju poduzeti da "prosvijetle" društvo.
Nije. Uzeti knjigu u ruke pa pročitati malo šta o liberalnoj demokratiji. Takva tvrdnja je, jednostavno, intelektualna ljenost. Sloboda i pravo na vjeroispovijest je proizašla iz liberalne demokratije koja je to digla na najveći nivo ikad. Dakle, više je koristi od nje za religije nego štete pogotovo za manjine.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- HAVANA
- Pituljica
Na osnovu cega i kojeg primjera ga smatras boljim? Gdje je sproveden takav zakon koji ti preferiras? Primjer neke zemlje...?Bosnia_Nord wrote: 25 Dec 2022, 21:35I ja kažem da danas ne postoji prava šerijatska država. Zato i jest haos u onim državama u kojim ja pokušaj. Ali ću ja uvijek staviti šerijatski zakon ispred demokratije i smatraću ga boljim.Chan wrote: 25 Dec 2022, 21:33 Jah isto kao da neko provodi šerijat doslovno igdje na svijetu. Sve vrste šerijata koje postoje primjene su selektivne prirode i opet onako kako je čovjek odlučio.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Pa kako ces staviti nesto ispred demokratije, kad i sam kazes da to ne postoji u stvarnosti?Bosnia_Nord wrote: 25 Dec 2022, 21:35I ja kažem da danas ne postoji prava šerijatska država. Zato i jest haos u onim državama u kojim ja pokušaj. Ali ću ja uvijek staviti šerijatski zakon ispred demokratije i smatraću ga boljim.Chan wrote: 25 Dec 2022, 21:33 Jah isto kao da neko provodi šerijat doslovno igdje na svijetu. Sve vrste šerijata koje postoje primjene su selektivne prirode i opet onako kako je čovjek odlučio.
Dozvolite da se obratimo
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21216 times
- Been thanked: 19202 times
Manje visi na twitteru. Više čitaj literaturu.Mutevelija wrote: 25 Dec 2022, 21:37Liberalizam je dvoličan i ko odredjujes sta je govor mržnje.Chan wrote: 25 Dec 2022, 21:14
Nije. Glupost.
Nije. Uzeti knjigu u ruke pa pročitati malo šta o liberalnoj demokratiji. Takva tvrdnja je, jednostavno, intelektualna ljenost. Sloboda i pravo na vjeroispovijest je proizašla iz liberalne demokratije koja je to digla na najveći nivo ikad. Dakle, više je koristi od nje za religije nego štete pogotovo za manjine.
- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma
Na svu žalost nije nigdje, baš kao što Chan kaže radi hirova ljudi. Ali ja kao musliman koji vjeruje u Boga smatram da Bog nije niti jedno pravilo džabe dao. Smatram ako je Bog rekao da je blud loš da je onda loš, inače moje vjerovanje ne bi imalo smisla ako bih smatrao da je Bog negdje pogriješio.HAVANA wrote: 25 Dec 2022, 21:38Na osnovu cega i kojeg primjera ga smatras boljim? Gdje je sproveden takav zakon koji ti preferiras? Primjer neke zemlje...?Bosnia_Nord wrote: 25 Dec 2022, 21:35
I ja kažem da danas ne postoji prava šerijatska država. Zato i jest haos u onim državama u kojim ja pokušaj. Ali ću ja uvijek staviti šerijatski zakon ispred demokratije i smatraću ga boljim.
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1590 times
- Been thanked: 2968 times
Nego , ako Bog ne postoji fizički kako ateisti tvrde, a ako se odredjen broj ljudi drži pravila koje smatraju da je Bog dao onda Bog kao sila ili ideja koja djeluje postoji.
Ako se drže odredjenog moralnih nacela
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma
Postoji u stvarnosti, zove se Kur'an i sunnet Muhammeda s.a.w.s. Ali prava primjena toga ne postoji u stvarnosti, nego je se svagdje odmaklo kontroli. Pa u S. Arabiji imaš da tjeraju u zatvor razne imame a sa druge strane imaju Halloween i sl.Fuddo wrote: 25 Dec 2022, 21:39Pa kako ces staviti nesto ispred demokratije, kad i sam kazes da to ne postoji u stvarnosti?Bosnia_Nord wrote: 25 Dec 2022, 21:35
I ja kažem da danas ne postoji prava šerijatska država. Zato i jest haos u onim državama u kojim ja pokušaj. Ali ću ja uvijek staviti šerijatski zakon ispred demokratije i smatraću ga boljim.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Naravno da vjerujem i naravno da je sposoban. Ali jednako tako znam da ti nisi sposoban razumjeti Njegovu riječ.Bosnia_Nord wrote: 25 Dec 2022, 21:30Znači ti vjeruješ u Allaha dž.š. koji je sposoban napraviti čitav univerzum i ljudsku rasu, međutim nije sposoban napraviti dobar državnički zakon, to je pogriješio jal?
Tačnije rečeno, sam si se onesposobio.

- Fuddo
- Maliciozni seronja
Cinis Kufr.Bosnia_Nord wrote: 25 Dec 2022, 21:42Postoji u stvarnosti, zove se Kur'an i sunnet Muhammeda s.a.w.s. Ali prava primjena toga ne postoji u stvarnosti, nego je se svagdje odmaklo kontroli. Pa u S. Arabiji imaš da tjeraju u zatvor razne imame a sa druge strane imaju Halloween i sl.Fuddo wrote: 25 Dec 2022, 21:39
Pa kako ces staviti nesto ispred demokratije, kad i sam kazes da to ne postoji u stvarnosti?
Bukvalno si napisao da je to fairy tale.
Dozvolite da se obratimo
- HAVANA
- Pituljica
Sta je blud?Bosnia_Nord wrote: 25 Dec 2022, 21:40Na svu žalost nije nigdje, baš kao što Chan kaže radi hirova ljudi. Ali ja kao musliman koji vjeruje u Boga smatram da Bog nije niti jedno pravilo džabe dao. Smatram ako je Bog rekao da je blud loš da je onda loš, inače moje vjerovanje ne bi imalo smisla ako bih smatrao da je Bog negdje pogriješio.HAVANA wrote: 25 Dec 2022, 21:38
Na osnovu cega i kojeg primjera ga smatras boljim? Gdje je sproveden takav zakon koji ti preferiras? Primjer neke zemlje...?