Trudnice i sve o njima
Moderator: spacebound
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
- Status: Offline
Re: Trudnice i sve o njima
I da.. Već se suočavam s problemom "nemam šta obući".. Smatram da je jako vulgarno biti utegnuta sa stomačinom do zuba, pa, iako sam daleko od te faze, pazim šta ću obući i kako ću izgledati.
AKo imate bilo kakve savjete po tom pitanju, slobodno iznosite. Svi govore da je najjednostavnije obući helanke i neku široku majicu, ali ja ne mogu zamisliti da na movom zvizdanu budem u helankama. A uskoro se ponovo vraćam na posao (doduše kratko), pa muku mučim s tom odjećom.
Već sam kupila dvije, tri haljine, ali uvijek neka nije prikladna za nešto..
Help
Edit: Ovo mi je odvratno
http://www.cure.ba/zabava/15335-broji-s ... -foto.html
AKo imate bilo kakve savjete po tom pitanju, slobodno iznosite. Svi govore da je najjednostavnije obući helanke i neku široku majicu, ali ja ne mogu zamisliti da na movom zvizdanu budem u helankama. A uskoro se ponovo vraćam na posao (doduše kratko), pa muku mučim s tom odjećom.
Već sam kupila dvije, tri haljine, ali uvijek neka nije prikladna za nešto..
Help
Edit: Ovo mi je odvratno
http://www.cure.ba/zabava/15335-broji-s ... -foto.html
Mene je ljeto zakacilo kad mi je vec bio veci stomak i ja sam stalno nosila haljine, nisu me stezale a nije mi puno vruce u njima. Ja sam kupovala haljine koje se razvlace a leprsave, ne znam kako da objasnim, uglavnom nisu uz tijelo skroz a kako stomak raste tako se haljina rasteze 

Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
To i trazim.. A teze je naci nego bilo sta drugo. Ja trazim ono da je sječeno ispod grudi i da ima tanku gumu. A obicno te gume idu po sred stomaka, pa mi ne odgovaraju. Pokazalo se da su second hand-ovi raj za takve krpice.. Pa čekam vikend. A vala kupiću i helanke, pa da vidimNela wrote:Mene je ljeto zakacilo kad mi je vec bio veci stomak i ja sam stalno nosila haljine, nisu me stezale a nije mi puno vruce u njima. Ja sam kupovala haljine koje se razvlace a leprsave, ne znam kako da objasnim, uglavnom nisu uz tijelo skroz a kako stomak raste tako se haljina rasteze

Bože dragi, gdje god se okrenem sve trudno. Dvije seke trudne, dođem ovdje kad li invazija
Cure, čestitke od srca
Nadam se da će vam trudnoća proći bez mučnina i drugih poteškoća
Moje seke imaju problema sa proširenim venama, porodična slabost.

Cure, čestitke od srca

Moje seke imaju problema sa proširenim venama, porodična slabost.
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
Ne znam gdje zivis ali ovjde je fkt vruce da mi helanke nisu bile izbor jer mi je ionako bilo vruce jos mi samo fali da se nesto lijepi za mene, probat cu naci neku svoju sliku iz trudnickih dana.
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
Hvala Ideja
Eto sve jedna po jedna se prijavljuju
Ma, Nela i ovdje je pakao.. Zato mi te helanke ne mirišu na dobro. iako možda za večernju šetnju ne bi bile za odbacit
Sličica bi bila super 

Ma, Nela i ovdje je pakao.. Zato mi te helanke ne mirišu na dobro. iako možda za večernju šetnju ne bi bile za odbacit

- Luna.
- Inventar foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times

jel nema u bosni ovakvih suknji.. ja sam sve tako nosila i suknje i hlace... preko obucem majicu zvonastog kroja i uopste se ne vidi a moze se kombinovat
ako ima H&M oni imaju najveci izbor a nisu prskupi...
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
Znam da u Sarajevu ima i to u Alti i Bambini mondo djecija prodavnica u Importaneu a ima i na pijaci
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
Ako i ima onda su preskupe.. Iskreno, nigdje nisam vidjela ovakve suknje, a bas su super prakticne... Gledala sam po prodavnicama neke "obicne" tunike i majice koje bi mi odgovarale, ali cijene su im od 70 KM pa naviše.. Katastrofa.. Jer ipak je to nesto sto cu nositi dva mjeseca i cao...
- gejsha
- Inventar foruma
- Been thanked: 2 times
Meni je najljepše kada vidim trudnicu u haljini, a eto sada je ljeto i taman i jeste vrijeme za haljine 
Ne sviđa mi se kada vidim trudnicu u helankama i kratkoj majici i pitam se kako im to uopšte može biti udobno zbog stomaka.

Ne sviđa mi se kada vidim trudnicu u helankama i kratkoj majici i pitam se kako im to uopšte može biti udobno zbog stomaka.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
Inace kad vidim na nekome helanke i kratku majicu povraca mi se, a imaju helanke za trudnice maksuz.
Pegy najbolji su ti izbor haljine, nisu toliko skupe a moci ces ih i poslije oblaciti
Pegy najbolji su ti izbor haljine, nisu toliko skupe a moci ces ih i poslije oblaciti
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
Peggy u potrazi za lijepim haljinama 
I da.. Kosa mi se potpuno ispravila... A to nikako nije dobro.. Inace imam kovrdzavu kosu, sto znaci suhu jel.. Eh sad kad se te kovrdze isprave, kosa mi izgleda ko metla

I da.. Kosa mi se potpuno ispravila... A to nikako nije dobro.. Inace imam kovrdzavu kosu, sto znaci suhu jel.. Eh sad kad se te kovrdze isprave, kosa mi izgleda ko metla

Koza i kosa u drugom tromjesecju budu super, nokti takodjer, jer ces tad piti one neke vitamincice. Obicno kosa prestane i opadati ali zato pocne 3-4 mjeseca nakon poroda, u pramenovima ali je to sve okPeggy Sue wrote:Peggy u potrazi za lijepim haljinama
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Bonaqua,Heidi,Ideja,
Heidi,nije bas tako blaženo stanje kako zamisljas
,ali svakako će ako Bog da vrijediti svake žrtve...
Bonaqua,nisu mucnine prosle,pa mi se ne jede nista (za sada)
Pjegava(joj ja redom,ko na iftaru kad sluzim pa pitam zene sta ce koja
).....i meni je ogavno utezanje stomaka,prevulgarno,kao da je poruka:vidi me,vidi me,nasla konacno nekog ko ce mi napraviti dijete
za sada se na meni haman nista ne zna,doduše možda si ti imala savršeno ravan stomak,pa ti sad malo raste,pa drugačije
I nemoj mi te trgovine za dva-tri jutra mučnine
.....hoćeš moju 24/7 mučninu?Gađenje na sve i jedan miris na kugli(ne stavljam omekšivač,parfem,ne pržim i tako mogu do noći sa ne)
A hormoni?Nezz šta bih ti rekla,ja sam u fazi kad hvatam sebe kako vrlo često ravnodušno izgovaram:kako ti volja
Za neke me stvari boli ćošak,a da cmizdrim,to je u mene normala uvijek,lako se potresem,lako me sve pogodi,sad još jače......naiđu i momenti pa mi sve piči po živcima,srećom,kratkog su vijeka.....
vezano za odjeću,kod nas nije neki izbor,ali je papreno,a u Hr ima malo jači izbor,isto cijene jaoj,sjećam se jedne haljine sto sam nesto gledala prije trudnoće(valjda išaret)bila je 1200 kuna,za nekoga ko ne daje inače puno za prnje-puno.....
Za sada mogu nositi sve,evo me u topiću i suknjici na volaniće(najlaganije biram),imam par majica koje nisu baš uske i super u njima,a i u košuljama se ne vidi stomak....i nedaj se
(btw ja jos nisam prestala raditi,i ne mislim jos,dok god mogu,jedino onih par dana kad sam zavrsila na hitnoj,nisam isla,sad normalno radim sve,i po kući,samo se pazim teškog i to)

Heidi,nije bas tako blaženo stanje kako zamisljas

Bonaqua,nisu mucnine prosle,pa mi se ne jede nista (za sada)

Pjegava(joj ja redom,ko na iftaru kad sluzim pa pitam zene sta ce koja

za sada se na meni haman nista ne zna,doduše možda si ti imala savršeno ravan stomak,pa ti sad malo raste,pa drugačije

I nemoj mi te trgovine za dva-tri jutra mučnine

A hormoni?Nezz šta bih ti rekla,ja sam u fazi kad hvatam sebe kako vrlo često ravnodušno izgovaram:kako ti volja

Za neke me stvari boli ćošak,a da cmizdrim,to je u mene normala uvijek,lako se potresem,lako me sve pogodi,sad još jače......naiđu i momenti pa mi sve piči po živcima,srećom,kratkog su vijeka.....
vezano za odjeću,kod nas nije neki izbor,ali je papreno,a u Hr ima malo jači izbor,isto cijene jaoj,sjećam se jedne haljine sto sam nesto gledala prije trudnoće(valjda išaret)bila je 1200 kuna,za nekoga ko ne daje inače puno za prnje-puno.....
Za sada mogu nositi sve,evo me u topiću i suknjici na volaniće(najlaganije biram),imam par majica koje nisu baš uske i super u njima,a i u košuljama se ne vidi stomak....i nedaj se

(btw ja jos nisam prestala raditi,i ne mislim jos,dok god mogu,jedino onih par dana kad sam zavrsila na hitnoj,nisam isla,sad normalno radim sve,i po kući,samo se pazim teškog i to)
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
Nela wrote:Koza i kosa u drugom tromjesecju budu super, nokti takodjer, jer ces tad piti one neke vitamincice. Obicno kosa prestane i opadati ali zato pocne 3-4 mjeseca nakon poroda, u pramenovima ali je to sve okPeggy Sue wrote:Peggy u potrazi za lijepim haljinama
Joj, to za opadanje kose sam tek jucer ili prije dva dana saznala.. Čitam ogorčene žene na fb (grupa Klub trudnica i mladih mama) i prosto ne mogu da vjerujem

Zagorka, čini se da tvojim mučninama dolazi kraj

- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Oj,Pjegava moja,voljela bih kad bih ti na to mogla potvrdno odgovoriti
Ali nije još tako,kao što spomenuh ranije,učim živjeti s mučninom i apsolutno sve sam podredila njoj.
Nezz šta vi jedete,ja imam cca 6-7 obroka dnevno,malih naravno,i oni izgledaju otprilike ovako,znači jelovnik jednog dana:
Ujutro,prije nego sto ustanem(po preporuci)pojedem slanu kiflu,ili barem pola,i popijem pola šolje kamilice koja mi se btw gadi...
(srećom su mi stan i kanc u istoj zgradi,pa mogu doći,napraviti nešto ili leći pola sata kad prigusti,ili kad klonem)
-Kasnije pojedem nešto nemasno,lagano,npr polovicu purećeg nareska i malo peciva...
-Onda opet kasnije skuham trahanicu na čistoj vodi,s mrvom soli,bez truna vegete,ulja,začina,apsolutno bilo čega,čista voda i zrna,eventualno pri serviranju dodam kašiku mlijeka.....
-Za užinu skuham jedan krompir,koji pojedem sam,s mrvicom soli ili eventualno kašikom mladog,nemasnog sira...
-U akšam skuham malo brokule ili karfiola(cvjetače),ako je smrznuto,nekih pola kesice....voda i povrće,eventualno na pari,takođe ni truna vegete,ničega,sve mi smrdi i gadi se i tjera na povraćanje...
-kad pođem leći gricnem prepečenac s nečim....
Između toga,obzirom da znam da je to vehto,pravim shake ili sokove(češće mi pravi muž,ima više snage)sa raznim voćem i povrćem,i pijem jednu čašu na pet puta,ali pijem,jer znam da moram...
Gledam da nije slatko,bljutasto,da ima agruma ili neke kiselice...napravim limunadu bez šećera,ona me razgali malo...
....................
eto tako pjegava moja,otprilike je to moja hrana,drugačije ne mogu ni pomirisati,ovako neću povraćati(već uferčila),ali će mučnina biti prisutna konstantno......deveram i pažljivo osluškujem svoje tijelo....

Ali nije još tako,kao što spomenuh ranije,učim živjeti s mučninom i apsolutno sve sam podredila njoj.
Nezz šta vi jedete,ja imam cca 6-7 obroka dnevno,malih naravno,i oni izgledaju otprilike ovako,znači jelovnik jednog dana:
Ujutro,prije nego sto ustanem(po preporuci)pojedem slanu kiflu,ili barem pola,i popijem pola šolje kamilice koja mi se btw gadi...
(srećom su mi stan i kanc u istoj zgradi,pa mogu doći,napraviti nešto ili leći pola sata kad prigusti,ili kad klonem)
-Kasnije pojedem nešto nemasno,lagano,npr polovicu purećeg nareska i malo peciva...
-Onda opet kasnije skuham trahanicu na čistoj vodi,s mrvom soli,bez truna vegete,ulja,začina,apsolutno bilo čega,čista voda i zrna,eventualno pri serviranju dodam kašiku mlijeka.....
-Za užinu skuham jedan krompir,koji pojedem sam,s mrvicom soli ili eventualno kašikom mladog,nemasnog sira...
-U akšam skuham malo brokule ili karfiola(cvjetače),ako je smrznuto,nekih pola kesice....voda i povrće,eventualno na pari,takođe ni truna vegete,ničega,sve mi smrdi i gadi se i tjera na povraćanje...
-kad pođem leći gricnem prepečenac s nečim....
Između toga,obzirom da znam da je to vehto,pravim shake ili sokove(češće mi pravi muž,ima više snage)sa raznim voćem i povrćem,i pijem jednu čašu na pet puta,ali pijem,jer znam da moram...
Gledam da nije slatko,bljutasto,da ima agruma ili neke kiselice...napravim limunadu bez šećera,ona me razgali malo...
....................
eto tako pjegava moja,otprilike je to moja hrana,drugačije ne mogu ni pomirisati,ovako neću povraćati(već uferčila),ali će mučnina biti prisutna konstantno......deveram i pažljivo osluškujem svoje tijelo....
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
-
Pegy ja sam donedavno nosila farmerke sa umetkom i haljine, sad zbog vrućine sam skontla da su mi naj salvare. Ljepota kad hodam hlade me. Bila sam na kontroli i sve je super HB samo bebi prednjače nogice. nadam se da će se obrnuti do termina a ako ne ništa od prirodnog poroda.
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
butterfly wrote:Pegy ja sam donedavno nosila farmerke sa umetkom i haljine, sad zbog vrućine sam skontla da su mi naj salvare. Ljepota kad hodam hlade me. Bila sam na kontroli i sve je super HB samo bebi prednjače nogice. nadam se da će se obrnuti do termina a ako ne ništa od prirodnog poroda.
Bebica zna ostati u karlicnom polozaju sve do nekoliko sati pred porod.. Nije to nista strasno.. Samo im dodje da se okrenu kako treba

A na netu imas i vjezbice koje potiču bebu da se okrene. Ja bih ih radila pred porod, ako se bebica sama ne okrene. Kazu da je jedna od tih vjezbica hodanje cetveronoske...
Uglavnom, rano je da se brines

Ma iskreno ne brinem se puno,biće kako bude. Nisam ja panicar uopste a imam sličnog doktora pa oboje kuliramo heh. samo nek se rodi živo i zdravo nebitno na koji način. Samo me ove cricoid unistise bas jedva izguram Dan 

Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.