Sa tri prsta međ’ noge te diram
Sa tri prsta i rakiju pijem
Sa svih deset po Turcima bijem

Zbog FGR raje, levice i jutelovaca tacno navijam da vam sve uzmu
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Nije nikakav zaokret. Uzp je po meni i dalje neprijatelj drzave broj 1. Pa tek onda ovi iz manjeg entiteta.Krokodil Behko wrote: 27 Dec 2022, 16:05Duminjo wrote: 27 Dec 2022, 12:02 “Ovaj zakon se NE ODNOSI na svojinu na nepokretnoj imovini koja je u javnim evidencijama o nepokretnostima, za čije vođenje i održavanje je nadležna Uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS (RUGIPP), do 31. decembra 1991. godine bila upisana kao imovina sa pravom raspolaganja ili upravljanja bivše Socijalističke Republike BiH“.
Nisi upućen.
Mnogo je imovine pisane na bivši SSNO, na kraljevinu Jugoslaviju, na SFRJ, pa i na K&K.
Nasjeo si.
Takođe, treba pojasniti i Dodikovu hitnost.
Hitno mu je, jer više nema šta zasložiti za dobijanje novih para preko emitovanja obveznica.
Ako nisi znao, da bi neko uzeo te tvoje obveznice, moraš založiti imovinu adekvatne vrijednosti.
Dosad je državna tajna, ša je založeno za dvije tranše obveznica "Beč i London", u vrijednosti oko milijardu maraka, bez kamata koje su još oko 150 miliona.
Vjeruje se da Dodik zalaže upravo to državno zemljište, šume i poljoprivredno zemljište, a izgleda da je založio i dijelove elektroprivrede.
I otkud taj nagli preokret kod tebe?
Do prije godinu dana, stalno si i svakodnevno kačio članke o uzepeovcima, a izgleda da je opasnost prošla, pa si našao druge neprijatelje?

Duminjo wrote: 27 Dec 2022, 22:15
Ovi sto su Bosnu branili zadnjih 20+ godina su je tako dobro odbranili da evo vidimo rezultate.

KOJOVIĆ O NOVOM DODIKOVOM UDARU NA DRŽAVU: "Vrlo sam razočaran da naši partneri ne shvataju veličinu i važnost ovog momenta i po inerciji nastavljaju stare politike!"

Ističe da je onaj ko postavlja glavnog tužioca i tužioce u Tužilaštvu BiH dužan da povede računa o tome šta ti ljudi rade.
"To je potpuno odvojeno od politike, to bira VSTV. Politika zakonski nema nikakve veze s tim, ali vjerovatno da ima utjecaja na neke stranke, na neke sudije i tužioce. Indirektno vjerovatno preko zapošljavanja članova porodice tih tužilaca, sudija itd. ali ovdje je potpuno jasna situacija, jako brzo se može riješiti problem. Ne samo ovaj nego bilo koji ako se ne poštuje odluka Ustavnog suda. To se može vrlo jednostavno podnošenjem krivične prijave i to se završi, neko bi završio u zatvoru. I završit će, ja se nadam da će tako biti."
Helez navodi da mu ovo što se radi u RS-u, na Sokocu, u Bijeljini gdje je više osoba uhapšeno daje nadu.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić izjavio je danas kako je Zakon o nepokretnoj imovini za funkcionisanje javne vlasti u RS nova politička igra i da očekuje da će to biti riješeno reagovanjem visokog predstavnika.

Ne gledamo svi ni istim ocima ni iz istog ugla.Krokodil Behko wrote: 27 Dec 2022, 22:18Duminjo wrote: 27 Dec 2022, 22:15
Ovi sto su Bosnu branili zadnjih 20+ godina su je tako dobro odbranili da evo vidimo rezultate.
Naravno da vidimo. Itekako.
Moro Shmidt intervenisati, ambasadori i svašta, da skrpe nekakvu osmorku.
Sve vidimo.

Duminjo wrote: 27 Dec 2022, 22:45
Ja gledam rezultate. Rezultati su takvi da je propala tuzba protiv Srbije na osnovu koje si mogao imati neku poziciju. Od Hrvata imas crno na bijelo UZP i sa njim mozes obrisati Anus jer ne sluzi za nista.
Opet ti neko za koga je presudjeno da je izvrsio zlocin, kroji drzavu.
Politicari i jedni i drugi ti se setaju po drzavi kako im krcu cejf. Mile svako par mjeseci se odvaja. Postalo odvajanje ritual ko dobro jutro. A Vucic kad dolazi, krpama se prekrivaju ploce da ne vidi gospodin sta pise na njima. I srebrenocu je uspio iskoristiti i jos on ispadne tamo zrtva.
Dole ti predali Mostar ko da ne postojis. Ubode svoje televizije po standardnim nazivima i kace ustaske zastave bez ikakvih problema i sankcija.
Za sve zivo 10% njih ima mehanizam da te zakoci. Kitarovicka ti po cijeloj Evropi spinuje o mudzehedinima, mi ko mulci, pojeo vuk magarca.. pa na fejzbuku Komšic kuka kako nas Evropa ne voli jer smo muslimani. To nam reakcija i odbrana?
Za sve ove godine vladavine SDA, as u rukavu Bosnjaka je samo 51%, nista vise, nula rodjo.
Ma gdje god se okreneš i za sta se god uhvatis, drzava je prodata odavno. Pali su na sve i jednom polju i necu da kritikujem nekoga ili neke koji su tu jucer uzjahali ma kakvi god bili. Ako nista drugo, smatram da je posteno makar da im se da malo vremena. Nisam optimistican al eto mislim da je posteno makar ne glumiti vidovitu dzemilu. Pa cemo vidjeti moze li gore od SDA.