Koridor 5-c

Sve o ljubimcima na točkove

Moderator: Krokodil Behko

dacina_curica
Status: Offline

Re: Koridor 5-c

Post by dacina_curica » 20 Dec 2012, 20:09

Krokodil Behko wrote:Koliko sam ja čuo, talijanska kompanija koja je učestvovala na tenderu, tužit će vladu FBiB
jer su kako kažu, ponudili najjeftiniju ponudu a ipak su odbijeni.
Nema veze sto su poslali najjeftiniju ponudu, mozda im papirologija nije bila u redu pa su zato otpali. Mi (u Hwy/T u SAD) disvalifikujemo firme ako im fali jedan potpis ili ako im je jedan broj netacan u formularima. Mislim, ako imaju osnovu da ih tuze neka tuze ali samo zato sto su najjeftiniji ne znaci da su bili i kvalifikovani. :maja

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Re: Koridor V-c

Post by STrendzer » 20 Dec 2012, 20:17

IM_ex wrote:
Dust wrote:Zasto gamad? Neka naplacuju, a kome se ne svidja ima vrleti koliko hoces.
+1 :aplauz
i sama odbrusim na raznog tipa negativne kritike u vezi s naplatom putarine.
Kad placam bh putarinu, jos mi bolji osjecaj u dusi od osjecaja ubacivanja sitnisa u kasicu. najozbiljnije :srce
No, burek67 je ogorcen sporim napretkom.

Dust,nije problem platit,naplaco sam se ko ti ga zna koliko,bilo kuda da idem najcesce idem autoputevima...dok odem u F dole i nazad ode mi skoro 100 € na putarinu i nije mi bas zao(iako imaju pored autoputeva super dobre puteve koje oni zovu Nacional i dzaba su,da nemam ne bih to ni cinio..ako idem u Bosnu onda se naplacam tih putarina neznam ni koliko vise...rece Major negdje da je sa autom potrebno mozda oko 500 € za put dole i nazad sa svim dazbinama odavdje iz srednje Njemacke ...i mislim da nije pogrijesio,tu je to...

e sad,kako kaze IM-ex,u svojoj zemlji bih placao cak sa gustom jer je to,eto "moje" na neki nacin...kad mogu onim Zlovencima zbog par km autoputa platit poveliku sumu onda mogu i svojoj zemlji i to mnogo radije...
ali avaj,nista od tog autoputa...kilavo,pokvareno,lopovluk itd...i ne nadam se vise bas...

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Re: Koridor V-c

Post by Konsultant » 21 Dec 2012, 21:26

camargue wrote:e sad,kako kaze IM-ex,u svojoj zemlji bih placao cak sa gustom jer je to,eto "moje" na neki nacin...kad mogu onim Zlovencima zbog par km autoputa platit poveliku sumu onda mogu i svojoj zemlji i to mnogo radije...
ali avaj,nista od tog autoputa...kilavo,pokvareno,lopovluk itd...i ne nadam se vise bas...
Ova putarina je cisti harac. Sredstva koja se prikupe ne koriste se za dalje investiranje u autoput. Ipak se preko 15 miliona godisnje u keshu sto nije mala cifra. Uz sufinansiranje od 5 miliona minist. komunikacija imali bi svake godine 20 mil. obezbjedjenih. Gdje je jos ono sto se prikupi od prometa naftnim derivatima, 10 pf po litru samo za puteve. Plus se jos kod registracije vozila nesto plati.
Sta bi tek bilo kad bi se uradili neki konkretni planovi i dio novca od MMF usmjerio tamo. To je cisti povrat investicije jer nema koncesije. Sam pravis, sam naplacujes. Jesam i ja kloc sto ovo pisem.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9337 times
Been thanked: 11083 times

Damir Hadžić: Autoput će biti završen do 2020. godine

Post by Krokodil Behko » 23 Feb 2013, 21:55

Image

Ministar transporta i komunikacija BiH Damir Hadžić rekao je da su stvorene mnoge pretpostavke da u BiH do 2020. godine bude izgrađeno svih 330 kilometara autoputa na koridoru 5C. Hadžić navodi da je imperativ "uvezivanje" Sarajeva i Doboja autoputom preko Zenice.

"Očekujemo da polovinom naredne godine imamo povezan Tarčin, odnosno jug Sarajeva, sa jugom Zenice", rekao je Hadžić za "Nezavisne novine".

On je najavio da će 1. marta biti probijen tunel Vijenac, koji nakon silnih neuspjeha sa stranim kompanijama rade domaće firme, čime će biti uvezana dionica od oko 80 kilometara autoputa.

Hadžić, kojeg je Vijeće ministara BiH imenovalo za koordinatora priprema za popis stanovništva u BiH, smatra da je najvažnije pitanje utvrditi bazu BiH "nakon svega što se dešavalo posljednjih godina".

On naglašava da kontekst predstojećeg popisa stanovništva treba isključivo tražiti u tehničkim, a ne političkim pitanjima i dizanjem tenzija.

(Vijesti.ba/Srna)

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Re: Damir Hadžić: Autoput će biti završen do 2020. godine

Post by Dust » 23 Feb 2013, 22:06

:grana
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer » 23 Feb 2013, 22:20

Tuzla,kao,ako se ne varam,najmnogoljudniji kanton se nigdje ne pominje?!..Ili se varam?

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust » 23 Feb 2013, 22:25

Pa niste im usput :oo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 23 Feb 2013, 22:28

camargue wrote:Tuzla,kao,ako se ne varam,najmnogoljudniji kanton se nigdje ne pominje?!..Ili se varam?
Mislim da se radi dokumentacija za krak ovog koridora od Žepča do Tuzle.
Možda i to bude gotovo do tog roka. Nije neki zahtjevan teren.

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer » 23 Feb 2013, 22:31

:grana ...da u pravu si,toga se ne sjetih ranije.. :zid

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Novi kilometri moderne autoceste Bijača-Kravica

Post by Krokodil Behko » 20 Jun 2013, 15:59

Image

Spomenuta podddionica dužine 5 kilometara vrijedna je 56 miliona maraka, a finansirana je sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Radove su izvodile domaće tvrtke "Euro-Asfalt" d.o.o. Sarajeva, "Hidrogradnja" d.o.o. Sarajevo i "ŽGP" d.d. Sarajevo.U sklopu poddionice izgrađena su 2 nadvožnjaka, 3 podvožnjaka, Centar za održavanje i kontrolu prometa, čeoni cestarinski prolaz i odmorište Kravice.

Image

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić istaknuo je važnost i zadovoljstvo zbog sudjelovanja domaćih tvrtki na izgradnji poddionice. Zahvalio je i čestitao lokalnoj zajednici što su prepoznali ovaj projekt i što su se apsolutno stavili na raspolaganje.

Image

U posljednje vrijeme ovo je projekt Autocesta Federacije BiH koji je najviše napadan (...) postoje razlozi zašto ih napadaju jer su na ovom poslu ostvarili uštedu od 6 miliona maraka koje su uložili u infrastrukturu. Da ne bi bili napadani vjerojatno nisu trebali ostvariti uštedu već su trebali još više potrošiti na dodatne radove, kazao je federalni premijer.

Direktor Autocesta Federacije BiH Ensad Karić u svom obraćanju je kazao kako izgradnja spomenute poddionice dovodi BiH pred vrata Evropske unije, s obzirom na to da će Hrvatska od 1. jula postati članica EU.

- Autoceste Fedracije BiH su u okviru ovog projekta vlastitim sredstvima finansirale izgradnju Graničnog prijelaza Bijača koji će biti jedan od dva granična prijelaza preko kojih će biti moguć uvoz i izvoz svih roba kada Hrvatska postane članica EU. Za te radove smo izdvojili 12 miliona eura, i završili smo ih prije roka i 28. juna će Granični prijelaz Bijača biti službeno otvoren, kazao je Karić.

Image

Autoceste F BiH su također završile rekonstrukciju dvije regionalne ceste R423 i R424 ukupne dužine 10 kilometara, u vrijednosti 6 miliona maraka. Trenutno se izvode radovi na poddionici Zvirovići-Kravice dužine 5 kilometara, koja će biti puštena u promet početkom 2014. godine.

Karić je istaknuo kako će građanke i građani BiH do kraja 2014. godine imati izgrađena 102 kilometra autoceste.

(FENA/kr)

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Novi kilometri moderne autoceste Bijača-Kravica

Post by STrendzer » 20 Jun 2013, 19:15

Karić je istaknuo kako će građanke i građani BiH do kraja 2014. godine imati izgrađena 102 kilometra autoceste.
joj muke i bruke!?..

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3867 times
Been thanked: 2909 times

Post by Pasaga » 20 Jun 2013, 19:42

camargue wrote:
joj muke i bruke!?..
...joj buraz....
da samo znas koja je to zabit i pustara....ev crkajem od smjeha....
koje su tamo lopine....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 20 Jun 2013, 19:46

imate nešto protiv auto puta..??????
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 20 Jun 2013, 21:14

Ma dobro je. Neka se i sa te strane gradi malo. Nek se nešto dešava. Čudi me da su i to sagradili koliko su se svadjali oko trase puta. Ni dan danas mi nije jasno gdje se taj autoput završava.

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust » 20 Jun 2013, 21:36

Pet kilometara puta... PET km????????? PET i tu su pare za trake, makaze, cvijece, kamere... Puuuu, sram ih bilo.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 20 Jun 2013, 21:38

Krokodil Behko wrote:Ma dobro je. Neka se i sa te strane gradi malo. Nek se nešto dešava. Čudi me da su i to sagradili koliko su se svadjali oko trase puta. Ni dan danas mi nije jasno gdje se taj autoput završava.
...pa to ti je zivi upis.
Stvarna trasa je trebala da bude do Neuma.
Posto kod nas vladaju svi iz nekog kaprica i inata,da bi HDZ pokazao svojim biracima da se nesto pitaju i odlucuju
i tako to blokiraju vec 2-3 godine,i had sad gradi jedan put kroz one kozije staze.
A ni Tihicu nije mrsko jer to je sad najunosniji posao,pranje tih para za te puteve,koje su vec jednom nestale.
Izjede vuk magarca.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 20 Jun 2013, 22:16

Dust wrote:Pet kilometara puta... PET km????????? PET i tu su pare za trake, makaze, cvijece, kamere... Puuuu, sram ih bilo.
Pa dobro, pet km ali u tih pet km su 2 nadvožnjaka, 3 podvožnjaka, jedno odmorište, jedan cestarinski prolaz i Centar za kontrolu prometa.
Ipak je to nešto...

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust » 20 Jun 2013, 22:26

To je jedno veliko nista Katja. Sramota da se auto-putevi grade metar po metar, a svakome treba bar pola godine. Umjesto da su nam ceste jedan od prioriteta, narod treba da skace od srece kada se napravi pedalj ceste.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 20 Jun 2013, 22:29

Dust wrote:To je jedno veliko nista Katja. Sramota da se auto-putevi grade metar po metar, a svakome treba bar pola godine. Umjesto da su nam ceste jedan od prioriteta, narod treba da skace od srece kada se napravi pedalj ceste.
Moglo se to napravit davnih dana,i mnogo jeftinije.
Tu se vrti biznis,uzimaju reketi za kojekakve tendere ....
Kazem vam,to je velika sansa za ove sto peru lovu.
Vec su pojeli jedan kredit,a ni pedlja se nije napravilo
...ko ce vratiti te pare...unuci....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 20 Jun 2013, 22:32

Znam Dust, istina da ceste puno znače za jednu državu.
Samo šta su tako prokleto skupe. :D

Post Reply

Return to “Auto / Moto”