Bosna Šapatom Pade

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3924 times
Been thanked: 2953 times
Status: Offline

Re: Bosna Šapatom Pade

Post by Pasaga » 29 Dec 2022, 16:32

Taare wrote: 29 Dec 2022, 13:12 Pašaga, evo pravih dušmana. Zelena govna i kancer koji ubija narod i državu.

https://www.klix.ba/biznis/privreda/sar ... 133?widget
jaro...
ko god ovu firmu strpa u dzep,dabogdo mu se obe ruke osusile
svjetla dana nevidio

cuj,onaj Dzindic,kopija onog predhodnika mu,valjda je sad osudjen na 5-6 god.kako li se zove
okle se toga toliko nakoti u p.materinu
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 29 Dec 2022, 16:38

Kaze nismo krivi mi nego radnici koji su nas tuzili. j.... li vam majku. U svjetu đe nema dana da neko neđe ne ratuje ti ne uspijes prodati vojnu opremu i krivi ti radnici sto traze svoje plate
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 29 Dec 2022, 16:39

Ma ovdje treba ko u Afrikama nekaka vojna hunta da uzjase. Da ih sve osudi na streljanje i kucni pritvor

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4404 times
Been thanked: 3356 times

Post by Melek » 29 Dec 2022, 16:40

Da je bogdo puno sunca pa da beru pamuk :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9870 times
Been thanked: 11666 times

Post by Krokodil Behko » 29 Dec 2022, 16:50

Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 29 Dec 2022, 16:54

Prije devet dana

"Nema više onako radikalnih Milorada Dodika i Dragana Čovića u javnom prostoru. Formiranju vlasti se pristupilo na drugačiji način. Uspjeh im je program. Možemo govoriti o pojedinim stavkama tog ugovora. Buk Bijela hidreoelektrana, ne treba je stopirati ako se grada na strani BiH, posebno sad u vremenu energetske krize", rekao je prije samo deset danas profesor Kazaz.

Danas

Cilj politike Milorada Dodika je razbuktavanje srpskog nacionalizma, na kojem on 'jaše' duže od decenije, ali da je on svjestan da nema institucionalne moći da provede svoje separatističke namjere", rekao je Kazaz za Avaz.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 29 Dec 2022, 16:54

To Kazaz lupio. Eto nam naših intelektualaca :ccc
Weak people revenge.
Strong people forgive.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times

Post by General War » 29 Dec 2022, 16:57

Krokodil Behko wrote: 29 Dec 2022, 16:54 Prije devet dana

"Nema više onako radikalnih Milorada Dodika i Dragana Čovića u javnom prostoru. Formiranju vlasti se pristupilo na drugačiji način. Uspjeh im je program. Možemo govoriti o pojedinim stavkama tog ugovora. Buk Bijela hidreoelektrana, ne treba je stopirati ako se grada na strani BiH, posebno sad u vremenu energetske krize", rekao je prije samo deset danas profesor Kazaz.

Danas

Cilj politike Milorada Dodika je razbuktavanje srpskog nacionalizma, na kojem on 'jaše' duže od decenije, ali da je on svjestan da nema institucionalne moći da provede svoje separatističke namjere", rekao je Kazaz za Avaz.
:D.
Svako ko jos prije deset godina nije shvatio da je to sve ista interesna skupina podjeljena po strankama, treba ga strpat u ludnicu.
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 29 Dec 2022, 17:00

Krokodil Behko wrote: 29 Dec 2022, 16:50 Image
imal ba iko iznad njega,kome je odgovoran
nije to vise da se moze reci,napusen,drogira se
svjesno se miniraju temelji drzave

:puca
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 29 Dec 2022, 17:02

Rasturiće ga SDA, neće ni penzije dočekat :D.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 29 Dec 2022, 17:02

General War wrote: 29 Dec 2022, 16:57
Krokodil Behko wrote: 29 Dec 2022, 16:54 Prije devet dana

Danas

Svako ko jos prije deset godina nije shvatio da je to sve ista interesna skupina podjeljena po strankama, treba ga strpat u ludnicu.

Pa jasno je, ali postoji opasnost od hrvatskih i srpskih velmoža, pošto oni involviraju Srbiju i Hrvatsku, ako ne i da su se one samoinvolvirale. Lakše bi riješili, da nemaju podršku iz susjednih zemlalja.
Mislim da bi SDA, bar ovakav kakav je sada, bio besmislen da nema Dodika i Čovića s ovakvim politikama.
Dokaz?
Pa eto, ponekad i ovaj SDP dođe na vlast, katkad i SBiH, a po kojekakvim gradovima/opštinama/kantonima, vladaju non stop. Ne bi kod Bošnjaka bio toliki problem, da se riješe SDA ukoliko bi neutralisali ove, s tim da ni oni koji dođu neće biti bolji. Ova osmorka, ovo je sve goli idiot, kako mi se čini

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 29 Dec 2022, 17:05

Melek wrote: 29 Dec 2022, 17:02 Rasturiće ga SDA, neće ni penzije dočekat :D.
pokasno je
dok je god tako darezljiv,dok neispuca sve,susedi i komsije ce mu cuvati ledja ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 29 Dec 2022, 17:07

insomnia wrote: 29 Dec 2022, 16:38 Kaze nismo krivi mi nego radnici koji su nas tuzili. j.... li vam majku. U svjetu đe nema dana da neko neđe ne ratuje ti ne uspijes prodati vojnu opremu i krivi ti radnici sto traze svoje plate
Još ljudi kažu da nema optike koju ne mogu proizvesti. Optika žara skupa. Ima ih po 10k
Kažu i to da su našli nekog poslovnog partnera i da će krenuti sa proizvodnjom.
Al jok, fadilu i džiniću zinulo dupe na zemljište.
Svi mi se morete obratit

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 29 Dec 2022, 17:22

Taare wrote: 29 Dec 2022, 17:07
insomnia wrote: 29 Dec 2022, 16:38 Kaze nismo krivi mi nego radnici koji su nas tuzili. j.... li vam majku. U svjetu đe nema dana da neko neđe ne ratuje ti ne uspijes prodati vojnu opremu i krivi ti radnici sto traze svoje plate
Još ljudi kažu da nema optike koju ne mogu proizvesti. Optika žara skupa. Ima ih po 10k
Standardna SDA matrica. Unjesto da drzava uzima desetine pa i stotine miona godisnje i da ulaganjem i razvojem jacas svoje odbrambene kapacitete daj ti meni par miliona odmah

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 29 Dec 2022, 17:26

Jbg mi se volimo zamisljati Ukrajincima ali smo blize Rusima 😁

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 29 Dec 2022, 17:29

PRVA REAKCIJA IZ SDA NA NOVI PLAN OSMORKE I HDZ-a:
“Ovo bi bio zastrašujući udarac državi od kojeg se NE BI OPORAVILA!”

“Kakav politički odron moraš biti da, recimo, prihvatiš ovaj scenarij i na taj način dođeš na vlast?”

Danas je sarajvski portal Istraga objavio saznanja o planu stranaka Osmorke i HDZ-a da nesazivanjem konstituirajuće sjednice Doma naroda FBiH u periodu od 30 dana zaobiđu SDA prilikom izbora (pot)predsjednika Federacije!

Naime, amandmanima Christiana Schmidta od 2. oktobra ove godine, rok za sazivanje sjednice Doma naroda FBiH više ne postoji, što u trenutnoj situaciji otvara mogućnost zvaničnicima HDZ-a i NiP-a, Martinoviću i Čampari, da prolongiraju sazivanje sjednice nakon isteka roka prema kojem jedanaest delegata predlaže (pot)predsjednika Federacije.

Ako se probije rok od trideset dana, (pot)predsjednika Federacije BiH tada predlaže grupa od sedam delegata u određenom klubu. Na taj način stranke osmorke u drugom krugu mogu predložiti potpredsjednika FBiH iz reda Bošnjaka i tako zaobići izbor SDA-ovog kandidata za (pot)predsjednika FBiH bez kojeg se ne bi mogla formirati Vlada Federacije BiH, piše portal Istraga čiju analizu možete pročitati u cjelosti na OVOM LINKU.

Na ovu vijest prvi je iz SDA reagovao Admir Mulaosmanovic, član Predsjedništva SDA. Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti:

“Kakav politički odron moraš biti da, recimo, prihvatiš ovaj scenarij i na taj način dođeš na vlast? Nije to više pitanje izbornih pobjednika i gubitnika, procedura, demokratskog kapaciteta, funkcioniranja institucija itd. Naprosto prihvataš potpuno urušavanje pravila u državi koja opstaje zahvaljujući naporima da se maligni elementi natjeraju na njihovo poštivanje.

Ovo je kreiranje extra haosa. I doista, ukoliko u Osmorci ovo prihvataju kao recept za njihovo osiguravanje vlasti na federalnom nivou, onda je veliko pitanje šta će se do 2026. izleći iz ovakvog haosa i pravne nesigurnosti. Ovo bi bio zastrašujući udarac državi od kojeg se ne bi oporavila. Bošnjaci? Ne mogu ni zamisliti”, poručio je Mulaosmanović.

imamo par zaista eminentnih pravnih strucnjaka.
Krajnje je vrjeme da se okupe,ujedine.
Satavit jedan kominike,uputit vjecu evrope.
Zasto ih i ne posjetit,upoznat iz prve ruke.
Ovo ljudi ode.
Vi spominjete neke 2,4 god.
Ovi ce to zavrsit prije.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 29 Dec 2022, 17:49

Samo udri sda bagru.
Svi mi se morete obratit

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 29 Dec 2022, 17:52

insomnia wrote: 29 Dec 2022, 17:22
Taare wrote: 29 Dec 2022, 17:07

Standardna SDA matrica. Unjesto da drzava uzima desetine pa i stotine miona godisnje i da ulaganjem i razvojem jacas svoje odbrambene kapacitete daj ti meni par miliona odmah
Za trideset godina nisu uradili ništa pozitivno i hvale vrijedno. Svim firmama treba podijeliti nagrade jer su uspjele preživjeti sda kleptomansku vladavinu.
Nadam se da će ih osmorka proganjati dok sve i jedan ne završe na robiji u zatvorima u koje pripadaju.
Svi mi se morete obratit

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times

Post by General War » 29 Dec 2022, 17:53

Krokodil Behko wrote: 29 Dec 2022, 17:02
General War wrote: 29 Dec 2022, 16:57

Pa jasno je, ali postoji opasnost od hrvatskih i srpskih velmoža, pošto oni involviraju Srbiju i Hrvatsku, ako ne i da su se one samoinvolvirale. Lakše bi riješili, da nemaju podršku iz susjednih zemlalja.
Mislim da bi SDA, bar ovakav kakav je sada, bio besmislen da nema Dodika i Čovića s ovakvim politikama.
Dokaz?
Pa eto, ponekad i ovaj SDP dođe na vlast, katkad i SBiH, a po kojekakvim gradovima/opštinama/kantonima, vladaju non stop. Ne bi kod Bošnjaka bio toliki problem, da se riješe SDA ukoliko bi neutralisali ove, s tim da ni oni koji dođu neće biti bolji. Ova osmorka, ovo je sve goli idiot, kako mi se čini
Ne znam, ali meni je ocigledno vec odavno da bosnjaci (kao narod) jedno zele i to im se servira, ali bosnjacki politicari cini mi se da zele isto sto i H-S politicari, samo sto ovi to u celofan pakuju. Pa dobro, sasvim je normalno i ocekivano da ce se Hrvatska i Srbija mjesati oko bosne, isto kao sto se mjesa Slovenija i Madjarska oko Hrvatske ili Albanija i Grcka oko Srbije ili Makedonije...sta ces kad nas je gladan qurac napravio balkance, a nema nas za sta cuko ujest.
Nije niko ovdje idiot, vec smisljena finta za drzanje komada vlasti, jos vrijedi ona; bolje je 100% vlasti na 30 % teritorije nego 30% vlasti na 100% teritorije.
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 29 Dec 2022, 17:56

Bisnjaci jednostvno ne znaju sta sa drzavom. Stotinama godina zivis pod nekim i nema tu puno prostora za mrdanje
Osim toga jebena je stvar, a to se moze primjetiti kod svih kolonija, je to sto ti u genetski kod uđe da pokusavas zajebati stranu vlast i onda kad dobijes svoje karina

Post Reply

Return to “Politika u BiH”