Ma ne moramo ni dolaziti. Dze mi je Fudo Doznaka, on zna kako to funkcioniše.Arthur Dent wrote: 31 Dec 2022, 21:03Moj duboki naklon, gosn Mirelam! Felice di vederti!
Naravno, sisamo ga i u dijaspori, a i kada dodjemo u posjet rodnim gradovima.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Ma ne moramo ni dolaziti. Dze mi je Fudo Doznaka, on zna kako to funkcioniše.Arthur Dent wrote: 31 Dec 2022, 21:03Moj duboki naklon, gosn Mirelam! Felice di vederti!
Naravno, sisamo ga i u dijaspori, a i kada dodjemo u posjet rodnim gradovima.
da napomenem...Taare wrote: 01 Jan 2023, 04:10 Čuj ti marka đoge, bem li ga u stau i njegovu kupljenu diplomu.
ove tri milijarde samo je manji dio novca kojeg dijaspora upumpa u bh ekonomski krvotok.
Gdje su pare koje idu iz ruke u ruku? Gdje su pare koje trošimo na sebe?
Moj zekat nije ušao u statistiku. Nije ušlo ni ono što sam ulagao. Radi se o desetinama hiljada.
Ljudi donose keš, renoviraju, grade kuće, kupuju stanove, itd.
Ubijeđen sam da dijaspora svake godine u bosni ostavi novca u visini od trećine bdp-a.
A jbg, ovo je ono sto imamo crno na bijelo.Taare wrote: 01 Jan 2023, 04:10 Čuj ti marka đoge, bem li ga u stau i njegovu kupljenu diplomu.
ove tri milijarde samo je manji dio novca kojeg dijaspora upumpa u bh ekonomski krvotok.
Gdje su pare koje idu iz ruke u ruku? Gdje su pare koje trošimo na sebe?
Moj zekat nije ušao u statistiku. Nije ušlo ni ono što sam ulagao. Radi se o desetinama hiljada.
Ljudi donose keš, renoviraju, grade kuće, kupuju stanove, itd.
Ubijeđen sam da dijaspora svake godine u bosni ostavi novca u visini od trećine bdp-a.
Jesu. Napravili su plan da oporezuju te novce
A Sto dijaspora ne glasa?Taare wrote: 01 Jan 2023, 13:24Jesu. Napravili su plan da oporezuju te novce
InšaAllah da se raspadaju i da im zemlja kosti izbaci. I njima i onima koji za njih glasaju a svjesni su da se radi o kriminalcima.
Ne znam. Nisam radio ankete. Jedino ti mogu kazat za sebe.
Zinulo im dupe na one tri milijarde maraka koje se godišnje sliju u bih.
Doci ce vrijeme kada ce dijaspora upravljati BosnomTaare wrote: 01 Jan 2023, 13:43Ne znam. Nisam radio ankete. Jedino ti mogu kazat za sebe.
jednostavno ne želim da me kasnije optužuju kako im biram političke predstavnike.
Ih, kad bi mogli otkinuti 10%...
kud pare,tud i interesi ....Duminjo wrote: 01 Jan 2023, 14:03Doci ce vrijeme kada ce dijaspora upravljati BosnomTaare wrote: 01 Jan 2023, 13:43
jednostavno ne želim da me kasnije optužuju kako im biram političke predstavnike.
Ih, kad bi mogli otkinuti 10%...![]()
Duminjo wrote: 01 Jan 2023, 14:03Doci ce vrijeme kada ce dijaspora upravljati BosnomTaare wrote: 01 Jan 2023, 13:43
Izgubio si kompas.
opet rvat kod kasice ....Melek wrote: 01 Jan 2023, 16:49 Ako ja budem federalni premijer a Matan ministar financija, onda Fudo može preuzeti prosvjetni sektor![]()
Ma neće upravljat, niti ima potrebe.Duminjo wrote: 01 Jan 2023, 14:03Doci ce vrijeme kada ce dijaspora upravljati BosnomTaare wrote: 01 Jan 2023, 13:43
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests