Trudnice i sve o njima

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times
Status: Offline

Re: Trudnice i sve o njima

Post by Zagorka »

Ruana wrote:Zagi meni su bademi pomagali i doktor mi ih preporucio.
i ja sam citala o njima,i jednu sam noć malko ih grickala,nisam primijetila nikakvu promjenu.....mozda to treba češće :hm

leptirice,sve će to biti dobro aBd i super je što ne paničiš :pusa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 3 times

Post by Bahra »

Bademi mi pomazu kad me uhvati kiselina, medjutim u zadnje vrijeme ni to me ne muci. Ma Zagi od panike i sekiranja nema hajra, ona ce se roditi kako je njoj cejf, a meni ostaje da prihvatim cinjenicu da to ne mogu kontrolisati :123
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka »

baš tako....dobro si ti mašala,da je meni hajrom dogurati,ja bih sad voljela da sam u devetom :)
Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bahra »

Početak mi je bio kao kod tebe vjeruj bolovala prva tri mjeseca. Sad svakim danom sve bolja, tako ćeš i ti vjeruj mi. A vrijeme brzo prodje meni je proletilo možda i prebrzo
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka »

Hajd nebi li dao Bog :hm ......mada je meni ovo očekivano,u mene je sve na teži način,pravo bi se sekirala da ide lako :oo

p.s.sta vi uzimate od vitamina (ako uzimate),nailazim na oprečna mišljenja,pa ako koja zna šta,neka napiše....
Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue »

Zagorka wrote:Hajd nebi li dao Bog :hm ......mada je meni ovo očekivano,u mene je sve na teži način,pravo bi se sekirala da ide lako :oo

p.s.sta vi uzimate od vitamina (ako uzimate),nailazim na oprečna mišljenja,pa ako koja zna šta,neka napiše....

Kad sam doci rekla da pijem Pregnital, rekao je da je to dovoljno. Valjda su mi nalazi bili ok, pa nije bilo potrebe ni za folnom kiselinom, ni za bilo cim drugim. Pregnital u sebi ima i omega 3 i sve vrste B vitamina...

Nekako smo trudne bas u pravo vrijeme :D Tako da uzimam iskljucivo svježe voće i povrće. Znam da s tim ne mogu pogriješiti :) Svaki dan bananu, jabuku, narandzu..
Image
Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bahra »

Pijem prenatal tako mi doktor rekao, ali mislim da tek poslije 12 nedjelje se počinje piti a do tada samo folnu kiselinu. Ali meni je ona stvarala mucnine i prestala sam je piti na svoju ruku u 10 nedjelji. I to je to ništa previše sad ne izmisljam sto se tiče dodataka.
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi »

:heidi
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue »

butterfly wrote:Pijem prenatal tako mi doktor rekao, ali mislim da tek poslije 12 nedjelje se počinje piti a do tada samo folnu kiselinu. Ali meni je ona stvarala mucnine i prestala sam je piti na svoju ruku u 10 nedjelji. I to je to ništa previše sad ne izmisljam sto se tiče dodataka.
Meni rekoše da se prenatal i pregnital piju čak i 3 mjeseca prije začeća... :cudi
Ja sam tek sad u 12 sedmici, a već ispila pola kutije...
Image
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka »

jeste li vi kada čule da se magnezij nalazi u kostima?ja znam da ga ima u misicnom tkivu i nesto malo u krvi,ali kosti? :misli
Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue »

Ne znam za to Zagi.. Znam da, kad imaš grčeve, propišu ti Mg, jer je on baš za mišiće, ali kosti... :cudi ?
Image
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela »

U prenatalu, takodjer ima folne kiseline, a pije se i nakon poroda, ako dojis.
Buty nemoj se brinuti bice sve ok abd, ako ti sta znaci moja cura je bila okrenuta nonama pa se dvije sedmice pred porod okrenula kako treba
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bahra »

Peggy pije se on tako kako si rekla, samo sto na početku trudnoće se predjelu na folnu samo zbog bebe, jer u ovim dodacima je nema dovoljno koliko je potrebno na početku. A da pijes oboje odjednom to je previše pa zato. Zagi ja Mg direct uzimale isto na početku zbog grceva i nervoza u nogama. i pomagao mi je maximalno. Ja Peggy znam da ću nastaviti kao sto Nela kaže i poslije poroda sa prenatalom zbog doje ja, uglavnom ne skodi šta me briga Nela i ja se tako nadam da će se okrenuti abd jer se vrti ko na ringispilu hahaha
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka »

Pitam zato što mi jedan dr rekao(ono kad su me sa hitne poslali na pregled) da to ne treba piti,da svi doktori danas bez veze propisuju vitamine,da magnezija navodno ima toliko u kostima,ako se naknadno unosi,dijete moze.....(ne zelim napisati) :grana

Inače,moja doktorica je u Zg,a prije nego sto sam otisla kod nje prvi put(nisam mogla dočekati)narucila sam se kod jednog doktora tu,ciju zenu znam dobro,radile smo nesto skupa,samo da mi potvrdi trudnocu......on mi je maltene u mahali........to je do sada tri doktora razlicita,svako po malo neceg svog kaze,mada mene vodi doktorica kojoj idem godinama.....

Ja čim sam saznala da sam trudna,nakon prvih trenutaka euforije,safatala me panika,šta ću sad,ne mogu samo sjediti i čekati 9 mjeseci da se rodi,da nista ne poduzimam,i bacim se u potragu sta se u kojoj sedmici uzima :hm

svasta se pise,za sada se drzim prirode,rano mi jos osim folne za nesto.....
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka »

da se popravim,narucila sam se kod njega zato sto mu znam zenu,pa nisam znala gdje ću,jer me ovdje niko ne vodi.......kad pročitah post ispadoh ko Edhem Hadžićumurović :D.
Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bahra »

Ja sam malo anemicna i primjetila sam da kako pijem prenatal nemam onog umora koji ne mogu objasniti. Malo mi bzv objašnjenje tog Dr. ali hajd nek mu bude. Mg znam da se ne smije uzimati svaki dan već po potrebi. Vala kad je meni ovaj moj Dr rekao za prenatal onda se ne bojim jer je inače po pitanju lijekova i dodataka jako težak radije mi preporučuje da ishranom nadoknadjuem sve sto treba.
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka »

butterfly wrote:Ja sam malo anemicna i primjetila sam da kako pijem prenatal nemam onog umora koji ne mogu objasniti. Malo mi bzv objašnjenje tog Dr. ali hajd nek mu bude. Mg znam da se ne smije uzimati svaki dan već po potrebi. Vala kad je meni ovaj moj Dr rekao za prenatal onda se ne bojim jer je inače po pitanju lijekova i dodataka jako težak radije mi preporučuje da ishranom nadoknadjuem sve sto treba.
Lik je sav čudan,pita da ostanem u bolnici na lezanju i promatranju(kontam bacila bih se sa onog oguljenog pljesnivog prozora odmah),kaze:sta pretjerujete sa hranom,pa se onda mazite bezze,i počeo mi otkrivati toplu vodu,kako ne trebam jesti masno i začinjeno a ja to u zivotu ne jedem.....kontam haj ispricaj tesko da te vise sretnem u zivotu,ne bih ni sada da se nije ovaj moj prepao i insistirao da odem na hitnu,ja bih durala radije stanje nego te doktore..... :123
Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bahra »

Ma bježi od toga Dr na kilometar. Inače danas je trend pojedinih doktora da samo seruckaju trudnicama da puno jedu, da ih na dijete kojekakve stavljaju jer zaboga ako dobije vise od 500 gr za mjesec odmah je napadnu. Ne mogu ja na rende kora nikako. Meni je moj Miseljic zakon ne opterećuje me i ne stvara mi nervozu.Sve lagano i polako, najvažnije mu da je beba na UZ savršena.
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela »

Zene moje, ne znam da li ste vec znale ali na pocetku trudnoce, tacnije sve do samog kraja ne preporucuje se jesti ananas i hurme, ali je jako dobro poceti pred termin. Razlog je u tome sto hurme i ananas opustajuce djeluju na grlic i uterus :)
Ovdje prenatal svi savjetuju, mene su svaki put pitali pijem li.
Buty, dokle si ti?
I moram vam reci da je mene bilo strah cijelu trudnocu od pomisli na porod ali kad se priblizilo, nisam mogla vjerovati da sam to ja, ne da me nije bilo strah nego sam jedva cekala. I taj dan kad sam ostala u bolnici ispred sretnem drugaricu s muzem ona mislila da je zezam kad sam rekla da ostajem kaze:"Pa sto ne places, je li te strah?" i babica se cudila kad sam dobila jake kontrakcije da nisam bila uplsena.
I nema na svijetu ljepseg osjecaja od onog kad ti tvoju mrvu stave na prsa :srce
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bahra »

Ja Nela haman 29 nedjelja. Joj ja ne znam gadno koji je to mjesec haha jel 7? Ma strah me jeste ali šta ću, sad planiram da krenem na vježbe za trudnice da opet ucim disati jer sam sve pozaboravljala
Post Reply

Return to “Brak & Porodica”