i ja sam citala o njima,i jednu sam noć malko ih grickala,nisam primijetila nikakvu promjenu.....mozda to treba češćeRuana wrote:Zagi meni su bademi pomagali i doktor mi ih preporucio.

leptirice,sve će to biti dobro aBd i super je što ne paničiš

Moderator: spacebound
i ja sam citala o njima,i jednu sam noć malko ih grickala,nisam primijetila nikakvu promjenu.....mozda to treba češćeRuana wrote:Zagi meni su bademi pomagali i doktor mi ih preporucio.
Zagorka wrote:Hajd nebi li dao Bog......mada je meni ovo očekivano,u mene je sve na teži način,pravo bi se sekirala da ide lako
![]()
p.s.sta vi uzimate od vitamina (ako uzimate),nailazim na oprečna mišljenja,pa ako koja zna šta,neka napiše....
Meni rekoše da se prenatal i pregnital piju čak i 3 mjeseca prije začeća...butterfly wrote:Pijem prenatal tako mi doktor rekao, ali mislim da tek poslije 12 nedjelje se počinje piti a do tada samo folnu kiselinu. Ali meni je ona stvarala mucnine i prestala sam je piti na svoju ruku u 10 nedjelji. I to je to ništa previše sad ne izmisljam sto se tiče dodataka.
Lik je sav čudan,pita da ostanem u bolnici na lezanju i promatranju(kontam bacila bih se sa onog oguljenog pljesnivog prozora odmah),kaze:sta pretjerujete sa hranom,pa se onda mazite bezze,i počeo mi otkrivati toplu vodu,kako ne trebam jesti masno i začinjeno a ja to u zivotu ne jedem.....kontam haj ispricaj tesko da te vise sretnem u zivotu,ne bih ni sada da se nije ovaj moj prepao i insistirao da odem na hitnu,ja bih durala radije stanje nego te doktore.....butterfly wrote:Ja sam malo anemicna i primjetila sam da kako pijem prenatal nemam onog umora koji ne mogu objasniti. Malo mi bzv objašnjenje tog Dr. ali hajd nek mu bude. Mg znam da se ne smije uzimati svaki dan već po potrebi. Vala kad je meni ovaj moj Dr rekao za prenatal onda se ne bojim jer je inače po pitanju lijekova i dodataka jako težak radije mi preporučuje da ishranom nadoknadjuem sve sto treba.