Muziku dijelim na onu koja mi se svidja, i onu druguMatan wrote: 02 Jan 2023, 15:11 Dok se muzika bude djelila na nasu i njihovu, nema tu kruha, ili kruva..
Dubioza Kolektiv
Moderator: Krokodil Behko
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14601 times
- Been thanked: 10090 times
- Status: Offline
Re: Haris Zahiragić o koncertu Dubioze kolektiva: "Smeće, Šire defetizam i lažnu revoluciju"
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2307 times
- Been thanked: 5628 times
- Status: Online
Re: Haris Zahiragić o koncertu Dubioze kolektiva: "Smeće, Šire defetizam i lažnu revoluciju"
Samo trebe Beniju vjerovatChan wrote: 02 Jan 2023, 15:04Pa to jeste poenta. Kad Beni kaže da su bili loši to je tako. Znam od još neke moje raje koji su bili u Sarajevu.
Ali kad to Haris na ovakav način prezentuje iza toga stoji agenda.
Fuck you a friendly note to start the day
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22486 times
- Been thanked: 20599 times
Zanki u prvom redu 
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14877 times
....i ne ulaziti na teme koje pocinju sa Haris Zahiragić
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22486 times
- Been thanked: 20599 times
Trebala si njemu dati titulu bez izbora
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
Ali ne razumijem da se stalno uzimaju Buba i Jala za primjer, a vise ih ima u crnoj hronici nego na show biz stranicama....Od pucnjave do kokaina. Nema gdje ih nema. Svi od ranije poznati policiji..
Ali jok, eto oni su primjer necega....Platili sebi reklamu na Times Square-u
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
- Has thanked: 968 times
- Been thanked: 6927 times
sad nisi fer dorislave!Dori wrote: 02 Jan 2023, 15:34Ali ne razumijem da se stalno uzimaju Buba i Jala za primjer, a vise ih ima u crnoj hronici nego na show biz stranicama....Od pucnjave do kokaina. Nema gdje ih nema. Svi od ranije poznati policiji..
Ali jok, eto oni su primjer necega....Platili sebi reklamu na Times Square-u![]()
jel ti mislis da je lahko valjat gudru po koncertima? il da te smrk stiti? a kako je tek tesko imati uspijeha a da veze nemas o poeziji, lijepom stihu, muzici, romantici. ili biti kandidat sda u vogosci! nije to nikako lako, vi ste samo ljubomorni na jasmina i amara.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9988 times
- Been thanked: 16861 times
Ja ne mogu da vjerujem da neko ovo
Mi smo samo krvava mrlja
Na bijelosvjetskom tv-ekranu
Oni koji treba u tišini da nestanu
Šta njima znače naši životi
Što to oni znaju o ljepoti
Nek' zauvijek u blatu laži ostanu
Jednom kad sve ovo bude juče
Kad zora svane, a svanuće
Nemoj da ti bol grudi sreže
Što nisi bio tu kad je bilo najteže
Daj mi dan u kom si sretan
Daj mi samo mrvu toplog ljeta
Daj mi snove koji noćna mora ne postanu
Budi ruka koja Bosnu brani
Budi ruka koja Bosnu hrani
Da već sutra naši snovi java postanu
Poredi sa ovim
Za Dom Spremni!
U Zagori na izvoru rijeke Čikole
Stala braća da obrane naše domove
I vi svi ste to samo preskocili, niko ni A da zucne!
Mi smo samo krvava mrlja
Na bijelosvjetskom tv-ekranu
Oni koji treba u tišini da nestanu
Šta njima znače naši životi
Što to oni znaju o ljepoti
Nek' zauvijek u blatu laži ostanu
Jednom kad sve ovo bude juče
Kad zora svane, a svanuće
Nemoj da ti bol grudi sreže
Što nisi bio tu kad je bilo najteže
Daj mi dan u kom si sretan
Daj mi samo mrvu toplog ljeta
Daj mi snove koji noćna mora ne postanu
Budi ruka koja Bosnu brani
Budi ruka koja Bosnu hrani
Da već sutra naši snovi java postanu
Poredi sa ovim
Za Dom Spremni!
U Zagori na izvoru rijeke Čikole
I vi svi ste to samo preskocili, niko ni A da zucne!
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41205 times
- Been thanked: 27866 times
Merlin bog i batina na balkanu 
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
Doduše….Ali ipak ću ja dijete skloniti u drugu sobu kad se oni pojave na TV-uArthur Dent wrote: 02 Jan 2023, 15:43sad nisi fer dorislave!Dori wrote: 02 Jan 2023, 15:34
Ali ne razumijem da se stalno uzimaju Buba i Jala za primjer, a vise ih ima u crnoj hronici nego na show biz stranicama....Od pucnjave do kokaina. Nema gdje ih nema. Svi od ranije poznati policiji..
Ali jok, eto oni su primjer necega....Platili sebi reklamu na Times Square-u![]()
jel ti mislis da je lahko valjat gudru po koncertima? il da te smrk stiti? a kako je tek tesko imati uspijeha a da veze nemas o poeziji, lijepom stihu, muzici, romantici. ili biti kandidat sda u vogosci! nije to nikako lako, vi ste samo ljubomorni na jasmina i amara.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Gledaj ti mase ,gdje god se pojavi
,porediti neke sarlatane sa Dinom vam pameti
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1238 times
- Been thanked: 3937 times
Za dom...
Do jaja. Teško da može desnije.
Đe je ona Vila kad mi treba da zapjevamo.
Do jaja. Teško da može desnije.
Đe je ona Vila kad mi treba da zapjevamo.
Klanjam džematile po parkovima.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Dino Merlin priredio veličanstvenu noć u Budvi za reprizu novogodišnje zabave

Muzički čarobnjak iz Sarajeva - Dino Merlin priredio je veličanstvenu noć građanima i posjetiocima Budve.
Novogodišnja zabava u Budvi zatvorena je koncertom legendarnog Merlina koji je trajao do 2:20 sati. Budvanski trg je prvu ovogodišnju noć bio puniji nego noć prije kada je organiziran javni doček Nove godine.
Atmosferu prije nastupa legendarnog kantautora zagrijale su mlade pop zvijezde Sara Jo i Senidah. Potom je uslijedio spektakl "u režiji" sarajevskog čarobnjaka.
"Neka večeras sa ovog posebnog mjesta, iz ovog prelijepog grada ode iskrena želja za mir, ljubav i sreću svim dobrim ljudima svijeta!", poručio je Dino Merlin sinoć na samom kraju spektakularnog nastupa, kojim su, na najsenzacionalniji način, završena trodnevna novogodišnja dešavanja u Budvi.
Tokom dvosatnog koncerta, koji je počeo u ponoć, publika je sve vrijeme pjevala poznate hitove jedne od najvećih zvijezda Balkana, a originalni nastup sarajevskog kantautora, koji je svakog puta drugačiji, uz fantastične muzičare i prateće vokale na sceni, upotpunili su svjetlosni efekti, laseri, baloni, konfete… sve baš onako kako to samo Dino zna.
Brojne generacije, od djece, mladih, roditelja i starih, zajedno su pjevale legendarne hitove sarajevskog kantautora.
Budva ovih dana pokazuje da je i ove godine najbolja novogodišnja turistička destinacija u regionu koja više od dvije decenije privlači desetine hiljada posjetilaca željnih dobrog provoda, prepoznatljivog muzičkog zvuka i najkvalitetnijih sadržaja.

Na kraju koncerta priređen je vatromet koji je osvijetlio budvanski Stari grad i rijeku ljudi koja je došla da uživa u koncertu jedne od najvećih regionalnih zvijezda.

Muzički čarobnjak iz Sarajeva - Dino Merlin priredio je veličanstvenu noć građanima i posjetiocima Budve.
Novogodišnja zabava u Budvi zatvorena je koncertom legendarnog Merlina koji je trajao do 2:20 sati. Budvanski trg je prvu ovogodišnju noć bio puniji nego noć prije kada je organiziran javni doček Nove godine.
Atmosferu prije nastupa legendarnog kantautora zagrijale su mlade pop zvijezde Sara Jo i Senidah. Potom je uslijedio spektakl "u režiji" sarajevskog čarobnjaka.
"Neka večeras sa ovog posebnog mjesta, iz ovog prelijepog grada ode iskrena želja za mir, ljubav i sreću svim dobrim ljudima svijeta!", poručio je Dino Merlin sinoć na samom kraju spektakularnog nastupa, kojim su, na najsenzacionalniji način, završena trodnevna novogodišnja dešavanja u Budvi.
Tokom dvosatnog koncerta, koji je počeo u ponoć, publika je sve vrijeme pjevala poznate hitove jedne od najvećih zvijezda Balkana, a originalni nastup sarajevskog kantautora, koji je svakog puta drugačiji, uz fantastične muzičare i prateće vokale na sceni, upotpunili su svjetlosni efekti, laseri, baloni, konfete… sve baš onako kako to samo Dino zna.
Brojne generacije, od djece, mladih, roditelja i starih, zajedno su pjevale legendarne hitove sarajevskog kantautora.
Budva ovih dana pokazuje da je i ove godine najbolja novogodišnja turistička destinacija u regionu koja više od dvije decenije privlači desetine hiljada posjetilaca željnih dobrog provoda, prepoznatljivog muzičkog zvuka i najkvalitetnijih sadržaja.

Na kraju koncerta priređen je vatromet koji je osvijetlio budvanski Stari grad i rijeku ljudi koja je došla da uživa u koncertu jedne od najvećih regionalnih zvijezda.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Jedan je Merlin 
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1662 times
- Been thanked: 3143 times
Ma bolja ne dubuoza
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Pa nece svake godine Merlina dovoditi za docek Nove godine. 
A spustanje jednih a uzdizanje drugih van svake pameti. Merlin i Dubioza dva razlicita svijeta.
Steta eto za ozvucenje ako je bilo lose kao sto pise, ne znam na kome su uopste takve stvari?
Al Dubioza uvijek, barem za Zenicu znam 100% napravi LUDNICU. Malo je reci. Prsti sve od energije, lude atmosfere. Nema ti mirno stajati sekunde.
Sta znam mozda je malo i do Sarajlija
Malo.. 
A spustanje jednih a uzdizanje drugih van svake pameti. Merlin i Dubioza dva razlicita svijeta.
Steta eto za ozvucenje ako je bilo lose kao sto pise, ne znam na kome su uopste takve stvari?
Al Dubioza uvijek, barem za Zenicu znam 100% napravi LUDNICU. Malo je reci. Prsti sve od energije, lude atmosfere. Nema ti mirno stajati sekunde.
Sta znam mozda je malo i do Sarajlija
- Mutevelija
- Selonačelnik

Ma bolji je Merlin
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik

Il o o Merlin bješe bolji
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav