e too. vidis feta sir. dosta recentnije od mozarelle.
necu pravit ove godine.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Očekivano, nedavno mi ti reče da baš i ne znaš kuhati.Arthur Dent wrote: 02 Jan 2023, 23:41e too. vidis feta sir. dosta recentnije od mozarelle.
necu pravit ove godine.

rezent - kulinarisch, insbesondere im Zusammenhang mit Käse, bedeutet es pikant, würzig, scharf, herzhaft oder kräftig.Morgen wrote: 02 Jan 2023, 23:40Jaoooo koji blamArthur Dent wrote: 02 Jan 2023, 23:35
hvala ti na trudu. eki ti je raja vec pojasnjavala. slicno kao da sam rekao, e zamisli? ili cuj to.
recentniji sir, malo jaci, zacinjeniji. ili mozda njemacka rijec "rezent" za sir. pikantniji, zacinjen. tako nekako. za serbet sigurno mislis na agdu, jel?
Ti se secas da je meni objasnjeno eki a ja zaboravila
Nemacka rec za pikantnije je würzig…
Da, mislim da he serbet agda, Zuckerdsirup
neki dan sam pravio gulas sa forumasima.Zizi wrote: 02 Jan 2023, 23:42Očekivano, nedavno mi ti reče da baš i ne znaš kuhati.Arthur Dent wrote: 02 Jan 2023, 23:41
necu pravit ove godine.![]()

Ohoho, to je onda morao biti neki urnebesni gulaš.Arthur Dent wrote: 02 Jan 2023, 23:48neki dan sam pravio gulas sa forumasima.bio je ko grom! samo onaj luk....
a dje po stare dane da kontam kako se pravi kadaif.Shadow wrote: 02 Jan 2023, 23:28Volim ja kadaif. S tim da sam ga 3 put u zivotu probalaArthur Dent wrote: 02 Jan 2023, 23:23
ma inace ono kadaif nesto smrljave, pecena fida u slatkom, tako nekako. men to bezveze. al ovo od immuno, izgleda mi fino.
dobra vece sjeno! fino ti stoji ta plava boja.![]()
Helou Art!
Kako si ti?
viewtopic.php?t=32325 raja pristigla da pomogne! sve srceta!Zizi wrote: 02 Jan 2023, 23:51Ohoho, to je onda morao biti neki urnebesni gulaš.Arthur Dent wrote: 02 Jan 2023, 23:48
neki dan sam pravio gulas sa forumasima.bio je ko grom! samo onaj luk....
![]()
Šta je bio problem sa lukom?
Pa to i jeste najbolje sa lukom, da oplačeš, jer je upravo to ljekovitost luka na djelu.Arthur Dent wrote: 02 Jan 2023, 23:54viewtopic.php?t=32325 raja pristigla da pomogne! sve srceta!Zizi wrote: 02 Jan 2023, 23:51
Ohoho, to je onda morao biti neki urnebesni gulaš.![]()
Šta je bio problem sa lukom?![]()
oplakah luk... oplakah ko malo dijete...
pisalo tako u ovim receptima sto vidjeh. ta ja znam. meni bi jednostavno bolji bio recentniji sir sa slatkim.Morgen wrote: 02 Jan 2023, 23:50 Ma ne ide zacinjen sir u künefe.
Neutralan, najcesce se koristi mozarela.

Arthur Dent wrote: 02 Jan 2023, 23:52a dje po stare dane da kontam kako se pravi kadaif.Shadow wrote: 02 Jan 2023, 23:28
Volim ja kadaif. S tim da sam ga 3 put u zivotu probala
Helou Art!
Kako si ti?
ok sam, malo me prehlada zeza pa sam nekakav umoran. jutros sam skroz rano otisao da uradim kojesta. putuje mi se. isao bih negdje. imam jos par slobodnih dana. ono sa autom, pa gdje se stigne.![]()
ti? jos uvijek toplo u sa? gripe?
morat cu vidjet kakav je u bademu. ondje volim otic na kolac, dva..Shadow wrote: 03 Jan 2023, 00:01
Kupi gotovi, i samo ljuljni agde![]()
Isao bi negdje da ozdravis?
Bolesno je u sa. Malo grlo, znam i od cega..malo noga ali moze se, sta ces.

Arthur Dent wrote: 03 Jan 2023, 00:05morat cu vidjet kakav je u bademu. ondje volim otic na kolac, dva..Shadow wrote: 03 Jan 2023, 00:01
Kupi gotovi, i samo ljuljni agde![]()
Isao bi negdje da ozdravis?
Bolesno je u sa. Malo grlo, znam i od cega..malo noga ali moze se, sta ces.![]()
kao sto stih kaze "ne drzi me mjesto"bas tako, da me malo dusa stigne.
Jako ukusan to je arapski kadaif neki ga zovu kunafe. Ima 100 varijacija kako se pravi ja sam ovdje skuhala malo gustin/maizena /niseste il skrob neznam kako ga ko zove. Kad se ohladilo dodala sa Mascarpone I vaniliju Extrakt. Kadaif koji nije süßen slozis na dno tepsije al dobro pritisnes da bude " nabijenArthur Dent wrote: 02 Jan 2023, 23:17sta bude ovo unutra immuno? nisam nikad probao ovako ovo. lijepo izgleda.

Sto mi brt nasmiga sedi 5tony stark wrote: 03 Jan 2023, 12:02 Rio mare clasic,crne masline i komadic suhog bifteka i uzeo hljeb u pekari zovu ga kukuruzni ali samo je po povrsini kao posut palentom... I colu.