Saudijska Arabija
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- ironman
- sirius
- Has thanked: 24139 times
- Been thanked: 24614 times
- Status: Offline
Re: Predznak sudnjeg dana/Nevjerovatni prizori: Nakon obilnih kiša ozelenila okolina Meke
Hajd i to da vidimo..
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- Duh
- Inventar foruma
- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
Re: Predznak sudnjeg dana/Nevjerovatni prizori: Nakon obilnih kiša ozelenila okolina Meke
samo neka vam je srce cisto.
- Kai
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 784 times
- Been thanked: 1741 times
Nek se i kod njih zeleni haha pa zar nije bozije davanja a ne sudnji dan. Svako vodu na svoj mlin. Da se ljude slusalo davno bi nam bio sudnji dan.
Vragolasto..

- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 797 times
- Been thanked: 285 times
Ništa to dok ne bude 40 žena na jednog čovjeka 

{code}
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš
Prvo se mora nafta povaditi pa će onda sve pozeleniti.Taare wrote: 07 Jan 2023, 18:17 Predznak sudnjeg dana je zeleno ar. poluostrvo, a ne zelena meka.
A već se radi na tome. Čas se primakao.

{code}
- Kai
- Inventar foruma
- Mood:
To je vec prokletstvo

Vragolasto..

- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4249 times
- Been thanked: 3166 times
Ma čeka se bolan da Will Smith otvori locker i donese sahat. Da budemo rahat 

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- BritkiMozak
- Osvježenje foruma
- Mood:
- Has thanked: 140 times
- Been thanked: 298 times
Koliko znam, po Islamu mora se dogoditi barem nekoliko stvari da bi bili sigurni da je počeo Sudnji Dan.
Jedan od znakova je da žene neće nositi marame čak ni u đamijama, nek me netko ispravi tko bolje zna ako sam pogriješio.
Drago mi je što je pustinja zazelenjela. Ono u što ja vjerujem je reinkarnacija a kad je riječ o civilizaciji u princip stvaranja, održavanja i razaranja. Sve se civilizacije s teškom mukom stvaraju, s još težom mukom održavaju, a najlakše ih je razorit. No razaranja nebi bilo ako bi svi živjeli jako jako pobožnim životom i daleko više marili za duhovnost nego za materijalne stvarti. Tada bi, ako bi baš moralo doći do razaranja i pustođšenja na cijeloj zemlji naprednija bića iz Svemira došla da nas privfremeno odvedu na svoju planetu.
No budući da se ne živi pobožno, kada nastupi veliko razaranje preživi cca 5 posto stanovništva, možda najviše 10 posto i oni prave novu civilizaciju.
U prvih nekoliko stoljeća, zapravo nema civilizacije jer je premalo ljudi i svi su organizirani po selima i plemenima. Zatim neka od tih sela postanu gradovi. Gradovi postanu gradovi-države osvajajući okolni teritorij i tako se kroz dva-tri tisućljeća nekoliko najjačih država na Zemlji nametne onim slabijima. Tada dođe do tehničkog napretka zbog kojeg se politička "elita" uzoholi i započne rat koji rezultira sveobuhvatnim uništenjem.
No, ako mora doći do prirodnog sveobuhvatnog uništenja zemlje a čovječanstvo bude toliko grešno da ne preživi ni pet posto neophodnog stanovništva za ponovnu izgradnju civilizacije, duhovno naprednija bića od nas iz Svemira dođu, ovdje se namnože i ostave potomstvu religiozna uputstva,
Naravno, uzrok uništenja ne mora biti rat. Može biti prirodni. Erupcje vulkana, potresi, poplave, padovi asteroida. No ono što je čovjek čovjeku u stanju počiniti kad je rat, to niti jedna životinja drugoj ne čini. Ili ako i čini, barem upotrebljava vlastito oružje, ne naudi ljudima ne bacaju bombe kao mi itd. isl.
Jedan od znakova je da žene neće nositi marame čak ni u đamijama, nek me netko ispravi tko bolje zna ako sam pogriješio.
Drago mi je što je pustinja zazelenjela. Ono u što ja vjerujem je reinkarnacija a kad je riječ o civilizaciji u princip stvaranja, održavanja i razaranja. Sve se civilizacije s teškom mukom stvaraju, s još težom mukom održavaju, a najlakše ih je razorit. No razaranja nebi bilo ako bi svi živjeli jako jako pobožnim životom i daleko više marili za duhovnost nego za materijalne stvarti. Tada bi, ako bi baš moralo doći do razaranja i pustođšenja na cijeloj zemlji naprednija bića iz Svemira došla da nas privfremeno odvedu na svoju planetu.
No budući da se ne živi pobožno, kada nastupi veliko razaranje preživi cca 5 posto stanovništva, možda najviše 10 posto i oni prave novu civilizaciju.
U prvih nekoliko stoljeća, zapravo nema civilizacije jer je premalo ljudi i svi su organizirani po selima i plemenima. Zatim neka od tih sela postanu gradovi. Gradovi postanu gradovi-države osvajajući okolni teritorij i tako se kroz dva-tri tisućljeća nekoliko najjačih država na Zemlji nametne onim slabijima. Tada dođe do tehničkog napretka zbog kojeg se politička "elita" uzoholi i započne rat koji rezultira sveobuhvatnim uništenjem.
No, ako mora doći do prirodnog sveobuhvatnog uništenja zemlje a čovječanstvo bude toliko grešno da ne preživi ni pet posto neophodnog stanovništva za ponovnu izgradnju civilizacije, duhovno naprednija bića od nas iz Svemira dođu, ovdje se namnože i ostave potomstvu religiozna uputstva,
Naravno, uzrok uništenja ne mora biti rat. Može biti prirodni. Erupcje vulkana, potresi, poplave, padovi asteroida. No ono što je čovjek čovjeku u stanju počiniti kad je rat, to niti jedna životinja drugoj ne čini. Ili ako i čini, barem upotrebljava vlastito oružje, ne naudi ljudima ne bacaju bombe kao mi itd. isl.
Last edited by BritkiMozak on 07 Jan 2023, 20:49, edited 1 time in total.
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.
- BritkiMozak
- Osvježenje foruma
- Mood:
- Has thanked: 140 times
- Been thanked: 298 times
Au, što će taj bit blažen među ženama.
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
To ne znam. Samo prenosim hadis. Ono što je bilo nezamislivo, polako se ostvaruje.Tierra Caliente wrote: 07 Jan 2023, 19:37Prvo se mora nafta povaditi pa će onda sve pozeleniti.Taare wrote: 07 Jan 2023, 18:17 Predznak sudnjeg dana je zeleno ar. poluostrvo, a ne zelena meka.
A već se radi na tome. Čas se primakao.![]()
Taif, nekad i sad.

Svi mi se morete obratit
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1589 times
- Been thanked: 2968 times
- Status: Online
dje je hadis znam da ima za ovo.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
Nije dobro, braco i sestre. Arapi navali k nama, a vegetacija ode anamo. Tacno im se ne da da zive u zelenilu
Samo sabura
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Svi mi se morete obratit
- Kai
- Inventar foruma
- Mood:
Kao da trava ne moze poceti rasti iz pjeska samo takva im je klima bila. Al sve sw mjenja pa zemlja je okrugla polovi se mjenjaju itd.
Vragolasto..

- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš
Svaki dan je sudnji dan. Jer ćemo za svaki dan odgovarati. Tako da ne treba se sa ovim opterecavati.
{code}
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40176 times
- Been thanked: 26227 times
Muhammed (a.s.) je rekao: "Sudnji dan neće nastupiti dok arapska područja ponovo ne OZELENE i ne postanu kao što su i bili, rijeke i bašče."
Rečeno je:
“Niko ti se ne može popeti na leđa osim ako mu ih poviješ!”
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40176 times
- Been thanked: 26227 times
Rečeno je:
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4249 times
- Been thanked: 3166 times
Samo nije fun kad se zna da će kijamet. Zato narod i jest nakrivo nasadjen, nema šta izgubti 

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Kai
- Inventar foruma
- Mood:
Dosta nam je sudnjeg dana dajte nam prosperitet.
Vragolasto..