Skontala, skontala pa editovala post.
Hvala.
Moderator: Krokodil Behko
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Elektrolizom vode sta se odvaja? Vodik i Kisik? Auto na vodu koristi vodik dobijen od vode? Mlad si,procitaj malo?Mister No wrote: 06 Jan 2023, 11:42Eto tvoj pametan moj nijebiha wrote: 06 Jan 2023, 11:38
Svaki pametan komentar je koristan? Ovaj tvoj nije bas? Postoj auti koji voze na HNO ,ili kako i drugacijezovu:na vodu? Prolistaj malo ,mozda ces i sam napravit? Nije tesko!
Znas li ti uopće razliku između vodonika i vode?

Koje je to auto sto koristi vodu?

Da li se tvoj rodjak zove, Elon Musk?Taare wrote: 06 Jan 2023, 15:46 Da iskoristim priliku i ispričam jednu zanimljivu priču koja se odigrala u tuzli.
jedan tz profa, dip. ing. elektrotehnike, napravio je el. auto. Ne sjećam se čiju je karoseriju uzeo, al mogu upitat rođaka koji je finansijski progurao projekat.
Dvije bitne stvari.
prva, napravio ga kada je ta industrija bila u povojima.
Drugo i glavno, za njegovo auto nije trebala utičnica. Auto se punio bežično.
Po njemu, dovoljno je bilo da kroz tuzlu poreda nešto, ne mogu se sjetiti šta, pa da se auto puni u vožnji.
Eto koliko je naš stručnjak bio ispred svijeta.
i onda su on i taj moj rođak sa tim svojim projektom otišli kod jasmina imamovića kako bi združenim snagama napravili "zelenu tuzlu" kako je taj projekat nazivao profa.
Dakle, prvi grad u svijetu koji bi ukinuo auta sa motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem.
mogao je od svakog mogućeg auta napraviti električno.
Kasnije bi tu tehnologiju prodavali strancima i zaradili ogromne novce.
Naravno da ga je jasmin odjebo i naravno da se čovjek razočarao nakon što je pokucao na mnoga vrata bh vlastodržaca.
onda je uzeo svoje projekte, otišao u vw, u roku odmah dobio poziv da ode u njemačku i onda je njima prodao svoje planove.

Ma snalazljiva je ona..Taare wrote: 06 Jan 2023, 14:57 Joj ovih sarajlija, nigdje džentlmena.
Vanilla, da sam dole, još danas bih došao u sa i riješio problem.![]()

Rođak je imao nekog keša pa je pogur'o projekat. Genije je bio profa. Što se tiče muska, profa je za njega ni manje ni više nego nikola tesla.

Fudo! Pogledaj ovaj video? Koristi se destilirana voda? Smanjuje potrosnju oko 40%:

Koliko te na kraju koštala opravka?Vanilla wrote: 08 Jan 2023, 19:00 20230107_164639.jpg
Ovo moze i na onu temu sta smo dobili na poklon![]()

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests