Bosna Šapatom Pade

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 29755 times
Been thanked: 31174 times
Status: Online

Re: Bosna Šapatom Pade

Post by ironman » 10 Jan 2023, 10:54

Krokodil Behko wrote: 10 Jan 2023, 10:45 Ne nasjedajte na provokacije, vele iz osmorke/sedmorke/šestorke/trojke, ili šta su već sad

Piše: AVDO AVDIĆ / Istraga

Kršenje Ustava BiH nije provokacija. To je krivično djelo. To je, zapravo, rušenje ustavno-pravnog poretka. I na to se ne nasjeda. Na to se odgovara. Silom, dakako. Baš onako kako je Španija odgovorila katalonskim separatistima okupljenim oko Carlesa Puigdemonta.
Nemam logicno objasnjenje za ponasanje tih ljudi iz 8 ili kako vec..
Sve lici na pricu iz CG..nevjerovatno slicna retorika,obrzac ponasanja..sve.
Sinoc rekoh,nadam se da je kriticna masa patriota za koje ne sumnjam da ih ima i u tim strankama uvidjela sta se pokusava uraditi..
dream of spring...

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4664 times
Been thanked: 3772 times
Status: Offline

Post by Melek » 10 Jan 2023, 11:10

Jedini je problem što je i Bake tako isto govorio onomad dok je srko svoju nafaku. Čak šta više bila mi je iritantna ona jedna njegova izrazito pasivna bmk-faza jedno vrijeme gdje je totalno ćutio i nereagovao na ovo Dodkovo zahuktavanje i to je sve pravdao da Dodik tako to kao teatralno priča ali radi drugo. Sve to treba turiti im glavu pod sać a dupe u vazduh i jebat bez vazelina.
Last edited by Melek on 10 Jan 2023, 11:16, edited 1 time in total.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4664 times
Been thanked: 3772 times

Post by Melek » 10 Jan 2023, 11:15

Ispuhaće, veli Bake i ode lagano na džumu. Isti Garry Cooper, sve je ličilo na san :kafa
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4414 times

Post by Taare » 10 Jan 2023, 11:22

Krokodil Behko wrote: 10 Jan 2023, 10:45 Ne nasjedajte na provokacije, vele iz osmorke/sedmorke/šestorke/trojke, ili šta su već sad

Piše: AVDO AVDIĆ / Istraga

Kršenje Ustava BiH nije provokacija. To je krivično djelo. To je, zapravo, rušenje ustavno-pravnog poretka. I na to se ne nasjeda. Na to se odgovara. Silom, dakako. Baš onako kako je Španija odgovorila katalonskim separatistima okupljenim oko Carlesa Puigdemonta.
Jes, samo da tužilaštvo nije krcato dodikovim ljudima.
Svi mi se morete obratit

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6131 times
Been thanked: 6721 times

Post by greeneyes » 10 Jan 2023, 11:29

Melek wrote: 10 Jan 2023, 11:10 Jedini je problem što je i Bake tako isto govorio onomad dok je srko svoju nafaku. Čak šta više bila mi je iritantna ona jedna njegova izrazito pasivna bmk-faza jedno vrijeme gdje je totalno ćutio i nereagovao na ovo Dodkovo zahuktavanje i to je sve pravdao da Dodik tako to kao teatralno priča ali radi drugo. Sve to treba turiti im glavu pod sać a dupe u vazduh i jebat bez vazelina.
Ma de nije Bake takav
Samo sabura

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 10 Jan 2023, 11:33

Kako sda trolovi prelaze preko činjenice da im je kleptoman bake jedno vrijeme toliko lijepo govorio o rs i 9. januaru da sam u jednom trenutku povjerovao kako će lično otići u b-luku i razviti kikometarsku zastavu republike šumske.
Svi mi se morete obratit

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 29755 times
Been thanked: 31174 times

Post by ironman » 10 Jan 2023, 11:39

Pricas o stvarima o kojima nemas pojma.
Plus etiketiras ljude bez da te itko izazvao.
Nevermind,modus operandi svakog od nas je valjda produkt vlastitog nacina zivota.
Elem. Vezano za 9 januar.
I bakir a i zeljko su imali izjave o tome.
Caka je u prici da su te izjave date prije nego je Ustavni sud presudio da je 9 januar protivzakonito obiljezavanje.
A sad se prisjetimo ko je podnio apelaciju Ustavnom sudu.
Da,tako je.
Osim dvokoraka i googleta treba znati i razmisliti prije nego se pocne pljuvati.
dream of spring...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10864 times
Been thanked: 12749 times

Post by Krokodil Behko » 10 Jan 2023, 11:41

Taare wrote: 10 Jan 2023, 11:33 Kako sda trolovi prelaze preko činjenice da im je kleptoman bake jedno vrijeme toliko lijepo govorio o rs i 9. januaru da sam u jednom trenutku povjerovao kako će lično otići u b-luku i razviti kikometarsku zastavu republike šumske.

Nekad su bili mirniji, nisu se ovako ponašali, pa se to moglo istolerisati.
Sad kad smo na ivici ambisa, nema popuštanja ni oko čega i to bi bilo jednostavno objašnjenje za tebe, pa tako da nema potrebe da to stalno ponavljaš

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 10 Jan 2023, 12:22

Krokodil Behko wrote: 10 Jan 2023, 11:41 Nekad su bili mirniji, nisu se ovako ponašali, pa se to moglo istolerisati.
Sad kad smo na ivici ambisa, nema popuštanja ni oko čega i to bi bilo jednostavno objašnjenje za tebe, pa tako da nema potrebe da to stalno ponavljaš
Bravo, genije. Dakle, po tebi, ako bi u miru i tišini obilježavali neke za četnike bitne datume poput "oslobođenja" pojedinih gradova, ne bi bio problem da bakir ode i uveliča taj hepening?
Svaka čast :ruke

Prosto ne mogu da vjerujem da vi prizivate najveće zlo koje je pogodilo naš korpus i nudite ga kao rješenje.
Sve mislim da sam u nekom košmaru iz kojeg se moram probuditi.
I ovdje vidim da se jedva čeka da dođe do raspada "osmorka" ili "trojke" ne bi li ponovo zajahala ta kleptomanska sda bagra.
Da pišeš knjigu, ne bi bila dovoljna dva toma da pobrojiš zlodjela koja su počinili.

Odakle krenuti, od živih asima i "sve po zakonu" brankovića, ili od krepalih poput ahme hadžipašića čija se porodica nakon njegovog uginuća svađala za milione koje je opljačkao i ostavio?
Možda od tužilaštva, tačnije dalide i diane?
od raznih zukića, prevljaka i drugih hadžija sa ilidže?
Krkana poput zahiragića, zildžića il mandže?
Treba I se, možda, vratiti na rat i prodaju pušaka i humanitarne?
Gdje god je bilo kakvog kriminala, naći ćeš sda kadar.
Zadnja afera je ona u vezi firme "zrak". Glavni likovi su stari koalicioni partneri dilfaš(sda) i ono govno iz fahrine stranke - džindić.
Prije toga su se natovarili na unis group.
Dakle, samo kažite gdje početi.
Oni su, zajedno sa svojim partnerima, u miru, za nekih deset godina otjerali preko milion ljudi.
Svi mi se morete obratit

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 24823 times
Been thanked: 22804 times

Post by Masamune » 10 Jan 2023, 14:04

tony stark wrote: 10 Jan 2023, 11:39 Pricas o stvarima o kojima nemas pojma.
Plus etiketiras ljude bez da te itko izazvao.
Nevermind,modus operandi svakog od nas je valjda produkt vlastitog nacina zivota.
Elem. Vezano za 9 januar.
I bakir a i zeljko su imali izjave o tome.
Caka je u prici da su te izjave date prije nego je Ustavni sud presudio da je 9 januar protivzakonito obiljezavanje.
A sad se prisjetimo ko je podnio apelaciju Ustavnom sudu.
Da,tako je.
Osim dvokoraka i googleta treba znati i razmisliti prije nego se pocne pljuvati.
Nije to opravdanje za takve izjave tad. To je isto tako bilo sramotno.
Doduše kod Komšića je donekle opravdano u smislu jer je tad, čini mi se, još uvijek bio u SDP-u, a zna se da je SDP uvijek dobro sarađivao sa Dodikom čak i na štetu države, Bošnjaka i ostalih patriota. Nedugo nakon toga je i napustio stranku jer mu je vjerovatno bilo dosta svega.
Bakir nije imao ama baš nikakvo opravdanje za takvu sramotnu izjavu u to vrijeme. Nema veze ni što su odnosi među Bošnjacima, Hrvatima i Srbima bili dosta opušteniji, kao ni to šta je Ustavni sud presudio kasnije.

Katastrofalno je kod jednih nešto umanjivati, a držati se pljuvanja samo drugih kad su i jedni i drugi (svako u svoje vrijeme) ispali govna po pitanju patriotizma.

Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 797 times
Been thanked: 285 times

Post by Tierra Caliente » 10 Jan 2023, 14:10

Chloe wrote: 10 Jan 2023, 07:49
Tierra Caliente wrote: 09 Jan 2023, 23:49 Oko 20-25 do 8 večeras taman kući se vraćam. Kad vatromet. Vidio se iz Starog Grada. Al više su se čule detonacije od vatrometa nego vatromet.

Pomislih šta ovo tamo eksplodira. Nešto otišlo u vazduh :123

Pola današnjih stanovnika Sarajeva nije ni bilo u Sarajevu tokom rata i opsade zato je to ovako stanje indolentno i nezainteresirano. Hajde valjda će opet biti prilika da i ta ostala polovica osjeti čari opsade, nosanje kanistera od 20-30 litara, čekanje u redu za vodu, bunar, česmu, primanje konzervi, brašna i ulja preko Merhameta, La Benevlencije, Karitasa, čari bježanja od snajpera, puškomitraljeza i granata.
Nemoj me pogrešno shvatiti, jučerašnji dan gorčinom i bolom sam popratila, ma kako se trudila da ignoriram, ali Sarajevu je to trebalo, nažalost. Možda nekima iz FGR iz guzica dodje u glavu. :cudi

Učahurili ste se kao država u državi. Ne znate kako je živjeti u šumskoj, ne znam ni ja, al od rata osjetim dio tog života na svojoj općini.
U Sa sam x puta doživjela komentare hvale Fikreta Abdića, kroz materijalizam koji opravdava njegove postupke. :grana

Ovo što Osmorka prolazi, naivno se nadajući kako nešto mogu promijeniti, pa sve je to SDA prošla, samo eto treba nekad ljudima dati mogućnost da svoju teoriju sprovedu u praksu, da vide kako je lako biti posmatrač, a rad na "terenu" je nešto sasvim drugo. Mada u ovom slučaju nisam sigurna da možemo sebi priuštiti nove greške.
Pa kažem ti ja zbog čega je stanje ovako. Više od pola današnjih stanovnika Sarajeva nije ni bilo tokom rata i opsade ovdje niti su to Sarajlije. Druga stvar masa je onih iz sandžaka i istočne Bosne koji su odmah na početku pobjegli vani i poslije su došli sa parama. Jedni su prodali imanja Srbima u RS i kupili stanove od Srba u Sarajevu jeftino, dok su drugi radili i primali pare u izbjeglištvu u inostranstvu. Najeli se hljeba pa zaboravili šta je i kako je bilo. K'o hajde malo smo se skucili, život doveli u neki red i normalu i dobro je neće ovdje nikad više biti rata. Dobro je meni i mojoj porodici. Fino se živi. Može se nekako gurati.

Sklonili i naselili se mnogi u Sarajevo i misle da su ovdje sigurni. Neće ih u Sarajevu niko dirati, ne može ih niko u kakav logor odvesti, ne može ih niko ubiti, ne može im niko stan ili kuću zapaliti i opet protjerati.

Ja da sam na mjestu Dodika i Srba radio bih i još gore stvari. Ovo je kamilica šta Dodik radi. Upravo zbog te kokošije, pileće pameti Bošnjaka. Dobar je Dodik, on uvijek drži barem onaj minimum patriota budnim. Jer da se pola Bošnjaka iz Sarajeva pita davno bi se na rat zaboravilo. Pa danas da zaustaviš na ulici u Sarajevu 10 prolaznika i da ih pitaš gdje je ko bio i gdje je koja linija bila većina bi samo blejala ko mutavi.

Pola miliona nekih boraca, šehidskih, RVI, civilnih žrtava, ovih onih, a '91-'92. nije se mogla četa vojnika skupiti u Patriotskoj Ligi, preteći TO i Armije RBiH. Stotine miliona isisavaju iz budžeta preko socijale. Koja crna socijala a hiljade nekih beneficija uzimaju i fino preko toga žive i oni i njihove porodice. Otac mi je bio u Patriotskoj Ligi na Stupu (Opština Ilidža) na teretnoj kapiji firme Energoinvest-TAT među četnicima tj. mješovitim stražama dok se još nije zapucalo. 18 ljudi je samo bilo, a danas na tim spiskovima imaš ih hiljade.

Napravili su žičaru na Trebeviću fino su sve uredili našminkali da mogu pobjeglice i njihove k*rvetine uživati i slikat se za Instagram. Meni i mojoj porodici je još na pameti onaj čovjek što ga gore zaklaš, čuvar. Ili kad mi je majke krv davala za ranjene na Trebeviću. Po ulicu su ljude zaustavljali i molili ko će krv da da i ko je koja krvna grupa. Ili kad je gore vojska omladina skakala niz liticu provaliju da ih žive ne zarobe...

Ili iz Nedžarića malo ko zna da su stotine ljude pobili i na hiljade ranili, od masakra na Dobrinji u redu za vodu, do masakra u osnovnoj školi na Alipašinu, u Boljakovu, masakra na Aerodromskom naselju. Nego jok mi imamo situaciju da se ovdje u glavnom i najvećem gradu u BiH prikrivaju zločini i karakter rata i agresije. Običnu sitnu raju sa Dobrinje i Alipašina su razvlačili po sudovima, a iz Nedžarića niko nikad i ni za šta nije odgovarao. Pa šta onda drugi mogu da očekuju u drugim i manjim gradovima i selima. Za 10-20 godina neće se ovdje ni znati šta je ni kako je bilo. Govorim za Sarajevo, a dahabeter za druga mjesta.

Ne znam fakat nisam pametan. Da li je to zbog ovog naroda isprepadanog, izbjeglica iz drugih dijelova BiH, a koji žive u Sarajevu. Da li je to zbog ovih pobjeglica i dezertera i njihovih porodica. Da li je to zbog američkih donacija USAID-a, zapadnih NVO. Dali su preko 80 miliona za propagandu protiv Bošnjaka. Pa mi u Sarajevu nemamo svoju televiziju, novine, portal koji je Bosanski. Eno ti primjer smrdljivog Klix portala. To je skoro sve kupljeno i plaćeno od strane zapada i komšija/susjeda. Znači ovdje narod živi u najcrnjem medijskom mraku u Sarajevu. I filuje se i puni mu se glava propagandom. Nekad su to radili topovima i granatama tokom oružane agresije, a sad sa megafonima medija. Ovdje se najnormalnije servira propaganda ha istočnih ha zapadnih komšija. E hajde majčin sine nešto proBiH pročitaj i vidi na njihovim medijima. Vučić kad je došao na vlast prvo je medije disciplinovao. Da paze šta i kako pričaju. I tako i sad smo mi pod opsadom i aparthejdom samo je drugačiji način i metode kojim se to postiže. Valjda će nekad doći narodu iz g*zice u glavu, samo do tad da ne bude kasno. :ćitire
{code}

Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 5684 times
Been thanked: 7145 times

Post by Vanilla » 10 Jan 2023, 14:28

Tierra Caliente wrote: 10 Jan 2023, 14:10

Gdje živiš u Starom Gradu, koje naselje?

Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tierra Caliente » 10 Jan 2023, 14:30

Taare wrote: 10 Jan 2023, 12:22 Treba I se, možda, vratiti na rat i prodaju pušaka i humanitarne?
Gdje god je bilo kakvog kriminala, naći ćeš sda kadar.
Zadnja afera je ona u vezi firme "zrak". Glavni likovi su stari koalicioni partneri dilfaš(sda) i ono govno iz fahrine stranke - džindić.
Oni su, zajedno sa svojim partnerima, u miru, za nekih deset godina otjerali preko milion ljudi.
Eh da ti ja odgovorim.
Većinu naoružanja u Sarajevu je zaplijenila, zarobila PLBiH, MUP i TO iz srpskih stanova od članica SDS-a i njihovih porodica.

Drugi dio naoružanja iz Pretisa, uglavnom protiv oklop. U mojem naselju su prije aprila 92-ge zarobili preko 230 komada naoružanja od komšija :puca Tako da je to što je SDA švercovala šaka jada.

Spomenuo sam stanovnike u ratnom Sarajevu. Poznato je da se broj stanovnika uvećavao da se vojsci ima dati hrana i da se vojska prehrani od humanitarne pomoći. Oni što su oni preprodavali je luksuzna roba kafa, alkohol, cigare i slično.

Nije SDA opuhala industrijske zone u Sarajevu već SDS. Od Vogošće i Unisa kojeg su držali Srbi, do Orla iz Rajlovca, Hadzica i remontnog zavoda, Famosa u Hrasnici. Tako da nemoj trpati ono što je SDS pokrao i opljačkao našim lopovima. :ćitire
{code}

Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tierra Caliente » 10 Jan 2023, 14:31

Vanilla wrote: 10 Jan 2023, 14:28

Sunčana strana Vanilla. Što pitaš? :)
{code}

Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Vanilla » 10 Jan 2023, 14:32

Tierra Caliente wrote: 10 Jan 2023, 14:31
Vanilla wrote: 10 Jan 2023, 14:28

Sunčana strana Vanilla. Što pitaš? :)
A ništa... i dalje sam jedina sa memli strane :spavanje

Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tierra Caliente » 10 Jan 2023, 14:43

Taare wrote: 10 Jan 2023, 12:22 Zadnja afera je ona u vezi firme "zrak". Glavni likovi su stari koalicioni partneri dilfaš(sda) i ono govno iz fahrine stranke - džindić.
Pa oni su najavili tačnije Dzindic da je Zrak, Remontni zavod u Hadzicima I Binas u Bugojnu na dobošu i da šatro ne znaju šta će sa tim firmama. :grana

Remontni zavod preuzima onaj iz Goražda.
Zrak Amko ili Bingo ili onaj iz Kiseljaka.
A Binas brat i familija od one Melike iz Bugojna.
{code}

Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tierra Caliente » 10 Jan 2023, 14:47

U Bugojnu je registrovana firma koja je preuzela proizvodini program Binasa :ćitire

Hale u TRZ kupuje vlasnik suvlasnik Pobjede PTG :ćitire

Zrak ima dugove i hipoteke HIFE :ćitire

Dionice Igmana kupila Hifa.

Terminal na Dobrinji pravi Hifa..

I tako to... :kafa
{code}

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3490 times

Post by Chloe » 10 Jan 2023, 15:07

Chloe wrote: 10 Jan 2023, 07:49

Nemoj me pogrešno shvatiti, jučerašnji dan gorčinom i bolom sam popratila, ma kako se trudila da ignoriram, ali Sarajevu je to trebalo, nažalost. Možda nekima iz FGR iz guzica dodje u glavu. :cudi

Učahurili ste se kao država u državi. Ne znate kako je živjeti u šumskoj, ne znam ni ja, al od rata osjetim dio tog života na svojoj općini.
U Sa sam x puta doživjela komentare hvale Fikreta Abdića, kroz materijalizam koji opravdava njegove postupke. :grana

Ovo što Osmorka prolazi, naivno se nadajući kako nešto mogu promijeniti, pa sve je to SDA prošla, samo eto treba nekad ljudima dati mogućnost da svoju teoriju sprovedu u praksu, da vide kako je lako biti posmatrač, a rad na "terenu" je nešto sasvim drugo. Mada u ovom slučaju nisam sigurna da možemo sebi priuštiti nove greške.
Pa kažem ti ja zbog čega je stanje ovako. Više od pola današnjih stanovnika Sarajeva nije ni bilo tokom rata i opsade ovdje niti su to Sarajlije. Druga stvar masa je onih iz sandžaka i istočne Bosne koji su odmah na početku pobjegli vani i poslije su došli sa parama. Jedni su prodali imanja Srbima u RS i kupili stanove od Srba u Sarajevu jeftino, dok su drugi radili i primali pare u izbjeglištvu u inostranstvu. Najeli se hljeba pa zaboravili šta je i kako je bilo. K'o hajde malo smo se skucili, život doveli u neki red i normalu i dobro je neće ovdje nikad više biti rata. Dobro je meni i mojoj porodici. Fino se živi. Može se nekako gurati.

Sklonili i naselili se mnogi u Sarajevo i misle da su ovdje sigurni. Neće ih u Sarajevu niko dirati, ne može ih niko u kakav logor odvesti, ne može ih niko ubiti, ne može im niko stan ili kuću zapaliti i opet protjerati.

Ja da sam na mjestu Dodika i Srba radio bih i još gore stvari. Ovo je kamilica šta Dodik radi. Upravo zbog te kokošije, pileće pameti Bošnjaka. Dobar je Dodik, on uvijek drži barem onaj minimum patriota budnim. Jer da se pola Bošnjaka iz Sarajeva pita davno bi se na rat zaboravilo. Pa danas da zaustaviš na ulici u Sarajevu 10 prolaznika i da ih pitaš gdje je ko bio i gdje je koja linija bila većina bi samo blejala ko mutavi.

Pola miliona nekih boraca, šehidskih, RVI, civilnih žrtava, ovih onih, a '91-'92. nije se mogla četa vojnika skupiti u Patriotskoj Ligi, preteći TO i Armije RBiH. Stotine miliona isisavaju iz budžeta preko socijale. Koja crna socijala a hiljade nekih beneficija uzimaju i fino preko toga žive i oni i njihove porodice. Otac mi je bio u Patriotskoj Ligi na Stupu (Opština Ilidža) na teretnoj kapiji firme Energoinvest-TAT među četnicima tj. mješovitim stražama dok se još nije zapucalo. 18 ljudi je samo bilo, a danas na tim spiskovima imaš ih hiljade.

Napravili su žičaru na Trebeviću fino su sve uredili našminkali da mogu pobjeglice i njihove k*rvetine uživati i slikat se za Instagram. Meni i mojoj porodici je još na pameti onaj čovjek što ga gore zaklaš, čuvar. Ili kad mi je majke krv davala za ranjene na Trebeviću. Po ulicu su ljude zaustavljali i molili ko će krv da da i ko je koja krvna grupa. Ili kad je gore vojska omladina skakala niz liticu provaliju da ih žive ne zarobe...

Ili iz Nedžarića malo ko zna da su stotine ljude pobili i na hiljade ranili, od masakra na Dobrinji u redu za vodu, do masakra u osnovnoj školi na Alipašinu, u Boljakovu, masakra na Aerodromskom naselju. Nego jok mi imamo situaciju da se ovdje u glavnom i najvećem gradu u BiH prikrivaju zločini i karakter rata i agresije. Običnu sitnu raju sa Dobrinje i Alipašina su razvlačili po sudovima, a iz Nedžarića niko nikad i ni za šta nije odgovarao. Pa šta onda drugi mogu da očekuju u drugim i manjim gradovima i selima. Za 10-20 godina neće se ovdje ni znati šta je ni kako je bilo. Govorim za Sarajevo, a dahabeter za druga mjesta.

Ne znam fakat nisam pametan. Da li je to zbog ovog naroda isprepadanog, izbjeglica iz drugih dijelova BiH, a koji žive u Sarajevu. Da li je to zbog ovih pobjeglica i dezertera i njihovih porodica. Da li je to zbog američkih donacija USAID-a, zapadnih NVO. Dali su preko 80 miliona za propagandu protiv Bošnjaka. Pa mi u Sarajevu nemamo svoju televiziju, novine, portal koji je Bosanski. Eno ti primjer smrdljivog Klix portala. To je skoro sve kupljeno i plaćeno od strane zapada i komšija/susjeda. Znači ovdje narod živi u najcrnjem medijskom mraku u Sarajevu. I filuje se i puni mu se glava propagandom. Nekad su to radili topovima i granatama tokom oružane agresije, a sad sa megafonima medija. Ovdje se najnormalnije servira propaganda ha istočnih ha zapadnih komšija. E hajde majčin sine nešto proBiH pročitaj i vidi na njihovim medijima. Vučić kad je došao na vlast prvo je medije disciplinovao. Da paze šta i kako pričaju. I tako i sad smo mi pod opsadom i aparthejdom samo je drugačiji način i metode kojim se to postiže. Valjda će nekad doći narodu iz g*zice u glavu, samo do tad da ne bude kasno. :ćitire
De ti malo prikoči, kakve teritorijalne podjele, kakva podjela Istočna Bosna, Sandžak. Imaš sarajlija koji ne misle i ne doživljavaju sve kao ti, tako i po cijeloj BiH. :cudi Koliko godina si ti imao u ratu? Koliko je tvoje generacije koju zaboli dupe za BiH, a isto u ratu bili?

Svi mi imamo one koji su "patili" za BiH iz toplih soba i one koji su istinski patili,ma kako na sigurnom bili. I takvi su nam valjali, nije nam svima ista sudbina. Nekom Allah da bogastvo, a da nisu svjesni na kakvom su iskušenju, ali to je druga tema.

Istočna Bosna ili neko iz Sandžaka kriv što imate mase i mase mladih ljudi koji nikad npr. Srebrenicu nisu posjetili, al bitno je da jesu Makarasku. :cudi
Prošle godine vijest o organizovanoj posjeti učenika iz Novog Grada Srebrenici, i ideja da se uvede kao aktivnost. :lupa Kasnite, kasnite ... Kod nas srednjoškolci od prve kolektivne dženaze imaju posjetu Potočarima kao redovnu aktivnost. Učenicima koji ne mogu platiti, mi se pobrinemo za novac. Koliko je od Krajine do Srebrenice, a koliko od Sarajeva do Srebrence, što bi se narodni reklo, prepišnuti možete ... :ljut

Kad vam djeca nisu Srebrenicu posjetila, šta znaju onda od Višegradu, Rogatici, Foči, područja gdje se i danas traga za tijelima ubijenih, gdje je najveći broj silovanih i zlostavljenih žena/djevojki/djevojčica u ratu, ništa - uvjerila sam se generacijom svog sina, djece rođene u Sa, bitno je da naglase da su Sarajlije, kao da nešto više vrijede ... nemoj mi to, isto i za Krajišnike vjerovatno govorite ... :kafa

Ko jedan taksista ( naglasio da je sarajlija, i od kud je) pa meni, ooo ti si Krajiškinja, pa Krajišnici ljudeskare, u ratu u Švici me dočekali, pomagali ... :maja da bi onda na FoĆake drvlje i kamenje, paradžije, došli ... rekoh, momak, nisu FoĆaci, nego FoČČČČČČaci, stani mi da izađem ... :valja Garant nekoj Fočanki priča obrnuto ... :rug
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tierra Caliente » 10 Jan 2023, 15:52

Chloe wrote: 10 Jan 2023, 15:07 De ti malo prikoči, kakve teritorijalne podjele, kakva podjela Istočna Bosna, Sandžak. Imaš sarajlija koji ne misle i ne doživljavaju sve kao ti, tako i po cijeloj BiH. :cudi Koliko godina si ti imao u ratu? Koliko je tvoje generacije koju zaboli dupe za BiH, a isto u ratu bili?

Svi mi imamo one koji su "patili" za BiH iz toplih soba i one koji su istinski patili,ma kako na sigurnom bili. I takvi su nam valjali, nije nam svima ista sudbina. Nekom Allah da bogastvo, a da nisu svjesni na kakvom su iskušenju, ali to je druga tema.

Istočna Bosna ili neko iz Sandžaka kriv što imate mase i mase mladih ljudi koji nikad npr. Srebrenicu nisu posjetili, al bitno je da jesu Makarasku. :cudi
Prošle godine vijest o organizovanoj posjeti učenika iz Novog Grada Srebrenici, i ideja da se uvede kao aktivnost. :lupa Kasnite, kasnite ... Kod nas srednjoškolci od prve kolektivne dženaze imaju posjetu Potočarima kao redovnu aktivnost. Učenicima koji ne mogu platiti, mi se pobrinemo za novac. Koliko je od Krajine do Srebrenice, a koliko od Sarajeva do Srebrence, što bi se narodni reklo, prepišnuti možete ... :ljut

Kad vam djeca nisu Srebrenicu posjetila, šta znaju onda od Višegradu, Rogatici, Foči, područja gdje se i danas traga za tijelima ubijenih, gdje je najveći broj silovanih i zlostavljenih žena/djevojki/djevojčica u ratu, ništa - uvjerila sam se generacijom svog sina, djece rođene u Sa, bitno je da naglase da su Sarajlije, kao da nešto više vrijede ... nemoj mi to, isto i za Krajišnike vjerovatno govorite ... :kafa

Ko jedan taksista ( naglasio da je sarajlija, i od kud je) pa meni, ooo ti si Krajiškinja, pa Krajišnici ljudeskare, u ratu u Švici me dočekali, pomagali ... :maja da bi onda na FoĆake drvlje i kamenje, paradžije, došli ... rekoh, momak, nisu FoĆaci, nego FoČČČČČČaci, stani mi da izađem ... :valja Garant nekoj Fočanki priča obrnuto ... :rug
Zasto da prikocim ? Koliko sam ja imao godina u ratu ? Dovoljno da me gadja puskomitraljez iz Nedzarica sa osnovne skole Aleksa Santic u dnevnoj sobi u stanu u ulici Djure Jaksica ili sa druge strane stana iz doma slijepih. Koliko mi je poznato i ti si dobila nekakav status demobilisanog borca, a pitanje je jesi li linije i četnika vidjela. Nije valjda da si i ti medju ovima koje sam spomenuo i da te to bode. :hm

Koliko je moje generacije koje zaboli dupe. Pa kad vide da im ocevi demobilisani borce, invalidi, sa PTSP-om, ucesnici u pripremama za odbranu, clanovi Patriotske Lige, nezaposleni idu po javnim kuhinjama, po Crvenim Krstovima, Merhametima mislim da ih nema mnogo koji bi uradili ono sto su njihovi ocevi i roditelji.

Boga mi poslije rata mi smo isli i na Mojmilo odakle su tenkovima i patovima sa BVP-a bubali po Novom Gradu i obilazili sehidska mezarja na Dobrinji u mahali i na Kovacima. Kakvo je stanje danas, vjerovatno pretpostavljam da je jako lose. Vjerujem da je uzrok tome gore naveden u prethodnom postu. Licno meni te posjete nista ne znace jer sam ih imao 0-24 sata 3 godine. Mnoga pobrojana mjesta u Sarajevu danasnji stanovnici ne obilaze, a da ne govorim o drugim dijelovima Bosne i Hercegovine. Na Novom Gradu i Vogosci ima dosta izbjeglica iz istocne Bosne, pa ako njima nije stalo da idu i da posjete ne znam zbog cega mi meni stalo da idem ? A isli su sa mnom u skolu, pola razreda iz Vlasenice, Zvornika, Visegrada, Srebrenice, Han Pijeska...Ne trebam ja da idem u Srebrenicu da vidim ko je i sta je kakav je ko. Dovoljno je da se ode na Markale, Budakovice ili Aerodromsko naselje gdje je streljano preko 30 ljudi i gdje je stotine stanovnika zavrsilo u logoru u Lukavici na Kuli. To ti je ovo mjesto odakle je sad vatromet ispaljivan.

Koliko je njih iz Visegrada, Srebrenice, Rogatice, Foce posjetilo nasa stratista u Sarajevu ? A jos zive i rade u Sarajevu sa porodicama i jos uzimaju hljeb iz usta nasoj djeci u Sarajevu :123 Citavu istocnu Bosnu su nakacili u javne institucije da se ne lazemo. Imam i ja komsija i prijatelje koji tragaju za kostima clanova porodice. Nisu samo masovne grobnice bile po istocnoj Bosni. Bilo je logora i u Sarajevu od Lukavice, Kule, garaza na Otesu, Hadzica, Ilidze, Grbavice, Vogosce, Ilijasa, Pala. Sama Dobrinja populacijski-demografski ima vise stanovika od vecine tih pobrojanih gradova i mjesta. I naravno uvijek cu naglasavati Sarajevo. Svi pisate na Sarajevu, a jedva cekate da se svalite u njega. Sto bi stariji rekli "Selo hvali u grad se svali" :D.

Vezano za Fočake, pa poznato je kad su Fočaci ćifutu mjerili jaje, eto o kakvim se ljudima radi. :plavi Da valjaju Fočaci ne bi se svi preselili u Sarajevo, ha dobrovoljno jos prije rata, ha zbog agresije i svega navedenog. :kafa
{code}

Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Vanilla » 10 Jan 2023, 15:54

:grana

Nije istina, i kod naših učenika je redovna aktivnost posjeta Srebrenici. Prva posjeta je u 9. razredu a druga u srednjoj školi.

Ostalo....ne vrijedi komentarisati....

Post Reply

Return to “Politika u BiH”