Bosna Šapatom Pade

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3490 times
Status: Offline

Re: Bosna Šapatom Pade

Post by Chloe » 10 Jan 2023, 19:51

Laser wrote: 10 Jan 2023, 19:29
Chloe wrote: 10 Jan 2023, 17:17

I ti šetaj... :o
Volim i ja tebe. :pusa
:123 ni ti nećeš više da se svadjaš sa mnom.

Ne znam se ja nositi s vama takvima... :sunja
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3965 times
Been thanked: 2986 times

Post by Pasaga » 10 Jan 2023, 20:25

HAMDIJA ABDIĆ TIGAR PROZVAO CHRISTIANA SCHMIDTA:
"Zabranili bi neustavni 9. januar da uvažavate činjenicu
da je u Sarajevu nedužno pobijeno 15.000 građana

"Nedavno sam pisao da vjerujem u Ogreševića i Efendića, znam ja te momke i uvijek sam vjerovao u njihov patriotizam. Znao sam da oni neće prodati zemlju, pokazali su oni to do sad više puta, i evo ja im čestitam i stojim na usluzi takvim ljudima", kaže Tigar.

"Visoki predstavnik, gospodin Christian Schmidt umjesto da poduzme odlučne pravne korake u vezi neustavne proslave 9. januara, on se zvanično obraća saopćenjem u kojem podsjeća javnost da je Ustavni sud BiH utvrdio da je 9. januar Dan RS neustavan", kazao je Hamdija Abdić Tigar, zastupnik Stranke demokratske akcije u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i bivši komandant 502. Viteške brigade 5. korpusa Armije Republike BiH.

"Pa dragi visoki predstavniče, ti nas o tome obavještavaš kao da mi pameti nemamo pa to ne znamo. Podsjetiću vas da je to skup koji ima za cilj da veliča ratne zločince koji su upravo iz Lukavice krenuli da ubijaju nedužne građane ove zemlje. Dok u entitetu Federaciji BiH mijenjate ustav i zakone kako paše (od danas) šestorki i HDZ-u a sve radi segregacije Bošnjaka i svih patriota ove zemlje bez obzira na vjeru i naciju kojoj pripadaju, u RS-u pišete saopćenja. Eto ti pametan, a mi budale", reagovao je Tigar.

Poručuje da bi visoki predstavnik trebao zabraniti neustavni 9. januar samo da uvažava činjenicu da je u Sarajevu nedužno pobijeno 15.000 građana od čega 1.600 djece.

"Posebno nas brine informacija da u Lukavicu dolazi 3000 plaćenika iz Rusije koji su ratovali u Sarajevu. Tražimo od vas da odmah djelujete i zabranite ovaj neustavni skup, jer ako dođe do stani/pani onda ćemo ga mi, patriote ove zemlje zabraniti. I pored ovoga, odgovornost je na vama jer u zadnje vrijeme vi sve zakuhavate. Vidite, prođe preko 28 godina i ukaza se citat našeg rahmetli predsjednika “kad ne uspiju oružjem pokoriti Bosnu, oni će s njom pokušati ovladati”. I evo, baš to rade, pod vašim pokroviteljstvom napraviše pakt i sa sobom ste uzeše one koji ne razumiju šta rade. U tom svom beznađu već mjesecima trče na noge u Mostar, Laktaše, Banja Luku i Doboj. Redovno odlaze po upute kod čika Milorada i europejca Čovića i ubjeđuju patriote ove zemlje da ne trebamo reagirati na činjenice koje oni nisu stavili u svoj ‘’sporazum’’. Čuj nije važno što će Srbija graditi hidroelektranu na bosanskoj rijeci Drini. Nije važno što otimaju krvljom natopljenu bosansku zemlju i prepisuju na entitet Republika Srpska. Nije važno ni što pjevaju pjesme slaveći Srbiju u entitetu gdje su i ostali narodi navodno konstitutivni. Nije im važno što isporučiše SNSD-u četvrtog delegata u Domu naroda BiH. Njima ništa nije važno osim komada vlasti pa makar zemlju prodali. Nedavno sam pisao da vjerujem u Ogreševića i Efendića, znam ja te momke i uvijek sam vjerovao u njihov patriotizam. Znao sam da oni neće prodati zemlju, pokazali su oni to do sad više puta, i evo ja im čestitam i stojim na usluzi takvim ljudima. Jako sam počastvovan što se njih dvojica vratiše na branik odbrane zemlje. Važno je kazati da se ova od danas šestorka nebi ovoliko razmahala da nije radila po uputama visokog predstavnika gospodina Schmidta. On je scenarista i režiser ovih dešavanja i uzeo je sebi za pravo da se obračuna sa patriotama ove zemlje koji su najvećim dijelom okupljeni oko SDA BiH. Njegov je plan da izborne pobjednike u kojima je sadržan uglavnom bošnjački korpus po svaku cijenu eliminira, te da od šestorke napravi podanike koji će slušati Dodika i Čovića ",poručio je Abdić uoči obilježavanja neustavnog dana RS-a.

Dodaje da mu to njegovo djelo dobro ide.

"Ne znam ko ga je ubijedio da su svi Bošnjaci podanici i da od nas može raditi šta god hoće, dok na predstavnike HDZ-a i SNSD-a ne smije ni pogledati a kamoli da svojim odlukama radi kojih je i došao ovamo vrati oduzeto dostojanstvo i prava patriota u manjem BiH entitetu. Dobro on zna da su upravo te dvije stranke najveći kočničari ove zemlje, sve on to zna. Zna ali nehaje. Ovom prilikom mu želim poručiti da mi rado uvažavamo svoje goste, ali i da pažljivo pratimo dobronamjernost tih gostiju. Gospodine Schmidt, tjerate nas Bošnjake uza zid i mi se polako povlačimo. Povedite računa da imamo još malo prostora za povlačenje i da je zraka sve manje. Povedite računa o svojim namjerama jer će te biti isključivi krivac eskalacije i naše odlučne reakcije. Razmislite s kim se igrate jer mi nemamo kuda, ovo je naša zemlja, za nju smo se borili i na njoj kanimo ostati", kazao je Abdić za USK vijesti.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 4028 times
Been thanked: 7454 times

Post by Matan » 10 Jan 2023, 20:32

tony stark wrote: 10 Jan 2023, 17:13
Abazović branio ministra koji je bio na Danu RS-a: Je li mu se se iko zahvalio što je bio u Srebrenici
Kakav uzasni ljigavac.
I kakva horor izjava.
Rekao je Canak za Dritana , da je smrdljivi lazljivac..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 29665 times
Been thanked: 31078 times
Status: Online

Post by ironman » 10 Jan 2023, 20:34

Matan wrote: 10 Jan 2023, 20:32
tony stark wrote: 10 Jan 2023, 17:13
Kakav uzasni ljigavac.
I kakva horor izjava.
Rekao je Canak za Dritana , da je smrdljivi lazljivac..
Dobro je rekao.
dream of spring...

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe » 11 Jan 2023, 08:44

Pasaga wrote: 10 Jan 2023, 20:25 HAMDIJA ABDIĆ TIGAR PROZVAO CHRISTIANA SCHMIDTA:
"Zabranili bi neustavni 9. januar da uvažavate činjenicu
da je u Sarajevu nedužno pobijeno 15.000 građana

"Nedavno sam pisao da vjerujem u Ogreševića i Efendića, znam ja te momke i uvijek sam vjerovao u njihov patriotizam. Znao sam da oni neće prodati zemlju, pokazali su oni to do sad više puta, i evo ja im čestitam i stojim na usluzi takvim ljudima", kaže Tigar.

"Visoki predstavnik, gospodin Christian Schmidt umjesto da poduzme odlučne pravne korake u vezi neustavne proslave 9. januara, on se zvanično obraća saopćenjem u kojem podsjeća javnost da je Ustavni sud BiH utvrdio da je 9. januar Dan RS neustavan", kazao je Hamdija Abdić Tigar, zastupnik Stranke demokratske akcije u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i bivši komandant 502. Viteške brigade 5. korpusa Armije Republike BiH.

"Pa dragi visoki predstavniče, ti nas o tome obavještavaš kao da mi pameti nemamo pa to ne znamo. Podsjetiću vas da je to skup koji ima za cilj da veliča ratne zločince koji su upravo iz Lukavice krenuli da ubijaju nedužne građane ove zemlje. Dok u entitetu Federaciji BiH mijenjate ustav i zakone kako paše (od danas) šestorki i HDZ-u a sve radi segregacije Bošnjaka i svih patriota ove zemlje bez obzira na vjeru i naciju kojoj pripadaju, u RS-u pišete saopćenja. Eto ti pametan, a mi budale", reagovao je Tigar.

Poručuje da bi visoki predstavnik trebao zabraniti neustavni 9. januar samo da uvažava činjenicu da je u Sarajevu nedužno pobijeno 15.000 građana od čega 1.600 djece.

"Posebno nas brine informacija da u Lukavicu dolazi 3000 plaćenika iz Rusije koji su ratovali u Sarajevu. Tražimo od vas da odmah djelujete i zabranite ovaj neustavni skup, jer ako dođe do stani/pani onda ćemo ga mi, patriote ove zemlje zabraniti. I pored ovoga, odgovornost je na vama jer u zadnje vrijeme vi sve zakuhavate. Vidite, prođe preko 28 godina i ukaza se citat našeg rahmetli predsjednika “kad ne uspiju oružjem pokoriti Bosnu, oni će s njom pokušati ovladati”. I evo, baš to rade, pod vašim pokroviteljstvom napraviše pakt i sa sobom ste uzeše one koji ne razumiju šta rade. U tom svom beznađu već mjesecima trče na noge u Mostar, Laktaše, Banja Luku i Doboj. Redovno odlaze po upute kod čika Milorada i europejca Čovića i ubjeđuju patriote ove zemlje da ne trebamo reagirati na činjenice koje oni nisu stavili u svoj ‘’sporazum’’. Čuj nije važno što će Srbija graditi hidroelektranu na bosanskoj rijeci Drini. Nije važno što otimaju krvljom natopljenu bosansku zemlju i prepisuju na entitet Republika Srpska. Nije važno ni što pjevaju pjesme slaveći Srbiju u entitetu gdje su i ostali narodi navodno konstitutivni. Nije im važno što isporučiše SNSD-u četvrtog delegata u Domu naroda BiH. Njima ništa nije važno osim komada vlasti pa makar zemlju prodali. Nedavno sam pisao da vjerujem u Ogreševića i Efendića, znam ja te momke i uvijek sam vjerovao u njihov patriotizam. Znao sam da oni neće prodati zemlju, pokazali su oni to do sad više puta, i evo ja im čestitam i stojim na usluzi takvim ljudima. Jako sam počastvovan što se njih dvojica vratiše na branik odbrane zemlje. Važno je kazati da se ova od danas šestorka nebi ovoliko razmahala da nije radila po uputama visokog predstavnika gospodina Schmidta. On je scenarista i režiser ovih dešavanja i uzeo je sebi za pravo da se obračuna sa patriotama ove zemlje koji su najvećim dijelom okupljeni oko SDA BiH. Njegov je plan da izborne pobjednike u kojima je sadržan uglavnom bošnjački korpus po svaku cijenu eliminira, te da od šestorke napravi podanike koji će slušati Dodika i Čovića ",poručio je Abdić uoči obilježavanja neustavnog dana RS-a.

Dodaje da mu to njegovo djelo dobro ide.

"Ne znam ko ga je ubijedio da su svi Bošnjaci podanici i da od nas može raditi šta god hoće, dok na predstavnike HDZ-a i SNSD-a ne smije ni pogledati a kamoli da svojim odlukama radi kojih je i došao ovamo vrati oduzeto dostojanstvo i prava patriota u manjem BiH entitetu. Dobro on zna da su upravo te dvije stranke najveći kočničari ove zemlje, sve on to zna. Zna ali nehaje. Ovom prilikom mu želim poručiti da mi rado uvažavamo svoje goste, ali i da pažljivo pratimo dobronamjernost tih gostiju. Gospodine Schmidt, tjerate nas Bošnjake uza zid i mi se polako povlačimo. Povedite računa da imamo još malo prostora za povlačenje i da je zraka sve manje. Povedite računa o svojim namjerama jer će te biti isključivi krivac eskalacije i naše odlučne reakcije. Razmislite s kim se igrate jer mi nemamo kuda, ovo je naša zemlja, za nju smo se borili i na njoj kanimo ostati", kazao je Abdić za USK vijesti.
Od 4 kandidata za gradonačelnika Bihaća, Tigar je najbolji kandidat. :ok na prvu ga nisam vidjela na tom mjestu, onda skontam, treba nama tako nešto, prefrgan je, baš zeznut, nadam se da će narav znati kontrolisati i izbjeći incidente. :grana

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4334 times
Been thanked: 4040 times

Post by Naseef Mushroom » 11 Jan 2023, 09:39

Pa mi smo mnoge prefrigane i zeznute politički pustili niz vodu, Mirnes Ajanović, Emir Suljagić, Reuf Bajrović, Sejfudin Tokić, previše nam ekstremni, i onda se čudimo zašto nam Kojović i Forto kroje političku sudbinu.

I ako nas možda ne bi u određenim situacijama vodili naprijed, bar bi bili pozitivno ludi da sabotiraju i blokiraju kao npr. onaj sastanak u Sarajevu i ne bi nas vodili korak nazad.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 15139 times
Been thanked: 26109 times

Post by Fuddo » 11 Jan 2023, 09:55

Naseef Mushroom wrote: 11 Jan 2023, 09:39 Pa mi smo mnoge prefrigane i zeznute politički pustili niz vodu, Mirnes Ajanović, Emir Suljagić, Reuf Bajrović, Sejfudin Tokić, previše nam ekstremni, i onda se čudimo zašto nam Kojović i Forto kroje političku sudbinu.

I ako nas možda ne bi u određenim situacijama vodili naprijed, bar bi bili pozitivno ludi da sabotiraju i blokiraju kao npr. onaj sastanak u Sarajevu i ne bi nas vodili korak nazad.
Hamdija bi to na prvom sastanku predsjednistva sve podavio.
I one sto kafe kuhaju.
To bi bio veliki korak naprijed.
Dozvolite da se obratimo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 11 Jan 2023, 09:59

Chloe wrote: 10 Jan 2023, 07:49
Tierra Caliente wrote: 09 Jan 2023, 23:49 Oko 20-25 do 8 večeras taman kući se vraćam. Kad vatromet. Vidio se iz Starog Grada. Al više su se čule detonacije od vatrometa nego vatromet.

Pomislih šta ovo tamo eksplodira. Nešto otišlo u vazduh :123

Pola današnjih stanovnika Sarajeva nije ni bilo u Sarajevu tokom rata i opsade zato je to ovako stanje indolentno i nezainteresirano. Hajde valjda će opet biti prilika da i ta ostala polovica osjeti čari opsade, nosanje kanistera od 20-30 litara, čekanje u redu za vodu, bunar, česmu, primanje konzervi, brašna i ulja preko Merhameta, La Benevlencije, Karitasa, čari bježanja od snajpera, puškomitraljeza i granata.
Nemoj me pogrešno shvatiti, jučerašnji dan gorčinom i bolom sam popratila, ma kako se trudila da ignoriram, ali Sarajevu je to trebalo, nažalost. Možda nekima iz FGR iz guzica dodje u glavu. :cudi

Učahurili ste se kao država u državi. Ne znate kako je živjeti u šumskoj, ne znam ni ja, al od rata osjetim dio tog života na svojoj općini.
U Sa sam x puta doživjela komentare hvale Fikreta Abdića, kroz materijalizam koji opravdava njegove postupke. :grana

Ovo što Osmorka prolazi, naivno se nadajući kako nešto mogu promijeniti, pa sve je to SDA prošla, samo eto treba nekad ljudima dati mogućnost da svoju teoriju sprovedu u praksu, da vide kako je lako biti posmatrač, a rad na "terenu" je nešto sasvim drugo. Mada u ovom slučaju nisam sigurna da možemo sebi priuštiti nove greške.
Nažalost, bojim se da ovakva reakcija Bošnjaka u Sarajevu nije što nije iz guzice došlo u glavu, Dodik nas na to podsjeća 2 decenije gdje vrijeđa sve Bošnjake, i u Sarajevu i van Sarajeva pa opet mnogi aplaudiraju ovoj novoj vlasti koju čine Dodik i Čović, jer je sve više Bošnjaka prihvata priču koja je krenula onda kada su napali Harisa Silajdžića da je Dodik takav jer ga je Bošnjak Haris naljutio.
Čović je takav je su ga Bošnjaci naljutili izborom Komšića.

Ne pominje se džaba da je SDA prva od tri stranke osnovana, iako je razmak u vremenu osnivanja tih stranaka samo par mjeseci, znači skoro pa istovremeno, a želi se predstaviti kao da je SDA osnovana 10 godina prije SDS i HDZ, pa su Srbi i Hrvati iz straha bili primorani da glasaju za svoje stranke iz straha od islamista.

Ne halali se Dodiku i Čoviću i ne aplaudira se samo od strane anonimnih forumaša sa izmišljenim korisničkim imenima pa da se može reći da to radi Mitar koji trola da je Bošnjak, imamo stotine takvih komentara na Facebooku od strane Bošnjaka sa punim imenom i prezimenom.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 11 Jan 2023, 10:06

Ima citat "Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju."

U ovom slučaju se kod FGRa može reći bolje biti u opoziciji i biti smatran da nisi protiv SDA, HDZ i SDS/SNSD već samo protiv SDA, da nisi protiv svih nacionalnih stranaka jer želiš građansku već da imaš samo nešto protiv “talibana” a sa četnicima i ustašama se možeš dogovoriti nego postati vlast i ukloniti svaku sumnju.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10847 times
Been thanked: 12721 times

Post by Krokodil Behko » 11 Jan 2023, 10:35

Naseef Mushroom wrote: 11 Jan 2023, 09:59
Ne pominje se džaba da je SDA prva od tri stranke osnovana, iako je razmak u vremenu osnivanja tih stranaka samo par mjeseci

Javi tim trolovima, postojala je zabrana osnivanja stranaka, sa nacionalnim predznakom.
SDA u svom nazivu, ne sadrži nacionalni predznak, pa je zato i mogla biti prva registrirana.
Ja se sjećam kad je Nijaz Duraković odobrio osnivanje te stranke, a potom i ostalih jer je pritisak bio ogroman i unutar SK BiH.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 11 Jan 2023, 10:41

ŠOKANTNO OTKRIĆE MAHIRA MEŠALIĆA: "SDP je pokušao spriječiti nabavku policijske opreme u TK, ali su zaboravili da ovdje nema Osmorke!"

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... morke.html

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 11 Jan 2023, 10:43

Enver Kazaz na dan proslave genocidne tvorevine, našao za shodno da je Fadil veći problem.
Kaže mora doći kraj Fadilovoj lošoj vladavini, a dobio je i odgovor

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 11 Jan 2023, 11:01

LOL kakva je to logika?
Znači Dino, po FGR logici usađenoj iz onog sistema, potvrđuje da su svi Bošnjaci lopovi, jer jedina alternativa lopovu Bošnjaku Brankoviću može biti neko iz reda Ostalih ili drugi Nebošnjak da bi bio pošten na toj poziciji.

Ne može za nacionalni interes Bošnjaka biti npr. Bošnjak koji će pošten biti na toj poziciji?

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 11 Jan 2023, 11:02

Krokodil Behko wrote: 11 Jan 2023, 10:43 Enver Kazaz na dan proslave genocidne tvorevine, našao za shodno da je Fadil veći problem.
Kaže mora doći kraj Fadilovoj lošoj vladavini, a dobio je i odgovor

Pa to je narativ koalicije.
Zazmiri na sve i lazi te samo ponavljaj sda..
To sto ih je 90% bilo na rukovodecim mjestina sda u vremenu za koju je kritikuju se gurnulo pod debeli tepih..
Jos jednom da ponovim. Nadam se da su procitani. I da ce se naci patriote koje ce ih zaustaviti glasovima u parlamentu.
Kaze forto " nisam gledao intervju Miletica"..
To je upravo modus operandi ..samo srljaj ,ponavljaj mantru i nadaj se da ces se docepati stolice jer fortu moraju maknuti iz kantona..
Freak show sa nazalost ogromnim ulogom.
dream of spring...

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1453 times
Been thanked: 4887 times

Post by Laser » 11 Jan 2023, 11:12

Bilo bi zanimljivo znati kako su se u ovom trenutku pozicionirali Prevent, As grupa, HIFA i njima slični.

Nije tajna da su im ovih mjeseci pristupali razni misionari.

Biće zanimljivo posmatrat gdje su bošnjačkoj tajkuni u nastupajućoj raspodjeli bosanskih državnih resursa.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe » 11 Jan 2023, 12:18

Fuddo wrote: 11 Jan 2023, 09:55
Naseef Mushroom wrote: 11 Jan 2023, 09:39 Pa mi smo mnoge prefrigane i zeznute politički pustili niz vodu, Mirnes Ajanović, Emir Suljagić, Reuf Bajrović, Sejfudin Tokić, previše nam ekstremni, i onda se čudimo zašto nam Kojović i Forto kroje političku sudbinu.

Hamdija bi to na prvom sastanku predsjednistva sve podavio.
I one sto kafe kuhaju.
To bi bio veliki korak naprijed.
aaaj, bi :grana ... takav scenario vidim u zgradi općine Bihać ako dobije izbore ... :D. :D. :D.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2931 times
Been thanked: 9303 times

Post by Duminjo » 11 Jan 2023, 15:50

MUP Srpske zahvalan Federaciji na pomoći obilježavanja Dana Republike

Image

Siniša Kostrešević, direktor Policije Republike Srpske, zahvalio se kantonalnoj policiji Sarajeva i MUP Federacije BiH na saradnji tokom obilježavanja Dana Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

On je, gostujući u programu RTRS na Dan Republike Srpske, rekao da su se kantonalna policija Sarajeva i Federalni MUP ponašali korektno i profesionalno.

Omogućili su, kaže Kostrešević, da se nesmetano obavi transport jedinica MUP Republike Srpske preko Federacije BiH.

On je rekao da je obilježavanje Dana Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, gdje je održan defile policijskih i civilnih struktura, s bezbjednosnog aspekta drugačiji nego kada je u pitanju Banjaluka.

"Ovdje imamo transport naših jedinica preko područja Federacije BiH. Imamo blizinu međuentitetske linije razdvajanja, jednostavno to je za nas značajan bezbjednosni izazov", kazao je Kostrešević i dodao da nije zabilježen ni jedan incident.

"Ja ću ovu priliku iskoristiti da se još jednom zahvalim kolegama Kantona Sarajevo i Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova na jednom veoma korektnom i profesionalnom odnosu. Oni su nam izašli u susret u svim segmentima što se tiče bezbjednosnog aspekta", kazao je Kostrešević.

BN

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 11 Jan 2023, 15:57

Hop, imamo ministra vanjskih poslova :D.
dream of spring...

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 11 Jan 2023, 16:20

tony stark wrote: 11 Jan 2023, 15:57 Hop, imamo ministra vanjskih poslova :D.
Ujedno i zamjenik predsjedavajućeg vijeća ministara.

Ako se Krišto, ne daj Bože, razboli odmah uskače naš dični difovac.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 11 Jan 2023, 17:18

A pazi sad ovo.

Ministar vanjskih poslova je uvijek negdje na putu. On, kao zamjenik predsjedavajućeg vijeća ministra, odobrava da se radi ovo ili ono.

Pošto je uvijek negdje vani, on svoj autoritet prenosi na slijedećeg bošnjačkog ministra, a to je kafanska baraba Zukan Helez. :D.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”