Ovako isto i u Bosni uraditi ali i sa katoličkom i pravoslavnom crkvom.Laser wrote: 21 Jan 2023, 14:22 Najpametnija odluka donešena u skorije vrijeme.
Mi ovdje vrlo dobro znamo kakve su to fabrike zla.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/ukra ... 230121047
Ukrajina
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 797 times
- Been thanked: 285 times
- Status: Offline
Re: Ukrajina
{code}
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 168 times
- Been thanked: 375 times
Za to bi se trebao osjecat ugrozeno ili napadnuto,babsko lupetanje ne spada u tu kategoriju,a bome poznajem i bakice puno zeznutije nego vecina ovi krojaca svijetske realnosti
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš

STRPLJENJE IM JE NA KRAJU
Otvoreni ultimatum SAD-a i EU Vučiću: Riješiti Kosovo i sankcije Rusiji ili idu "veliki problemi Srbiji"
{code}
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26180 times
- Been thanked: 26811 times
Da ne kazem izvor problema..Laser wrote: 21 Jan 2023, 14:22 Najpametnija odluka donešena u skorije vrijeme.
Mi ovdje vrlo dobro znamo kakve su to fabrike zla.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/ukra ... 230121047
dream of spring...
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4460 times
- Been thanked: 3439 times
Ma nema picousti ni kapaciteta ni snage ni za kakav radikalni preokret tamo. On samo izigrava budalu i muze dokle može. Poslije će da kidne kod svojih u Konjic ili odakle je već 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3972 times
- Been thanked: 7348 times
- Status: Online
Bugojno, pravi kucu..Melek wrote: 21 Jan 2023, 18:16 Ma nema picousti ni kapaciteta ni snage ni za kakav radikalni preokret tamo. On samo izigrava budalu i muze dokle može. Poslije će da kidne kod svojih u Konjic ili odakle je već![]()
posebno uvijek naglasi da su mu ustase srusile kucu..
a ustasa nema od 45..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9186 times
- Been thanked: 5869 times
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
Bosnjaci,tamo,pokrenuli su akcijuMelek wrote: 21 Jan 2023, 18:16 Ma nema picousti ni kapaciteta ni snage ni za kakav radikalni preokret tamo. On samo izigrava budalu i muze dokle može. Poslije će da kidne kod svojih u Konjic ili odakle je već![]()
i napravili kakva je nekad bila,i jos bolju
U Cipuljicu,nadomak Bugojna
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Melek
- Deer Hunter

100 za jednog?Pasaga wrote: 21 Jan 2023, 20:18Bosnjaci,tamo,pokrenuli su akcijuMelek wrote: 21 Jan 2023, 18:16 Ma nema picousti ni kapaciteta ni snage ni za kakav radikalni preokret tamo. On samo izigrava budalu i muze dokle može. Poslije će da kidne kod svojih u Konjic ili odakle je već![]()
i napravili kakva je nekad bila,i jos bolju
U Cipuljicu,nadomak Bugojna
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš

Dobra današnja reportaža Ukrajinske TV UNIAN.
Vide se minobacači od 120mm i L119 Haubice od 105mm i upotreba dronova za navođenje.
Vide se minobacači od 120mm i L119 Haubice od 105mm i upotreba dronova za navođenje.
{code}
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10000 times
- Been thanked: 11886 times
- Status: Online
Eto toliko o Roćkovoj ofanzivi i Rusima u predgrađu Varšave
"Ruska vojska provela je neuspješne ofenzive u sektoru Avdivka u Donjecku. Nastavlja s pokušajima ofenzive u smjerovima Bahmuta i Zaporižje, povećavajući intenzitet uporabe zrakoplovstva", rekao je Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine.
"Ruska vojska provela je neuspješne ofenzive u sektoru Avdivka u Donjecku. Nastavlja s pokušajima ofenzive u smjerovima Bahmuta i Zaporižje, povećavajući intenzitet uporabe zrakoplovstva", rekao je Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine.
- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 263 times
- Been thanked: 164 times
Znam ja da im treba oklopa za par mehanizovanih brigada, nego pitam gdje ispari sav onaj oklop sto su imali i navodno jos masu zarobili?Tierra Caliente wrote: 21 Jan 2023, 00:50Pa zato hoće da im šalju preko 1000 borbenih vozila, samohotki, tenkova i ovoga ostalog na točkovima.rocko wrote: 21 Jan 2023, 00:46
Ma jesi siguran 2ooo komada oklopa raznoraznog od onog iz 1965 ali i da su to je 2000 od 21000 , nego djedu su ukrajincima svi oni tenkovi i oklop ? Priberi se pametnsi insan nije sve kako plasira propaganda, zato se sve vise i mjenja prica jer su novinari prihvatili propagandu iz Kijeva pa ispalo supermeni koji to mogu i bez nase pomoci pomest ruse.
- rocko
- Inventar foruma

Moj Behko Glaavni stozer jos nije priznao gubitak Solidara kazu oni se bore u Solidaru ono u zadnjem su selu u opstini solidar a druga polovina sela je u bakhmutu al eto kaze stozer da Solidar jos nije pao , a mi juce ozbiljno sugerirali izvlacenje na Chasiv Yar i nappustanje Bakhmuta jer Ivanivska je pod stalnim udarima i samo je pitanje kada ce pasti a onda nema asfaltiranog puta za izvlacenje .Krokodil Behko wrote: 22 Jan 2023, 10:28 Eto toliko o Roćkovoj ofanzivi i Rusima u predgrađu Varšave
- BritkiMozak
- Osvježenje foruma

- Mood:
- Has thanked: 140 times
- Been thanked: 298 times
Ma, usrali su se tamo u Ramsteinu. Nema nikakve pomći u tenkovima Ukrajini. Barem ne znatne. Njemačka uvjetuje davanje leoparda Abramsima?!?!?! Pa M1A1 Abrams je pustinjski tenk, koji će racku pustinjski tenk u Ukrajini (dobro, znam imaju oni i stepskih, ne samo urbanih područja), a pogotovo niđe veze s logikom ako je Njemačka te Abramse mislila zadržat za sebe. U Njemačkoj nema pustinja. Jedina logika tu je da Njemci obrnutim inžinjeringom razviju svoju verziju pustinjskog tenka, ali opet, što će im pustinjski tenk???
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš

Voćkorocko wrote: 22 Jan 2023, 13:28Znam ja da im treba oklopa za par mehanizovanih brigada, nego pitam gdje ispari sav onaj oklop sto su imali i navodno jos masu zarobili?Tierra Caliente wrote: 21 Jan 2023, 00:50
Pa zato hoće da im šalju preko 1000 borbenih vozila, samohotki, tenkova i ovoga ostalog na točkovima.
Rat je gine se i uništava.
{code}
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26180 times
- Been thanked: 26811 times
Znaci to je ta prelomna bitka koja se ceka u trodnevnom ratu.
Napokon su rusi izvukli one najjace snage.
Zapravo je ovih 300 i koliko dana viska rata bio uvod u trodnevni rat u kojemu su oni ciljano isli na opkoljavanje Ukrajine.
Sa svih strana.
I onaj traktor u Poljskoj onomad.
Nije ono bilo slucajno..
Master strategist je na sve mislio.
Zapravo je ovih 300 i koliko dana viska rata bio uvod u trodnevni rat u kojemu su oni ciljano isli na opkoljavanje Ukrajine.
Sa svih strana.
Nije ono bilo slucajno..
dream of spring...
- Melek
- Deer Hunter

I bil ti sad rusko govno mazno ko sarmu ispred američkog hamburgera, de ti meni reci.rocko wrote: 22 Jan 2023, 13:33Moj Behko Glaavni stozer jos nije priznao gubitak Solidara kazu oni se bore u Solidaru ono u zadnjem su selu u opstini solidar a druga polovina sela je u bakhmutu al eto kaze stozer da Solidar jos nije pao , a mi juce ozbiljno sugerirali izvlacenje na Chasiv Yar i nappustanje Bakhmuta jer Ivanivska je pod stalnim udarima i samo je pitanje kada ce pasti a onda nema asfaltiranog puta za izvlacenje .Krokodil Behko wrote: 22 Jan 2023, 10:28 Eto toliko o Roćkovoj ofanzivi i Rusima u predgrađu Varšave
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- rocko
- Inventar foruma

traktor su razvalili ukrajinici,tony stark wrote: 22 Jan 2023, 16:04 Znaci to je ta prelomna bitka koja se ceka u trodnevnom ratu.
Sa svih strana.
Nije ono bilo slucajno..
Jok nego Survnikov je preuzeo komadu pod uslovom da je pravi rat , da nema vise nemoj te ih rodzaci su braca su nam. Pa u Khersonu ukrajinci serbez protestuju a rusi fino ih puste
- rocko
- Inventar foruma

Jok ba nevolim ti ja ruse , nego vise od njih ne volim ideju 3 svjetskog rata.Melek wrote: 22 Jan 2023, 16:51I bil ti sad rusko govno mazno ko sarmu ispred američkog hamburgera, de ti meni reci.rocko wrote: 22 Jan 2023, 13:33
Moj Behko Glaavni stozer jos nije priznao gubitak Solidara kazu oni se bore u Solidaru ono u zadnjem su selu u opstini solidar a druga polovina sela je u bakhmutu al eto kaze stozer da Solidar jos nije pao , a mi juce ozbiljno sugerirali izvlacenje na Chasiv Yar i nappustanje Bakhmuta jer Ivanivska je pod stalnim udarima i samo je pitanje kada ce pasti a onda nema asfaltiranog puta za izvlacenje .
- rocko
- Inventar foruma

Nemoguce, hoces da kazes da su rusi unistili 2000 komada ukrajinskog oklopa, jok ba nije bilo na protalima .Tierra Caliente wrote: 22 Jan 2023, 15:59Voćkorocko wrote: 22 Jan 2023, 13:28
Znam ja da im treba oklopa za par mehanizovanih brigada, nego pitam gdje ispari sav onaj oklop sto su imali i navodno jos masu zarobili?![]()
Rat je gine se i uništava.