Iskustvo sa policijom

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9868 times
Been thanked: 11663 times
Status: Online

Policija ga kaznila sa 500 maraka zbog prijave korupcije

Post by Krokodil Behko »

Image

Admir Efendić, vlasnik sarajevske rent-a-car firme Kuki d.o.o. kažnjen je, kako je ispričao za Oslobođenje, novčanom kaznom u iznosu od 500 KM samo zato što je prijavio policajca koji je primio mito.

Kako je ustvrdio, da bi pokrili sami sebe, policajci su mu na prekršajnom nalogu napisali lažne navode da je vrijeđao policajca nazvavši ga lopovom i to samo zbog činjenice jer nije dozvolio korupciju. Prema njegovim riječima, sve je započelo krajem prošlog mjeseca kada je policajac zaustavio Alena Bičakčića, jednog od uposlenika firme Kuki, i to zbog sijalice jednog fara koja nije radila.

- Policajac, koji ga je zaustavio, rekao mu je tada da mu ne radi far te da je za to predviđena kazna u iznosu od 70 KM. Vozač se požalio na visinu kazne, ali je policajac i dalje insistirao. Kada mu je uzeo podatke kazao mu je da njemu da 20 KM i da bježi. On je to i učinio, a potom mi je javio što se dogodilo, tvrdi Efendić.

Efendić je krenuo na lice mjesta, usput nazvavši policijsku stanicu da prijavi korupciju. No, baš tada zaustavio ga je policajac zbog razgovora u toku vožnje s mobitelom. Uslijedile su brojne prepirke, odlazak u policijsku stanicu. Efendić tvrdi da je on od policajaca bio žrtva prijetnji, čak i upotrebnom fizičke sile, no naposljetku su njegove prijave odbačene, a on je dobio prekršajni nalog za omalovažavanje policajca D.K. koji ga je zaustavio.

(Doznajemo.com/Oslobođenje)
bubica
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Policija ga kaznila sa 500 maraka zbog prijave korupcije

Post by bubica »

E pa Efendicu zasto i ti nisi nasao tri druga neka i oni lazu za tebe. 4 protiv 2 je ipak prednost...ovako 2 policajca na 1 vozaca ,,,loshe karte imas
siromah nema sta a bogatas nema kad
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14601 times
Been thanked: 10087 times

Post by Julia-Klara »

Auto broj 1 : neispravnost, ne radi sijalica... Ako je kazna za ne vezanje 30-50 km, ova kazna za neispravnu sijalicu je realna ZAKLJUCAK: pogrijesio je, umjesto da da 20 km policajcu trebao je platiti kaznu, i imace pokrice, ovako nema nista...ja uvijek platim kaznu,ali hocu racun na isti iznos, da znam da policajac dio novca ne stavlja sebi u dzep

Auto broj 2: telefoniranje za vrijeme voznje? i ja bih ga kaznila!!! i neka plati! kad on bude postovao zakon, i pravio se pametan, a novinari prestali praviti od muhe slona, onda ce i drzava funkcionirat...

Kad se ovakvi pametnjakovici dovedu u red, i oni koji nece da placaju karte u javnom prevozu, tek onda mozemo pricati o kulturi saobracaja,i postovanju pravila svih ucesnika u istom...

:rol
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka »

Nikad nisam čula u životu da je neko kažnjen sa 500 maraka,bez obzira na prekršaje.Ovo se kod nas jednostavno ne dešava nikome,znači toga nema,ne znam na osnovu čega možeš zaraditi kaznu 500 maraka,znači nešto je trulo...... :hm .......a policajca ne poznajem da nije napravio kuću i da nema auto (mozda postoji negdje neki extra smotan) znači uzimaju,i uzimali su lopatom.....zato jer su im davali 300 maraka plate,faktički su ih tjerali da krše zakon.....(nezz kolika je sada)......a narodu dobro došlo........da se razumijemo,ja sam osoba koja poštuje pravila,ali apsolutno sve je otišlo u honduras,i kad neko ovdje priča iznoseći članove zakona,to je komedija.......kad urede sve,i ovo će se urediti,samo po sebi.....
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3921 times
Been thanked: 2952 times

Post by Pasaga »

Zagorka wrote:Nikad nisam čula u životu da je neko kažnjen sa 500 maraka,bez obzira na prekršaje.Ovo se kod nas jednostavno ne dešava nikome,znači toga nema,ne znam na osnovu čega možeš zaraditi kaznu 500 maraka,znači nešto je trulo...... :hm .......a policajca ne poznajem da nije napravio kuću i da nema auto (mozda postoji negdje neki extra smotan) znači uzimaju,i uzimali su lopatom.....zato jer su im davali 300 maraka plate,faktički su ih tjerali da krše zakon.....(nezz kolika je sada)......a narodu dobro došlo........da se razumijemo,ja sam osoba koja poštuje pravila,ali apsolutno sve je otišlo u honduras,i kad neko ovdje priča iznoseći članove zakona,to je komedija.......kad urede sve,i ovo će se urediti,samo po sebi.....
...dok svi naprave kuce.... :lupa
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 2 times

Post by paparaci »

ma u autu treba instalirati kameru i svaki susret s njima snimati. sve ostalo ne pije vode.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
Ruana

Post by Ruana »

Jadnik sav se zapetlao u lazima.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Gledam neku vece na TV-eu,neka tema bas o ovakvim slucajevima.
Ovi odgovorni,vele,da policajac u zavisnosti od situacije ima pravo da isprovocira problem.
Kako sad da gradjani reaguju,kako i kome da se zale?
Postoji vise objasnjenja kako posmatrati citav ovaj problem.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6706 times

Post by greeneyes »

Tako i treba,on je nas'o zahebavat' nase fine i postene milicajce. :djed
Samo sabura
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Travnik: Policajci se popišali pa naplatili kaznu

Post by Krokodil Behko »

Image

Redakciji Depo-a obratio se Nihad Karić, snimatelj iz Travnika, i ispričao svoj 'bliski susret' sa organima reda koji su poželjeli da se olakšaju baš uz ogradu njegove kuće. Da je šutio, ništa se od ovoga ne bi dogodilo. Ali, nije...

Slučaj je zabilježen u Travniku, a žrtve policijske bahatosti su snimatelj Nihad Karić, njegova supruga i djeca, te komšija Enver Mujinović i njegova supruga. Ovo je njihova priča:

- Vjerovali ili ne, nedavno je ispred moje kuće u Travniku, na javnom mjestu, policajac u vidno pijanom stanju, ime mu je Z.O. (identitet poznat redakciji), vršio nuždu u uniformi. Sa njim je bio i policajac K.A. (identitet poznat redakciji). To su sve gledali moj komšija, njegova supruga, moja supruga i djeca... Kada sam im rekao da ne mogu vršiti nuždu na javnom mjestu, policajac K.A. me uhvatio za vrat u namjeri da me zadavi. U tom dolaze moj komšija, njegova supruga, njegov sin, moja supruga i dijete, i nekako me uspijevaju spasiti od podivljalog policajca, ispričao je za DEPO Portal Nihad Karić, dodajući da je stvar još gora jer se desetak metara od mjesta na kome se policajac 'olakšao' nalazi autobusko stajalište.

Naravno, tu priči nije kraj, već se nastavlja u maniru prave filmske drame:

- Isti policajac je potom htio da tuče komšinicu i komšiju, i svakog redom... Sutra dan odem u PU Travnik i slučaj prijavim. Iz Policisjke uprave me uputiše u unutrašnju kontrolu MUP-a SBK. Sve sam uredno prijavio. Poslije četiri dana, kada su navedena dvojica policajaca bili na saslušanju u unutrašnjoj kontroli (kod inspektora Kristijana), dolaze u PU Travnik i K.A. iz osvete piše meni i mom komšiji prekršajni nalog za remećenje javnog reda i mira, tako da sada mi trebamo platiti po 200 KM prekršajne kazne. Jer, ne smije se reći policajcu da ne vrši nuždu na javnom mjestu, oni mogu i smiju svašta da rade!

Nihad Karić navodi i da za sve svoje tvrdnje ima i dokaze, od prijave koju je podnio unutrašnjoj kontroli MUP-a SBK do prekršajnih naloga koje su on i komšija dobili.

- Napominjem da sam bio i kod komandira i njegovog zamjenika PU Travnik (Slavka Lovrića i Huse Delića), oni su provjerili i potvrdili da su prekršajni nalozi falsifikovani. No, koliko znam još ništa nije preduzeto povodom sankcionisanja istih policajaca, završava svoju priču Nihad, vjerujući da će čitav slučaj završiti sa zasluženim posljedicama po bahate pripadnike organa reda.

U prilogu prijava unutrašnjoj kontroli MUP-a SBK i prekršajni nalozi sa kaznom od po 200 KM za remećenje javnog reda i mira.

Image

Image

Image
Image
paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 2 times

Re: Travnik: Policajci se popišali pa naplatili kaznu

Post by paparaci »

treba ih pretuci da krv pisaju. nekulturni i prepuni sebe.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
Ruana

Post by Ruana »

Zasto samo incijali, sto im ne objave imena.?
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka »

Moj Nihade,gdje ti je pamet bila,pa zar bas niko od prisutnih nije imao mobitel pa da ih lijepo snimiš i daš u medije? :cudi

Ko je vidio s pijanom se budalom objašnjavati.....

p.s.Ruana,nema toga kod nas,čuva se čast :ooo ........u nas je sve K.Z......S.T.........itd......
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Zagorka wrote:Moj Nihade,gdje ti je pamet bila,pa zar bas niko od prisutnih nije imao mobitel pa da ih lijepo snimiš i daš u medije? :cudi

Ko je vidio s pijanom se budalom objašnjavati.....

p.s.Ruana,nema toga kod nas,čuva se čast :ooo ........u nas je sve K.Z......S.T.........itd......
Molit cu lijepo....
da se objasne ovi inicijali.... :travolta
nije parlamentarno.... :kafa
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka »

da nebi :sipak

:ooo

(po naslovu sam prvo pomislila da su sebe popisali,po sebi,pa kontam neka su,sta fali :oo )
Dalia
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dalia »

Čuva se čast kad je riječ o policajcima, a da se neko njima popiša u avliju izašao bi mu u novinama i JMBG.
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. :zubi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Mislim da je zakon takav. Identiteti se ne objavljuju u medijima, bar ne do nekog tamo trenutka. Baš jučer čitam da se digla frka zbog toga jer se štite i identiteti osvjedočenih ratnih zločinaca kao i pedofila, ubica, raznih siledžija i njima sličnima. Takav nam zakon.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Krokodil Behko wrote:Mislim da je zakon takav. Identiteti se ne objavljuju u medijima, bar ne do nekog tamo trenutka. Baš jučer čitam da se digla frka zbog toga jer se štite i identiteti osvjedočenih ratnih zločinaca kao i pedofila, ubica, raznih siledžija i njima sličnima. Takav nam zakon.
Behko,to ide u prilog tim lopovima,zlocincima,siledzijama...
Citao sam o tome...
Trebat ce jak lobi da se to promjene.
Ovdje recimo,dok ne uhvate takvog nista ne kazu,cim ga indetifikuju
objavi se ime i prezime,cak i slika.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Dalia
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dalia »

Kad smo kod zaštite identiteta, jel ti na klixu smiju objavit tvoju sliku dok radiš nešto neprimjereno ili ti moraju zamaglit lice ako nemaju tvoju dozvolu?
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. :zubi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Puno pitaš. Mislim da se sa zamagljivanjem trebaju štititi maloljetnici a ostali manje-više.
Post Reply

Return to “BiH”