Trudnice i sve o njima

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Trudnice i sve o njima

Post by Nela » 21 Jun 2013, 18:34

Pa jeste sedmi, one vjezbice su super, ja sam bas uzivala. Nema razloga za strah, pa to je nesto najljepse na svijetu sto nam se dogodi, muskarci su bas osakaceni za najljepse iskustvo u zivotu.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 3 times

Post by Bahra » 21 Jun 2013, 18:39

Moj hoće u salu samnom da ide, biće veselo uglavnom hahah. To je najljepše iskustvo ali kada sve prodje. Znam da dok traju bolovi i haos nisam ništa lijepo u tome vidjela haha.
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 21 Jun 2013, 19:04

ma dobro bolovi nisu lijepi ali je jako lijepo sto hoce s tobom, mislim da bi svaki trebao. Moj se nacekao ispred :D. trebao je prisustvovati medjutim iskomplikovalo se i nije mu dr. dao da udje

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 26 Jun 2013, 16:42

Nela, hvala sto si spomenula to za hurme i ananas. Jako je korisno, a vecina zena to ne zna...

Svog ahirliju vec pripremam na prisustvo porodu.

Citam vic negdje :)
Crnogorac prisustvovao porodu, pa mu pozlilo, vise se doktori oko njega pozabavili, nego oko porodilje. Na kraju mu rekose da je curica, a on ce: "Ma samo da nije musko, da se ne mora ovako patiti na porodu" :)
Image

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 26 Jun 2013, 16:47

P.S. Ja sam vikend iskoristila za malo suncanja i opustanja uz jednu riječicu... Kazem malo, dakle nisam pretjerala. Voda je bila pohladna ali je godilo...

Suncanje u trudnoci?
Image

Blackhawk

Post by Blackhawk » 26 Jun 2013, 17:49

Image

Nista ljepse na ovome svijetu...

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 26 Jun 2013, 19:35

Suncanje i nije bas preporucljivo, ali obavezno mazanje zastitnim faktorom ako ces se izlagati suncu. plivanje je odlicno za trudnocu.

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi » 26 Jun 2013, 19:47

kako cte tjudnice :D camo da ljubnem u ctomacic :hihi :srce

:rumenko :noga
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 27 Jun 2013, 09:23

Heidi wrote:kako cte tjudnice :D camo da ljubnem u ctomacic :hihi :srce

:rumenko :noga

Cmok Heidi :pusa

Nas dvoje smo super, to nam je prije dva dana potvrdio i ljekar :) Hvala Bogu..

Jučer smo pokušali napraviti nekoliko fotkica mog stomačića, da bismo kasnije mogli napraviti album, ali otezava nam moja (ne)fotogenicnost :(

Ovo mi je diiiiivno

[ytube][/ytube]
Image

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 27 Jun 2013, 09:47

P.S. Jedva čekam da Zagorki prođe ovaj period s mučninama. Mislim da je već pri kraju, jer znam da od 10. sedmice već počinje da se popravlja stanje...

Zagorka, kad pročitam onaj tvoj dnevni jelovnik samo bih te zagrlila i :pusa
Image

Bonaqua
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bonaqua » 27 Jun 2013, 09:48

Izbjegavaj maksimalno suncanje i izlaganje na suncu, ja sam zbog toga imala problema sa posteljicom na porodu (tako mi je barem doktorica rekla).
Inace? Kako ide? :)))
"Tako mi jutra,i noći kad se utiša"

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka » 27 Jun 2013, 18:27

Peggy Sue wrote:P.S. Jedva čekam da Zagorki prođe ovaj period s mučninama. Mislim da je već pri kraju, jer znam da od 10. sedmice već počinje da se popravlja stanje...

Zagorka, kad pročitam onaj tvoj dnevni jelovnik samo bih te zagrlila i :pusa
:pusa ubacila sam prokulice,kukuruz šećerac,napredujemo :D. ......ne smeta mi,ja i volim povrće,samo nezz hoće li ova moja huda bebica narasti kad pasem samo ovo zelenjavo :hm

uzela sam i ovsene pahuljice,kazu da su dobre,jos ih nisam jela :grana .......i počela sam po malko mlijeka piti,sa rastopljenom bronhi bonbonom unutra,zeza me neki dosadni kašalj,a ni traga prehladi ni gripi :cudi .........to nije bljutavo za popiti,a navodno je dobro za kašalj.......
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 02 Jul 2013, 11:33

Danas mi doktorica reče da izbjegavam cmakanje s ljudima, a pogotovo s dječicom i bebama. To će mi dobro doći, jer ću mirna srca moći reći ljudima koji me okružuju da me ne cmaču svaki put kad me vide. Inače tu "naviku" mrzim!!! OK, je ako te ne vidim 15 i više godina, ali da se svaki dan cmačemo :ne
Bebe ne treba ljubiti, jer se njihove bolesti manifestuju nekoliko dana nakon što se beba zarazi. Npr. kod ospica se osip pojavljuje tek nekoliko dana nakon obolijevanja. Mi ne znamo da su bebe bolesne, cmačemo i belaj!
Image

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 02 Jul 2013, 11:59

I ja se osipam na ljude koji cmacu bebu ili jos gore urade ljube joj ruke a svaka beba ruke gura u usta. Ja kazem svima i nije mi nimalo neprijatno jer je moje dijete u pitanju, i kad se rodila (posto je kod nas debilni obicaj da ti se svi svale prvih dana) nisam nikome dala prilaziti kreveticu jer je bila epidemija i necu ja da gatam ko je bolestan ko nije, gledali su je s vrata :D

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 02 Jul 2013, 12:45

Nela wrote:I ja se osipam na ljude koji cmacu bebu ili jos gore urade ljube joj ruke a svaka beba ruke gura u usta. Ja kazem svima i nije mi nimalo neprijatno jer je moje dijete u pitanju, i kad se rodila (posto je kod nas debilni obicaj da ti se svi svale prvih dana) nisam nikome dala prilaziti kreveticu jer je bila epidemija i necu ja da gatam ko je bolestan ko nije, gledali su je s vrata :D

Prije nekoliko godina sam radila s jednom zenom koja je imala jos strozija pravila.. Pa mi je bila malo cudna i mislila sam da je to krajnost. Sve više ličim na nju. I sve više shvatam da ljudi to ne razumiju.
"I prije su žene radjale, pa smo svi živi i zdravi" - i tako te poklopi.

Jučer sam imala nezgodnu situaciju. Imam jako mladu zaovu. Nije još ni punoljetna, pa mi reče kako je s prijateljicama pričala o malenoj bebi i kako su "tračale" ove histerične, opsjednute mame i radovale se što sam ja "cool snajka"... Već sam s njima ispijala sokiće, druzila se... Kaže da joj je drago što će moći izaći u šetnju s bebicom.. Rekoh, naravno, kako da ne :rol
Lagala sam. Već mi je muka pri pomisli da će neko htjeti da uzme bebu u naručje. Je li to normalno?
Image

Blackhawk

Post by Blackhawk » 02 Jul 2013, 12:58

Nije normalno..
Previse histericno i previse zastitnicki...
Dijete nikako ne mozes zastititi od utjecaja svijeta, od utjecaja zivotne sredine i svega sto ga okruzuje.. Koliko god da si zastitnicki nastrojena nemozes ga sacuvati.. Cak u nekom obliku mozes i naskoditi mu sa tim prevelikim cuvanjem od svega..
Nase tijelo je takvo da se ono programira i prilagodjava nastalim situacijama.. I sa svakim novim iskustvom, ono stjece novi nivo zastite i, s vremenom, postaje imuno na odredjene situacije i bolesti..
Recimo dijete koje je cesto u prasini, igra se u pijesku, napolju, ono ce teze dobiti neke alergijske reakcije, osipe i sl., dok ce ono koje cuvas od svega toga, sa prvim kontaktom sa prasinom ili prljavstinom dobiti ili osipe ili alergiju il nesto slicno..

Ali, mislim i da ces promjeniti misljenje... Kada budes morala biti 24 sata uz dijete, da ces se i radovati da se neko ponudi malo da pricuva da se odmoris od njega :)

Ruana

Post by Ruana » 02 Jul 2013, 13:04

Ma to je tako sa prvim djetetom manje vise sve zene slicno reaguju. Pegi pojma nemas kako ces ti voljet ako Bog da da te ta zaova malo zamjeni.

Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bahra » 02 Jul 2013, 13:09

Ja sam poslije pevog poroda bila monstrum...dok nisam pala od nespavanja,ugadjanja i ostalih ujdurmi. Kad sam došla na rub nervnog loma prigrlila sam svaku pomoc. Ma molila da mi dolaze haha. Sad sam pametnije u startu :OO
Last edited by Bahra on 02 Jul 2013, 13:10, edited 1 time in total.

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 02 Jul 2013, 13:09

Teško je to objasniti Black...
Ne brine me zdravlje, jer imunitet se i stiče tako kako si rekao, u pijesku na livadi...

Ovo o čemu ja pričam je stvar psihe, i to samo majke mogu razumjeti. Neka neopisiva posesivnost... Ne znam...
Pokusavam ti objasniti, pa obisem post... Ne znam... Trebaju se znati pravila. Pravila odgoja. A to postavljaju roditelji. Dakle, ako ti hiljadu puta kazem da djetetu ne dajes mobitel da se igra s njim, onda to nemoj raditi. A ja bas i ne znam stvari upakovat s masnom. Ja sam direktna i... Bojim se da ce mi to donijet probleme...

A ovo o zamjeni Ruana, vecina zena kaze, pa me to tjesi... Stvarno ne zelim svom djetetu upropastiti zivot...
Image

Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bahra » 02 Jul 2013, 13:16

Pegy ne sikiraj se za odgoj, ja sam uvjek stroga bila i moralonse znati sto može a sto ne. I jasno sam svima dala do znanja bez uvijanja. I postovalo se, i vjeruj da danas isti oni sto su govorili da sam stroga bla bla bla, kažu bila si u pravu djete je divno. Djete se odgaja od rodjenja a ne u 15- oj. Samo ti radi kako misliš da je najbolje, ali ne drži ga pod staklenim zvonom.

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”