Lavlje_srce wrote: 31 Jan 2023, 18:11
Mutevelija wrote: 30 Jan 2023, 21:16Pa ne vidim, a šta je problem u ovome postu, vezano za ovoga ne znam rekao sam baca na munafikluk ali djela se vrijednuju po namjerama, nisam rekao da je munafik, i što se sad kao padobranac osjećaš prozvanim ovde, u čemu je problem?
Niti sam te prozvao, šta sam loše napisao? Vidiš u uvodu da sam napisao da me ovaj hadis najviše plaši, dakle mislim i na sebe.
Dakle covjeku koji je sam krenuo na put od preko 6000km na nogama, po kisi, snijegu i minusu, izlozen divljim zivotinjama i svakakvim ljudima (koji su opasniji od zivotinja), da obavi vjersku duznost (cime ce barem neke natjerati da se zamisle), ti si se nasao reci da "baca na licemjera"? Je li te Boga ti imalo stid tvojih rijeci (retoricko pitanje)? On svoju vjeru dokazuje djelom. Ja ti odgovaram jer je on zauzet vaznijim poslom.
I ako si vec svjestan hadisa, mogao si biti svjestan i ovog:
"Svaki od sinova i kceri Ademovih su grijesnici, a najbolji medju njima su oni koji se kaju". Tacka.
Sta mislis ko je zasluzio sevap? Srbin koji mu je od srca dao da popije nesto na njegov racun, ili ti sumnjajuci u njegove namjere koje su ocigledno dobre? Kad bi Bosanci i Hercegovci bili malo stoziji prema sebi, a malo milostiviji jedni prema drugima Bosna bi amo tim jednim cinom procjetala. Eto, zdrav i ziv bio.
Joj udrobi ti svega.
Prvo citirala si me pogrešno u ovom postu nisam posla u munafikluku u prethodnom, sto je sigurno što si bila ljuta pa ishitreno odgovorila samo da me citras.
Rekao sam baca na munafikluku, a ne da je čovjek munafik, dakle sumnjam.
Srbin nije zaslužio sevap a i čak i da ga dobije i upiše mu se nije musliman tako da taj njegov sevap ništa ne znači jest human i sve to lijepo ali sad si ubacila i humanizma i liberalizam kao bratstvo i jedinstvo gledaš kroz tu prizmi.
Dobro djelo jest i dobar gear ali hoće li biti primljeno, znaš da Bog sve prašta osim širka, srbin ako vjeruje u trojstvo dzaba mu da hiljadu hadžija dočeka , djelo mu je ništavno.
Ima i ona što kaže Husein Cajlakovix prljavi gledaju prljavo, možda sam ja pokvaren pa gledam tako i sumnjam a možda je on iskren, a možda i nije, ali eto trebamo svi vikar elhamdulilah i prihvatiti ri , a postaje trend.
A imaš u islamu da je važno da čovjek brine za svoje zdravlje i da je šejtan sa onim ko je van dzemata zajednice , dakle ni u tom aspektu ne valja da čovjek sam ide na hadždž.
Kao što nemas istu nagradu kad klanjas namaz sam i kad klanjas u dzematu.
Jes lahko je vikati Bosna bi vako Bosna bi nako a ne patiti se u Bosni.
Zrelija si od mene a tako naivno nekad djeluješ.
Hvala i ti zdrava i živa bila