BiH u doba prve i druge Jugoslavije

Poznate ličnosti, ratovi, važni događaji

Moderator: Krokodil Behko

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41731 times
Been thanked: 28532 times
Status: Offline

Re: U Jugoslaviji su nam vadili zdrave zube jer smo muslimani

Post by Rum » 04 Feb 2023, 17:16

Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 04 Feb 2023, 19:27

Sarajlije i njihova stalna borba sa č, ć, dž, đ, te jednačenjem suglasnika po zvučnosti :ooo
HAVANA wrote: 04 Feb 2023, 16:48burekdzija
:sjedi
Svi mi se morete obratit

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4485 times
Been thanked: 3472 times

Post by Melek » 04 Feb 2023, 22:35

Naseef Mushroom wrote: 04 Feb 2023, 14:55 Pa dobro, kod nas su nekoliko godina pred zadnji genocid mnogi Srbi, od toga mnogi djeca JNA oficira, sebi nabacili bošnjačka umjetnička imena i predstavljali nas kroz Audicije, Nadrealiste i ostale New Primitives projekte kao luzere, džeparoše, zgubidane, koji ne zaslužuju imati svoj sokak a kamoli državu, i tako nas predstavljali kao najnižu rasu u SFRJ, pa kasnije zbrisali u Beograd.
Znači nešto što je dokumentovano i šta se može naći za sekundu na YouTube, pa se opet mnogi prave naivni, ne vide zlo u tome i opet to rado pogledaju da se nasmiju, pa kako onda očekivati da se povjeruje u nešto gdje se ne serviraju odmah dokazi na zlatnoj tacni.
Ako misliš na Marinka Ćutuka iz Audicije, to baš nije bilo bošnjačko umjetničko :hm

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 04 Feb 2023, 22:36

Onda imaš recimo Bogoljuba Šaulića kojeg izigrava ni manje ni više nego Emir Hdžhfsbgvć :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 04 Feb 2023, 22:38

Dokle je ta nacionalistička selektivnost dogurala, a sve sa ciljem šiljenja narodnih masa…
Weak people revenge.
Strong people forgive.

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes » 04 Feb 2023, 22:46

Najjace je kad pocnu nisu Bosnjaci prije imali nista, nisu imali pravo ni na sto i onda pogledas sta je sad kad smo kao svoji na svom i vidis da (opet) nemamo nista, izuzev ako smo zeleni
Samo sabura

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1695 times
Been thanked: 3238 times

Post by Mutevelija » 04 Feb 2023, 23:24

greeneyes wrote: 04 Feb 2023, 22:46 Najjace je kad pocnu nisu Bosnjaci prije imali nista, nisu imali pravo ni na sto i onda pogledas sta je sad kad smo kao svoji na svom i vidis da (opet) nemamo nista, izuzev ako smo zeleni
Pa nisu imali , imali su Muslimani.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes » 04 Feb 2023, 23:26

Mutevelija wrote: 04 Feb 2023, 23:24
greeneyes wrote: 04 Feb 2023, 22:46 Najjace je kad pocnu nisu Bosnjaci prije imali nista, nisu imali pravo ni na sto i onda pogledas sta je sad kad smo kao svoji na svom i vidis da (opet) nemamo nista, izuzev ako smo zeleni
Pa nisu imali , imali su Muslimani.
Ja, dobro si
Samo sabura

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 05 Feb 2023, 00:21

Chloe wrote: 20 Jan 1970, 10:24 Muderis je izuzetno fin čovjek, nema on mržnje jedan gram u sebi, al nema ni problem sa identitetom.
Ama kako nema problem s identitetom, moja ti ?!?

Evo, pa ga vidi ponovo:

Koga ti vidiš ovdje, de mi reci. Vidiš li ti tu jednog autohtonog Bošnjaka, dakle jednog stanovnika Evrope i Balkana, ili opet jednog Arapa, da ne kažem čega još? Na stranu to a i za svaku pohvalu što se borio za BiH, ali s druge strane onoliko koliko je pomagao BiH u borbi, toliko joj je naudio s ovim i ovakvim. Čemu to??
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3883 times

Post by Naseef Mushroom » 05 Feb 2023, 01:17

Melek wrote: 04 Feb 2023, 22:35
Ako misliš na Marinka Ćutuka iz Audicije, to baš nije bilo bošnjačko umjetničko :hm

Melek wrote: 04 Feb 2023, 22:36 Onda imaš recimo Bogoljuba Šaulića kojeg izigrava ni manje ni više nego Emir Hdžhfsbgvć :hm
Bogoljub i Marinko nisu predstavljeni kao idioti, za razliku od Sa(V)udina i Muse(Puse). Marinko je bio samo stereotip, a to je razlika od idiota, osim ako je biti idiot stereotip, a to su bili stereotipi Bošnjaka u navedenim emisijama.
U jednoj sceni je se čak i Marinko sam čudio glupošću Muse.
I u Kursadžijama su sve stereotipi i opet iz nekog razloga Srbin sve ostale nadmudri a Bošnjak je po običaju najgluplji.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1406 times
Been thanked: 1725 times

Post by Sioux » 05 Feb 2023, 01:24

Kod Ćutuka su iražene frustracije..
Pogled Joca Vujičića

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 05 Feb 2023, 01:32

Šta je važno kod emisija poput Nadrealista, Audicije, pa i prijeratnog Pušenja je kontekst i period kada je se to dešavalo jer bez konteksta ne zvuči tako strašno.

Ruganje nekome ko ima velik nos je nekulturno ali nije zločin, isto tako ima gorih stvari od toga kada neko lice ofarba u drugu boju.
Međutim kada se poredi period i kontekst, ruganje židovima što imaju velik nos kao i Blackface kod crnaca izaziva zgražavanje i osudilu iz čistog razloga što je se dešavalo prije ili za vrijeme nanošenja zla tim grupama.

Bošnjak u Audiciji i Nadrealistima je prikazan u negativnom kontekstu nekoliko godina prije genocida i dok su dušmani lobirali po svijetu da Bošnjak ne zaslužuje opstanak a kamoli državu.
Da imamo imalo dostojanstva, ili bolje rečeno da imamo bar 5% ponosa kojeg imaju Jevreji, Albanci, Hrvati i Crnogorci, te emisije bi se tretirale kao što Jevreji tretiraju humor o velikom nosu ili crnci Blackface.

Pošto nemamo, ne baš mali broj mašta i dalje o bovoj sezoni Nadrealista i novoj turneji Audicije.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3487 times

Post by Chloe » 05 Feb 2023, 06:31

Melek wrote: 05 Feb 2023, 00:21
Chloe wrote: 20 Jan 1970, 10:24 Muderis je izuzetno fin čovjek, nema on mržnje jedan gram u sebi, al nema ni problem sa identitetom.

Evo, pa ga vidi ponovo:

Koga ti vidiš ovdje, de mi reci. Vidiš li ti tu jednog autohtonog Bošnjaka, dakle jednog stanovnika Evrope i Balkana, ili opet jednog Arapa, da ne kažem čega još? Na stranu to a i za svaku pohvalu što se borio za BiH, ali s druge strane onoliko koliko je pomagao BiH u borbi, toliko joj je naudio s ovim i ovakvim. Čemu to??
Prije svega, ko si ti, neko drugi ili treći ili ja nakon skoro 30 godina? :)

Druga stvar, svaki vjernik sve u životu gleda, tumači kroz vjeru.
Kako god za sofru sjeda Bismilom, tako taj obrok završava Elhamom.

Neko je išao u boj pod dejstvom alkohola, neko napušen travom, neko pod abdestom, neko se krstio.

Jesi zapeo za čovjeka halal ti pita. :lupa
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1695 times
Been thanked: 3238 times

Post by Mutevelija » 05 Feb 2023, 06:33

Naseef Mushroom wrote: 05 Feb 2023, 01:32 Šta je važno kod emisija poput Nadrealista, Audicije, pa i prijeratnog Pušenja je kontekst i period kada je se to dešavalo jer bez konteksta ne zvuči tako strašno.

Ruganje nekome ko ima velik nos je nekulturno ali nije zločin, isto tako ima gorih stvari od toga kada neko lice ofarba u drugu boju.
Međutim kada se poredi period i kontekst, ruganje židovima što imaju velik nos kao i Blackface kod crnaca izaziva zgražavanje i osudilu iz čistog razloga što je se dešavalo prije ili za vrijeme nanošenja zla tim grupama.

Bošnjak u Audiciji i Nadrealistima je prikazan u negativnom kontekstu nekoliko godina prije genocida i dok su dušmani lobirali po svijetu da Bošnjak ne zaslužuje opstanak a kamoli državu.
Da imamo imalo dostojanstva, ili bolje rečeno da imamo bar 5% ponosa kojeg imaju Jevreji, Albanci, Hrvati i Crnogorci, te emisije bi se tretirale kao što Jevreji tretiraju humor o velikom nosu ili crnci Blackface.

Pošto nemamo, ne baš mali broj mašta i dalje o bovoj sezoni Nadrealista i novoj turneji Audicije.

Ma balija se voli prodati i slagati nevezano sad bio vjernik ili nevjernik, ja mogu priču Turčinu složiti kad sam sole bio u Turskoj kritikovati ga što nije dovoljan musliman, a donio je vjeru u Bosnu i Hercegovinu, da im žene po kafićima piju alkohol itd itd.
Jednostavno od Crkve Bosanske je bilo važno mozak koristiti i imati svoj interes sa izlevatis drugoga , međutim ne može Lahko Bošnjak Bošnjaku prodati priču , dok drugoj naciji može.
Eej jesam ga izlevatio, tj krvari su bili narod Luta a.s homoseksualci, sto znači da sam ga zajebao.

Zato neki Bošnjaci nemaju karaktera, sve sa vlastiti interes.
Prodaju vjeru (ideologiju )za večeru lahko, ako će iz toga izvući koristi.
Prodati će ono etičko u sebi.

Problem je što se inzistira da Bošnjaci budu žrtve, ja nisam žrtva ko me maltretira ja njemu uzvracam, pa bio i jači od mene, onda on kaže eeej ovaj nije normalan, sa njim se nije kačiti.
Dobiješ poštovanje, a tako je i u školama, odmah dobijaa poštivanje od ostalih, iako nisi najjači jesi hrabar, a opasan je čovjek koji nema šta izgubiti ako te ne dira a ti njega diras .
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2944 times
Been thanked: 24356 times
Status: Online

Post by HAVANA » 05 Feb 2023, 07:25

Naseef Mushroom wrote: 05 Feb 2023, 01:32 Šta je važno kod emisija poput Nadrealista, Audicije, pa i prijeratnog Pušenja je kontekst i period kada je se to dešavalo jer bez konteksta ne zvuči tako strašno.

Ti izgleda kad to gledas gledas i trazis samo jedno. Ostalo zanemaris. Ismijavali su se i politicari, jalijasi, guzonjini sinovi, stanje drustva, direktori, firme, citav sistem a likovi su u dosta slucajeva stvarni a ne zamisljeni. Pocev od seje i debe do pisonje i zuge i tako bi mogao do sutra nabrajati... Posebno audiciju smjestiti u tu pricu je smijesno. Trebo si se ti prijaviti u to vrijeme na akademiju pa napraviti skec o jovani orleanskoj, svi bi umrli od sege. Drugo o kakvim srbima pricas i djeci vojnih lica u nadrealistima? O zenitu, djuri, harisu, gigi, perhanu, siberu, emiru, sasi, suli, elvisu, cerama...? O kome? Sejo prodavo cigle ispred masinske i mlatio hasare na platou, dragisa, celo, pisonja i zuga, amela, pasa, neke druge lijepe cure, 1 gimnazija, situacije sa vratnika, bistrika, tito, politicke situacije, smijesni i blesavi likovi, hajro hastor, lisac... Svi su dobili svoje mjesto u pjesmama pa cak i supermen jebeni za kojeg se pjevalo da ce postati topao i promijeniti spol... Znam ih sve licno i odrastao sam u tom krugu i vremenu. Znas kako nas je bolio qrac za to sve, zivili, zajebavali se, predvidjali sta bi moglo bit... Vecina tih ljudi operisana od tih stvari tada pa i dan danas. Ja pito mamu kad je poceo rat sta mi je najbolji drug, tihomir. Veze nemam. Ona mi rekla ko biva sta je. Umro mi na rukama. U ratu i poslije par likova mozda puklo i otislo na te neke strane ko sto je puko nele, kusta... A imas i dinu vehabiju velikog a artana sleper popio, haris koji je ozbiljno u vjeri al na neki fini nacin i tako i zivi. Fino. Par ih se raselilo i pice svoj film bez zelje neke za ovim prostorima. Neki pice i dalje sviraju, glume, rade... Ko i svi ljudi. Ovakvih i onakvih. Puno ti nesta utripujes i zavjere jebene pravis od omladine i zajebancije... O cemu mislis da se pjesme prave i predstave? Uvijek povlacis temu i inspiraciju iz drustva, nekih likova, politike, sporta, ljubavi, ljepote, prirode ne znam ni ja cega vec. Kako ti nadodje. Neko o ovome, neko o drugom, neko buntovan, neko zaljubljen, tuzan, lud itd Moze se o nekim stvarima pricati i ima se o cemu al vazda od svega toga prica se i bruka ovakvim glupostima. Isto srbi i njihove bajke i teorije zavjere.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2944 times
Been thanked: 24356 times
Status: Online

Post by HAVANA » 05 Feb 2023, 07:35

Danasnji skecevi bi bili o sebiji, haticu, zahiragicu, radeljasu, fadilu, kifli, draganu, onom kuratom iz rs-a, vucicu, dodiku itditd Ima kod nas materijala koliko hoces vazda. Al nema niko volje za zajebancije... Jebali su nam majku ti iz skeceva sa politicke i vjerske strane. Puno vise od jalijasa krezavih i budala opjevanih. Oni te bar nasmiju. Ovi prvi te rasplacu, qrcu ti ne valjas. Eto pjevajte i pravite predstave. Sad je sve potaman. Prije nista nije valjalo.A ima i zubara dovoljno.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 05 Feb 2023, 07:54

Chloe wrote: 05 Feb 2023, 06:31
Melek wrote: 05 Feb 2023, 00:21

Evo, pa ga vidi ponovo:

Prije svega, ko si ti, neko drugi ili treći ili ja nakon skoro 30 godina? :)

Druga stvar, svaki vjernik sve u životu gleda, tumači kroz vjeru.
Kako god za sofru sjeda Bismilom, tako taj obrok završava Elhamom.

Neko je išao u boj pod dejstvom alkohola, neko napušen travom, neko pod abdestom, neko se krstio.

Jesi zapeo za čovjeka halal ti pita. :lupa
Wtf, da pustim čovjeka na miru? Pa ako hoće da izigrava wannabe Palestinca u odori ISIL-a nek to radi da ga svijet ne gleda. Može on glumiti čistuna i vjernika koliko hoće ali nek nam time ne pogani narod i naciju, time nam kolektivno zlo navlači. Čemu navlačiti crne odore i puštati bradurine pa onda paradirati uz arapske zvuke i bajonete pred svijetom? Isto Kalabić, jbt. Ama sram ga bilo.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 05 Feb 2023, 11:13

Legenda i gazija par ekselans :srce

Image
Svi mi se morete obratit

Anestzijaaa
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 7115 times
Been thanked: 5106 times

Post by Anestzijaaa » 05 Feb 2023, 11:16

Sad nam vade dusu.
Risto Podvoznjak sedeset i osmas'

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 05 Feb 2023, 11:22

HAVANA wrote: 05 Feb 2023, 07:25

Ti izgleda kad to gledas gledas i trazis samo jedno. Ostalo zanemaris. Ismijavali su se i politicari, jalijasi, guzonjini sinovi, stanje drustva, direktori, firme, citav sistem a likovi su u dosta slucajeva stvarni a ne zamisljeni. Pocev od seje i debe do pisonje i zuge i tako bi mogao do sutra nabrajati... Posebno audiciju smjestiti u tu pricu je smijesno. Trebo si se ti prijaviti u to vrijeme na akademiju pa napraviti skec o jovani orleanskoj, svi bi umrli od sege. Drugo o kakvim srbima pricas i djeci vojnih lica u nadrealistima? O zenitu, djuri, harisu, gigi, perhanu, siberu, emiru, sasi, suli, elvisu, cerama...? O kome? Sejo prodavo cigle ispred masinske i mlatio hasare na platou, dragisa, celo, pisonja i zuga, amela, pasa, neke druge lijepe cure, 1 gimnazija, situacije sa vratnika, bistrika, tito, politicke situacije, smijesni i blesavi likovi, hajro hastor, lisac... Svi su dobili svoje mjesto u pjesmama pa cak i supermen jebeni za kojeg se pjevalo da ce postati topao i promijeniti spol... Znam ih sve licno i odrastao sam u tom krugu i vremenu. Znas kako nas je bolio qrac za to sve, zivili, zajebavali se, predvidjali sta bi moglo bit... Vecina tih ljudi operisana od tih stvari tada pa i dan danas. Ja pito mamu kad je poceo rat sta mi je najbolji drug, tihomir. Veze nemam. Ona mi rekla ko biva sta je. Umro mi na rukama. U ratu i poslije par likova mozda puklo i otislo na te neke strane ko sto je puko nele, kusta... A imas i dinu vehabiju velikog a artana sleper popio, haris koji je ozbiljno u vjeri al na neki fini nacin i tako i zivi. Fino. Par ih se raselilo i pice svoj film bez zelje neke za ovim prostorima. Neki pice i dalje sviraju, glume, rade... Ko i svi ljudi. Ovakvih i onakvih. Puno ti nesta utripujes i zavjere jebene pravis od omladine i zajebancije... O cemu mislis da se pjesme prave i predstave? Uvijek povlacis temu i inspiraciju iz drustva, nekih likova, politike, sporta, ljubavi, ljepote, prirode ne znam ni ja cega vec. Kako ti nadodje. Neko o ovome, neko o drugom, neko buntovan, neko zaljubljen, tuzan, lud itd Moze se o nekim stvarima pricati i ima se o cemu al vazda od svega toga prica se i bruka ovakvim glupostima. Isto srbi i njihove bajke i teorije zavjere.
Nisu svi bili svjesno u tom projektu, većina je bila tu samo iz šege i naivnosti (isto kao što neko nesvjesno i bezazleno priča viceve o Muji i Hasi a znamo šta je cilj toga) ali je bilo nekoliko Mastermindova, što je bilo dovoljno, poput Neleta i “Malkolm Muharem” Gorana Marića, koji je bio tvorac New Primitivesa

Legendarni producent i čelnik projekta „New Primitives” zapalio je Jugoslaviju kao menadžer Plavog orkestra. A, onda je počeo rat, a mitovi i legende o Malkolmu dobijali su sumanute dimenzije, pa je u jednom trenutku djelovalo skoro da je najveći medijski manipulator bivše Jugoslavije – doktor Gebels Radovana Karadžića, koji je uz to i smislio naziv “Republika Srpska”

Za Gorana Marića se prvi put čulo na samom početku pokreta „New Primitives” dok je “vodio” Elvisa J. Kurtovicha. Ubrzo su stizale vijesti o legendarnom producentu, lovcu na talente, medijskom manipulatoru i sivoj eminenciji pokreta, koji je kao i drugi pripadnici – poput dr. Karajlića ili pomenutog Džej Kurtovića – dobio alijas. Malkolm Muharem.

O svom životu, o uspjehu “novog primitivizma”, Sarajevu tokom osamdestih, o svojoj ulozi u ratu, Goran Marić, poznatiji kao Malkolm Muharem, govorio je u ekskluzivnoj ispovjesti za beogradski Nedeljnik.

Malkolm Muharem je pričao i o ratu u Sarajevu.

Na pitanje da li je on smislio naziv Republika Srpska, kako se uveliko pričalo po kuloarima, Marić je odgovorio:

“Riječ je o događaju koji se desio na samom početku rata, jedne tople ljetnje večeri u jednom motelu na Palama. U razgovoru sa svojim prijateljima Dragoslavom Bokanom i Sonjom Karadžić došao sam na ideju da treba izbaciti naziv Bosna i Hercegovina iz imena naše srpske države u nastajanju. Predložio sam da se pridjev srpska pretvori u imenicu po uzoru na Poljsku, Češku, Mađarsku, i da damo našoj državi ime Srpska. Moj prijedlog je naišao na odobravanje i odmah je došlo do nadogradnje. Bokan je počeo zagovarati monarhističko uređenje, da se buduća država nazove Kraljevina Srpska, dok je Sonja zagovarala republikansko uređenje. Dragoš Kalajić, koji je također podržao ovu ideju smatrao je da Srpska treba da bude kneževina, a da se Princ Tomislav Karađorđević postavi za kneza. Bili smo ugodno iznenađeni, Bokan, Sonja i ja, kojom brzinom je Skupština Srpske Republike Bosne i Hercegovine proglasila Republiku Srpsku.”

*"Četnici su mladi, samouvjereni, dobro naoružani, lijepo obučeni i, iznad svega, opasni momci. Vaspitani su na ulicama Sarajeva uz viski, koka-kolu, rokenrol. Mi smo urbana gerila, odrasla na asfaltu, koja borbe u planini shvata kao lov na divljač... Što bolje pucaš, bolje tucaš... Četnički državotvorni pokret je autentični kulturni, umjetnički, postmodernistički, superpatriotski, pa i vojni vid organizovanja. srpske mladeži."
Goran Marić, alias Malkolm Muharem, četnički major, Duga, 30. avgust-13. septembar 1992.
Ko ovako razmišlja nije mogao osnovati taj pokret iz dobre namjere.

Isto iz tog perioda, “Rizo” Goran Petranović, pievač Elvisove grupe
Oštar si prema Elvisu, blagonaklon prema Neletu; šta misliš o ostalim su-osnivačima New primitivsa?

Nele ima svoju istorijsku ulogu. Zenit Đozić Fu-Do, ili Zena, isto ima učešće i to kao Musliman koji je podržao srpsku stvar. On jedini iz ekipe nije znao da svira, ali je dobro izgledao i postao je naš seks simbol. Branko Đurić - Đura takođe ima istorijsku ulogu kao Srbin. Mislim da se zajebao što je otišao u Sloveniju. Nezgodno je kad Srbin tamo nešto izigrava. Ali Đuro će njih da išalta i ja mu želim sreću, jer su Slovenci levaci. Mogao je i u Beogradu da glumi i osniva pozorište. Pa svaki režiser bi ga angažovao! Kad su mene zvali, gde neće Džudžija?
Pa “Minka” Darko Ostojić, koji je 1995. godine genocida, snimao sa Neletom Složnu Braću po Srbiji, ista serija zbog koje Neleta kritikuju.

Post Reply

Return to “Historija”