BiH u doba prve i druge Jugoslavije

Poznate ličnosti, ratovi, važni događaji

Moderator: Krokodil Behko

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14439 times
Been thanked: 24325 times
Status: Offline

Re: U Jugoslaviji su nam vadili zdrave zube jer smo muslimani

Post by Fuddo » 06 Feb 2023, 19:01

Meni se od kolicine debilizma koji se svijetini servira na sve moguce i nemoguce nacine, da izvines, sere.
Cuj, vadili nam zdrave zube
Pa sve te nejeblo, kako mu je to naumpalo? :D.
Dozvolite da se obratimo

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2921 times
Been thanked: 24212 times

Post by HAVANA » 06 Feb 2023, 19:02

Pa sto ne zivite tako vi sto ga branite kako ovi i ovakvi propovijedaju. Zaboli me qrac za muderisa i njegovo ucesce. Ko i njega za moje i mojih.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 06 Feb 2023, 19:03

Fuddo wrote: 06 Feb 2023, 19:01 Meni se od kolicine debilizma koji se svijetini servira na sve moguce i nemoguce nacine, da izvines, sere.
A meni sulejman izbio zub. Sve lazu.

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe » 06 Feb 2023, 19:04

Melek wrote: 06 Feb 2023, 18:57
Chloe wrote: 06 Feb 2023, 18:39

Rat je zlo, i kamo sreće da ga nije nikad bilo, da ga nema I da ga nikad ne bude.

U ratu sam vidjela i doživjela dovoljno, da ne bih riječ rekla ni onom napušenom ni onom što je u odbranu krenulo veličaajući Allaha. Svako je svoje učešće doživljavao na svoj način, a cilj je bio jedan jedini, obraniti nas.

Ko si ti? Šta si ti radio u ratu?

Ti se skrivaš, ti si tajnovit, nije Muderis, čije ratne snimke stoje na YT dostupne svima, sa njegovim imenom i prezimenom. :cudi
Po meni to nije veličanje Allaha, ta parada arapskog kiča, već je to bogohuljenje. To je eksponiranje poput oholosti. U ime Allaha se to i takvo ne radi. A pravi musliman je baš diskretan. Niti je nametljiv niti je upadljiv. On svoju konekciju sa Allahom ne traži i ne ispoljava na taj način. To o čemu pričam ja više vidim kao korištenje jedne velike nesreće da se narodu nametne neki treći imidž, s kojim blage veze imali nismo. To čak ni Turci ne praktikuju, taj araplahluk. Mućni malo.
Mućni ti... Pa skontaj, da je to bilo prije 30 godina, na nekim brdima BiH, gdje nije bilo ni naroda ni ptice, samo život ili smrt.

Zašto se ti kriješ?
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1278 times
Been thanked: 4106 times

Post by Laser » 06 Feb 2023, 19:04

HAVANA wrote: 06 Feb 2023, 19:03
Fuddo wrote: 06 Feb 2023, 19:01 Meni se od kolicine debilizma koji se svijetini servira na sve moguce i nemoguce nacine, da izvines, sere.
Bila neka marisana, ko da gledam. :D.
Klanjam džematile po parkovima.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14439 times
Been thanked: 24325 times

Post by Fuddo » 06 Feb 2023, 19:05

Bolan, bila dva zubara u carsiji
Oba muslimani :D.
Dozvolite da se obratimo

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 06 Feb 2023, 19:07

Laser wrote: 06 Feb 2023, 19:04

Bila neka marisana, ko da gledam. :D.
Ma cigo jebo on mater svoooojuuu. Do 8 razreda se vazda tukli. Jel u svrakino pljus. Jel on na cvilu pljus. Vidim ga cesto, dila garderobu.

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 06 Feb 2023, 19:11

Fuddo wrote: 06 Feb 2023, 19:05

Prodane dushe.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3949 times
Been thanked: 2972 times

Post by Pasaga » 06 Feb 2023, 19:12

HAVANA wrote: 06 Feb 2023, 19:11
Fuddo wrote: 06 Feb 2023, 19:05

Prodane dushe.
FGR :hihi
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 06 Feb 2023, 21:25

Melek wrote: 06 Feb 2023, 17:16 Ma ne, ne razumiješ. Taj i takav način ratovanja je grijeh sam po sebi. Hajde zamisli bradate četnike da udju u crnim odorama u jednu ne-srpsku čaršiju vs ove u jednoj srpskoj čaršiji. Cilj toga je zastrašivanje, prvenstveno civila pa i svih ostalih. To jedna stvar, druga stvar - ratnik koji se krije iza bradurine i sunčanica se krije nekom svjesnom namjerom. Treća - prikazivanje nas Bošnjaka u takvom jednom svjetlu je bezobrazno. Bezobrazno prema meni koji neću to a bezobrazno i prema mnogim ostalima.
Razlog zašto sam naveo te razne primjere je da bez obzira šta su Bošnjaci radili zadnjih 30 godina, halalili, prilagođavali se, spuštali tenzije, da nam to ništa dobro nije donijelo.
Ne kažem da se drugi moraju suprotno ponašati od navedenog već da nam Muderris ne može naškoditi jer nam otvoreni neprijatelji i lažni prijatelji sa Balkana i Zapada i ne žele dobro pa im zato nećemo nikada ni moći ugoditi.

Najbolji je primjer gdje je Zapad čak za vrijeme ruske agresije na Ukrajinu prije stao na stranu Rusofila u Bosni i Hercegovini nego na našu, eto koliko smo za njih šugavi i to se neće nikada promjeniti.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 06 Feb 2023, 21:28

Pasaga wrote: 06 Feb 2023, 17:30 sto se tice Nazifovog upisa,ono sta je nabrojao
mogu reci,sve je ono mala maca
Tek cemo da vidimo,a bgm i osjetimo cemu ce nas ovi demokratski odabrani, izloziti,pa i prisiliti
Nažalost, više od pola navedenog nije do političara već do našeg podaničkog mentaliteta. Nisu političari Penis Bešlagić pa da nas tako sramote, nisu političari grlili Draška na Baščaršiji niti su političari aplaudirali srbijanskoj himni u Tuzli.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4300 times
Been thanked: 2112 times

Post by Koteljubi_kadnisamtu » 06 Feb 2023, 21:48

Pomalo smo poltroni pomalo lako preplaseni. Elem jadan samo narod.
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?

Arthur Dent
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 970 times
Been thanked: 6938 times

Post by Arthur Dent » 06 Feb 2023, 22:25

Naseef Mushroom wrote: 06 Feb 2023, 21:25
Melek wrote: 06 Feb 2023, 17:16 Ma ne, ne razumiješ. Taj i takav način ratovanja je grijeh sam po sebi. Hajde zamisli bradate četnike da udju u crnim odorama u jednu ne-srpsku čaršiju vs ove u jednoj srpskoj čaršiji. Cilj toga je zastrašivanje, prvenstveno civila pa i svih ostalih. To jedna stvar, druga stvar - ratnik koji se krije iza bradurine i sunčanica se krije nekom svjesnom namjerom. Treća - prikazivanje nas Bošnjaka u takvom jednom svjetlu je bezobrazno. Bezobrazno prema meni koji neću to a bezobrazno i prema mnogim ostalima.
Razlog zašto sam naveo te razne primjere je da bez obzira šta su Bošnjaci radili zadnjih 30 godina, halalili, prilagođavali se, spuštali tenzije, da nam to ništa dobro nije donijelo.
Ne kažem da se drugi moraju suprotno ponašati od navedenog već da nam Muderris ne može naškoditi jer nam otvoreni neprijatelji i lažni prijatelji sa Balkana i Zapada i ne žele dobro pa im zato nećemo nikada ni moći ugoditi.

Najbolji je primjer gdje je Zapad čak za vrijeme ruske agresije na Ukrajinu prije stao na stranu Rusofila u Bosni i Hercegovini nego na našu, eto koliko smo za njih šugavi i to se neće nikada promjeniti.
jedino urijetko ili nikako nazife ne mozemo navesti primjer da smo ostali uspravno. nakon zavrsetka rata nikada nismo hodali uspravno i stali gordo i cilo!
uvjek nam hoce svi navaliti nekakav osjecaj krivde za sve sto se dogodilo, za sve sto smo jedva prezivjeli. naravno da je moj amidza rahmetli kriv sto je branio sarajevo, otkud mu pravo na to? drugi pak rahmetlija dade zivot u bihacu, otkud mu pravo da brani taj prelijepi grad i taj bosanski narod? sram ga bilo! rijetko da ima grada i regije gdje neko od moje porodice nije ostavio krv i kosti. mnogo njih jos uvijek trazimo. kao i mnogi od vas. sve su nam kuce pune suza i boli.
neki su u rat isli sa artanima i litrom rakije, drugi sa abdestom i tekbirom. meni je svejedno sa cime su i kako isli dok su god branili sve ono sto volimo i sve ono sto jesmo. a mi smo eto i dan danas i litra loze i u svijetu poznati hafizi. pijanice cista obraza i ponajbolji ucaci svete knjige u svijetu.

u ratu smo stajali gordo i uspravno, borili se, ginuli, bili smo ranjavani, muceni u logorima, sjekli su nas, palili, mrcvarili, tukli, izgladnjavali. silovali su nam djecu, majke i zene, batinali nase unuke, nane i djedove... ne mogu nikada zaboraviti ibricin pogled... oca su mu pred njim zaklali, dok su mu majku silovali. onaki likovi kao onaj sa fb teme. u simpaticnim uniformama i masnom kosom, bradom. likovi koji su nasim prodanim dusama drazi od nezima. ibricu su drzali da gleda kako mu kolju oca muhameda i siluju majku feridu. o krvava foco... ne znam sta je on bogu skrivio pa je kao dijete vec morao toliko da propati. kada je prosle godine preminuo, mislim da se napokon oslobodio.
i eto, nisu nas ni tada uspijeli slomiti...

slomile su nas kasnije nase prelivode i djubradi iz nasih torova. nabrijani i sa zlim osmijesima, nikada i ni na jedan nacin nisu za vrijeme ratova i genocida pomagali da prezivimo, naprotiv. stideci se svega onoga bosanskog i hercegovackog, muslimanskog i tada su glumili nekakvo slavensko bratoljublje po bijelom svijetu, prodavali nas za neprijateljski osmijeh.
olos koji ne zna nabrojati dalje unazad od pranene, dok oni dzelati znaju kako im se dvadeseto koljeno u proslosti zvalo. takvi olosi i djubrad nikada i nista nisu uradili za nasu zemlju, narod. uradili su samo za sebe. za svoje nekakve ocajne tastine i zle sujete. djubrad oloska, zbog takvih smo kroz cijelu istoriju nase zemlje bili u blatu. zbog njih smo izgubili ponos, osjecaj za naciju i postali nesigurni u sve svoje bosansko i hercegovacko. zbog prelivoda koje su nas prodavale za 12 kopeka i 3 forinte a kasnije za 100 maraka i vajvijek se stidile sopstvenog naroda gdje su god stigle. trag im se svima da bog da zatro, pa istruhli u svojoj ucmalosti. dozvolismo fukari da od nas napravi podanike, savijenih glava uvijek prepadnutih.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26193 times
Been thanked: 26816 times

Post by ironman » 06 Feb 2023, 22:34

Nismo mi podanici niciji
Nikad bili.
Narativ koji nam se namece je apsolutno netacan.
Zemljoposjednici smo bili imali u gruntu svoje.
Onda je dosao Tito i partija i oduzeo ,prvenstveno od muslimana koliko hektara niko i ne zna..
Pa kad ostanes bez zemlje onda mu te lakse handrit.
A handrili su nas,obilato.
Pa se ne treba ni Muderisu smijat. Jer nije rekao ono sto u naslovu pise..
Tako da,ne mogu prihvatiti nikad to sranje o podanistvu jer nismo to nikad bili..
Moj babo nikad nije bio clan partije pa nije ni mogao dobiti drugi posao osim u rudniku u jami..gdje su radili ljudi sa 8 razreda skole ili manje..
Jer su djedu i neni komunisti trazili da se on uclani..
Nije htio. Podanistvo je kad se prodas i ideale zaboravis ili ih nemas.
dream of spring...

Arthur Dent
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Arthur Dent » 06 Feb 2023, 22:36

ironman wrote: 06 Feb 2023, 22:34 Nismo mi podanici niciji
Nikad bili.
Onda je dosao Tito i partija i oduzeo ,prvenstveno od muslimana koliko hektara niko i ne zna..
Tako da,ne mogu prihvatiti nikad to sranje o podanistvu jer nismo to nikad bili..
Moj babo nikad nije bio clan partije pa nije ni mogao dobiti drugi posao osim u rudniku u jami..gdje su radili ljudi sa 8 razreda skole ili manje..
nisam rekao da jesmo zeljezni, nego napravise od nas. zbog prodanih dusa citav svijet misli da smo svi takvi.

Arthur Dent
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Arthur Dent » 06 Feb 2023, 22:38

da opet nesto bude zeljezni, rado bih opet do muderisa stao. samo da se zna.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 06 Feb 2023, 22:39

Arthur Dent wrote: 06 Feb 2023, 22:36
ironman wrote: 06 Feb 2023, 22:34 Nismo mi podanici niciji
Nikad bili.
nisam rekao da jesmo zeljezni, nego napravise od nas. zbog prodanih dusa misle da smo svi takvi.
Nisam se referirso na tvoj post . Citirao bih da sam to htio..
Samo mi pade na pamet ovo ..rijec podanistvo mnogi ovdje olako koriste pokusavajuci prodat svoje neke ideje..
Ne mislim na tebe.
Tvoj post je bio okidac :D.
dream of spring...

Arthur Dent
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Arthur Dent » 06 Feb 2023, 22:40

halali stari.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 06 Feb 2023, 22:43

Arthur Dent wrote: 06 Feb 2023, 22:40 halali stari.
Ma nemam sta. Kontamo se od pocetka.
dream of spring...

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4465 times
Been thanked: 3448 times

Post by Melek » 06 Feb 2023, 23:51

Arthur Dent wrote: 06 Feb 2023, 22:25
Naseef Mushroom wrote: 06 Feb 2023, 21:25

jedino urijetko ili nikako nazife ne mozemo navesti primjer da smo ostali uspravno. nakon zavrsetka rata nikada nismo hodali uspravno i stali gordo i cilo!
uvjek nam hoce svi navaliti nekakav osjecaj krivde za sve sto se dogodilo, za sve sto smo jedva prezivjeli. naravno da je moj amidza rahmetli kriv sto je branio sarajevo, otkud mu pravo na to? drugi pak rahmetlija dade zivot u bihacu, otkud mu pravo da brani taj prelijepi grad i taj bosanski narod? sram ga bilo! rijetko da ima grada i regije gdje neko od moje porodice nije ostavio krv i kosti. mnogo njih jos uvijek trazimo. kao i mnogi od vas. sve su nam kuce pune suza i boli.
neki su u rat isli sa artanima i litrom rakije, drugi sa abdestom i tekbirom. meni je svejedno sa cime su i kako isli dok su god branili sve ono sto volimo i sve ono sto jesmo. a mi smo eto i dan danas i litra loze i u svijetu poznati hafizi. pijanice cista obraza i ponajbolji ucaci svete knjige u svijetu.

u ratu smo stajali gordo i uspravno, borili se, ginuli, bili smo ranjavani, muceni u logorima, sjekli su nas, palili, mrcvarili, tukli, izgladnjavali. silovali su nam djecu, majke i zene, batinali nase unuke, nane i djedove... ne mogu nikada zaboraviti ibricin pogled... oca su mu pred njim zaklali, dok su mu majku silovali. onaki likovi kao onaj sa fb teme. u simpaticnim uniformama i masnom kosom, bradom. likovi koji su nasim prodanim dusama drazi od nezima. ibricu su drzali da gleda kako mu kolju oca muhameda i siluju majku feridu. o krvava foco... ne znam sta je on bogu skrivio pa je kao dijete vec morao toliko da propati. kada je prosle godine preminuo, mislim da se napokon oslobodio.
i eto, nisu nas ni tada uspijeli slomiti...

slomile su nas kasnije nase prelivode i djubradi iz nasih torova. nabrijani i sa zlim osmijesima, nikada i ni na jedan nacin nisu za vrijeme ratova i genocida pomagali da prezivimo, naprotiv. stideci se svega onoga bosanskog i hercegovackog, muslimanskog i tada su glumili nekakvo slavensko bratoljublje po bijelom svijetu, prodavali nas za neprijateljski osmijeh.
olos koji ne zna nabrojati dalje unazad od pranene, dok oni dzelati znaju kako im se dvadeseto koljeno u proslosti zvalo. takvi olosi i djubrad nikada i nista nisu uradili za nasu zemlju, narod. uradili su samo za sebe. za svoje nekakve ocajne tastine i zle sujete. djubrad oloska, zbog takvih smo kroz cijelu istoriju nase zemlje bili u blatu. zbog njih smo izgubili ponos, osjecaj za naciju i postali nesigurni u sve svoje bosansko i hercegovacko. zbog prelivoda koje su nas prodavale za 12 kopeka i 3 forinte a kasnije za 100 maraka i vajvijek se stidile sopstvenog naroda gdje su god stigle. trag im se svima da bog da zatro, pa istruhli u svojoj ucmalosti. dozvolismo fukari da od nas napravi podanike, savijenih glava uvijek prepadnutih.
Nije se u suštini tu ni branila Bosna. Branila se vlastita mahala po ad-hoc principu. To je donekle bilo i razumljivo, jer se nije imalo čime. Da bi se branila BiH i odbranila BiH trebaš imati dovoljno naoružnja, disciplinovanu i utreniranu vojsku, stabilnu logistiku i jake saveznike. A osim toga, ono najvažnije - mudro i pametno rukovodstvo. Mi ništa od toga nismo imali. Pod takvim okolnostima jednostavno nisi u stanju braniti državu već samo mahalu. A i nju možeš braniti dok imaš čime a u suštini nemaš čime ni to. Ti sad ovdje pričaš o kraju rata i hodanju uzdignute glave nakon rata. Problem je u tome da taj rat uopšte nije gotov. Rat je, naravno, u punom jeku, samo smo progutali priču da nema više rata. Pa se tako i ponašamo. Tako se ponašamo, dok naši neprijatelji još uvijek konkretno ratuju protiv nas. A nama i dalje manjka sveg onog gorenavedenog i još uvijek se muljamo po vlastitim mahalama. Pa se tako “saraj-vrhuška” sjeti npr Spejsinog Doboja samo par dana pred izbore, pa ovo pa ono. Sve to navedeno je očit dokaz da se mi ni ne borimo za BiH, već samo mantramo o njoj, dok su nam interesi sasvim nekog lokalno-muljavog karaktera. Niko se u BiH više ne bori za BiH. Jedni se konkretno bore da je razvale, a drugima ona služi ko izgovor za nešto sasvim treće. Tako da je svi njeni sinovi ili direktno razvaljuju ili indirektno razvaljuju. Ovi što je indirektno razvaljuju postaju polako gori od ovih što direktno rade na tome. Ako je, a to postaje prilično evidentno sada, BiH samo sredstvo a nešto drugo je cilj, onda daj da se to mrcvarenje više privede kraju. Tako da npr “Stranka za BiH” zvuči samo kao dobar vic, SDA bi se komotno mogla zvati “Sarajevska Demokratska Akcija” (samo eto popušila od FGR) - “Fatalno Glupe Raje”, da sad ove druge ološe ne navodim dalje. To su najveći neprijatelji BiH i ja kako vidim prvenstveno oni ne žele BiH samo je to nekulturno reći. A nije to sve skupa više ni realno. Jbg.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Post Reply

Return to “Historija”