Matan wrote: 06 Feb 2023, 18:08
Tokmak wrote: 06 Feb 2023, 18:06
Jednog dana,a taj dan možda nikada neće doći,će se saznati da se potresi mogu izazvati,tj.vrijeme,ali i mjesto i jačina gdje će udariti i na kojoj dubini.
Na taj način se zemljotresi mogu koristiti kao sredstvo političkog pritiska.
Zasto ga u Rusiji ne izazovu..
tamo bi najprije trebalo..
a nema ga nikako..
Ni ja ne vjerujem u umjetno porijeklo potresa. Neka spasioci spase što je moguće više ljudi, i neka potresom pogođenim ljudima Bog da snagu za izdržati patnje koje ih još čekaju.
Kad je bio petrinjski potres koji je btw puno slabije magnitude, 6,4 osjećao sam ovdje u Slavoniji svako malo potres, a daleko sam od Petrinje nekih 150km istočno. Tlo se svako malo treslo 7-8 dana. Naravno kasnije je bilo i drugih potresa ali koje nisam osjetio.
Koliko će se ovdje tlo tresti samo Bog zna.
Koliko sam shvatio, prije potresa došlo je do električnog pražnjenja u zemljinoj kori. Kad je bio potrinjski potres, mislim da su rekli da je došlo do izbijanja plina radona. I po izbijanju rijetkih plinova iz zemlje se može predvidjeti potres. Gradonačelnica Siska je primila upozorenje Seizmološkog Zavoda o mogućem potresu u Sisku, ali ga je zanemarila.
Žao mi je svih ljudi u Turskoj pogođenih potresom, ali nekako najviše Sirijaca. Zamisli, pobjegneš u Tursku od ratnih strahota i ubije te potres.