Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Taare wrote: 08 Feb 2023, 15:59
Sve mu jbm zločinačko
Britanski zastupnici osudili su sirijskog diktatora Bashara Al Assada zbog ‘gnusnog’ bombardiranja grada pod kontrolom opozicije nedugo nakon kolosalnog potresa.
Marea, grad 35 km sjeverno od Halepa, granatirale su vladine snage tokom noći, doznaje se u Donjem domu britanskog parlamenta.
Alicia Kearns, konzervativna zastupnica i predsjednica utjecajnog odbora za vanjske poslove u britanskom parlamentu, rekla je zastupnicima da je enklava u sjeverozapadnoj Siriji koju drži opozicija napadnuta dok se mještani suočavaju s posljedicama potresa.
Njezina izjava uslijedila je nakon što je spasilačka organizacija Bijelih kaciga poslala pismo diplomatima u kojem ih poziva da izvrše pritisak na Damask ‘kako bi osigurali da u pogođenim područjima ne bude bombardiranja’.
‘Jučer je bombardirao Mareu, područje pogođeno potresom, što je za njega bio doista bezočan i gnusan napad i oportunizam da pokuša napasti i uništiti umjerenu opoziciju’, rekla je Kearns zastupnicima u utorak.
James Cleverly, britanski ministar vanjskih poslova, kritizirao je Assadov režim zbog ‘potpuno neprihvatljivog bombardiranja’ enklave koju drži opozicija nakon prirodne katastrofe.
@Morgen, @Calla, @Duminjo, @Veca i ostali koji imaju bankovni račun u Njemačkoj:
Uplaćivanjem donacija na UNICEF-ov račun za pomoć Njemačka banka ING uplaćuje isti iznos na račun UNICEFa za pomoć žrtvama katastrofe u Turskoj i Siriji.
Objavljen video djecaka u Siriji koji je negdje u rusevinama zatrpan i ceka da ga spase...
pitanje hoce li stici na vrijeme..
u Siriji je puno gore stanje nego u Turskoj...
koliko je takvi, koji su mozda jos zivi, a pitanje hoce li ih na vrijeme spasiti..
ja ne mogu gledati vijesti niti ove videe koje postavljate, pogotovo ne ove sa djecom.
Srce mi puca.
Jos sad sjedim u firmi pijem kafu, i u sklopu jedne od kuhinja je i sobica gdje borave cistacice (ne volim ih tako dvati, vise su nam domacice na poslu), i place jedna da ti srce pukne. Sve su Ukrajinke...
Sinoc sam pokusala gledati vijesti, ne ide. Danas dobijem mail da je firma poslala pocetnu novcanu pomoc te medicinsku opremu i lijekove u pogodjena podrucja Turske i Sirije, ali da se pozivamo svi da pomognemo. Jedan kolega sa cijelom svojom porodicom je poginuo. Tuga.
TAFKAP wrote: 09 Feb 2023, 08:28
@Morgen, @Calla, @Duminjo, @Veca i ostali koji imaju bankovni račun u Njemačkoj:
Uplaćivanjem donacija na UNICEF-ov račun za pomoć Njemačka banka ING uplaćuje isti iznos na račun UNICEFa za pomoć žrtvama katastrofe u Turskoj i Siriji.
. Dr. Margarita Segou ocijenila je za Anadolijin odjel za analizu jedinstvene karakteristike nedavnog potresa u Marašu (Kahramanmaraš) na jugu Turkiye.
TAFKAP wrote: 09 Feb 2023, 08:28
Hvala TAFKAP.
Generalno nikad ne saljem novac organizacijama.
Uvjek to odradim drugacije licno,
ili odem na lice mjesta ili dam novac osobama koje poznajem.
U ponedeljak ove sedmice jednoj Turskoj kolegici pomogla pakete odvuc na Bus Bahnhof u Wiesbadenu gdje su preko FB trazili donaciju hranu za djecu I deke. Ona je iz Istanbula I nema nikoga povrijedenog dole. Medutim imamo I kolegica iz Turske koje su dobile informacije da I'm je Familia u kriticnom stanju dala sam I'm po 100 € njih 3, Meryem, Burcu, Filiz, za njihove porodice. Jednoj od kolegica kako nam je ispricala tetki amputirali ruku. Naime uspjeli su u prvom onom potresu izaci napolje, al napravili su kardinalnu gresku vratili se u stan I bi sto bi pomecalo ih u stanu jedva zivu glavu izvukli.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Zagorka wrote: 07 Feb 2023, 16:34
Ili ova treća kategorija koja misli da je ovo jer se Erdogan svađao s Amerikom, a ne znaju da su strucnjaci ovo predvidjeli prije 20 godina i da su do sad napravljene nove zgrade jer se znalo da ce trebati ?
Ovo je snažan protuargument svima koji misle da je zemljotres umjetnog porijekla kao što to misli Nikola Simičević
immuno wrote: 07 Feb 2023, 22:21
Zemljotresom je pgodjeno 23 miliona ljudi poginuli, zatrpani, prezivjeli ali bez krova Nad glavom
I onih amputiranih udova i sa potresom mozga.
Melek wrote: 07 Feb 2023, 22:29
Nedavno pročitah da se pretpostavlja da je zemljina jezgra ili zaustavila rotaciju ili počinje da rotira u suprotnom smijeru. I da to bude otprilike svakih 80-tak godina. Baš me zanima da li to utiče na ove tektonske poremećaje.
Meni to zvuči kao da bi potresa bilo puno više ako bi se jezgra okretala u suprotnom smjeru. Koliko se sječam Zemlja ima nekoliko kora, pa usijanog materijala, pa onda unutrašnja jezgra od nikla i željeza promjera nekoliko stotina kilometara. Do potresa dođe ako se ti zemljini plaštevi ne gibaju zajedno s rotacijom jezgre.
Julia-Klara wrote: 09 Feb 2023, 09:59
ja ne mogu gledati vijesti niti ove videe koje postavljate, pogotovo ne ove sa djecom.
Srce mi puca.
Jos sad sjedim u firmi pijem kafu, i u sklopu jedne od kuhinja je i sobica gdje borave cistacice (ne volim ih tako dvati, vise su nam domacice na poslu), i place jedna da ti srce pukne. Sve su Ukrajinke...
Sinoc sam pokusala gledati vijesti, ne ide. Danas dobijem mail da je firma poslala pocetnu novcanu pomoc te medicinsku opremu i lijekove u pogodjena podrucja Turske i Sirije, ali da se pozivamo svi da pomognemo. Jedan kolega sa cijelom svojom porodicom je poginuo. Tuga.
I bolje je ne gledati.
Meni danas evo ovo ovdje prvo sto citam. Nisam nista gledala cijeli dan.
Isplakala sam se sinoc, ne mogu vise Nit mogu pomoc nit ce kome od koristi biti ako se ja potpuno slomim.