Evo odoh
Molim da se unese u zapisnik da idem na posao čak i kad mi se ne ide
Moderator: VIP

Evo odoh

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Kako kad

Ništa strašno, šok kod gubitka jako bliske osobe je normalan i svaki put kad razmišljamo detaljno o tome, kao da pokušavamo sebe primiriti na način da iskontroliramo emocije, nakon nekog vrimena se ponovo preispitujemo iznova nas potresa sve to pa fotografski vračamo svaki trenutak ne bi li sebi olakšali... Bol ostaje sve drugo je borba u sebi i sa sobom da prihvatiš neizbježne stvari...Mutevelija wrote: 09 Feb 2023, 09:39 Ono malo je neobično kad ti osoba u životu nestane a bio si odrastao sa njom, za razliku od brata koji je milostivniji od mene barem on to iskaze, ja nisam nikad to pokazivao jer neki mora biti jak .
Nenu kad smo gledali u mrtvari ja amidza i on, on je išao zagrliti oca , dok ja svjesno nisam, jer ja imam drugu ulogu i uvijek sam je imao, mada i ona ima neko breme, ali ja smatram da emociju pokazati je slabost, u redu nekad, ali muškarac mora biti čvrst, ne možemo svi ići i grliti se nakon smrti, neki moramo se pretvarati, zapravo izgledati jako, iako nije ni to Lahko breme . Malo to ostavi danka kasnije sa kamatama.
Pogresno su te naucili, ili ti sam pogresno mislis.Mutevelija wrote: 09 Feb 2023, 09:39 Ono malo je neobično kad ti osoba u životu nestane a bio si odrastao sa njom, za razliku od brata koji je milostivniji od mene barem on to iskaze, ja nisam nikad to pokazivao jer neki mora biti jak .
Nenu kad smo gledali u mrtvari ja amidza i on, on je išao zagrliti oca , dok ja svjesno nisam, jer ja imam drugu ulogu i uvijek sam je imao, mada i ona ima neko breme, ali ja smatram da emociju pokazati je slabost, u redu nekad, ali muškarac mora biti čvrst, ne možemo svi ići i grliti se nakon smrti, neki moramo se pretvarati, zapravo izgledati jako, iako nije ni to Lahko breme . Malo to ostavi danka kasnije sa kamatama.

Hvala , tako sam ja naučio i to je ono što zovu toxic masculinityJulia-Klara wrote: 09 Feb 2023, 10:12Pogresno su te naucili, ili ti sam pogresno mislis.Mutevelija wrote: 09 Feb 2023, 09:39 Ono malo je neobično kad ti osoba u životu nestane a bio si odrastao sa njom, za razliku od brata koji je milostivniji od mene barem on to iskaze, ja nisam nikad to pokazivao jer neki mora biti jak .
Od takvog ponasanja se najcesce oboli.
Moje saucesce.

Biti jak ne znaci NE pokazivati emocije. Ljude koji su bez empatije uvijek hladni (kod tebe znaci jaki) prvo ne cine sebi dobro kako u psihickom tako I socijalnom zivotu. Drugo takve ljude drustvo izbjegava I vrlo brzo donose pogresno misljenje o takvim osobama.Mutevelija wrote: 09 Feb 2023, 09:39 Ono malo je neobično kad ti osoba u životu nestane a bio si odrastao sa njom, za razliku od brata koji je milostivniji od mene barem on to iskaze, ja nisam nikad to pokazivao jer neki mora biti jak .

Dobro sad znam izraziti se , ali prije nisam znao, mada je to sve iz osnovne škole i recimo maltretiranja, pa onda ako malo pokleknea pokažeš slabost pred drugim dječakom, postaneš plijen.Julia-Klara wrote: 09 Feb 2023, 10:26 Najgore je sto si toxic sam sebi.
Sve sto te snadje i snalazi sami si sebi kriv.
Po ovome sto pises ovdje i sto citam, jako si negativna osoba (takav dojam ostavljas).
Ne valja ti to.
Mlad si, i nisi ti "nista" jos od zivota vidio ni prosao. Dug je put pred tobom, i samo me strah da te ta tvoja "drvenost" ne slomi.
Ne radi na sebi pogresno, ne slusaj pogresne ljude i savjete, nauci sam razlucivati sta je dobro, a sta ne.
Pojesce te zuc, Mute. Zivi! Nikad ne znas kad ti je posljednji dan.

Kod mene je bilo trpi trpi i onda smrviJulia-Klara wrote: 09 Feb 2023, 11:36 Mislis da ja nisam bila maltreriana u skoli?
Maltretiraju i sad i to najvise kad dodjem kuci, ali jednostavno imam drugaciji mehanizam odbrane od tvog.
Prvo moramo naci pravilan nacin "izlazenja na kraj" sa drugima, a najteze je sa samim sobom. Godine i godine prodju dok skontas sta i kako.
Najgore od svega je cuvati emocije u sebi, jer emotivna stanja stvaraju najgore bolesti.
Ja "znam" zasto i kad sam pocela razvijati rak u sebi. Mislim, iz ove perspektive i nakon svega naucenog i prozivljenog ZNAM je bio okidac svih sranja.
I nije mi niko kriv.
Ponavljam, mlad si, preradi sve sto imas, cak i ta maltretiranja, proslo je.
Djeca jesu najbrutalnija ali i najisrenija. Odrasli ljudi se pretvaraju, eto ti prvi, sam kazes da sakrivas sto osjecas, a to nije dobro.
Cak iako se svadjamo i koskamo, ti znas da si mi jako drag

Users browsing this forum: Veca and 2 guests