Turska

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9245 times
Been thanked: 9195 times
Status: Offline

Re: Turska

Post by Zana »

Rudolph wrote: 10 Feb 2023, 12:44
150 000? Samo? Bruka
Dioničko društvo BH Telecom Sarajevo u prvom polugodištu 2022. godine iskazalo je 25,7 miliona ukupne neto sveobuhvatne dobiti,
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1638 times
Been thanked: 3056 times

Post by Mutevelija »

Bila je sergija na nivou Rijaseta a i dzennaza u odsustvu za umrle je klanjanja.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1638 times
Been thanked: 3056 times

Post by Mutevelija »

U džamijama u Srebrenici prikupljeno 7.000 KM za stanovnike pogođene zemljotresom u Turskoj i Siriji
10.02.2023. / 13:33

41

Medžlis Islamske zajednice u Srebrenici danas je poslije džume objavio da je u njihovim džamijama prikupljeno više od 7.000 KM pomoći za stanovnike područja pogođenih zemljotresom u Turskoj i Siriji.

- Hvala Allahu dž.š. na naizmjernim blagodatima i dobrim džematlijama.

Danas je samo u Čaršijskoj džamiji u Srebrenici skupljeno 3.333 KM za narod Turske i Sirije koji su pogođeni zemljotresom.

To je samo iz jedne naše džamije, a sa cijele naše općine iz Srebrenice za narod Turske i Sirije uplaćeno je 7.005,50 KM.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... tid=Nif5oz
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9606 times
Been thanked: 11348 times

Post by Krokodil Behko »

Biće skupljeno 20-30 miliona u BiH.
Danas su javili, iz Pomozi.ba, da je u Sarajevu jako veliki odziv za slanje pomoći
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Nevjerovatan odziv građana Sarajeva za pomoć Turskoj i Siriji, stotine volontera prikuplja donacije

Akcija prikupljanja humanitarne pomoći Turskoj i Siriji dobila je nezapamćeni odziv građana. Prikupljene su ogromne količine svih potrepština, a udruženje Pomozi.ba i danas je puno volontera i građana koji donose pakete pomoći.

Nakon što je nekoliko razornih zemljotresa u ponedjeljak pogodilo Tursku i Siriju, broj mrtvih raste iz sata u sat, a trenutno je veći od 22.000. Hiljade građana u Turskoj i Siriji ostali su bez krova nad glavom, osnovnih životnih namirnica te odjeće, obuće i higijenskih potrepština.

Brojne zemlje svijeta su poslale spasilačke timove, tehniku za uklanjanje ruševina i pakete humanitarne pomoći. Među njima je i Bosna i Hercegovina. Pored slanja tima spasioca u pogođena područja, iz naše zemlje će u skorije vrijeme krenuti kamioni puni humanitarne pomoći.

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je akciju prikupljanja novčanih donacija, ali i osnovnih potrepština poput odjeće, obuće, deka, hrane za bebe i slično.

Pomozi.ba je prikupilo oko 500.000 KM pomoći od kojih 100.000 već uplaćeno partnerskim organizacijama u Siriji koje su počele isporučivati gotove obroke pogođenima zemljotresom.

Kako je rekla Maja Arslanagić, glasnogovornica Udruženja Pomozi.ba, nemaju garanciju da će kamioni moći ući u Siriju, stoga su taj dio posla sebi olakšali uplaćivanjem novčanih sredstava.

"Zaista je ogroman odziv naših građana kako novčanih donacija, tako i ovih donacija u vidu garderobe i ostalih potrepština. Danas je ogroman broj ljudi došao ovdje kao i proteklih dana. Svi donose odjeću, obuću, deke, vreće za spavanje, hranu za bebe, higijenske potrepštine kako za odrasle, tako i za bebe. Mislim da imamo dovoljno, ali svako ko želi pomoći može nam donijeti stvari do 11. februara do 17 sati. Ali kada su u pitanju novčane donacije, apel će biti otvoren do daljnjeg", rekla je Maja Arslagić.

Abdulah Bećirević, student Filozofskog fakulteta u Sarajevu, jedan je od volontera koji su danas radili na prikupljanju pomoći.

"Mislim da se svi trebamo staviti u situaciju da smo mi na tom mjestu i razmisliti kako bismo se mi ponašali i koliko bi nama ta pomoć značila. Ovdje, hvala Bogu, danas vidimo ima velikog odziva što je jako lijepo za vidjeti i što je jedna lijepa poruka svim ostalima", rekao je.

Neke od sarajevskih srednjih škola su organizovali timove volontera koje se također trude u udruženju. Jedna od volonterki nam je rekla da su do sada uradili veliki posao.

"Došla sam ovdje sa školom. Ima baš dosta ljudi i podrške, puno je i stvari. Atmosfera je divna, svi rade zajedno, pokušavaju da pomognu jedni drugima koliko je god moguće", rekla je volonterka.

Ova akcija pomoći pokazala se kao najveća do sada. Na stotine volontera u svakom trenutku stoje na raspolaganju Udruženju Pomozi.ba.

"Mislim da je ovo definitivno akcija za koju smo imali najveći odziv do sada. Nikada nije bio ovoliki broj ljudi koji nam je želio pomoći, a posebno ne volontera i još jednom im se ovom prilikom zahvaljujem", poručila je Arslanagić iz Pomozi.ba.

I dok apel za novčanu pomoć ostaje otvoren, akcija prikupljanja humanitarne pomoći zatvara se sutra u 17 sati. Tokom vikenda volonteri će pakovati odjeću i druge potrepštine, a početkom iduće sedmice kamioni će krenuti za Tursku.
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes »

I u Zenici je dobar odziv, eno samo u Sericima dns skupljeno 16 milja poslije dzume, u Jastrepcu oko 7 milja, u dzamiji Potok oko 7 milja. Kod nas je vjrv jedno par stoja :oo

Ja cu stoju halaliti, pa valjda dodje u prave ruke aBd
Samo sabura
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3893 times
Been thanked: 2929 times

Post by Pasaga »

greeneyes wrote: 10 Feb 2023, 18:22 I u Zenici je dobar odziv, eno samo u Sericima dns skupljeno 16 milja poslije dzume, u Jastrepcu oko 7 milja, u dzamiji Potok oko 7 milja. Kod nas je vjrv jedno par stoja :oo

sta su milje,koliko je to
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes »

Pasaga wrote: 10 Feb 2023, 18:24
greeneyes wrote: 10 Feb 2023, 18:22 I u Zenici je dobar odziv, eno samo u Sericima dns skupljeno 16 milja poslije dzume, u Jastrepcu oko 7 milja, u dzamiji Potok oko 7 milja. Kod nas je vjrv jedno par stoja :oo

sta su milje,koliko je to
Hiljada, nije milion :D.
Samo sabura
BritkiMozak
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Mood:
Has thanked: 140 times
Been thanked: 298 times

Post by BritkiMozak »

Beni wrote: 09 Feb 2023, 21:08
BritkiMozak wrote: 09 Feb 2023, 20:50

Lova je vjerojatno ošla u izgradnju Erdoganove palače od 1000 soba.
Kako god novac nije utrosen za ono od cega je uzet od gradjana od 1999-te godine pa sve do danas.
Mislim da će zbog toga Erdogan platiti političkom karijerom. A s obzirom da znamo kakvi su Turci bili prema osvojenim narodima - možda i glavom.

Može on imati specijalce čuvare. Ali ako je samo ponekome od čuvara netko poginuo u potresu, a pogotovo ako taj ustanovi da se poginuli dugo patio pod ruševinama... nebi volio Erdiju bit u koži.
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.
BritkiMozak
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Mood:
Has thanked: 140 times
Been thanked: 298 times

Post by BritkiMozak »

Krokodil Behko wrote: 10 Feb 2023, 17:17
Nevjerovatan odziv građana Sarajeva za pomoć Turskoj i Siriji, stotine volontera prikuplja donacije

Akcija prikupljanja humanitarne pomoći Turskoj i Siriji dobila je nezapamćeni odziv građana. Prikupljene su ogromne količine svih potrepština, a udruženje Pomozi.ba i danas je puno volontera i građana koji donose pakete pomoći.

Nakon što je nekoliko razornih zemljotresa u ponedjeljak pogodilo Tursku i Siriju, broj mrtvih raste iz sata u sat, a trenutno je veći od 22.000. Hiljade građana u Turskoj i Siriji ostali su bez krova nad glavom, osnovnih životnih namirnica te odjeće, obuće i higijenskih potrepština.

Brojne zemlje svijeta su poslale spasilačke timove, tehniku za uklanjanje ruševina i pakete humanitarne pomoći. Među njima je i Bosna i Hercegovina. Pored slanja tima spasioca u pogođena područja, iz naše zemlje će u skorije vrijeme krenuti kamioni puni humanitarne pomoći.

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je akciju prikupljanja novčanih donacija, ali i osnovnih potrepština poput odjeće, obuće, deka, hrane za bebe i slično.

Pomozi.ba je prikupilo oko 500.000 KM pomoći od kojih 100.000 već uplaćeno partnerskim organizacijama u Siriji koje su počele isporučivati gotove obroke pogođenima zemljotresom.

Kako je rekla Maja Arslanagić, glasnogovornica Udruženja Pomozi.ba, nemaju garanciju da će kamioni moći ući u Siriju, stoga su taj dio posla sebi olakšali uplaćivanjem novčanih sredstava.

"Zaista je ogroman odziv naših građana kako novčanih donacija, tako i ovih donacija u vidu garderobe i ostalih potrepština. Danas je ogroman broj ljudi došao ovdje kao i proteklih dana. Svi donose odjeću, obuću, deke, vreće za spavanje, hranu za bebe, higijenske potrepštine kako za odrasle, tako i za bebe. Mislim da imamo dovoljno, ali svako ko želi pomoći može nam donijeti stvari do 11. februara do 17 sati. Ali kada su u pitanju novčane donacije, apel će biti otvoren do daljnjeg", rekla je Maja Arslagić.

Abdulah Bećirević, student Filozofskog fakulteta u Sarajevu, jedan je od volontera koji su danas radili na prikupljanju pomoći.

"Mislim da se svi trebamo staviti u situaciju da smo mi na tom mjestu i razmisliti kako bismo se mi ponašali i koliko bi nama ta pomoć značila. Ovdje, hvala Bogu, danas vidimo ima velikog odziva što je jako lijepo za vidjeti i što je jedna lijepa poruka svim ostalima", rekao je.

Neke od sarajevskih srednjih škola su organizovali timove volontera koje se također trude u udruženju. Jedna od volonterki nam je rekla da su do sada uradili veliki posao.

"Došla sam ovdje sa školom. Ima baš dosta ljudi i podrške, puno je i stvari. Atmosfera je divna, svi rade zajedno, pokušavaju da pomognu jedni drugima koliko je god moguće", rekla je volonterka.

Ova akcija pomoći pokazala se kao najveća do sada. Na stotine volontera u svakom trenutku stoje na raspolaganju Udruženju Pomozi.ba.

"Mislim da je ovo definitivno akcija za koju smo imali najveći odziv do sada. Nikada nije bio ovoliki broj ljudi koji nam je želio pomoći, a posebno ne volontera i još jednom im se ovom prilikom zahvaljujem", poručila je Arslanagić iz Pomozi.ba.

I dok apel za novčanu pomoć ostaje otvoren, akcija prikupljanja humanitarne pomoći zatvara se sutra u 17 sati. Tokom vikenda volonteri će pakovati odjeću i druge potrepštine, a početkom iduće sedmice kamioni će krenuti za Tursku.

Mutevelija wrote: 10 Feb 2023, 14:30 U džamijama u Srebrenici prikupljeno 7.000 KM za stanovnike pogođene zemljotresom u Turskoj i Siriji
10.02.2023. / 13:33

41

Medžlis Islamske zajednice u Srebrenici danas je poslije džume objavio da je u njihovim džamijama prikupljeno više od 7.000 KM pomoći za stanovnike područja pogođenih zemljotresom u Turskoj i Siriji.

- Hvala Allahu dž.š. na naizmjernim blagodatima i dobrim džematlijama.

Danas je samo u Čaršijskoj džamiji u Srebrenici skupljeno 3.333 KM za narod Turske i Sirije koji su pogođeni zemljotresom.

To je samo iz jedne naše džamije, a sa cijele naše općine iz Srebrenice za narod Turske i Sirije uplaćeno je 7.005,50 KM.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... tid=Nif5oz

Sirotinja je uvijek prva spremna priskočiti u pomoć.
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Anarhija na ulicama turskih gradova. Narod hvata lopove koji koriste priliku i nered pa pljačkaju radnje.
Ima videa koji nisu za forum na kojima vidiš kako linčuju te lopove.
Ovo je blaže. Samo su premlaćeni.

Svi mi se morete obratit
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40675 times
Been thanked: 27024 times

Post by Rum »

Satralo ga
Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Brt iz sirije krade kondome 😂😂😂😂😂

Svi mi se morete obratit
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Post by Chloe »

Zana wrote: 10 Feb 2023, 13:45
Rudolph wrote: 10 Feb 2023, 12:44
150 000? Samo? Bruka
Dioničko društvo BH Telecom Sarajevo u prvom polugodištu 2022. godine iskazalo je 25,7 miliona ukupne neto sveobuhvatne dobiti,
Nemoj tako. Nije bruka, znaju valjda odgovorni koliko mogu priskočili u pomoć. Naš Telecom sponzorira i pomaže svoj narod uvijek.
Dobit valjda treba ići i u nova ulaganja i projekte, unapređivati posao ako žele zadržati poslovanje.

Na to sve kad je koji drugi operater telekomunikacija podržao naš narod? :cudi
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Post by Chloe »

U svim našim gradovima je odaziv dobar, ponosna sam na BiH, na Bošnjake koji su spremni ispred sebe odvojiti i pružiti drugima, mada spadamo u siromašne države.

Dopada mi se što je Crveni polumjesec sastavio spisak Crvenom križu potrebnih stvari, da se ljudi ne zatrpavaju sa onim što ne treba.
Navedeno je da su preživhelim žrtvama najpotrebnije deke, kreveti na rasklapanje, električne grijalice, grijalice na gas, stolice na rasklapanje za sjedenje i spavanje, vreće za spavanje, cerade – za stavljanje kao podloga (različitih dimenzija), cerade za vinterizaciju/zaštitu šatora (različitih dimenzija), solarni punjači/lampe, kuhinjski setovi.

Iz Crvenog polumjeseca Turske zamolili su da se ne prikupljaju i ne šalju prehrambene i higijenske proizvode, odjeću i slično, zbog čega su i poslali zvanični spisak potrebnih roba.
https://sanartv.ba/crveni-kriz-bih-list ... mljotresa/
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2273 times
Been thanked: 5445 times
Status: Online

Post by Beni »

BritkiMozak wrote: 10 Feb 2023, 19:10
Beni wrote: 09 Feb 2023, 21:08
Kako god novac nije utrosen za ono od cega je uzet od gradjana od 1999-te godine pa sve do danas.
Mislim da će zbog toga Erdogan platiti političkom karijerom. A s obzirom da znamo kakvi su Turci bili prema osvojenim narodima - možda i glavom.

Može on imati specijalce čuvare. Ali ako je samo ponekome od čuvara netko poginuo u potresu, a pogotovo ako taj ustanovi da se poginuli dugo patio pod ruševinama... nebi volio Erdiju bit u koži.
Pa i kod nas je isti slucaj od svake netto blate ide 0,5% za takve situacije, kad su bile poplave kod nas htjeli povecat na 1% al se poslodavci pobunili "gdje su pare od onih 0,5%"
Fuck you a friendly note to start the day
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Ukro stvari u vrijednosti od 5 mio. lira.
stvarno ne razumijem tu otpad

Svi mi se morete obratit
Kai
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 784 times
Been thanked: 1741 times

Post by Kai »

Jel moguce do sad da je 20.000 mrtvih?
Vragolasto..:zao
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3738 times
Been thanked: 6867 times

Post by Matan »

Kai wrote: 10 Feb 2023, 22:40 Jel moguce do sad da je 20.000 mrtvih?
Bit ce ih preko sto hiljada..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Image
Post Reply

Return to “Svijet”