SDA

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14507 times
Been thanked: 24574 times
Status: Offline

Re: SDA

Post by Fuddo » 14 Feb 2023, 20:37

greeneyes wrote: 14 Feb 2023, 20:29
Fuddo wrote: 14 Feb 2023, 20:26

Ma to su najvece picketine, svoje zivotne odluke svaljiva na nekog drugog, cuj sda.
Ode iz Bosne i kaze odoh zbog sda.
Ajebote sda, da se meni nije islo sva je sda mogla dubit na glavi, ja ne bih otiso.
Fudo, ne ide niko iz drzave radi ta tri slova ko slova ili kao eto stranke, necemo se praviti benasti
Kome si ide, on ode.
Kome se ne ide, on nece ni otic.
To ljudi sami sa sobom dogovore. Ta prica, oCerala me sda je bezveze.
Dozvolite da se obratimo

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6710 times

Post by greeneyes » 14 Feb 2023, 20:49

ironman wrote: 14 Feb 2023, 20:29
greeneyes wrote: 14 Feb 2023, 20:27
Ljudino ti meni hoces reci da je ovo dosad neka drzava ili sta? Jeste vi dobro, sta je s vama? Tu nesto trtuljate, muljate, bacate spike ko Vucic da je zapravo opozicija kroz sve ove godine kriva za sve.
Gdje ja muljam?
Lijepo te pitam ko je ta opozicija.
Imenom i prezimenom.
I gdje su bili tj u kojoj stranci u zadnjih eto 15 godina.
Pa cemo pricati.
A ovo ti je vic dana "opozicija" :D.
Muljas svo vrijeme, nesto mutis okolo naokolo i vazda ista prica a dje su bili. Pa bili su u zelenom zamku, nije to nikakva tajna, radili sta su radili, nisu oprani, nisu sveci, hajmo reci isti su q. I sad opet dodjemo na onu temu, koju smo msm vec vodili-je l' gora skola lopova, koja ti uzgred receno pruza svu zastitu, ili ucenik te skole? Ili da ti uprostim s primjerom Fude u Ze, jer ga cesto spominjes i iz tog lokalnog nivoa pokusavas navuci mescini do premijera . Je l' oni ima zaledjinu u tuzilastvilu i sudstvu kao sto (bi)je imao dok je bio u sda i je l njega dns sutra lakse odstraniti no zelenase.
Samo sabura

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 14 Feb 2023, 20:50

Fuddo wrote: 14 Feb 2023, 20:37
greeneyes wrote: 14 Feb 2023, 20:29
Fudo, ne ide niko iz drzave radi ta tri slova ko slova ili kao eto stranke, necemo se praviti benasti
Kome si ide, on ode.
Kome se ne ide, on nece ni otic.
To ljudi sami sa sobom dogovore. Ta prica, oCerala me sda je bezveze.
A dobro, hajde, do njih je. Imali su sve, a otisli
Samo sabura

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26450 times
Been thanked: 27064 times

Post by ironman » 14 Feb 2023, 21:12

greeneyes wrote: 14 Feb 2023, 20:49
ironman wrote: 14 Feb 2023, 20:29
Gdje ja muljam?
Lijepo te pitam ko je ta opozicija.
Imenom i prezimenom.
I gdje su bili tj u kojoj stranci u zadnjih eto 15 godina.
Pa cemo pricati.
A ovo ti je vic dana "opozicija" :D.
Muljas svo vrijeme, nesto mutis okolo naokolo i vazda ista prica a dje su bili. Pa bili su u zelenom zamku, nije to nikakva tajna, radili sta su radili, nisu oprani, nisu sveci, hajmo reci isti su q. I sad opet dodjemo na onu temu, koju smo msm vec vodili-je l' gora skola lopova, koja ti uzgred receno pruza svu zastitu, ili ucenik te skole? Ili da ti uprostim s primjerom Fude u Ze, jer ga cesto spominjes i iz tog lokalnog nivoa pokusavas navuci mescini do premijera . Je l' oni ima zaledjinu u tuzilastvilu i sudstvu kao sto (bi)je imao dok je bio u sda i je l njega dns sutra lakse odstraniti no zelenase.
Ja istu pricu pricam evo dvije godine.
Kakvo mucenje okolo?
A to je prvi korak. Da kazes gdje su bili.
Kad to spoznas a znao si to samo si ti mutio raznim spinovima nivo facetv..onda ti je jasno koliko si se prosuo pricom da je sda iselila ljude a znas ko je bio ta sda..
Fudu spomenem jer si iz tog kantona.
Da si iz Sa spominjao bih kiflu...il da si mi zemo onda vrlu piricku..
Neki dan sam ti rekao,garantujem da si vise puta od mene zaokruzio sda na izborima.
Ovdje i sada pricamo o tome na sta su spremni gorespomenuti zarad fotelja.
Ono kod Emele s fudom..normalnom insanu ne treba vise.
Al hajd..kako god ja se borim protiv toga da moj,tvoj,fudin i pashin glas na izborima vrijedi koliko i jedan glas nekog lika koji je konstitutivan kao i nas cetvorica..
Ovi koje ti branis ne birajuci rijeci upravo suprotno .
I da,odlazak za poslom,migracije...to je globalna stvar..to nema veze sa strankama da budemo jasni..
Ili cemo i irsku imigraciju u SAD ili onoj iz Hrvatske u Njemackoj isto prisiti stranci :oo
dream of spring...

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 14 Feb 2023, 21:35

ironman wrote: 14 Feb 2023, 21:12
greeneyes wrote: 14 Feb 2023, 20:49
Kakvo mucenje okolo?
Kad to spoznas a znao si to samo si ti mutio raznim spinovima nivo facetv..onda ti je jasno koliko si se prosuo pricom da je sda iselila ljude a znas ko je bio ta sda..
Neki dan sam ti rekao,garantujem da si vise puta od mene zaokruzio sda na izborima.
Al hajd..kako god ja se borim protiv toga da moj,tvoj,fudin i pashin glas na izborima vrijedi koliko i jedan glas nekog lika koji je konstitutivan kao i nas cetvorica..
I da,odlazak za poslom,migracije...to je globalna stvar..to nema veze sa strankama da budemo jasni..
Ili cemo i irsku imigraciju u SAD ili onoj iz Hrvatske u Njemackoj isto prisiti stranci :oo
Pa eto, je l' Fudo, bolji ili gori od prosle vlasti, ako si vec upucen? Ili eto jesu l kifla i ekipa bolji ili gori od prethodnika? Makar nako eto na prvu, posto pravo stanje necemo znati dok ne odu.

Nisam, koliko me sjecanje sluzi, niti jednom glasao za sda :oo a za fotelje se bore svi, samo to eto neki prodaju kao borbu za drzavu i tu se ti i ja najvise razilazimo

Pa dobro, hajde, neka ti bude. Globalna stvar i to je to
Samo sabura

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 14 Feb 2023, 21:52

greeneyes wrote: 14 Feb 2023, 20:10
Pasaga wrote: 14 Feb 2023, 20:05

SDA je radila sporo,razgradjivala drzavu
zato ce ovi to ubrzat,zato su ih i postavili
Poslusajte JURATOVICA .....
Po miliona ljudi raselili u nepunih 10 god., nije to bas ni sporo, moj Pasa
😂😂
Dobar :ok
Doduše, milion nije neka cifra, pogotovo nije u parama. Začas se to potroši na, recimo, svadbu. :zubi
Svi mi se morete obratit

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 15 Feb 2023, 08:39

greeneyes wrote: 14 Feb 2023, 21:35
ironman wrote: 14 Feb 2023, 21:12
Kakvo mucenje okolo?
Pa eto, je l' Fudo, bolji ili gori od prosle vlasti, ako si vec upucen? Ili eto jesu l kifla i ekipa bolji ili gori od prethodnika? Makar nako eto na prvu, posto pravo stanje necemo znati dok ne odu.

Nisam, koliko me sjecanje sluzi, niti jednom glasao za sda :oo a za fotelje se bore svi, samo to eto neki prodaju kao borbu za drzavu i tu se ti i ja najvise razilazimo

Pa dobro, hajde, neka ti bude. Globalna stvar i to je to
Ako do sad nisi progledao i skontao sta rade ,onda i neces.
Politika dacemo sve za pozicije.
Ono sto rade kifla,fudo i jezik niksic ne da je gore nego je ponizavajuce.
dream of spring...

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2802 times
Been thanked: 8826 times

Post by Duminjo » 15 Feb 2023, 11:00

Fuddo wrote: 13 Feb 2023, 19:51
Duminjo wrote: 13 Feb 2023, 19:25

Ako pogledamo BiH i ostatak Evrope, ne znam od kud ti ova ideja da je nesto od SDA manja steta.
Eto da ne bude izgovor kako nas handre Covic i Dodik, pogledajmo Sarajevo, Zenicu, Mostar, Tuzlu, Travnik, Bihac i ostale manje kasabe ili sela po kojima ljudi zive ko da je vrijeme stalo 1950-te, pa usporedi. Ne Samo novac, usporedi i korupciji, kriminal, osnovna ljuCka prava, radnicka, trudnicka, socijalno, zdravstvo..

Moze gore jedino mozda u Moldaviji.
Sdp na celu sa lagumdzijom i nerkom su isporucili zakon o prebivalistu dodiku, pa sad imas cetnicko orgijanje u Srebrenici. Tacka.
Sdp i NS su isporucili Mostar Covicu, sve crno na bijelo, pa sad imas neofasisticko divljanje u Mostaru. Tacka.
Sve fino, kulturno, instituciolizovano.
Sad su dobili izborni zakon i drzavnu imovinu, a sve na prici o radikalnim kadirovcima, krezavim zelenim, koju su dino kolut i nerko jezicina isplazena, zdusno podrzavali. Tacka.
Ko to ne vidi, teski je ignorant, ili glup ko zvono.
Trece opcije nema.
Spremi se za bratoubilacki rat, bices hamas i fatah opkoljen cetnickoustaskim tenkovima.
Za zakon o prebivalistu ne znam detalje, necu ga komentarisati. Za isti zakon je Becirovic u predizbornoj krivio SDA isto kao i SDP.
Mostar je Bake dogovorio sa Covicem prije zadnjih izbora i pojave NS. Pitaj mostarce sta misle o SDA, Pa cak i o onoj ratnoj SDA.
Izborni zakon nije ni blizu realizacije.

E sad da covjek uzme i podje praviti listu sta je SDA sjebala, trebala bi mu hefta.

SDA opasno kopira HDZBiH i podvaljuje kako nema ni Bosne ni Bosnjaka bez SDA i svi koji nisu SDA su izdajice. Ako uzmemo u obzir stanje Bosne i Bosnjaka i ko je od rata predstavljao Bosnu i Bosnjake, za sekundu mozemo zakljuciti ko je iskljucivi krivac za to stanje.
Neka rodjo, neka se maknu malo. Ne umiju.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 15 Feb 2023, 11:08

Duminjo wrote: 15 Feb 2023, 11:00
Fuddo wrote: 13 Feb 2023, 19:51

Sdp na celu sa lagumdzijom i nerkom su isporucili zakon o prebivalistu dodiku, pa sad imas cetnicko orgijanje u Srebrenici. Tacka.
Sdp i NS su isporucili Mostar Covicu, sve crno na bijelo, pa sad imas neofasisticko divljanje u Mostaru. Tacka.
Sve fino, kulturno, instituciolizovano.
Sad su dobili izborni zakon i drzavnu imovinu, a sve na prici o radikalnim kadirovcima, krezavim zelenim, koju su dino kolut i nerko jezicina isplazena, zdusno podrzavali. Tacka.
Ko to ne vidi, teski je ignorant, ili glup ko zvono.
Trece opcije nema.
Spremi se za bratoubilacki rat, bices hamas i fatah opkoljen cetnickoustaskim tenkovima.
Za zakon o prebivalistu ne znam detalje, necu ga komentarisati. Za isti zakon je Becirovic u predizbornoj krivio SDA isto kao i SDP.
Mostar je Bake dogovorio sa Covicem prije zadnjih izbora i pojave NS. Pitaj mostarce sta misle o SDA, Pa cak i o onoj ratnoj SDA.

E sad da covjek uzme i podje praviti listu sta je SDA sjebala, trebala bi mu hefta.

SDA opasno kopira HDZBiH i podvaljuje kako nema ni Bosne ni Bosnjaka bez SDA i svi koji nisu SDA su izdajice. Ako uzmemo u obzir stanje Bosne i Bosnjaka i ko je od rata predstavljao Bosnu i Bosnjake, za sekundu mozemo zakljuciti ko je iskljucivi krivac za to stanje.
Sta je bolan Bake dogovorio?
Doveli ljudi nestranackog kandidata za gradonacelnika, nije bio u sda, samo da udovolje govnima iz ns i sdp.
Ali, boska i irma, kazu nece za nacionalistu, ostace suzdrzane, sto znaci bice im onaj francetic gradonacelnik. Znaci, zaprdise ga Mostaru, do balcaka.
Sda ne umije, ovi sto ste ih doveli, ne da ne umiju, ono su totalni debili, ono sto su uradili, nacin na koji su se uvalili, narativ koji su nametnuli o kadirovcima i zelenim kmerima ( i ti si medju njima, djaba se vadis, tako te sad zapad gleda), to bi amerikanci da su njima neki tako, istriscali bradvinom.
Al haj, relaksirajte se, razmuti nesta, vici nisaam jaaa Allahami, ja volim sve. Upalice. Al uqrtzu.
Dozvolite da se obratimo

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 15 Feb 2023, 11:12

Hoce ljudi djamahiriju,sejhove ..
Tako meni zvuce bosnje sto puse kiflinu pricu..
Ko kult neki ybn..
dream of spring...

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23063 times
Been thanked: 21094 times

Post by Masamune » 15 Feb 2023, 11:18

Rekoh već jednom... drugima se traži dlaka u jajetu i sve smeta, a kod SDA može proći sve jer se "bore za državu i narod".

I vazda iste priče kako, eto, "nisam mislio za njih glasati, ali kad vidim ove druge"... samo takva lafina. Gotovo uvijek ste glasali za njih, ali se pravite ludi jer znate da danas nije IN reći da glasaš za SDA.

Te kifla ovo, te Kuko ono, te Nikšić ovo... šta je sve SDA radila zadnju deceniju dok su bili na vlasti ovi nisu ni u pola zajebali stvar. Dakle, odvadite. Jeste, osmorka ili šta su već jesu zajebali stvar, ali trebaju oni još pure pojesti da zajebu koliko je SDA zajebala i unazadila Bošnjake.

Neki su prešli kod osmorke, ali većina nije. Nije SDA prestala biti ono što je bila dok su oni bili u istoj. Sad je još gora.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 15 Feb 2023, 11:21

Chan wrote: 15 Feb 2023, 11:18 Rekoh već jednom... drugima se traži dlaka u jajetu i sve smeta, a kod SDA može proći sve jer se "bore za državu i narod".

I vazda iste priče kako, eto, "nisam mislio za njih glasati, ali kad vidim ove druge"... samo takva lafina. Gotovo uvijek ste glasali za njih, ali se pravite ludi jer znate da danas nije IN reći da glasaš za SDA.

Te kifla ovo, te Kuko ono, te Nikšić ovo... šta je sve SDA radila zadnju deceniju dok su bili na vlasti ovi nisu ni u pola zajebali stvar. Dakle, odvadite. Jeste, osmorka ili šta su već jesu zajebali stvar, ali trebaju oni još pure pojesti da zajebu koliko je SDA zajebala i unazadila Bošnjake.
Jesi li svjestan da pricas o onome sto su upravo ti ljudi radili dok su bili u sda?
Imenom i prezimenom.
Vladali kantonom Sarajevo,Tuzla,Zenica,Bihac.
Jedni te isti..
Pa jel to kolektivna amnezija ili magijs neka vise ...
dream of spring...

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 15 Feb 2023, 11:21

Napustili Zvizdić, Čampara i drugi SDA i odjednom ispade da je u toj stranci sad med i mlijeko :D.

de bolan irone i djeca ti se smiju... mani me se tih ideoloških floskula

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 15 Feb 2023, 11:23

Chan wrote: 15 Feb 2023, 11:18 Rekoh već jednom... drugima se traži dlaka u jajetu i sve smeta, a kod SDA može proći sve jer se "bore za državu i narod".

Neki su prešli kod osmorke, ali većina nije. Nije SDA prestala biti ono što je bila dok su oni bili u istoj. Sad je još gora.
Cuj, nije IN?
Na stranu sto ja ne glasam jer me to sve ne dotice pa se i ne petljam, al da zivim tamo serbez bih zaokuzio sda. I na glas reko, glaso sam za sda, zaboli mi qratz stavam je in, sta nije.
I to bih probro onog najveceg konja sto se hoce sam pobit, tipa Hamdija.
Cim ti oni sto rade sve da te drzave nema vicu da si dobar, glasaj kontra, neces se zajebat.
Dozvolite da se obratimo

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 15 Feb 2023, 11:25

Ti samo viči Biden Biden Biden :oo

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 15 Feb 2023, 11:27

Chan wrote: 15 Feb 2023, 11:21 Napustili Zvizdić, Čampara i drugi SDA i odjednom ispade da je u toj stranci sad med i mlijeko :D.

de bolan irone i djeca ti se smiju... mani me se tih ideoloških floskula
Ne bacaj prasinu u oci.
Dobro znas ko je vedrio Tk zadnjih 20 godina i sad mj zelis reci da te Piricka vodi u bolju buducnost?
Ili kifla u Sarajevu,da ne nabrajam dalje.
Pusti to.
Jedan glas ne moze vrijediti kao cetiri .
Upravo zbog buducih generacija.
dream of spring...

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2802 times
Been thanked: 8826 times

Post by Duminjo » 15 Feb 2023, 11:27

Fuddo wrote: 15 Feb 2023, 11:08
Duminjo wrote: 15 Feb 2023, 11:00

Doveli ljudi nestranackog kandidata za gradonacelnika, nije bio u sda, samo da udovolje govnima iz ns i sdp.
Ali, boska i irma, kazu nece za nacionalistu, ostace suzdrzane, sto znaci bice im onaj francetic gradonacelnik. Znaci, zaprdise ga Mostaru, do balcaka.
Sda ne umije, ovi sto ste ih doveli, ne da ne umiju, ono su totalni debili, ono sto su uradili, nacin na koji su se uvalili, narativ koji su nametnuli o kadirovcima i zelenim kmerima ( i ti si medju njima, djaba se vadis, tako te sad zapad gleda), to bi amerikanci da su njima neki tako, istriscali bradvinom.
Al haj, relaksirajte se, razmuti nesta, vici nisaam jaaa Allahami, ja volim sve. Upalice. Al uqrtzu.
Posljednji put, izbori za Gradsko vijeće Mostara održani su 2008. godine. Dvije godine kasnije, Ustavni sud BiH je poništio posebna izborna pravila za Mostar, koja je 2004. godine nametnuo tadašnji visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH, Sir Paddy Ashdown.

Prema tim izbornim pravilima, u Mostaru je ukinuto šest poratnih etničkih općina - po tri hrvatske i tri bošnjačke - ali su one ostale kao gradska područja-izborne jedinice.

Ustavni sud BiH je takvu odluku donio nakon što su apelaciju podnijeli hrvatski vijećnici u Gradskom vijeću Mostara. Oni su argumentirali da bošnjačke izborne jedinice, iako imaju manje glasača od hrvatskih, daju jednak broj vijećnika u Gradsko vijeće. Tako je došlo do političkog zastoja.

Sporazum nije postignut ni nakon više rundi pregovora. Nisu donesena nova izborna pravila, pa 2012. godine lokalni izbori u Mostaru nisu ni održani.

Krajem te godine, istekao je mandat Gradskom vijeću Mostara, te je grad ostao bez zakonodavne vlasti.

Najvažniji gradski dokument, budžet, donosili su gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić (HDZ) i načelnik Odjela za finansije, Izet Šahović (SDA). Budžet je formalno potvrđivao Parlament bh. entiteta Federacija BiH.

Mostarka Irma Baralija je 2018. podnijela apelaciju Evropskom sudu za ljudska prava.

Krajem oktobra 2019. godine, Evropski sud za ljudska prava je presudio u njenu korist i naložio Parlamentu BiH da u roku od šest mjeseci, počevši od kraja januara 2020. godine, odnosno od pravosnažnosti presude, omogući održavanje lokalnih izbora u Mostaru.

U suprotnom, Evropski sud za ljudska prava ostavio je mogućnost Ustavnom sudu BiH da riješi problem.

Lideri vodećih hrvatskih i bošnjačkih stranaka, Dragan Čović (HDZ) i Bakir Izetbegović (SDA) su 17. juna 2020. godine potpisali sporazum, kojim su dogovorili nova izborna pravila za grad Mostar. Ta pravila su ubrzo usvojena u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

Prema tom sporazumu, tri većinski hrvatska gradska područja daju 13 vijećnika u buduće Gradsko vijeće, tri bošnjačka područja devet, dok će se sa jedinstvene gradske liste birati još 13 vijećnika.

Hajd sto su prodali Mostar nego su udarili temelje svemu ovome sto Covic trazi.
HDZ hoce jedan covjek jedan glas, SDA nece.. zasto bi HDZ sada htio jedan covjek jedan glas nanjivou drzave? Pa nisu ludi.

I sad trojka, petorka, sestorka, osmorka i svaki bog ce biti kriv za sve..

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 15 Feb 2023, 11:30

Duminjo wrote: 15 Feb 2023, 11:27
Fuddo wrote: 15 Feb 2023, 11:08

Posljednji put, izbori za Gradsko vijeće Mostara održani su 2008. godine. Dvije godine kasnije, Ustavni sud BiH je poništio posebna izborna pravila za Mostar, koja je 2004. godine nametnuo tadašnji visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH, Sir Paddy Ashdown.

Prema tim izbornim pravilima, u Mostaru je ukinuto šest poratnih etničkih općina - po tri hrvatske i tri bošnjačke - ali su one ostale kao gradska područja-izborne jedinice.

Ustavni sud BiH je takvu odluku donio nakon što su apelaciju podnijeli hrvatski vijećnici u Gradskom vijeću Mostara. Oni su argumentirali da bošnjačke izborne jedinice, iako imaju manje glasača od hrvatskih, daju jednak broj vijećnika u Gradsko vijeće. Tako je došlo do političkog zastoja.

Sporazum nije postignut ni nakon više rundi pregovora. Nisu donesena nova izborna pravila, pa 2012. godine lokalni izbori u Mostaru nisu ni održani.

Krajem te godine, istekao je mandat Gradskom vijeću Mostara, te je grad ostao bez zakonodavne vlasti.

Najvažniji gradski dokument, budžet, donosili su gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić (HDZ) i načelnik Odjela za finansije, Izet Šahović (SDA). Budžet je formalno potvrđivao Parlament bh. entiteta Federacija BiH.

Mostarka Irma Baralija je 2018. podnijela apelaciju Evropskom sudu za ljudska prava.

Krajem oktobra 2019. godine, Evropski sud za ljudska prava je presudio u njenu korist i naložio Parlamentu BiH da u roku od šest mjeseci, počevši od kraja januara 2020. godine, odnosno od pravosnažnosti presude, omogući održavanje lokalnih izbora u Mostaru.

U suprotnom, Evropski sud za ljudska prava ostavio je mogućnost Ustavnom sudu BiH da riješi problem.

Lideri vodećih hrvatskih i bošnjačkih stranaka, Dragan Čović (HDZ) i Bakir Izetbegović (SDA) su 17. juna 2020. godine potpisali sporazum, kojim su dogovorili nova izborna pravila za grad Mostar. Ta pravila su ubrzo usvojena u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

Prema tom sporazumu, tri većinski hrvatska gradska područja daju 13 vijećnika u buduće Gradsko vijeće, tri bošnjačka područja devet, dok će se sa jedinstvene gradske liste birati još 13 vijećnika.

Hajd sto su prodali Mostar nego su udarili temelje svemu ovome sto Covic trazi.
HDZ hoce jedan covjek jedan glas, SDA nece.. zasto bi HDZ sada htio jedan covjek jedan glas nanjivou drzave? Pa nisu ludi.

I sad trojka, petorka, sestorka, osmorka i svaki bog ce biti kriv za sve..
I sta je je bilo kad je bilo glasanje na osnovu presude koju je kucka inicirala?
Dozvolite da se obratimo

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 15 Feb 2023, 11:30

Izadje Covic i javno kaze da se sda nikad nije drzala mostarskog sporazuma.
Izadje sda i javno kaze da su svjesno izigrali mostarski sporazum samo da bi se odrzali izbori u Mostaru.
A izbore zajebe kadar nase stranke.
I ono ovdje pise nesto..
Kakva je to shizologika i zasto..
dream of spring...

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 15 Feb 2023, 11:31